• Viola ontdekt dat haar mama kanker heeft. Opa sprak ooit over zijn kameraad Jacques
  in Compostela, een tovenaar die wonderen en mirakelen verricht. Zou die man nog leven?

  Hij kan vast mama genezen!

  Met een noodgedwongen ommetje langs de Efteling gaan ze er samen stiekem vandoor.
  Als de bizarre Poppea op hun pad verschijnt gaan de poppen aan het dansen. Net als opa heeft die zo haar eigen redenen om mee te willen.

  Zullen ze slagen in hun missie?

 • Take away Kim

  Monica Vanleke

  Antwerpen, 1980. Eerste liefde.

  Als Monica de knappe Henri ontmoet kan ze amper geloven dat hij interesse in haar toont. Negentien jaren van tanden bijten en binnen blijven zitten erop. Eindelijk kan haar leven beginnen. Ze laat zich door hem tot Kim omdopen, als statement van deze nieuwe start.

  Henri komt echter met een uitdaging: hij houdt van vrouwen, zoals Kim van chocola. Kim gaat creatief de strijd aan en haalt alles uit de kast om haar adonis te blijven boeien.

  Als ze na vijftien jaar de jacht op Henri's liefde en erkenning opgeeft, neemt hun verhaal een tragische wending.

  Over de auteur
  Monica Vanleke debuteerde in 2011 met Pelgrimstocht op hoge hakken. Fashionista Fanny was geboren en vervolgde haar reis in De vrouw die een stad kan verlichten (2012) en In bed met Boeddha (2013).

  Om uit ervaring te kunnen schrijven gooit Monica zich in allerlei avonturen, wat haar verhalen echt uniek maakt. Met haar humor en vlotte pen, gedreven door een onstilbare honger naar bewustzijnsverruiming weet zij haar lezers op een speelse manier te verrassen.

 • In bed met Boeddha

  Monica Vanleke

  • Manteau
  • 5 April 2013

  Fanny en Noah reizen dolverliefd naar Frankrijk voor een bruiloft. Maar hun eerste uitstap samen loopt fout af. Zonder afscheid vertrekt de cameraman op reportage naar Noord-India. Tot alles bereid om de prille relatie te redden, vliegt de Antwerpse fashionista haar geliefde achterna. Onder de vleugels van een knotsgek reisgezelschap begint Fanny, flink afgeleid door de knappe lokale gids, aan een amoureuze achtervolgingstocht door de Himalaya. Tijdens de dagelijkse meditaties fantaseert Fanny er lustig op los over de sexy kant van het leven. De geest van Boeddha zit haar echter op de hielen. De ontdekking van een mysterieuze mandala in het hart van het gebergte verandert Expeditie Noah in een zoektocht naar het mythische koninkrijk Shambhala. Een avontuur dat Fanny van haar hakken blaast en ongeziene hoogtes laat bereiken. MONICA VANLEKE werkte jaren in de mode en daarna als coach rond humor en bewustzijnsontwikkeling. Voor haar debuutroman Pelgrimstocht op hoge hakken (2011) ging ze te voet naar Santiago de Compostela. Voor het vervolg, De vrouw die een stad kan verlichten (2012), kon Monica putten uit haar ervaring als winnares van een realityshow. En voor haar nieuwe boek, In bed met Boeddha, maakte ze een rondreis door Ladakh, waar ze afgelegen Tibetaanse boeddhistische kloosters bezocht.

 • Voor de ietwat naïeve fashionista Fanny Hemelrijck is haar werkloosheid eerder een zegen dan een vloek. Ze is druk-druk-druk bezig met uiterlijkheden. Met haar vriend, een computernerd die ze gerestyled heeft tot een knappe kopie van Johnny Depp, leidt ze al shoppend een luxeleventje in Antwerpen. Tot het arbeidsbureau Fanny aan haar modieuze mouwen komt trekken. Fanny moet óf gaan werken, óf een heroriënteringscursus volgen. Maar ze wil haar eigen weg vinden en praat zichzelf impulsief een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela aan. Op hoge hakken, uiteraard. Het begin van een even hilarisch als hachelijk avontuur.

 • Fashionista Fanny Hemelrijck is bezeten van maar één ding: haar eigen vintagewinkeltje openen in hartje Antwerpen. Maar als die droom werkelijkheid wordt, blijkt het al gauw een parcours vol boobytraps. Om haar zaak in de kijker te zetten, schrijft Fanny zich samen met de Limburgse Suzanne in voor een nieuw realityprogramma, Beauty Express. Een gratis reclamestunt waarbij niets te verliezen is en alles te winnen, zo denken ze. Maar dat is buiten het gezichtsverlies gerekend dat hun te wachten staat. Onvoorbereid beginnen ze aan een helse tocht door de wereld van media en televisie, tot hun niets anders rest dan elegant afgaan op hun hoge hakken. Dapper banen ze zich een weg door de jungle van uiterlijk vertoon. Een weg die hen uiteindelijk leidt naar nieuw geluk.

empty