• Jens gaat op zijn knieën voor zijn nachtkastje zitten. Voorzichtig
  trekt hij het deurtje open. Het is donker binnenin.
  En het ruikt een beetje vreemd.
  Jolien buigt zich voorover.
  'Kom dan!' roept Jens zachtjes. Er klinkt geritsel. Even later
  houdt hij een lichtbruin bolletje in zijn hand. 'Dit is Wollie.
  Mooi, hè?' Trots laat hij de hamster aan Jolien zien.
  'Ah!' Jolien aait met haar vinger over zijn rugje. Ze legt haar
  wang tegen zijn vacht. 'Wat is- ie zacht! Net een bolletje
  wol!'

  Het is bijna dierendag. Iedereen in de klas kijkt ernaar uit,
  behalve Jens en Jolien. Zij hebben geen huisdier om mee
  te nemen naar school. Jens en Jolien proberen bij een paar
  buren in de Tjalkstraat een dier te lenen, maar dat mislukt.
  Dan besluit Jens om stiekem zelf een hamster te kopen.
  Zou dierendag nu toch een feestje worden?

  Opnieuw een vlot en humoristisch geschreven verhaal in
  de serie 'Jens en Jolien'. Door het opstel van Jolien kom je
  ook allerlei dingen over dierendag te weten.

 • Pijn uit het verleden belemmert haar uitzicht op God.

  'Verrassing!' Met een glunderend gezicht duwt Roel de folder in mijn handen. 'Een midweek samen in een hotelletje aan zee! Hoe vind je dat, Maartje?'
  Mijn blik glijdt naar de voorkant van de folder. Dat gebouw = Ik houd de foto wat dichterbij. Nee, dit kan niet waar zijn.

  Maartje is gelukkig getrouwd met Roel, van wie ze zielsveel houdt. Nu de kinderen uit huis zijn, genieten ze samen van hun vrije dagen. Als Roel voorstelt om samen een weekje naar Egmond aan Zee te gaan, beseft hij niet wat hij daarmee overhoophaalt. Maartje heeft als jong meisje een tijd doorgebracht in een koloniehuis in Egmond aan Zee. Aan deze periode bewaart ze geen goede herinneringen. Nooit heeft ze begrepen waarom haar moeder haar naar dit tehuis stuurde. Het vroegere koloniehuis is nu een hotel geworden. En uitgerekend dit hotel heeft Roel uitgekozen voor een midweek aan zee.
  Als Roel op zomerkamp is, opent Maartje een doos met herinneringen aan het koloniehuis. Het verdriet dat jarenlang diep weggestopt zat, komt met volle kracht naar boven. Maartje ervaart dat dit niet alleen pijnlijk, maar ook helend is.

  Deze roman gaat terug naar de jaren vijftig, de bloeitijd van de Nederlandse vakantiekolonies. Om gezondheidsredenen werden elk jaar duizenden kinderen naar zo'n kindertehuis gestuurd. Die zogenaamde bleekneusjes moesten daar minimaal zes weken blijven om aan te sterken.

 • Het is de trouwdag van de meester en tante Sandra. Jens en Jolien zijn bruidsjonker en bruidsmeisje. In het kasteel, waar de bruiloft wordt gehouden, hoort Jolien het personeel vertellen over een schat. Voor de vinder van de schat is er een heel leuke beloning. Die prijs moet de tweeling zien te winnen! Jens en Jolien struinen het hele kasteel door, maar vinden niets. Totdat ze iets glinsterends te pakken krijgen ... En wat zit er in de tuin onder de grond verstopt? Maar dat kan de schat niet zijn ...

  Doelgroep: Kinderen vanaf 7 jaar, AVI E5, CLIB 5

  Humoristisch én leerzaam verhaal voor kinderen in de middenbouw!

