• Bonus-ebook The Art of Bodypainting (Nederlands)

  The Art of Bodypainting bevat een collectie fascinerende bodypaintings van uitzonderlijke klasse. Het boek geeft een representatief beeld van de kwaliteit van deze kunstvorm anno 2012. De 120 meesterwerken zijn vervaardigd door 45 toonaangevende kunstenaars uit tal van landen, in samenwerking met modellen en fotografen van hoog niveau. Samen schetsen ze de lezer een gedroomde werkelijkheid; een werkelijkheid die de zinnen prikkelt, die verwart en die blijft fascineren.

  Naast de kunstwerken bevat The Art of Bodypainting rijk geïllustreerde hoofdstukken over het gebruik van bodypainting in diverse delen van de wereld, nu en vroeger. Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn heeft zich speciaal voor het boek laten beschilderen. Het boek is luxueus uitgevoerd: kloek formaat, kunstdruk op zwaar papier, gebonden met stofomslag.

  Via dit bonus-ebook kunt u voordelig kennismaken het boek. Het bevat 10 van de 120 meesterwerken, alsmede de volledige, rijk geïllustreerde hoofdstukken over de geschiedenis en toepassingen van bodypainting.

  Dit ebook kan worden bekeken op een ereader, een iPad en andere tablets, smartphones en op elke computer (met het gratis programma Adobe Digital Editions). Het ebook bevat geen kopieerbeveiliging en het is geoorloofd het door te sturen naar vrienden.

  Schermvullende foto's

  Op de iPad en andere tablets kunt u vrijwel alle foto's schermvullend bekijken door er met uw vinger op te tikken.

  Boek kopen

  U kunt de gedrukte versie van The Art of Bodypainting kopen via internet en in elke boekwinkel in Nederland en België. De winkels hebben het boek in huis of kunnen hem bestellen. Van de boekhandels op de pagina Boekhandels in dit ebook weet u zeker dat ze vanaf 15 maart 2012 het hele jaar een inkijkexemplaar in huis hebben.

  Gegevens The Art of Bodypainting

  120 kunstwerken / 170 illustraties / kunstdruk / formaat 240 x 300 mm / 128 blz. / Engels / genaaid gebonden met stofomslag / prijs 39,95 euro / ISBN 978 94 90848 408 / NUR 640 / uitgave maart 2012 / PixelPerfect Publications Den Haag

  1 andere editie :

 • Blad voor de Mond - persvrijheid wereldwijd


  Er gaat geen dag voorbij waarop het nieuws zelf niet in het nieuws is. Vrijheid van meningsuiting wordt beknot. Journalisten worden belemmerd in hun werk. Mediaorganisaties worden verboden. Het nieuws wordt gemanipuleerd.

  Maar het nieuws komt schoksgewijs, stukje bij beetje. Het complete plaatje ontbreekt. Dat beeld wordt geschetst in Blad voor de Mond, met journalistieke verhalen, analyses, achtergronden en opinie.

  In Blad voor de Mond noteren twintig veelal bekende schrijvers wat zij in de wereld zien gebeuren in landen en gebieden waar persvrijheid niet vanzelfsprekend is. Waar de burger niet goed meer weet waar hij aan toe is. Waar de machthebbers hun gang kunnen gaan omdat er geen controle is. Waar een maatschappij hapert in haar ontwikkeling.

  Blad voor de Mond is verschenen op 3 mei 2016, op de dag dat voor de 25-ste keer de Internationale Dag van de Persvrijheid is gevierd.

