• Stalin

  Simon Montefiore

  Simon Sebag Montefiores veelgeprezen standaardwerk over Jozef Stalin
  'Een meeslepend boek.' NRC Handelsblad
  'Enerverend en tijdloos. […] Een van de weinige Stalin-boeken dat nog jarenlang gelezen zal worden.' The Guardian
  In zijn uitvoerige en veelomvattende Stalin-biografie schetst historicus Simon Sebag Montefiore een intiem portret van een man die even gecompliceerd als wreed en huiveringwekkend was. Aan de hand van een schat aan brieven, memoires en aantekeningen van Stalin en zijn gevolg geeft hij een levendig overzicht van het hof van de rode tsaar en de tumultueuze geschiedenis van de Sovjet-Unie en Europa tijdens zijn bewind. Daarnaast belicht Montefiore het begaafde maar gebrekkige karakter van de beruchte Sovjet-Russische leider.
  Stalin, geschreven met Montefiores karakteristieke verhalende enthousiasme, is nog altijd een magnifiek staaltje geschiedschrijving en mag met recht tot de klassiekers gerekend worden.

 • De bejubelde auteur van Stalins jeugdjaren en andere
  meeslepende biografieën heeft met De Romanovs een
  toegankelijke, levendige en zeer onthullende geschiedenis
  geschreven over de uitzonderlijke mannen en vrouwen
  die Rusland drie eeuwen regeerden. In dit fascinerende
  werk wendt Simon Sebag Montefiore zijn talent voor geschiedschrijving
  aan om het verhaal te vertellen van de
  grootste en meest complexe keizers en keizerinnen van
  de Romanov- dynastie (1613-1918), over hoe hun hof
  functio neerde, en over het evenwicht tussen persoonlijkheid
  en macht bij elke tsaar.
  Gebruikmakend van archiefmateriaal dat na de val van
  de USSR beschikbaar kwam, slaagt Montefiore erin de
  werkelijke wereld tot leven te brengen van legendarische
  persoonlijkheden als Catharina de Grote en Nicolaas II,
  en laat hij de lezer kennismaken met een aantal minder
  bekende, maar alleen al om hun seksuele uitspattingen
  en andere scandaleuze of decadente wederwaardigheden
  des te meer tot de verbeelding sprekende leden van deze
  eminente familie. Een lijvig boek over lusten en onlusten,
  intriges, samenzweringen, fascinerende karakters, politiek
  en macht. Een boek dat de diepere wortels van het huidige
  Rusland genadeloos blootlegt en dat van de eerste tot
  de laatste bladzij zowel duizelingwekkend informatief als
  extreem onderhoudend is.

 • Catharina de Grote en Potjomkin Nieuw

  Een keizerlijke liefdesaffaire die Rusland én de wereld veranderde
  'Het is een betoverend verhaal, en Simon Sebag Montefiore vertelt het vol verve.' The Times
  Catharina de Grote staat bekend als een van de meest invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis. Gedurende haar tsaristische regime (1762-1796) transformeerde ze Rusland tot een machtig rijk door onder andere Oekraïne en de Krim te veroveren, waarmee de basis werd gelegd voor het moderne Rusland. Belangrijke spil hierin was prins Grigori Potjomkin, medeheerser en tevens haar voornaamste minnaar.
  In dit indrukwekkende boek vertelt Simon Sebag Montefiore het verhaal van hun vurige maar ook tumultueuze liefdesaffaire. Op basis van de intieme brieven van Catharina en Potjomkin en diepgaand onderzoek reconstrueert Montefiore zowel de persoonlijke als de politieke kanten van hun relatie – een affaire die de wereld voorgoed zou veranderen.
  'Een van de grootse liefdesverhalen uit de geschiedenis in het rijtje Napoleon en Joséphine en Marcus Antonius en Cleopatra. [...] Voortreffelijk.' The Economist
  'Een schoolvoorbeeld van hoe je een pageturner maakt van diepgaand wetenschappelijk onderzoek.' New Statesman

