• Beste Lezer (of degene die wordt voorgelezen), voordat ik tot boek
  werd verwerkt, was ik de reuzenboom Sequoia. Ik ben een magisch
  e-boek. Ik besta uit lege schermen. Totdat jij gaat scrollen. Dan staan
  er opeens, als uit het niets, letters op mijn schermen.

  De hoofdrolspelers in dit spannende kinderboek zijn: de Beste Lezer
  zelf, (of degene die wordt voorgelezen), Dali de Lama, Raphaëlla de
  Raaf en Zarfath de Rugzak. 'Fantasie & Co Dromenbureau' is een inter-
  actief en avontuurlijk e-boek.

  Er wordt voortdurend een beroep gedaan op het verbeeldingsvermogen van de Beste Lezer/Luisteraar, omdat de teksten en illustraties niet altijd exact weergeven wat er gebeurt. Zo blijft er voldoende ruimte over om te fantaseren.

 • Pieter Overduin (Rotterdam, 1969) suffered from manic-depression for fifteen years. During that time he has kept a diary, consisting of short fragments from his daily life. Overduin writes about the first signs of the illness and the way he has dealt with it since then. He also shows what
  effect the illness had on his family, how the medication affected him and
  how it enables him to lead an independent life.
  I love myself... and the feeling is mutual is written in a very direct style, probing, moving and with a great sense of humour, which will be very familiar to other manic-depressives or those who know people who suffer from manic-depression.

 • Again, it has turned out to be a very interesting book. In it, Pieter describes how, after his first book, he slips into a manic episode, thinks he is Gandhi and God respectively, and subsequently finishes up in a depression.
  The accounts of his relatives, friends and former colleagues also show the reader a different side, what it's like for the people closest to Pieter to interact with someone who is manic-depressive.
  Just like he did with his first book, I love myself... and the feeling is mutual, Pieter has managed to write a fascinating and valuable work. He has a very open-hearted style and writes with a lot of humour.

 • Dit e-boek is een verzameling van veelal waargebeurde columns en (gênante) korte verhalen. Waarvan je als lezer denkt: mijn God, dit kan niet waar zijn. De niet-alledaagse verhalen worden afgewisseld door verhalen die tot nadenken zouden kunnen stemmen.

  Overduin slaagt er op uitzonderlijk wijze in om zijn verhalen met een paar streken van zijn pen neer te zetten. Zonder de persoon in kwestie bekend te maken en/of te beschadigen. En zonder ordinaire woorden te gebruiken, laat Pieter niets aan de verbeelding over.

  De typische 'Overduinstijl' wordt, na zijn vorige boeken, in 'Pennenstreken' vrolijk voortgezet. Hierbij valt onder andere te denken aan Pieters brede gevoel voor humor en zijn vermogen om te ontroeren.

 • Voorwoord: Jrgen Raymann, Nawoord: Dieuwertje Blok
  God is in de war, Hij denkt dat Hij Pieter is, is - opnieuw - een bijzonder interessant e-boek geworden. Pieter beschrijft hierin hoe hij na de publicatie van Ik houd van mijzelf... en dat is wederzijds in een manie terechtkomt en zich achtereenvolgens Gandhi en God waant.

  De ervaringen die zijn familieleden, vrienden en oud-collega´s in dit e-boek beschrijven, laten ook de andere kant zien, wat het betekent voor de directe omgeving van iemand die manisch-depressief is. Na Ik houd van mijzelf... en dat is wederzijds heeft Pieter ook nu weer kans gezien een boeiend en waardevol document te schrijven. Zeer openhartig en met veel humor.

 • Voorwoord: Jrgen Raymann, Nawoord: Dieuwertje Blok

  Pieter Overduin (Rotterdam, 1969) heeft vijftien jaar aan manisch-depressiviteit geleden. In die periode heeft hij dagboekaantekeningen gemaakt uit zijn dagelijkse leven. Overduin vertelt hoe de ziekte zich aan hem openbaart en hoe hij er mee omgaat. Met heel veel vallen en na geruime tijd toch weer opstaan. Hij laat ook horen wat het voor
  zijn familieleden betekent, welke effecten de medicatie heeft en hoe hij mede dankzij de medicijnen nu een zelfstandig leven leidt.

  Ik houd van mijzelf... en dat is wederzijds is heel direct, aangrijpend en met veel gevoel voor humor ingesproken. Zeer herkenbaar voor degenen die ook aan deze ziekte lijden of mensen in hun omgeving kennen die manisch-depressief zijn.

empty