• Laura s tweestrijd

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 26 November 2012

  Het gezin van Joy en Edo van Waal lijkt in alles harmonieus te zijn: zoon Pieter heeft zojuist zijn studie glansrijk afgesloten, dochters Yvette en Laura zijn leuke, vlotte meiden en de ouders hebben een fijn huwelijk en werken hard aan hun carrière, zowel zakelijk als sociaal. Lijkt, want eigenlijk is het allemaal maar schijn. Als Laura haar vriend Hidde Goldewijk komt voorstellen, wordt er toch wat bedenkelijk gekeken naar die jongen in een rolstoel. Maar het wordt nog erger als Yvette van de een op andere dag haar huur heeft opgezegd en uit haar studenten kamer is vertrokken. Niemand weet waar ze zit en haar ouders maken zich grote zorgen. Als blijkt dat ze zich bij een sekte heeft aangesloten en al haar banden met familie en vrienden wil verbreken, komt Laura in actie. Zij is niet van plan haar zuster op te geven en zet alles in het werk om haar uit de greep van 'die vrienden' te krijgen. Maar dat dát niet zo eenvoudig gaat, wordt al snel duidelijk.

 • Onzichtbare wegen

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 5 November 2012

  Het leven van Lauren de Vries verloopt zonder veel spanning tot ze Maddie ontmoet. Als Lauren haar huis in de verkoop doet, helpt Maddie haar met opruimen. Via Maddie leert Lauren levensgenieter Micha kennen. Ze worden verliefd, maar hun definitie van liefde verschilt.

 • Lichtstraal in het dal

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 9 September 2013

  Lichtstraal in het dal is het tweede deel van de fantastische trilogie rondom de papierfabriek en de gelijknamige familie Oldhoff. Paul Oldhoff is voorbestemd voor de directie van ´De Oldhoff´. Ook zijn verloofde Ceciel raakt betrokken bij het bedrijf. Ceciel twijfelt of zij wel bij elkaar passen. Dan grijpt een ongeluk diep in in het leven van Paul.Deel één heeft de titel Het einde een begin en deel drie Tussen schemer en dageraad.

 • De schaduwen voorbij

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 6 November 2012

  Elsbeth heeft weinig keus. Zij is de enige die geen succesvolle carrière heeft of een druk gezin. Zij kan, nee móét moeder helpen, zo hebben haar broer en zus beslist. En Elsbeth zelf? Die heeft geen weerwoord.

  Als jonge weduwe, zwanger van haar eerste kind, neemt Elsbeth daarom de zorg van haar zieke moeder op zich. Het valt niet mee, maar door de veranderende omstandigheden, voor zowel haar moeder als haarzelf, maakt ze nieuwe vrienden. Als haar moeder fijntjes aangeeft dat ze een baby in huis niet aan kan, moet Elsbeth op zoek naar woonruimte. Op voor haar verrassende wijze vindt ze een nieuw tehuis en dat niet alleen Uiteindelijk breekt de zon in haar leven door..

 • Tussen hart en verstand

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 1 November 2012

  Als Inger van Beinum in contact komt met `oma Teuntje krijgen zij goed contact met elkaar en raakt Inger bevriend met Tia, de achterkleindochter van oma Teuntje. Inger grijpt alles aan om over het verdriet van haar verbroken verloving heen te komen. Als ze ongewild weer in contact komt met haar ex-verloofde Martin Blom, ontdekt ze de ware reden waarom hij hun relatie verbrak. Inger kan niet vergeven en nog minder vergeten. De strijd die dan ontstaat, is er een tussen hart en verstand.

 • Sophie had ooit grote dromen, maar die heeft ze moeten opgeven om te zorgen voor haar moeder. Haar werk geeft wat afleiding, maar verder is haar wereldje erg klein. Daar komt verandering in als ineens haar tweelingbroer voor de deur staat.