 • Stalin: De jeugdjaren Nieuw

  Simon Sebag Montefiores klassieker over de jonge Jozef Stalin
  'Spannende en voortreffelijke biografie. Magistraal.' NRC
  In het veelgeprezen Stalin: De jeugdjaren gaat historicus Simon Sebag Montefiore op zoek naar de oorsprong van de Sovjet-Russische dictator en diens schrikbewind in de eerste helft van de twintigste eeuw.
  Op basis van jarenlang archiefonderzoek vertelt Montefiore het bloedstollende verhaal van de zoon van een charismatische schoenmaker die uitgroeide tot een leerling-priester, romantische dichter, beruchte minnaar, sluwe strateeg en moorddadige revolutionair. Montefiores standaardwerk over de jonge Jozef Stalin geeft de lezer een radicaal nieuwe kijk op de begaafde politicus en fanatieke marxist die de Sovjet-Unie naar zijn hand zou zetten. Dit is het verhaal van hoe Stalin Stalin werd.
  'Aangrijpend! Montefiores onderzoek is briljant. Het boek biedt een schat aan serieuze en ijzingwekkende details en creëert een gedenkwaardig portret van een van de grootste monsters van de 20e eeuw.' Antony Beevor, auteur van Stalingrad

 • Sashenka

  Simon Sebag Montefiore

  Een meesterlijk romandebuut met een onvergetelijke heldin
  Sint Petersburg, winter 1916. Rusland staat aan de vooravond van een revolutie. De mooie en koppige Sashenka Zeitlin is net zestien geworden. Terwijl haar moeder feest met Rasputin en diens ­losbandige vrienden, glipt Sashenka de koude nacht in om haar rol te spelen in een gevaarlijk spel van samenzwering en verleiding. Twintig jaar later is Sashenka getrouwd met een machtig man met wie ze twee kinderen heeft. Om haar heen verdwijnen mensen, maar haar familie is veilig. Maar dan begint ze een verboden liefdesaffaire, die verwoestende consequenties zal hebben.
  Sashenka's verhaal blijft een halve eeuw verborgen, tot een historicus in de privé­archieven van Stalin duikt en een hartverscheurend verhaal ontdekt van passie en verraad, wreedheid en onverwacht heldendom - en van een vrouw die gedwongen wordt een ondraaglijke keuze te maken.
  De pers over de boeken van Simon Sebag Montefiore
  `Meeslepend, zit zeer slim in elkaar. Een noodlottige liefde binnen een gewelddadige maatschappij ligt in het hart van Montefiores boek... het beschrijft een kafkaësk labyrint waarin de hoofdpersonen verstrikt dreigen te raken.' The Sunday Times
  `De lezers van Sebastian Faulks en Hilary Mantel zullen hier ook van smullen.' Mail on Sunday
  `Een hartverscheurend verhaal vol passie en verraad.'HP/De Tijd

 • De rode dageraad

  Simon Sebag Montefiore

  • Boekerij
  • 29 Januari 2018

  Meesterlijk geschreven roman van de hand van een gelauwerd historicus, voor de lezers van Sebastian Faulks en Hilary Mantel
  De geschiedenis komt tot leven in het schitterende drieluik Sashenka, Een koude winternacht en nu De rode dageraad
  De zwarte aarde dampte al, terwijl de zon nog maar net was opgekomen. De mannen klommen op hun paarden en reden over de steppe, in de richting van de vuurrode horizon.
  Benya Golden is gevangengezet in de goelag voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Hij sluit zich aan bij een strafbataljon, opgebouwd uit kozakken en veroordeelden, om te helpen de nazi's te bevechten. Benya tekent bij de Russische cavalerie, en op een hete dag in juli 1942 wordt hij achter de vijandelijke linies gedropt. Maar wie kan hij vertrouwen in deze hel, deze haast onmenselijke periode in de geschiedenis?
  De rode dageraad is het magistrale verhaal van een gewone man, Benya, zijn strijd op de steppes van Zuid-Rusland en zijn intense liefde voor een Italiaanse verpleegster. Daarnaast biedt het een ongekende inkijk in de plannen van Stalin zelf in het Kremlin, en de romance tussen zijn dochter en een journalist aan het oostfront. De personages worden op meesterlijke wijze vervlochten met de geschiedenis en vormen zo een prachtig meeslepend boek over passie, moed en overlevingsdrang.
  De pers over de boeken van Simon Sebag Montefiore
  'Montefiore heeft veel kennis van zaken. En hij slaagt er meesterlijk in de spanning over het lot van zijn heldin tot bijna de laatste pagina te bewaren. Het romandebuut van Montefiore is zonder meer geslaagd... Een aangrijpende kennismaking met een wereld vol willekeur, angst en moed.' NRC Handelsblad
  `Meesterlijk... Hoe Montefiore een totaal paranoïde samenleving creëert, waarin niemand elkaar nog kan vertrouwen, hoe zijn spionnen alles over iedereen te weten komen en hoe hij genadeloos afrekent met zogenaamde tegenstanders, zonder oog voor de verwoestende gevolgen. Een verslavende historische roman.' Metro
  `Een hartverscheurend verhaal vol passie en verraad.'HP/De Tijd
  `Méér dan een briljant verteld verhaal dat meesleurt, het is ook een belangrijk boek.' Elsbeth Etty in NRC Handelsblad
  `Leest als een spannende roman [...] Gefascineerd uitgelezen.' Arie Storm in TROS Nieuwsshow
  `Gaan zitten, lezen en heel, heel erg genieten.' Libelle