  Met bijdragen van: Floor Boon, Adriana van Dooijeweert, Fréderike Geerdink, Peter d'Hamecourt, Joan Hemels, Jan Keulen, Bert Koenders, Koert Lindijer, Michel Maas, Eppo van Nispen tot Sevenaer, Peter Noorlander, Garrie van Pinxteren, Judith Spiegel, Carolien Roelants, Jan Jaap de Ruiter, Kees Schaepman, Eric Smit, Michel Spekkers, Floris van Straaten, Roeland Termote, Peter ter Velde en Gerdi Verbeet

  PixelPerfect Publications
  www.bladvoordemond.nu

 • Podcasts staan aan het begin van een veelbelovende toekomst. In zijn boek De Podcastprofessor legt Peter de Ruiter zijn oor te luister bij luisteraars en makers. Wat boeit hen en hoe maken zij hun producties? En hoe vinden zij elkaar? Gaandeweg wordt de lezer instrumenten aangereikt om podcasts te maken van hoog niveau en luisteraars te vinden. De Ruiter ontfutselt makers hun geheimen, legt vele Nederlandse en Amerikaanse voorbeelden onder loep en put ruim uit zijn eigen praktijk.

  De Podcastprofessor belicht het proces van a tot z, inclusief montage, marketing en financiële aspecten. Een aantal hoofdstukken bestaat ook in de vorm van een podcast.

 • In vliegende vaart fietsen Peter de Ruiter en zijn vrouw Nicole langs de Vietnamese kust, van Hué tot voorbij Nha Trang, een tocht van zo'n 1100 kilometer. Volwassenen en kinderen groeten hen joviaal in het voorbijgaan. Onderweg zien ze hoe Vietnam economisch tot bloei komt met garnalenkwekerijen en resorts voor de rijkere toerist. Tradities als de elegante ao dai jurken en de cyclo fietstaxi bestaan nog, maar leiden een kwijnend bestaan. De Vietnamees zelf blijft echter even hartelijk en optimistisch, ook al leeft hij al vele jaren in een communistische dictatuur.

  In dit reisverslag met meer dan 100 schitterende foto's geeft Peter de Ruiter een weids beeld van het land anno 2020 en vergelijkt hij het ook met 2002, toen hij er voor het eerst was. In deze serie zijn eerder verschenen Fietsen op Flores (2017), India Live! (2015), Birma live! (2013) en Rhodos live! (2013).

  Op de meeste tablets zijn alle foto's in dit ebook opklikbaar tot beeldvullend formaat.

 • Peter de Ruiter and his wife Nicole cycled along the Vietnamese coast, from Hué to Nha Trang, a journey of about 1100 kilometers, greeted jovially by adults and children on their way. They see how Vietnam is flourishing economically with shrimp farms and resorts for the wealthier tourists. Traditions such as the elegant 'ao dai' dresses and the 'cyclo' bicycle taxi still exist, but lead a languishing existence. Despite having lived in a communist dictatorship for many years, the Vietnamese remain friendly and optimistic.

  In this travel report with more than 100 beautiful photos, Peter de Ruiter gives a broad picture of the country in 2020 . He compares Vietnam with 2002 when he first visited the country.

 • Moet je horen...

  Peter de Ruiter

  Als Peter de Ruiter in 2017 zijn eerste podcast maakt, kan hij niet meer ophouden. In ruim 2,5 jaar maakt hij er meer dan honderd. Een groot aantal daarvan is vrij werk: gemaakt uit belangstelling voor het onderwerp. Voor andere kreeg hij subsidie of hij maakte ze in opdracht: voor een uitgever, een criminologe, een architectuurinstituut en voor de WRR, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

  "Hij weet hoe je een verhaal moet vertellen", zegt een van zijn opdrachtgevers.

  Dit ebook geeft een overzicht van de veelheid van onderwerpen en thema's die Peter de Ruiter voor de microfoon haalt. Denk aan verzetsstrijders, nieuwe technologie, gezondheid, mensenrechten, media, corona, muziek en podcasts zelf. Klik op de link om naar een podcast te luisteren (terwijl je online bent).

  Om ook anderen warm te maken voor het medium, heeft De Ruiter het boek De Podcastprofessor geschreven. Om dezelfde reden heeft hij een klein jaar lang een wekelijks radioprogramma gemaakt over podcasts en andere luisteravonturen, getiteld Hello Radio Podcast. Hij geeft ook workshops in het maken van podcasts, zoals voor het ANP.

