• Een jaar #BinnenDoorDenken volgens De StreekSteek.

  Dit jaaroverzicht 2015 bevat alle artikelen en columns die gedurende 2015 door De StreekSteek zijn gepubliceerd.

 • De zaligen

  Robert Beernink

  Schrijver Bendrik Freek wordt achtervolgd door zijn lezers. Hij vindt toevlucht op het Landgoed Heem, waar wetenschappers en vrijdenkers de geheime van de universele harmonie proberen te ontrafelen.

  Tegelijkertijd zoeken de met uitsterven bedreigde Soulmates even genadeloos als nietsontziend naar de sleutel tot het eeuwige leven.  Een treffen lijkt slechts een kwestie van tijd en de beslissende slag om leven of dood onafwendbaar.

  De sagenrijke Lage Landen vormen het magische decor voor dit fantasieverhaal vol intrigerende vraagstukken, bijzondere personages en bloedstollende spanning.

  Robert Beernink is verhalenschrijver met een luchtige, onverbloemd relativerende tragi-hilarische fileerpen.
  Tevens heeft hij een omvangrijk oeuvre lied- en toneelteksten op zijn naam staan.

  Als #BinnenDoorDenker publiceert Robert columns tot 250 woorden.

  Robert verwelkomt de lezer in zijn wereld, waarin alles lijkt wat het is en wat niets is wat het lijkt.

 • Kruipruimte:

  Dirk Hoefslag, net afgestudeerd, gaat vol nietsontziende ambitie aan de slag bij Van Balsteren. Hij raakt verstrikt in de verstikkende intriges die de familie en het bedrijf omgeven.
  Na een persoonlijke tragedie verliest Dirk de grip op zijn wereld. In een zoektocht naar de waarheid achter de angstaanjagende spookbeelden die hem achtervolgen, verdwaalt hij tussen waan en werkelijkheid. Verbergt de kruipruimte onder zijn huis het antwoord?


  Robert Beernink:

  Robert Beernink (1958) schrijft verhalen,lichtgedichten, lied- en toneelteksten. In zijn werk is de werkelijkheid altijd het uitgangspunt.
  Door zijn ongebreideld associëren creëert Robert meerdere lagen die frapperen, confronteren en relativeren.

 • Pad van kleren:

  "Ik zie jou in mijn toekomst, jij ziet mij in mijn verleden."

  Zodra het doek opgaat, speelt Teun Meerman met overtuiging de rol van zijn leven op het wereldtoneel. Hij kent zijn tekst, gaat op in wisselende decors, figureert in onaangekondigde verkleedpartijen en speelt in op improvisaties door de hoofdrolspelers. Hij is ondanks veranderingen en onzekerheden vastbesloten rolvast te blijven en vertrouwt daarbij volledig op Ria, zijn grote liefde en persoonlijk souffleur. Als Teun noodgedwongen de regie zelf in handen moet nemen, ontdekt hij de samenhang tussen de verschillende verhaallijnen en verbindt deze uiteindelijk tot de ware zin van zijn bestaan.

  Van Robert verschenen eerder bij Ambilicious, Uitgever van verhalen, 'Kruipruimte' (2019) en 'de zAligen' (2018).


  Robert Beernink:

  Robert Beernink (1958) heeft enkele jaren Engelse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen.
  Na een maatschappelijke carrière is hij zich volledig gaan toeleggen op het schrijven van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn credo 'Elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof. De spanning tussen waan en werkelijkheid, vormt vaak een onderliggend thema in zijn boeken.


  Speciale tekst:

  Foto omslag met dank aan: Archives of the Hamburg Institute for Social Research / Archiv des Hamburger Instituts für Sozialfors.

 • SCrolumns

  Robert Beernink

  `Robert schrijft ontspannen en intelligent met zowel kruidige als ongezouten maar bovenal relativerende humor.'

  Meer dan tweehonderd columns en een poplimerick van Robert Beernink, geschreven in 2011 en 2012 en vaak nog zeer actueel, zijn verzameld in deze uitgave.

 • Nader naaar niets Nieuw

  Nader Naar Niets, bijna 100 lichtgedichten:

  Lichtgedichten (light verse) reflecteren Roberts plezier inspiratie te vinden in de mogelijkheden welke de taal biedt en deze door ongebreideld associëren uit te werken tot versjes met een grappige, beschouwende of verrassende twist.

  Van Robert verschenen eerder bij Ambilicious, uitgever van verhalen, 'Pad van Kleren' (2020), 'Kruipruimte' (2019) en 'de zAligen' (2018).


  Robert Beernink:

  Robert Beernink (1958) heeft enkele jaren Engelse taal- en letterkundegestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen. Na een maatschappelijke carrière is hij zich volledig gaan toeleggen op het schrijven van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten.
  Zijn credo 'Elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof', de spanning tussen waan en werkelijkheid, vormt vaak een onderliggend thema in zijn werk.

empty