  Ze kan deze Finn niet binnenlaten, want haar moeder verdraagt geen gezelschap. Door haar waanideeen en angsten heeft ze alleen contact met Sophie.
  Die spreekt af haar tweelingbroer te ontmoeten in een grand cafe, waar hij uit de doeken doet hoe hij heeft ontdekt dat hij een tweelingzus heeft. Finn en
  Sophie zijn allebei ooit geadopteerd. Als Sophie haar moeder hiermee confronteert, ontkent deze het niet. Ze helpt haar dochter zelfs om haar ware afkomst te ontdekken.
  /> Het is een zoektocht waar moeder en dochter allebei van opleven.

 • Overwonnen twijfels

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 23 November 2012

  Als het echtpaar Van Dinkel naar Spanje gaat en hun statige woning deel uit gaat maken van het tehuis, worden plannen werkelijkheid en krijgt het huis de functie van 'brughuis'. In het brughuis kunnen de moeders, samen met hun kinderen onder begeleiding wennen aan een hereniging.

 • Het huis in de zon

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 10 November 2014

  Deze roman gaat over Marije. Na een teleurstellende ervaring in de liefde logeert ze bij vrienden die op de Veluwe een inrichting voor geestelijk gehandicapten leiden. Zo komt ze in contact met Egbert, de gehandicapte kleinzoon van de freule die op een landgoed naast de inrichting woont. Als de freule overlijdt, erft Marije het landgoed en maakt er een tehuis voor oudere gehandicapten van.

 • Zeer oud zeer, de nieuwe roman van Marjolein van Diest, bekend van Niet alleen, maar samen

  Emma Buitens is goed in knopen doorhakken. Daarom besluit ze tot een scheiding als haar man voor de tweede keer is vreemdgegaan. Ze maakt noodgedwongen een carrièreswitch en steekt de handen uit de mouwen in een verzorgingstehuis. Dat bevalt haar buitengewoon goed, ze is blij dat ze haar talenten volop kan benutten. Maar ook hier zijn dingen niet altijd wat ze lijken!

  Marjolein van Diest is de dochter van de bekende familieromanauteur Julia Burgers-Drost, die in 2013 overleed

 • Een zwerver komt thuis

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 10 Februari 2017

  Welmoed Prakken, pas weduwe geworden, woont als
  noodoplossing een tijdje met haar baby in bij haar ouders.
  Wanneer haar moeder van een kluizenaar een oud huisje bij de
  bosrand op de Veluwe erft, ziet Welmoed dat als de oplossing
  om weer zelfstandig te kunnen wonen. Ze doet haar best om
  in de nieuwe woonomgeving vrienden te maken, maar de
  dorpelingen kijken met enig wantrouwen naar haar. Welke
  jonge vrouw gaat nu zo afgelegen wonen? Net als ze een
  beetje ingeburgerd is, vindt ze bij haar huis een zwerver, ziek
  en gewond na een schipbreuk. Hij blijkt de kleinzoon van de
  kluizenaar te zijn en weet niet dat zijn grootvader is overleden.
  Welmoed verleent hem onderdak, dit tot ongenoegen van twee
  /> mannen die wel iets in haar zien. Pas als de zwerver na verloop
  van tijd zichzelf hervonden heeft, weet hij waar en bij wie zijn
  thuis is.

 • De familieroman Boeket van verlangen van Julia Burgers-Drost gaat over Margriet, de jongste dochter van dokter Heyblom. Margriet is drieëntwintig als ze een baan in het onderwijs vindt. Ze kan niet wachten om haar eigen flatje in te richten, maar kiest er uiteindelijk voor om bij haar zus Iris in te trekken. Ze krijgt het lastig op haar werk door een roddelende collega en ook het huwelijk van Iris blijkt al snel minder rooskleurig dan ze dacht. Wanneer Margriet wel erg veel tijd doorbrengt met de oudere vader van een gezin waar ze voor zorgt, komt er ook een leuke jonge dokter komt stage lopen bij haar vader. Boeket van verlangen besluit de trilogie Alle bloemen bloeien van Julia Burgers-Drost over de familie Heyblom.