  Je kunt je abonneren op Peters podcastkanaal Luisterdoc via http://pod.link/luisterdoc of klik naar www.luisterdoc.nl voor meer informatie. Deze bundeling is samengesteld in juli 2020.

 • Peter de Ruiter heeft in 2002 bijna negen maanden in Azië gereisd. Gewapend met laptop, digitale fotocamera en een gezonde dosis inventiviteit heeft hij dagelijks in woord en beeld een journaal op internet weten te publiceren onder de titels Daily India en Daily Asia. Beide delen zijn uitgebracht als ebook en doen verslag van een situatie van grote luxe, waarin je je als reiziger maar met twee dingen hoeft bezig te houden: waar ga ik morgen naartoe en hoe ga ik er naartoe?

  De Ruiters compacte observaties bieden een ongebruikelijke en persoonlijke blik op mensen en gebruiken in acht landen: India, Sri Lanka, Singapore, Indonesië, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Bekijk en lees de bijdragen als je ook naar deze landen wilt, als je er al geweest bent of als je wilt lachen, dromen of je verbazen.

  Lees ook Daily India: een overrompelend verslag in woord en beeld van een maandenlange tocht door india langs highlights en lowlife. (ebook (epub), 9,95 euro, meer dan 200 foto's, ISBN 9789490848088)

 • Schrijver en fotograaf Peter de Ruiter heeft in 2002 bijna negen maanden in Azië gereisd. Ongeveer de helft van de tijd heeft hij doorgebracht in India, aan welk land hij zijn hart heeft verpand. Gewapend met laptop, digitale fotocamera en een gezonde dosis inventiviteit heeft hij dagelijks in woord en beeld een journaal op internet weten te publiceren onder de titels Daily India en Daily Asia.

  De Ruiters compacte observaties bieden een ongebruikelijke en persoonlijke blik op mensen en gebruiken in acht landen: India, Sri Lanka, Singapore, Indonesië, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Bekijk en lees de bijdragen als je ook naar deze landen wilt, als je er al geweest bent of als je wilt lachen, dromen of je verbazen.

 • Digitaal fotograferen met symbolen

  Het ebook van Digitaal fotograferen in een oogwenk is de elektronische versie van de gelijknamige 'snelgids' van Peter de Ruiter, die inmiddels 6 boeken over digitaal fotograferen op zijn naam heeft staan. In dit boek maak je op gestructureerde wijze kennis met alle principes van (digitaal) fotograferen en leer je ze toepassen. Leidraad daarbij zijn de symbolen op je camera. Na 12 theoretische volgen 8 praktische hoofdstukken.

  In alle hoofdstukken staan de meer dan 300 schitterende voorbeeldfoto's voorop. De tekst is van de foto's afgeleid. In iBooks op de iPad maak je met twee keer klikken de foto's schermvullend. Ook bevat het ebook tal van interne en externe links. Na elk hoofdstuk is een EHBO-sectie opgenomen voor het herstellen van vergissingen. Het ebook bevat een complete lijst van symbolen die je kunt tegenkomen op je camera en elders.

  Andere boeken van Peter de Ruiter zijn onder meer: Digitaal fotograferen onderweg, PixelKids (uitverkocht), Digitaal fotograferen zonder handleiding (complete cursus), Fotograferen met je mobieltje en KLIK Ik heb je!

  NOTA BENE
  Het ebook van Digitaal fotograferen in een oogwenk is 86 Mb groot en om die reden niet geschikt voor een conventionele (e-Ink) reader. Hij komt tot z'n recht op een iPad of een andere tablet en op de computer.

