• ParkinsonPartner. Word parkinson de baas!

  - Hoe ga je om met de ziekte van Parkinson?
  - Wat staat de zieke te wachten?
  - Wat staat de partner te wachten?

  De echtgenoot van Nicolette heeft sinds zes jaar de diagnose 'ziekte van Parkinson'. Jaren eerder merkte zij dat haar man langzaam veranderde, dat maakte haar onzeker en soms wanhopig.

  Om te begrijpen wat er gebeurde en zo goed mogelijk om te gaan met de situatie maakte ze notities. Die vormde de basis van ParkinsonPartner. Het boek toont hoe Nicolette en haar partner droefheid en onzekerheid omzetten in kracht.

  "Als je met parkinson te maken krijgt dan kan je drie dingen doen: toelaten dat de ziekte jullie leven bepaalt, eraan onderdoor gaan of er sterker door worden. Wij hebben bewust de keuze gemaakt om hier samen sterker uit te komen en dat is elke dag een uitdaging".

  Nicolette de Boer - 1955 -, gedragswetenschapper, docent, getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en grootmoeder van drie kleinkinderen. Haar passie is het gedrag van mensen en hoe je dat positief kunt beïnvloeden.

  Met ParkinsonPartner geeft zij praktische tips en adviezen voor partners van mensen met de ziekte van Parkinson.
  Voor meer info en reacties van lezers zie www.nicolettedeboer.com/parkinsonpartner/

 • Kort na het verschijnen van mijn eerste boek Parkinson- Partner, werd ik hard onderuit gehaald door een burn-out. De ziekte van Parkinson, kanker, pancreatitis en het ontslag van mijn echtgenoot gingen mijn draagkracht te boven. Naast mantelzorgen moest ik ook aan mijn herstel werken.

  In dit boek beschrijf ik in drie delen hoe ik anders ben gaan kijken naar ziekte en angst. Deel één gaat over hoop, het wonder dat je verwacht. Deel twee staat in het teken van herstel. Je vindt hier praktische ideeën waarmee je zelf aan de slag kunt. Deel drie gaat over gezondheid. Mijn pelgrimstocht naar Santiago speelt daarin een belangrijke rol. Ik overwon mijn ziektes, angsten en burn-out.

  Ziekte en verdriet noem ik 'vliegende kreeften'. Als ze me plagen stuur ik ze weg. De kreeften
  nemen alle narigheid mee op hun vlucht naar de horizon.

  Van onschatbare waarde voor iedereen die op zoek is en nieuwe hoopvolle vooruitzichten nodig heeft. Informatief, eerlijk en oprecht.

empty