 • Ze gaan met vakantie! Bart en zijn zus Marjet kijken ervan op als hun dokter vertelt dat ze een tijdje naar een koloniehuis mogen. Daar, dicht bij de duinen in de gezonde zeelucht, worden ze hopelijk zwaarder en sterker. Met een sinaasappeldoos als koffer voor hun spullen stappen de twee op de trein. Ze hebben er zin in!
  Maar in Egmond aan Zee valt vooral Bart van de ene vervelende verrassing in de andere. De boeken die hij zo graag leest, mag hij niet bij zich houden. De kleverige appelstroop, de pap met klonten en vellen en de vieze levertraan, maken hem misselijk. Gelukkig zijn er wel aardige jongens met wie Bart vriendschap sluit, maar een groepje dat zich 'de lefkikkers' noemt, gaat hem steeds meer dwarszitten. De problemen stapelen zich op.
  Een mooi en spannend verhaal dat zich afspeelt in de bijzondere periode na de Tweede Wereldoorlog

 • Tekort aan liefde in haar jeugd tekent haar leven.
  Els Hoekstra ervaart in haar jeugd weinig liefde, terwijl ze daar zo naar verlangt. Ze neemt daarom afstand van thuis en wordt leidster in een vakantiekoloniehuis in Egmond aan Zee. Daar wordt ze niet de leidster die ze zo graag zou willen zijn. Ze reageert haar harde jeugd af op de kinderen en staat bekend als strenge leidster. Ook voor haar collega's sluit ze zich af.
  Terwijl de meeste leidsters trouwen en afscheid nemen, blijft Els alleen achter en hult zich in zelfmedelijden. Totdat ze beseft dat het zo niet langer kan. Els vindt een baan als naaister van gordijnen bij een woninginrichtingszaak en sluit zich op in haar eigen kleine wereldje.
  Als ze op een verjaardag Annet en haar spontane dochter ontmoet, groeit er een waardevolle vriendschap tussen die twee. Annet en haar man Kees moedigen haar aan om God in haar leven toe te laten en zo het bittere zoet te laten worden. Toch leeft Els nog altijd met de last van een geheim dat ze diep heeft weggestopt. Zal er een moment komen dat ze de last van het verleden kwijtraakt en zo licht als een vlinder het leven tegemoet kan gaan?
  Janny den Besten-van Boudestein kruipt in deze psychologische roman in de huid van iemand die door ervaringen in het leven verbitterd is geraakt. In dit hoopvolle verhaal laat zij zien dat heling en genezing bij God te vinden zijn.

  Reacties op Duinvlinder:
  'Duinvlinder heb ik met veel plezier gelezen. Het is mooi geschreven en klopt met de werkelijkheid.' C. Reumerman, arts voor christelijke counseling
  'Janny den Besten weet met interessante thema's boeiende romans te schrijven. (=) De emoties van het kind Maartje zijn goed getroffen evenals de tijdgeest in de jaren vijftig.' NBD Biblion

 • Kerst. Gods Licht straalt in de duisternis. De echte betekenis van dit heilsfeit dringt niet zomaar tot mensen door. Vaak moet er veel weerstand overwonnen worden. Daarvan getuigen de verhalen in deze kerstbundel. Maar ze laten vooral zien dat dit Licht zoveel kracht heeft dat het mensen stilzet en brengt tot aanbidding van de Zaligmaker.
  Deze bundel bevat nieuwe verhalen voor Advent en Kerst voor volwassenen en kinderen. De verhalen zijn zeer geschikt om voor te lezen in het gezin, in de kerk of op de vereniging.

 • 'Jolien! Waar ben je?'
  Jolien geeft haar tweelingbroer geen antwoord.
  Er ligt een grote zandberg onder het viaduct bij de molen. Maar daarachter ... Wat is dat?
  Het lijkt wel een hol!
  Voorzichtig loopt ze naar binnen.
  Hé, wat is dat? Een pan? Een lepel? Een tas met boodschappen?
  Het lijkt wel of hier iemand woont!