  Inhoud Digitaal fotograferen in een oogwenk

  PRINCIPES

  1 Houd je camera op spanning
  2 Maak je eerste foto
  3 Zoom met een reden
  4 Doe maar gewoon, zoom maar uit
  5 Vang het licht zoals het is
  6 Maak het licht zoals jij wilt
  7 Een goede flits zie je niet
  8 Bewogen of bevroren dankzij de sluitertijd
  9 Meer of minder scherp met het diafragma
  10 Met een hogere gevoeligheid meer speelruimte
  11 De stabilisator zet alleen jou stil
  12 Herstel de belichtingsfouten van je camera

  TOEPASSINGEN

  13 Zet de zonsondergang in een ander daglicht
  14 Reis rond in een dynamisch landschap
  15 Raak niet uitgekeken op een portret
  16 Kom wat dichterbij
  17 Zet aan tot actie
  18 Houd het beest aan het lijntje
  19 Kinderen
  20 Richt je blik op de stad

  De boeken van Peter de Ruiter verschijnen ook in het Duits, Engels, Frans en Spaans. Zijn boek Beeldschoon Bangladesh is in 2006 verkozen tot het beste reisfotoboek van dat jaar.

 • Rhodos live!
  Fotos en verhalen van een reiziger

  Peter de Ruiter gaat als schrijver en fotograaf prat op zijn avontuurlijke reizen naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika en de boeken die hij daar over heeft gemaakt. Maar plotseling bevindt hij zich op het vakantie-eiland Rhodos. Negen dagen is hij toerist. Hij ziet toe wat het verschijnsel massavakantie met mensen doet, en wat mensen doen op hun ingeblikte reis.

  In compacte vorm beschrijft hij zijn verblijf in een all-inclusive hotel, de steden en het landschap, de kinderarbeid in het EU-land Griekenland, de Duitse 'vluchtelingen' die hij op Rhodos aantrof en het laatste stukje authenticiteit dat de eilandbewoners voor zichzelf hebben weten te houden. Met dertig foto's.

 • 'The best book on Burma for many years to come'
  Travel bookshop Stanley & Livingstone

  Visitors to Burma are universally touched by the exquisite beauty of the country and its people, but the atrocities of the beast that has governed Burma for 50 years are less evident to the casual visitor. Award-winning Dutch writer and photographer Peter de Ruiter captures both in Burma: Beauty and the Beast, the most complete book on Burma currently available, and the only one of its kind published as an ebook. In this book, richly illustrated with 300 lively and often moving photos, Peter de Ruiter relates what he discovered while travelling in Burma. The photos and descriptions are supplemented by boxed texts chronicling the disheartening state of Burmese society: deplorable health care and educational systems, discrimination against ethnic minorities, and a regime that has been systematically exploiting the countrys natural resources and pocketing the profits. What emerges is a picture of 'a country moving back in time'.

  Peter de Ruiter also writes about his experiences visiting Burmese refugees who are exploited by factory owners in Thailand, and adds in-depth stories on topics such as child soldiers and the illegal trade in Burmese teak. An interview with Thant Myint-U, grandson of former UN secretary-general U Thant, yields valuable insights on the future of the country. The volume concludes with a chapter on the pros and cons of travel to Burma and an extensive list of books and films.

  Peter de Ruiter
  Peter de Ruiter (1960) is known for his writings and photos on human rights, including, in particular, his book A world for children - Growing up without child labour. That volume has been published in Dutch, English and French and presented to the European Parliament, the International Labour Organization (ILO), the United Nations and the Dutch parliament. Together with associated exhibitions in Paris, London, Berlin and The Hague, the book has served as a highly effective instrument in the battle against child labour.

  Websites www.aworldforchildren.net and www.burmatweets.com

  1 andere editie :

 • India live!

  India is een land om in een laag tempo van te genieten. Maak niet te veel plannen, laat je overrompelen en duik er diep in als je iets moois tegenkomt. Hoe kan dat beter dan op de fiets? In 'India live!' aanvaarden fotograaf en schrijver Peter de Ruiter en zijn vriendin de tocht van Bombay naar Goa. Al op de eerste dag laten ze de hectiek van 's lands belangrijkste handelsplaats achter zich om en stappen ze in het warme bad dat India heet.