 • Brieven die de wereld hebben veranderd
  Gerenommeerd historicus Simon Sebag Montefiore selecteerde ruim honderd brieven, van de oudheid tot de eenentwintigste eeuw. In deze Nederlandse editie zijn brieven van bekende Nederlanders en Vlamingen toegevoegd door Simon Sebag Montefiore. Sommige zijn moedig en inspirerend, andere verwerpelijk en schokkend, sommige zijn literaire parels, weer andere wreed, grof en schaamteloos, vele zijn erotisch of  hartverscheurend. De schrijvers variëren van koningin Elizabeth I, Ramses II en Leonard Cohen tot Nelson Mandela, Stalin, Michelangelo, Süleyman de Grote en gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden.
  Van liefdesbrieven tot oproepen tot invrijheidstelling, oorlogsverklaringen en overpeinzingen over de dood. Op kleurrijke wijze en met zijn kenmerkend heldere stijl, brengt meesterverteller Montefiore de personages uit de brieven moeiteloos tot leven. Hij laat ons zien waarom zij stuk voor stuk uitzonderlijk zijn, en kleur geven aan het verleden en ons leven nu nog altijd verrijken.
  'Smeuïg, angstaanjagend, vol passie, schokkend … en ontzettend aangrijpend. Kortom: fascinerend.' The Times

 • Serafima

  Simon Sebag Montefiore

  Moskou, 1945. In de straten vieren de Russen hun overwinning op de nazi's. Uit het rumoer klinken plotseling pistoolschoten. Twee tieners, beide in een negentiende-eeuws kostuum, ­worden geraakt en sterven te midden van de feestvierende menigte. Het blijken kinderen van hooggeplaatste Sovjetleiders te zijn, en leerlingen van School 801, dé Moskouse eliteschool. Is het moord? Een zelfmoord? Een driehoeksverhouding? Een samenzwering tegen Stalin zelf, of een van zijn eigen meedogenloze intriges?
  Op Stalins bevel worden alle kinderen van een aantal vooraanstaande families gearresteerd en verhoord. Dit huiveringwekkende onderzoek drijft gezinnen uiteen en zorgt ervoor dat ouders en kinderen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Dan komen er twee geheime liefdesaffaires aan het licht die het leven van alle betrokkenen in gevaar brengen.
   
  /> Serafima is een hartverscheurend en onvergetelijk verhaal over liefde, huwelijk, overspel en familie tegen de achtergrond van de turbulente Russische geschiedenis.
   

 • Het leven is een avontuur. Alles is mogelijk, met wilskracht en geluk, een sappige wortel, een natte neus en een snufje onbezonnen moed!
  Shylo was altijd het onderdeurtje van zijn nest, de zwakste en rustigste van de familie. Zijn broers en zussen zetten hem voor schut, omdat hij anders is. Maar wanneer Shylo op een groepje paparatzi’s stuit en van hun plan
  hoort om een foto te nemen van de koningin in haar nachtjapon, is het aan deze onwaarschijnlijke held om naar Londen te reizen en de Koninklijke Konijnen van Londen te vertellen over dit duivelse plot!
  De Koninklijke Konijnen van Londen kennen een lange geschiedenis in de bescherming van de koninklijke familie en nu is het aan dit geheime genootschap om in actie te komen en de Ratzi’s te stoppen...
  Kan een klein konijntje zo zwak en verlegen als Shylo hen ervan overtuigen dat de koningin in gevaar is?
  Van de bestsellerauteurs Simon Sebag Montefiore & Santa Montefiore!
  Origineel, sprankelend en fantasievol
  Met sfeervolle, levendige illustraties van Kate Hindley

empty