  Als Jens en Jolien aan het spelen zijn, ontdekken ze vlak bij de molen een hut. De tweeling staat voor een raadsel: van wie is deze geheimzinnige schuilplaats?
  Jens denkt dat de hut is gemaakt door zijn klasgenoten, maar Jolien is daar niet zo zeker van.
  Als de tweeling nog een keer in de buurt van de hut is, worden ze een stuk wijzer.
  Jens en Jolien willen hun ontdekking geheim houden. Maar dat valt niet mee ... En intussen houden de raadsels niet op. Want wat doet Poekie, de poes van buurvrouw Jonker, in de buurt van de hut?
  Opnieuw een vlot geschreven en humoristisch verhaal in de serie 'Jens en Jolien'. In dit boek kom je ook nog eens van alles te weten over molens.

 • Een boeiende roman over het voldoen aan verwachtingen van anderen

  en het zoeken naar Gods weg.


  `Joanne, wil je zo snel mogelijk naar Ierland komen? Je moeder heeft acuut zorg nodig.'

  Joanne (28) geniet van haar baan als leerkracht van groep 5. Haar ouders en twee broers zijn een aantal jaar geleden met hun gezinnen naar Ierland verhuisd, vanwege evangelisatiewerk onder de Rooms-katholieke bevolking. Zelf heeft ze een leven in Nederland opgebouwd.

  Na het overlijden van Joannes vader blijkt dat haar moeder dementerend is. Haar broers doen een beroep op Joanne, om voor haar moeder te zorgen. Joanne geeft meteen gehoor aan dit verzoek. Het is toch duidelijk dat God dit van haar vraagt?
  />
  Eenmaal in Ierland neemt de intensieve zorg voor haar moeder Joanne helemaal in beslag. Haar broers lijken deze situatie vanzelfsprekend te vinden, maar bij Joanne begint het te knagen. Is ze in Ierland omdat God dit van haar vraagt, of is het omdat haar broers dit de beste oplossing vinden?

  Janny den Besten is getrouwd en werkt in het basisonderwijs. Kersenbloesem is haar tweede roman.

  Joke Verweerd over Janny's eerste roman, WitZwart: `Dit is een knap en ontroerend debuut.'

 • Twee weken zonder Rob. Dat is het vooruitzicht van Fleur, nu haar man voor zijn werk naar het buitenland gaat. Hoewel ze Rob normaal gesproken al moeilijk kan missen, is het deze keer extra zwaar, omdat ze kortgeleden haar eerste kindje na een bijna voldragen zwangerschap heeft verloren. Tegenover Rob probeerde Fleur zich groot te houden, maar nu ze alleen in huis is, komt het verdriet eruit. Fleur sluit zich af voor de buitenwereld en geeft zich over aan depressieve gevoelens. Haar wereld lijkt inktzwart.

  Als Fleur de gebeurtenissen van de afgelopen weken en die uit haar jeugd aan zich voorbij laat trekken, stapelen de vragen zich op. Waarom laat God zo veel verdriet toe in haar leven? Gevoelens van onmacht, schuld, jaloezie en opstand strijden om voorrang.

  Het is Sjoukje, haar tante met een verstandelijke beperking, die Fleur met haar ongekunstelde uitspraken een belangrijke les leert. Het is niet goed om alleen de donkere kanten van het leven te willen zien. Het witte is belangrijker dan het zwarte.

  Een invoelend geschreven roman over een kwetsbaar onderwerp

 • Nicky is gelukkig getrouwd met Floor. Samen hebben ze één
  bijna volwassen dochter: Roos. Hoewel ze altijd een goede
  band hadden, botert het de laatste tijd niet meer zo best
  tussen moeder en dochter. Roos reageert afwijzend op de
  goede zorgen van haar moeder. Nicky vraagt zich wanhopig
  af waar ze de negatieve houding van haar dochter aan te
  danken heeft.
  In de aanloop naar een gezamenlijke vakantie in Zwitserland
  loopt de spanning hoog op. Eenmaal aangekomen op de
  plek van bestemming, houdt Floor zijn vrouw een spiegel
  voor. De les die Nicky hieruit leert is hard, maar tegelijkertijd bevrijdend.