  Langs de kusten van deelstaat Maharashtra volgen ze een spoor van kleine en kleinere weggetjes, soms vlak naast het strand, soms erop. De heuvels blijken weliswaar talrijker en steiler dan voorzien, maar er zijn genoeg stalletjes, stadjes en dorpjes om uit te hijgen - aan het eind van de dag meestal met een plons in zee. Na ontmoetingen met vele Indiase kustbewoners komen Peter en zijn vriendin pas in Goa de eerste westerse reizigers tegen.

  'India live!' bevat een bondig verslag van een fietstocht door een land waar achter elke hoek een verrassing wacht. Met 45 foto's die op de iPad beeldvullend kunnen worden bekeken.

 • Birma live!
  Foto's & verhalen van een reiziger

  'Birma live!' bevat een bondig verslag van De Ruiters hernieuwde kennismaking met land en volk in januari 2013. Het ebook bevat anekdotes, informatie over reizen in het land anno 2013 (mobieltjes, geldautomaten, internet), stukjes die tot nadenken stemmen en een verslag van zijn fietstocht. Het geheel is geïllustreerd met meer dan honderd foto's.

  Het aantal reizigers naar Birma neemt hand over hand toe. Dankzij herwonnen politieke vrijheden kan iedereen het land nu met een schoon geweten bezoeken. Reisfotograaf en schrijver Peter de Ruiter was er 2009 en schreef het boek 'Beelden van Birma'. Toen kon een afbeelding van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi je nog in grote problemen brengen. Nu prijkt haar beeltenis op kalenders, koffiemokken en T-shirts.

  De bevolking is optimistisch gestemd, maar wanneer gaat zij profiteren van de economische opleving?

 • Holland met eigen ogen ogen

  Welk beeld van Holland wil je een Japanse toerist meegeven naar huis? Of een Australiër, een Duitser of een Italiaan? Die vraag is gesteld aan de enthousiaste communityleden van Zoom.nl, het toonaangevende fotoblad van Nederland.

  Meer dan 600 fotografen hebben ruim 3000 foto´s bijeengebracht: schitterende foto´s, vrolijke foto´s, actiefoto´s en sfeerrijke foto´s. Maar bovenal foto´s die het wezen van Holland weergeven: de steden, de landschappen, de mensen, de architectuur, de dieren, de trekpleisters. En dat op een hoogst originele manier.

  Uit de aanmeldingen is door fotograaf en schrijver Peter de Ruiter een schitterend boek gecomponeerd met 165 topfoto´s van 135 fotografen. De foto's zijn voorzien van feiten en weetjes die duidelijk maken waarom Nederland een land is dat je bijblijft - net als dit ebook, dat ook als drietalig boek is verschenen. Op de iPad en andere tablets zijn de foto's opklikbaar tot schermvullend formaat.

  Holland door de ogen van meer dan honderd fotografen: het mooiste exportproduct dat je je kunt voorstellen.

  'Holland met eigen ogen' is ook verschenen in een gedrukte versie in het Nederlands, Engels en Duits, 17,95 euro, ISBN 9789038921365.

  www.hollandphotobook.com

  1 andere editie :

 • Holland, as we see it

  This striking photo ebook about Holland is the labour of love of 140 Dutch photographers who spend most of their free time capturing the towns and landscapes of their country in the best light. Altogether they present you with a multicolored image of a country known for its cheese, tulips and windmills.

  But of course there is much more to discover: the woods, the sea, the
  animals, the seasons, the architecture and the people themselves. They are all in this ebook,accompanied by fragments of history about a country that lingers in your memory - just as the 165 photos in this book will.

  On an iPad, tap twice to see all photos screen size.