 • Annemoon Heyblom, de hoofdpersoon in de familieroman Ook in bermen bloeien bloemen van Julia Burgers-Drost, is moeder van twee jonge meisjes en heeft zo veel energie over dat ze graag wil gaan werken. Ze neemt een baan aan in een andere plaats en daarom trekt ze bij haar vader in. Hierdoor krijgt ze een weekendhuwelijk met haar studerende man, Vincent, die het daar niet mee eens is. Dit zorgt al gauw voor spanningen in hun huwelijk. Was de verhuizing wel zo'n goed idee? Annemoon Heyblom is een van de vier dochters uit Rozen staan in volle bloei, het eerste boek uit de trilogie Alle bloemen bloeien van Julia Burgers-Drost. Ook in bermen bloeien bloemen is deel twee uit deze serie.

 • Het einde een begin

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 28 April 2021

  `Het einde een begin' is het eerste deel in de Oldhoff-trilogie van Julia Burgers-Drost. De trilogie speelt zich af rondom de papierfabriek en de gelijknamige familie Oldhoff.
  Wanneer Regina haar baan als reisleidster inwisselt voor de baan als kantinebeheerster in de papierfabriek `De Oldhoff', keert ze terug naar haar geliefde geboortegrond om voor haar zieke moeder te zorgen. In de fabriek wordt ze geconfronteerd met problemen van haar jeugdvrienden, haar werkgever en ander personeel. Regina is erg zorgzaam en probeert iedereen te helpen, maar met haar eigen problemen kan ze bij niemand terecht. Dan duikt er een nieuw gezicht op in de gemeenschap. Lukt het Regina om bij hem het geluk te vinden? Julia Burgers-Drost heeft al vele familieromans op haar naam staan, waaronder de familieroman `Geef mij je hand'.

 • In `Wachten op de oogst' is Margie, de jongste dochter uit een boerengezin, al vanaf haar jeugd een gesloten en stil meisje, en zoekt nooit het gezelschap van anderen op. Zij is ook de enige van de kinderen die belangstelling heeft voor het familiebedrijf. Maar voordat ze de Bruune Hoeve echter haar hoeve kan noemen, moet ze heel wat weerstanden bij anderen overwinnen. `Wachten op de oogst' is de debuutroman van de bekende roman auteur Julia Burgers-Drost.

 • De weg terug

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 20 November 2012

  Ruth Endeveld is geen hoogvlieger. Met haar baan in de zorg is zij meer dan tevreden. Als ze vanwege een bezuiniging die baan kwijtraakt, doet Daan van de Wetering, een patiënt, haar een voorstel: zorg voor hem en aandacht voor zijn antiquariaat. Ruth grijpt deze kans met beide handen aan.

  Ruth geniet van het contact met de klanten. Vooral met Leopold Schuilenburg kan ze het goed vinden. Deze zwerver komt geregeld in de winkel en Ruth merkt dat ze diepe gevoelens voor hem krijgt. Maar Leopold vertelt niet wie hij werkelijk is. Als Ruth hier achter komt, probeert ze, samen met Daan, Leopold terug te brengen naar zijn eigen wereld. Het kost een grote strijd om van Leopold weer Leo te maken. Ook voor Ruth, want zij vraagt zich wanhopig af of ze ooit voor Leo kan voelen wat ze voor Leopold deed.

 • Annerieke

  Julia Burgers-Drost

  Annerieke Atema heeft het moeilijk, als kort na elkaar haar ouders overlijden. Ze heeft hen tot het einde verzorgd, terwijl de gehuwde broers hun eigen leven konden leiden. Nu moet ze op zoek naar werk en, nog moeilijker: verhuizen, want de broers willen het ouderlijk huis zo snel mogelijk verkopen.
  Een lichtpuntje is de ontmoeting met Daan, de kleinzoon van de schilder van het schilderij wat zij van haar ouders heeft geërfd. Annerieke vat liefde op voor deze bijzondere jongeman. Wordt deze liefde beantwoord en kan Annerieke eindelijk rekenen op een beetje geluk?

 • Annelies heeft een meer dan zakelijke klik met Ron. Dat komt niet echt op het goede moment, want Ron heeft trouwplannen. Ondertussen wil Rons broer Lars haar in zijn band opnemen. Annelies heeft namelijk een fantastische zangstem, maar in zijn ogen heeft ze nog véél meer.
  Een gouden greep is het afsluitende deel van een trilogie na Onderweg naar huis en Een hart in verwarring. Tevens is het de laatste roman van Julia Burgers-Drost, die begin dit jaar op 74-jarige leeftijd overleed.