 • Roos

  Janny den Besten

  De hechte band van ouders
  met hun dochter kan soms
  ook beknellend zijn ...

  Rosalie, heb je je banden wel opgepompt? Rosalie, je rugtas is topzwaar.
  Haal er toch wat boeken uit. Pas op Rosalie, het kan glad zijn
  op het brugje bij het park.
  Roos wordt er niet goed van: al die betuttelende adviezen van
  haar moeder. Altijd is ze bezorgd (vooral wat betreft Roos'
  scoliose), en ze bemoeit zich overal mee. Dat is toch niet normaal
  als je bijna volwassen bent?
  Hoewel Roos aangeeft dat ze niet met haar ouders op vakantie
  wil, lijkt dit niet tot haar moeder door te dringen. Maar Roos
  zet haar plannen door, en vliegt - zonder dat haar ouders het
  weten - met Harm, Henneke en Jilles naar Cyprus.
  Roos geniet volop van zon, zee, strand en cultuur, maar toch zit
  het stiekeme gedoe haar niet lekker. Jilles kan dan wel denken
  dat ze lief, aardig en eerlijk is, maar hij zou eens moeten weten ...
  De gesprekken met Jilles betekenen veel voor Roos. Ze ontdekt
  dat leven met leugens geen optie is. Maar hoe moet het dan wel?

  Voor de lezers die bekend zijn met Zwanenmoeder: deze roman vertelt
  het verhaal van Nicky's dochter.

  Janny den Besten-van Boudestein schreef diverse romans over psychologische
  thema's. In deze boeiende young adult-roman beschrijft ze de
  zoektocht van een jonge vrouw naar volwassenheid.

 • 1 april

  Janny den Besten

  `Alstublieft meester, een schuimzoen!' Jolien draait
  de doos, zodat die ene schuimzoen precies voor de
  meester ligt. Er zit scheerschuim in, maar dat weet de
  meester natuurlijk niet ... Zijn grote hand gaat naar
  de schuimzoenen. Hij kijkt scherp naar Jolien. Dan
  glimlacht hij en pakt de achterste. `Hartelijk bedankt
  hoor!' Nu moeten Jens en Jolien er zelf ook één nemen.
  Snel pakt Jolien de laatste goede schuimzoen.
  Voor Jens blijft er maar één over ... De meester lacht.
  `Om met mij een mop uit te halen, moet je vroeger
  opstaan!'

  Jens en Jolien zijn een vrolijk stel. Ze halen niet alleen
  graag een grap uit, maar gaan ook op zoek naar een
  man voor hun tante Sandra. Dat `PlanManSan' loopt
  iets anders dan ze zelf gedacht hadden. Intussen
  is Jolien druk bezig met het voorbereiden van haar
  spreekbeurt. Die gaat over ... 1 april!

  Een vlot geschreven, humoristisch verhaal waarin je
  ook leert waar de traditie van grapjesdag op 1 april
  vandaan komt.

 • 'Ik ga nooit meer mensen helpen', zegt Jens als ze naar
  huis lopen.
  'En ik verscheur dat papier met al die nut-ti-ge dingen.'
  Boos trapt Jolien tegen een steentje in de brandgang. Het
  ketst tegen de schuur van buurvrouw Prietkamp.
  Meteen staat Jolien stil. O nee, daar is dat geluid weer.
  Jens kijkt achterom. 'Wat is er?'
  Met een wit gezicht wijst Jolien naar de schuur.
  'Spriet? Zit je daar nog steeds mee?'
  Jolien knikt. 'Ja, ik weet niet.'
  'Nou, kom op! Dan moet je gewoon gaan kijken!'

