• Je gaat een eigen bedrijf oprichten. Een geweldige uitdaging waar veel bij komt kijken. Je kunt dus wel wat hulp gebruiken. In dit boek lees je over het kiezen van de juiste rechtsvorm, kredietverlener en locatie. Ook wordt besproken hoe je klanten werft en een goede marketing voert, met en zonder social media. Bij het starten van een bedrijf ontkom je niet aan het regelen van lastige zaken als verzekeringen, belasting en de boekhouding. Verder krijg je informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met deze gids begin je jouw avontuur goed voorbereid.

  Robert Jan Blom schrijft, doceert en geeft lezingen over het starten van een eigen bedrijf. Hij heeft landelijke bekendheid opgedaan als expert op het terrein van faillissementen.

 • Nederland telt bijna één miljoen zzp' ers, ofwel zelfstandigen zonder personeel. Elk jaar komen er circa 100.000 bij. Dit is een compleet naslagwerk dat antwoorden geeft op de talrijke vragen die leven bij startende en al gevestigde zzp'ers. Van de eerste gedachte om zzp'er te worden, het opstellen van een ondernemingsplan en het verkrijgen van een krediet tot het werven van klanten, de marketing en belastingzaken, met dit boek heeft de dagelijkse praktijk van de zzp' er geen geheimen meer voor je!

  Robert Jan Blom schrijft boeken en columns en geeft lezingen, onder meer over het starten van een eigen bedrijf. Hij heeft landelijke bekendheid verworven als expert op het gebied van faillissementen en bedrijfseconomie. Eerder schreef hij 'Een eigen bedrijf starten voor Dummies'.

 • - Wie was Hannibal ook alweer?
  - Wat gebeurde er nu precies met Pompeii?
  - Wat was de aanleiding voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog?
  - En waarvoor werd de eerste Nobelprijs uitgereikt?
  In "Geschiedenis voor in bed, op het toilet of in bad" passeren vele historische gebeurtenissen op toegankelijke wijze de revue, zodat je je kennis van de geschiedenis kunt opfrissen, waar en wanneer je maar wilt!

 • - Hoe zit t nu precies met de opwarming van de aarde?
  - Wat zijn de effecten van een zonsverduistering?
  - Hoe werkt een dieselmotor?
  - En wat is DNA nou eigenlijk?

  Door de eeuwen heen zijn er vele wetenschappelijke ontdekkingen gedaan. Sommige hebben geleid tot opwinding, andere tot historische mijlpalen.

  In Wetenschap voor in bed, op het toilet of in bad passeren vele wetenschappelijke feiten op toegankelijke wijze de revue, zodat je je kennis van de wetenschap kunt opfrissen, waar en wanneer je maar wilt!

 • In Ondernemen voor in bed, op het toilet of in bad passeert in 150 korte hoofdstukken het hele ondernemerschap de revue, zodat je je kennis van het ondernemen kunt opfrissen en/of vergroten waar en wanneer je maar wilt.

  In Ondernemen voor in bed, op het toilet of in bad komt onder meer aan bod:
  Onderscheidend zijn is de sleutel tot succes
  Enthousiasme werkt omzetverhogend
  Liever adviseren dan verkopen
  Communicatie: verbaal en non-verbaal
  Nieuwe markten zijn soms onder handbereik
  Productontwikkeling is een moeizaam proces
  De vijf Ps van de marketingmix
  Observeer de brancheontwikkelingen
  Durf het roer om te gooien

empty