  'Holland, as we see it' is also published as a hard back in three languages: English, German and Dutch (Holland met eigen ogen, isbn 9789038921365) and as separate ebooks in
  Dutch (Holland met eigen ogen, isbn 9789490848552)and
  German (Holland, mit unseren Augen, isbn 9789490848576)

  www.hollandphotobook.com

 • Kinderarbeid is geen natuurverschijnsel

  Er bestaat over kinderarbeid een hardnekkig misverstand: eerst moet de armoede worden opgelost en dan is het niet meer nodig om kinderen te laten werken. Maar dat is het paard achter de wagen spannen. Armoede is feitelijk niet de oorzaak van kinderarbeid, maar het gevolg. Het bestrijden van armoede begint daarom bij het bestrijden van kinderarbeid. Alleen als kinderen nú naar school gaan, kunnen zij straks hun land tot bloei brengen.

  In dit boek legt auteur en fotograaf Peter de Ruiter de vinger op de zere plek. In negen landen op drie continenten zag hij wat kinderarbeid is, hoe het ontstaat en waarom. Hij fotografeerde het onrecht waar ze aan worden blootgesteld. Maar hij toont en beschrijft ook oplossingen.

  Kinderen moeten naar school. Ze moeten spelen en zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige mensen. Het is aan volwassenen een wereld te scheppen waarin zij dat kunnen doen: een wereld voor kinderen. Kinderarbeid is geen natuurverschijnsel. Het is door mensenhanden gemaakt en kan door mensen worden beëindigd. De opbrengst van dit boek is bestemd voor de strijd tegen kinderarbeid.

  Peter de Ruiter
  Reisfotograaf en schrijver Peter de Ruiter reist sinds jaar en dag de wereld af. Hij is daarbij vaak kinderen tegengekomen die bedelen, werken of om een andere reden niet naar school gaan. Voor dit boek is hij in 2007 op zoek gegaan naar de oorzaken. Met zijn woorden en beelden wil hij een bijdrage leveren aan de oplossing.

 • Veel producten en diensten in ons leven zijn gedigitaliseerd: informatie, muziek, fotografie, video, shoppen. Wat er nog aan ontbreekt, is een digitaal betaalmiddel. Enkele jaren geleden verscheen Bitcoin aan de horizon. Het gebruik ervan is goedkoop, er komen geen banken aan te pas en er is geen centrale leiding. Dat is even wennen.
  In Bitcoins beter begrijpen beschrijft Peter de Ruiter wat bitcoins zijn, wat je ermee kunt doen en wat de voor- en nadelen zijn. Ook gaat hij in op de technologie waarop Bitcoin is gebaseerd: de blockchain, die zich mag verheugen in een grote belangstelling van gevestigde bedrijven.
  De Ruiter heeft geen technische termen nodig om de lezer in luttele woorden duidelijk te maken hoe de techniek functioneert. Hij laat diverse deskundigen uit binnen- en buitenland aan het woord en heeft tal van praktische voorbeelden door het boek heen geweven.
  Bitcoins beter begrijpen is een boek voor leken en voor gevorderden. De auteur inspireert de lezer om zelf een oordeel te vellen: gaat dit fenomeen de wereld veranderen of niet?
  Dit is het eerste oorspronkelijke boek over dit onderwerp in Nederland.

 • Terwijl toeristenstromen zich alle naar dezelfde bestemmingen begeven, fietst de vakantiefietser daar vandaan en ontdekt 'plekjes waar niemand komt'. Peter de Ruiter en zijn partner Nicole brengen dit motto al een aantal jaren in praktijk, in India, Thailand, Cambodja, Birma en Cuba. In januari 2017 trokken zij over de Indonesische eilanden Flores, Lombok en Bali.

  'Fietsen op Flores' is een levendig verslag over het ontdekken van wegen die er volgens de kaart niet zijn, van bergen die toch te steil blijken en van de schoonheid van het land en de bevolking. Ze slapen bij meneer pastoor, schuilen voor de zondvloed, duiken in de Komodo-archipel en laten zich aan een waslijn voortslepen als de fietsketting breekt.

  Waar de rivieren meanderen door de kloven en dalen, meanderen zij mee. Het is geen cliché: Flores is nog niet ontdekt. Geïllustreerd met routekaarten en meer dan honderd foto's.

empty