  Het is kerstvakantie. Iedereen is druk met de voorbereidingen
  voor Kerst, maar Jens en Jolien vervelen zich. Mama
  zegt: 'Ga iets nuttigs doen.' De tweeling helpt daarom de
  bewoners van de Tjalkstraat: buurvrouw Jonker, meneer
  De Groot, buurman Landgraaf, mevrouw Rodenburg, meneer
  Broekhuizen ... maar die rare buurvrouw Prietkamp
  slaan ze liever over. Dan hoort Jolien een vreemd geluid
  in de schuur van 'Spriet'. Zal ze vlug voorbijlopen, of ...?

  Een vlot en humoristisch geschreven verhaal, waarin je ook
  dingen over het kerstfeest te weten komt die je vast nog
  niet wist!

 • Een invoelend geschreven roman over
  een aangrijpend onderwerp.

  Nicky is 25 jaar getrouwd met haar lieve Floor. Familie
  en vrienden worden uitgenodigd om deze blijde gebeurtenis
  met hen te vieren. Nicky is van plan om volop te
  genieten van het feest, maar waarom voelt ze zich zo moe
  en heeft ze zo weinig eetlust?
  Niet lang na het feestelijke jubileum krijgt Nicky een
  moeilijke boodschap te verwerken. Ze is ziek. Zelfs zo
  ziek dat het maar de vraag is of ze de bruiloft van Roos
  en Jilles nog kan meemaken.
  Terwijl Floor naar allerlei oplossingen blijft zoeken, leert
  Nicky langzaam maar zeker de realiteit te aanvaarden.
  Hoewel deze heel anders is dan zij zou wensen, strekt
  zich een hoopvolle toekomst voor haar uit.

  Zwanenlied is het vervolg op Zwanenmoeder,
  maar kan ook apart gelezen worden.
  Janny den Besten-van Boudestein
  heeft meerdere romans geschreven bij
  Uitgeverij De Banier. Ze weet met haar verhalen lezers in het hart te
  raken en aan het denken te zetten.

 • Verborgen bloem

  Janny den Besten

  Ellis Rozengaarde is dol op haar oma Bette, naar wie ze vernoemd is. Zowel kleindochter als oma zetten zich in voor Syrische vluchtelingen die in het dorp zijn komen wonen.
  Ellis' verloofde, Tom, kan echter maar weinig enthousiasme opbrengen voor Ellis' belangstelling voor vluchtelingen. Tijdens een van Ellis' bezoekjes aan oma komt het gesprek op oma's jeugd. Bette vertelt dat haar verloving aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een andere wending kreeg. Zij, haar familie en duizenden anderen moesten per kolenschuit vanuit Veenendaal evacueren naar het Westen van het land.
  De gebeurtenissen uit het leven van oma werpen een nieuw licht op Ellis' relatie met Tom. Durft ze het aan om gemaakte keuzes opnieuw te bezien?

 • In de klas van Jens en Jolien gaat een Oranjeproject van start. Het project
  wordt afgesloten met een optocht op Koningsdag. Wie zijn fiets of
  skelter het mooist versiert, wint een prijs! Jens ziet het al helemaal voor
  zich: hij gaat een Canadese legerjeep maken, en zelf wil hij zich verkleden
  als soldaat. Maar dat is niet zo simpel als gedacht. Het pak is veel te duur
  en mama is helaas niet van plan om het zomaar te kopen. Jens moet dus
  zelf iets verzinnen om het geld bij elkaar te krijgen. Samen met Jolien bedenkt
  hij een plan. Zou het genoeg geld opleveren om het pak te kunnen
  kopen? En ... zou het Jens lukken om de prijs te winnen?
  Met illustraties van Marijke Duffhauss.

