• Vrouwen zijn gelijk aan mannen - behalve in de directiekamer

  Het gebrek aan topvrouwen ligt niet alleen aan ambitieloze vrouwen, maar ook aan structureel lagere promotiekansen. In Vrouwen zijn gelijk aan Mannen, behalve in de directiekamer, toont Jessica de Jong aan dat onbewuste discriminatie een belangrijk oorzaak is van het glazen plafond. Ze laat met onderzoeken en ervaringen van topvrouwen zien waarom vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven de absolute top niet halen.
  Overheid en bedrijfsleven spannen zich al vele jaren in om de opmars van vrouwen een impuls te geven. Maar de maatregelen zijn vrijblijvend, ondoordacht en ongericht. In een poging de ban te doorbreken gaan vrouwen zichzelf presenteren als geoliede winstmachines. Terwijl de overheersende mannelijke cultuur ongemoeid blijft. Het kabinet Rutte maakt het helemaal bont door het promoten van vrouwen bewust op een lager pitje te zetten.
  Is er nog een uitweg mogelijk? De Jong doet aanbevelingen aan bedrijfsleven, politiek, wetenschap en de topvrouwen zelf om een doorbraak te forceren.

  Jessica de Jong (1971) schrijft als journalist over emancipatie. Artikelen van haar verschenen onder meer in Het Financieele Dagblad, Trouw en de Volkskrant.

 • Machtige topvrouwen - Vijf inspirerende voorbeelden - geeft een inkijkje in de opmars van vijf aansprekende vrouwelijke leiders. Elke vrouw vertelt een uniek verhaal vol verrassende anekdotes en persoonlijke ontboezemingen. Kruip in de huid van de topvrouw en beleef mee hoe zij dankzij talent, beschermheren, bevlogenheid en dappere keuzes de allerhoogste top bereikt. Minister Edith Schippers (VVD) temt een miljardenministerie. Herna Verhagen (PostNL) geeft leiding aan 60 duizend werknemers. Nancy Mc Kinstry (Wolters Kluwer) runt een toonaangevende multinational. Else Bos (PGGM) belegt de pensioenen van 2,5 miljoen Nederlanders. Mirjam Sijmons (ArboNed) waakt over de gezondheid van 1 miljoen werknemers. Jessica de Jong (Amsterdam, 1971) schrijft als journalist over werk en carrière voor onder meer Intermediair, Het Financieele Dagblad, Trouw en de Volkskrant. Eerder publiceerde zij bij uitgeverij Conserve in 2011 Vrouwen zijn gelijk aan mannen - behalve in de directiekamer.

 • In de Italiaanse havenstad Genua valt Erica Sonderland voor maffiabaas
  Angelo. Hij neemt haar mee in zijn criminele leven met
  broeierige nachtclubs en een façade van ijszaken. Maar zijn duistere
  lessen om met politieke invloed, seks en geweld in de bovenwereld
  te infiltreren staan haar steeds meer tegen. Als Erica's jeugdliefde
  opduikt, ontpopt Angelo zich tot een stalker. Haar Italiaanse studievrienden
  hadden nog zo gewaarschuwd: het verwrongen vrouwbeeld
  in kunst en reclame lokt seksueel geweld uit. Weet Erica's vader,
  een rechter uit prostitutiebolwerk Amsterdam, een uitweg of
  rest enkel het slechte pad?

empty