• Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven...' Sanne hurkt op het grasveldje op het midden van het plein. Poeh, wat staan die bloemetjes dicht bij elkaar. Die kan ze niet goed meer tellen. 'Sanne!' hoort ze Sep roepen. Ze springt op en zwaait. Sep holt naar haar toe. 'Wat doe je?' 'Ik tel die witte klokjesbloemen.' 'Dat zijn sneeuwklokjes', zegt Sep. 'O ja, nu weet ik het weer!' roept Sanne.

  Dit tweede deel staat weer vol met vrolijke verhalen over Sep en Sanne. In twaalf voorleesverhalen beleven de twee vrienden nieuwe avonturen. Sep en Sanne mogen stemmen voor een nieuw speeltoestel op het pleintje. Ze gaan samen naar de kinderboerderij en doen een wedstrijdje met stoepkrijt. Wat ze verder voor leuks beleven, lees je in dit gezellige voorleesboek voor kleuters!

  Niet alleen kinderen, maar ook de voorlezende volwassenen zullen van de verhalen genieten. Ze zijn ook heel geschikt voor gebruik op school.

 • In de buurttuin en in de boomhut is het altijd fijn. Maar dat zijn zaklamp wordt gestolen, vindt Jonathan minder leuk. Bovendien verdwijnen de babytomaatjes spoorloos, stoppen de kippen met eieren leggen en ligt de oude koekenpan opeens niet meer in de zandbak! Heeft de peuk die Jonathan in de boomhut vindt, soms iets met deze raadsels te maken?
  Een leuk verhaal met een sympathieke sfeer. Het decor waartegen het zich afspeelt, maakt het extra bijzonder!

 • De opa van Fin woont alleen in een groot huis. Hij is verdrietig omdat hij oma mist. En hij is erg vergeetachtig ... Fin bedenkt een plan om opa blij te maken.
  Er staat een nieuw gebouwtje in de buurt waar Fin woont. Je kunt er plastic inleveren, en je krijgt er geld voor terug. Fin zoekt overal naar plastic. Maar er zijn veel meer kinderen die plastic verzamelen. Ook zijn er jongens die het plastic van de kleine kinderen willen afpakken. Er ontstaat een plastic oorlog!
  Toch gaat Fin door met verzamelen, want hij wil met het geld een cadeau voor opa kopen. Gelukkig willen Stef, Vera, Laureen en Sander hem helpen. Zij hebben wel zin in een actie voor Fins opa!

  Een gezellig leesboek van kinderen van 8 jaar en ouder.
  Met aantrekkelijke illustraties van Mariella van de Beek.

 • Sep & Sanne

  Margriet de Graaf

  Sep en Sanne zijn vriendjes. Het liefst spelen ze elke dag samen. En soms logeren ze bij elkaar. Kampegeren noemen ze dat.
  Als Sep en Sanne samen zijn, is er altijd wat leuks te beleven. Wat voor leuks, dat lees je in dit gezellige voorleesboek voor peuters en kleuters!

 • Sanne staat voor de
  deur van Sep. Ze kleppert met de
  brievenbus. 'Sep! Sep! Het stormt!'
  'Joehoe!' Daar komt Sep al. Hij loopt met
  grote stappen over de stoep tegen de
  wind in. Met zijn armen wijd. Net alsof
  voren tegen de wind in.
  hij vleugels heeft. Sanne loopt achter
  Sep aan. Ook met grote stappen. Want
  rennen gaat niet. De wind duwt hard
  tegen hen aan. Maar Sep en Sanne zijn
  sterker dan de wind. Ze hangen naar voren tegen de wind in.

empty