 • Licht in het duister. Dat is de hoopvolle boodschap van Kerst.
  Maar zien we dat ook werkelijk om ons heen? Uit de kerstverhalen
  in deze bundel blijkt dat het duister vaak de overhand
  lijkt te hebben op het licht.
  Maar dat is uiteindelijk toch een verkeerde gedachte. Want de
  woorden van dat kerstlied worden altijd waarheid:

  'Daar is uit 's werelds duist're wolken
  een Licht der lichten opgegaan (...).
  De nacht der zonde zal verdwijnen,
  genade spreidt haar morgenrood!'

  Deze verzamelbundel bevat verhalen voor volwassenen en
  kinderen. Ze zijn geschreven door Janny den Besten, Maarten
  Brand, Arna van Deelen, Marjanne Hendriksen, Eeuwoud
  Koolmees, Diny van Leeuwen, Hanneke Mostert, Mirjam
  Schippers, Nelleke Wander en Marijke Zeeuw.

 • Jens kijkt naar de meester. Nog nooit heeft hij hem
  zo kwaad gezien.
  'Wat zijn jullie een vervelend stel! Op het plein al
  dat geruzie en nu weer. Leuke klas? Ho maar!' De
  meester loopt naar het whiteboard. Zijn stift gaat
  naar het weekplan. Bij volgende week vrijdag staat
  'djembéles'. Hij zet er een rood vraagteken achter.
  Jens draait zich om naar Jolien. Er zit een diepe rimpel
  in zijn voorhoofd. Geen djembéles? Kom nou!

  In de klas van Jens en Jolien is het altijd supergezellig.
  Maar de sfeer verandert ineens als er een nieuw
  meisje in hun groep komt: Lara. Steeds is er ruzie.
  Zo veel ruzie zelfs, dat meester Van Zessen van plan
  is om de afsluiting van de projectweek niet door
  te laten gaan. Jens en Jolien vinden het helemaal
  niet leuk dat het zo ongezellig is op school en ze
  proberen de meester wat op te vrolijken. Maar niets
  helpt. Betekent dit dat de kinderen van groep 6 de
  djembéles echt op hun buik kunnen schrijven? Of is
  het toch mogelijk om een nieuwe start te maken?
  Een vlot en humoristisch geschreven verhaal in de
  serie 'Jens en Jolien'.

 • Het leven van Ellis Rozengaarde is gevuld met haar baan als fysiotherapeut volwassenen.
  en vrijwilligerswerk. Dat ze op haar 28e nog single is, ervaart ze niet als een
  probleem. Maar als ze hoort dat haar beste vriendin trouwplannen heeft,
  begint er toch iets te knagen. In een opwelling meldt ze zich aan bij een datingsite.
  Zou dit een geschikte manier zijn om een leuke man te ontmoeten?
  Het contact met Wout is in ieder geval veelbelovend.
  Haar passie voor vluchtelingen deelt Ellis met haar oma Bette. Via oma heeft ze Nadim leren kennen, die sinds enkele maanden in Nederland
  woont. Ellis moet toegeven dat het erg goed klikt tussen haar en deze jonge
  Syriër, maar ze weet ook dat een relatie met Nadim geen optie is. Ze richt
  zich daarom op het contact met Wout. Maar dan krijgt Ellis een bijzondere droom. Is ze niet veel te krampachtig aan het proberen om zelf de koers van haar leven te bepalen? Zou het niet beter zijn om het roer van haar leven
  uit handen te geven en haar toekomst aan de Stuurman over te laten?

 • Tante Sandra en de meester gaan trouwen! Jens en Jolien willen
  op deze dag graag bruidsmeisje en bruidsjonker zijn. Jens
  ziet zichzelf al zitten in een stoere auto en Jolien heeft er zo'n
  zin in om een mooie jurk te dragen ... Maar dan horen ze dat
  dit feest waarschijnlijk niet doorgaat, want het aanstaande
  bruidspaar vindt Jens en Jolien niet netjes genoeg. Dat laat
  de tweeling niet zomaar gebeuren! Jens en Jolien bedenken
  een plan om te bewijzen dat ze wél geschikt zijn om bruidsjonker
  en bruidsmeisje te worden. Maar of dat lukt...?!