 • Thuis in het poorthuis

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 23 November 2012

  Als Ingrid van Limmen tijdelijk de leiding krijgt in het kindertehuis, is ze zich terdege bewust van haar verantwoordelijkheid. Psycholoog Jan Korporaal staat haar met raad en daad terzijde, maar is er meer tussen hen om zijn ze alleen goede vrienden?

 • Een hart in verwarring

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 28 September 2012

  Nadat haar relatie op de klippen is gelopen, komt Sigrid in contact met een oudtante van haar vader. Via haar leert Sigrid al snel veel meer mensen kennen. Ze geniet van de sociale contacten en van haar nieuwe hobby zingen, maar wanneer zich een kans voor een nieuwe relatie aandient, twijfelt ze: is ze daar wel klaar voor?

 • Door de tuinpoort

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 10 December 2012

  Het wereldje van Anouk Verhagen ziet er van het ene op het andere moment totaal anders uit, als ze hoort dat ze haar baan in het tehuis Drieland zal verliezen.

 • Het licht breekt door

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 3 September 2013

  Anieks oma krijgt een uitnodiging voor de bruiloft van een verre bekende, maar wil niet alleen gaan. Ze haalt haar kleindochter over mee te komen met de belofte dat ze daarna een roadtrip gaan maken. Maar dat komt er nooit van, want oma en kleindochter worden verliefd op het dorp waar de bruiloft plaatsvindt. Wat Aniek echter niet zo wil lukken, is verliefd worden op een man die nog niet bezet is. En dat terwijl om haar heen iedereen lijkt te trouwen en zelfs kinderen krijgt!
  Het licht breekt door is het zelfstandig te lezen vervolg op Jij bent mijn doel.

 • In Rozen staan in volle bloei van Julia Burgers-Drost begint de jonge weduwe Sabine uit nood een handwerkwinkeltje om de schulden van haar overleden man af te betalen. In de winkel leert ze de vier dochters van de huisarts kennen, die zonder moeder door het leven gaan. Sabine bouwt een warme band met hen op en de meisjes vinden bij haar liefde en troost. Later leert ze ook hun vader, Onno Heyblom, kennen en dan krijgt haar leven een nieuwe wending. De familieroman Rozen staan in volle bloei is het eerste deel van de trilogie Alle bloemen bloeien van Julia Burgers-Drost.

 • In `Als de liefde een kans krijgt' belandt de werkloze bezigheidstherapeute Marleen door een erfenis op een boerderij met bejaarde bewoners. Daar ontmoet ze verschillende mensen die haar anders naar haar leven doen kijken. Marleen heeft veel teleurstellingen en ingrijpende veranderingen in haar verleden meegemaakt. Lukt het haar om zich open te stellen voor nieuwe mensen en het geluk en de voldoening in haar leven te vinden waar ze zo naar verlangt? `Als de liefde een kans krijgt' sleept de lezer mee in het verhaal en Julia Burgers-Drost is erin geslaagd om haar hoofdpersonen levensecht aan te laten voelen.

 • Geef mij je hand

  Julia Burgers-Drost

  • Z&k
  • 28 April 2021

  In `Geef mij je hand' van Julia Burgers-Drost dromen Noortje en Willem al jarenlang over `de boerderij van oom Piet', die ze dolgraag zouden willen erven. Jaren verstrijken, hun levens veranderen en de droom lijkt vergeten, tot op een dag een brief van de notaris op de mat ligt en hun langgekoesterde droom werkelijkheid lijkt te worden. Al gauw zijn hun kinderen van het nieuws op de hoogte en zij zijn alles behalve enthousiast... De kinderen hebben een uitgesproken mening en lijken haar droom niet te begrijpen. Wanneer Noortjes droom in zicht is, gebeurt er iets wat alles in verwarring brengt. Lukt het Noortje om haar droom te verwezenlijken? Julia Burgers-Drost heeft al vele familieromans op haar naam staan en haar romans zijn perfect voor lezers van Gerda van Wageningen en Ina van der Beek.

empty