• Mannenleed

  Per Oostrum

  Mannenleed, een crisisroman

  Spiritualiteit is hot! Steeds vaker moeten hard werkende mensen tijd maken om de hei op te gaan en elkaars energie te voelen, de sauna te delen of met paarden te fluisteren. Je lijkt er niet aan te ontkomen ... Maar of iedereen mee kan komen, is een ander verhaal.

  Ook Mark Speelman, de antiheld van 'Mannenleed', kan er niet langer meer omheen. Ongemerkt is hij op middelbare leeftijd geraakt en ziet de wereld om zich heen langzaam veranderen. En hij móet mee! Niet dat hij op zoek is naar iets anders, iets hogers. Sterker nog, alles wat je niet kunt vastpakken is al zweverig, is hem geleerd.
  Maar zijn omgeving helpt hem een handje. Iedereen heeft wel een suggestie. En langzaam maar zeker dringt het tot Mark door dat het moderne bestaan niet langer een aaneenschakeling van oorzaak en gevolg is, een wereld van loon naar werken. Diegenen met het beste verhaal, de grootste bek, de slimste aanpak krijgen 'de grootste aardbeien'. Meer en meer mensen lijken ervan overtuigd te zijn, dat de wereld 'één grote catalogus' is waaruit je maar je bestelling hoeft te plaatsen om je dromen te verwezenlijken. Maar wat Mark ook probeert, het brengt hem verder van het doel af dat hij zich lang geleden voor ogen gesteld had. Is hij dan de enige voor wie de universele wet van de aantrekkingskracht niet opgaat?
  'Mannenleed' laat de worsteling van een man op middelbare leeftijd zien, met de nieuwe tijd, dat nieuwe werken waar iedereen het over heeft en met de vraag of een carrière, of het leven in het algemeen - zo maakbaar is als het lijkt.

  'Mannenleed' leest als 'Eten, bidden, beminnen' door mannen en is daarom voor zowel mannen als hun vrouwen een ... van herkenning.

empty