  Illustraties: Marijke Duffhauss
  Doelgroep: Kinderen vanaf 7 jaar, AVI E5, CLIB 5

 • Niek moet vaak klusjes doen voor zijn vader, die klompenmaker is. Maar hij gaat veel liever met zijn vriend Roelof bij de soldaten kijken of naar de uitkijkpost bij de loopgraven. Hij kan het toch nooit goed doen bij zijn vader. Was hij maar meer als zijn oudste broer, Nico ...
  Als alle inwoners van Veenendaal moeten evacueren, merkt Niek dat de oorlog echt begonnen is. Vliegtuigen komen over en huizen worden in brand gestoken. Ze moeten weg hier!
  Niek gaat met zijn ouders en zussen aan boord van een overvolle rijnaak. In Krimpen aan de Lek vinden ze onderdak op een boerderij. Maar als Nieks zusje in een sloot valt en bijna verdrinkt, denkt hij dat het zijn schuld is. Wat zal vader zeggen ...?

  Dit spannende verhaal voor jongens en meiden is gebaseerd op historische gebeurtenissen. Op 10 mei 1940 brak in Nederland de Tweede Wereldoorlog uit. Alle mensen uit de Grebbestreek moesten evacueren. In Wegwezen! beleef je samen met Niek de eerste weken van de oorlog.

 • Haar prachtige witte bruidsjurk hangt te pronken aan de kast ...

  Pam kan niet wachten tot het zover is: nog een paar maanden, dan gaat ze trouwen! Al sinds de middelbare school vormen Jack en zij samen het perfecte, sportieve stel.
  Pam geniet intens van alle voorbereidingen: de gastenlijst, trouwkaart, bruidstaart en niet te vergeten haar bruidsjurk! Zeker weten dat Jack haar geweldig zal vinden.
  Maar dan gebeurt het compleet onverwachte ... de geplande bruiloft gaat niet door. Pams wereld stort in. Behalve vol verdriet en boosheid zit ze boordevol vragen: Waarom overkomt haar dit? Had ze het kunnen voorkomen? Hoe kan God dit laten gebeuren?
  In een opwelling besluit Pam zich op te geven voor een groepsreis naar Marokko. De ontmoetingen daar zetten haar aan het denken. Was haar relatie met Jack wel zo perfect als ze dacht? En wat hebben Ruben en Ineke wat zij niet heeft?

  Een vlotte young-adultroman die aan het nadenken zet over keuzes in het leven.

 • De bundel 'Hand in hand' staat vol korte verhalen die wegwijzers willen zijn op onze weg door de seizoenen van het leven. Ieder verhaal laat iets zien van moeiten - grote of kleine - die ons leven binnen kunnen komen. Maar de Heere wil ons juist in tijden van angst, ziekte en eenzaamheid helpen. Hij grijpt onze hand en zegt: 'Vrees niet, Ik help u.' Deze bemoedigende verhalenbundel mag ons de richting wijzen naar Hem, zodat wij steeds onze hand in Gods hand mogen leggen - in het volle vertrouwen dat Hij ons bij elke stap zal leiden.

 • Shing en Hai zijn de allerbeste vrienden. Ze bezoeken de pandaberen, maken samen huiswerk en gaan op een lesvrije middag naar een verlaten huis om foto's te maken van de Qingchengberg. Totdat er een flinke barst in hun vriendschap komt ...
  Door een geheim rond Shings nichtje Mei-Lin wil Hai niets meer met Shing te maken hebben. Dat wordt nog erger na een overval op de niet-geregistreerde kerk, waar Shing en zijn ouders naartoe gaan. Uit angst voor de Chinese regering laten al zijn klasgenoten hem links liggen en kijkt zelfs Hai hem niet meer aan. Maar dan verkeert Hai in gevaar. Shing staat in tweestrijd...

empty