• Woelige baren

  Hanny van de Steeg

  • Z&k
  • 1 September 2020

  Het leven lacht Anna toe in 'Woelige baren' van Hanny van de Steeg. Ze is gelukkig in haar werk als dienstmeid op boerderij De Eijkenhof in Ridderkerk, waar ze haar kost en inwoning verdient, en ze heeft verkering met Willem, de tuindersknecht van de buren. Het geluk wordt plotseling verstoord als Anna onverwacht zwanger raakt. Tot haar verdriet mag ze niet meer op de boerderij blijven. Een zware periode begint, waarin Willem ook nog geheimen voor haar verborgen houdt. Zal het Anna lukken om de juiste keuzes te maken, juist wanneer het zo moeilijk is?

  Met 'Woelige baren' schreef Hanny van de Steeg een aangrijpende roman over volhouden in elke omstandigheid.

 • Weerloos hart

  Hanny van de Steeg

  • Z&k
  • 24 Juli 2018

  De achttienjarige Emma staat in het begin van `Weerloos hart' van Hanny van de Steeg met haar koffer bij de bushalte. Ze gaat naar Garderen, naar haar oom. Deze is net weduwnaar geworden en kan zichzelf niet goed redden. Emma's oom is geen prettig gezelschap, maar Petra, het dienstmeisje van de buren, is dat wel. Dan komen er twee studenten van de hogere landbouwschool op de boerderij werken en logeren. Daniël en Lex brengen verhalen mee over de oorlog waarin haar oom Gradus heldendaden zou hebben verricht, maar Emma gelooft dat niet. En dan gebeurt er iets waardoor juist niemand Emma meer gelooft.

 • Zoektocht

  Hanny van de Steeg-Stolk

  • Z&k
  • 30 Januari 2013

  Thirza is de oogappel van haar vader en het zorgenkindje van haar moeder. Door die combinatie ontbreekt het haar aan niets, behalve zelfvertrouwen. Pas als ze na haar opleiding een baan vindt bij een modezaak, groeit haar zelfrespect: hier wordt ze gewaardeerd om wie ze is. Maar onbewust komt ze steeds in de situatie dat anderen voor haar beslissen.

 • Vanwege familieomstandigheden kan de geplande vakantie van Myrthe met haar vriendin niet doorgaan. Maar gelukkig heeft ze nog een last minute-vakantie kunnen regelen met een jongerenreis naar Oostenrijk. Alleen, maar vol goede zin, vertrekt ze naar de opstapplaats. Het lijkt een leuke groep als ze gaat kennismaken en de mensen in zich opneemt. Myrthe merkt tijdens de vakantieweek al snel, hoe verschillend iedereen op haar reageert en ze denkt daarover na. Is het zoveel anders dan een vakantie met een 'gewone' reisorganisatie? Ze laten haar toch vrij? Thuisgekomen blijkt er toch nog iemand graag contact met haar te willen houden en eigenlijk vindt ze dat erg leuk. Wanneer het anders uitpakt, is Myrthe er uiteindelijk opgelucht over. Maar dan ligt daar, eerder dan verwacht, een uitnodiging op de mat. Zal ze gaan en weer haar reisgenoten ontmoeten? Hanny van de Steeg-Stolk (Hendrik-Ido-Ambacht) schrijft frisse familieromans voor jongvolwassenen, hun zussen en moeders. Ze weet haar personages goed neer te zetten. Naast haar romans schrijft de auteur ook jeugdboeken waarvoor ze in 2003 de Eigenwijsprijs ontving.

 • De regenboog van Hanny van de Steeg-Stolk, over een jonge vrouw op zoek naar de liefde.

  Noor fietst dagelijks over de dijk naar haar werk en geniet dan van de natuur om zich heen. Haar baan in de zorg is haar op het lijf geschreven. Er ontbreekt maar één ding in haar leven: een man om het mee te delen. Ze heeft veel leuke vrienden, maar waarom loopt het steeds op een teleurstelling uit? Noor wordt er een beetje moedeloos van. Maar ze zal merken dat ze geduld moet hebben om uiteindelijk het geluk te vinden waarnaar ze verlangt.

  Hanny van de Steeg-Stolk werkt parttime als groepsleerkracht op een basisschool. Ze schrijft met veel plezier romans met een christelijke identiteit voor de Citerreeks, waar ook De regenboog deel van uitmaakt.

 • In twijfel gevangen van Hanny van de Steeg-Stolk gaat over de jonge Julia, die onlangs de pabo heeft afgerond. Ze is op zoek naar werk, maar hoewel ze zich een slag in de rondte solliciteert, komt er geen baan voor haar. Ze besluit het roer om te gooien en zich in te schrijven op de kunstacademie. Zo komt ze in een heel andere wereld terecht dan ze van huis uit gewend is. Ze ontmoet Marnix, die halsoverkop verliefd op haar wordt. Maar is zij de man met wie ze haar leven wil delen? In twijfel gevangen van Hanny van de Steeg-Stolk is een eerlijke roman over een bepalende periode in het jonge mensenleven.

 • Al op de middelbare school sluiten Wendy en Marco vriendschap, die uitgroeit tot een hechte relatie. Uit angst voor de reactie van Wendy verzwijgt Marco bepaalde gebeurtenissen voor haar, die daardoor gaat twijfelen aan zijn liefde. Uiteindelijk verbreken ze hun relatie, maar beiden hebben er veel verdriet van. Als ze geruime tijd later elkaar weer tegen komen, blijken ze helemaal niet onverschillig tegenover elkaar te staan, maar dan moet Wendy besluiten of ze Marco zijn misstap kan vergeven. Het betreft hier een eenvoudig liefdesverhaal dat zeer reëel overkomt. Allerlei misverstanden ontstaan doordat het jonge stel niet volledig aandacht heeft voor elkaars gevoelens en bovendien onzeker blijft over de reactie van de ander.

 • Vechten tegen water en ijs, Hanny van de Steeg-Stolk
  'Waar begin je aan, man!' roept de oude zeeman. 'Als ik jou was, deed ik het nooit!' Jacob wil niet luisteren en stoort zich niet aan al die praatjes. Wat hij graag wil, gebeurt over een paar dagen. Hij gaat met schipper Willem Barentsz mee op zoek naar een nieuwe handelsroute naar Indië, via de Noordpool. Hij holt naar huis om het nieuws te vertellen. Hij heeft nog vijf dagen om van alle bekenden afscheid te nemen. En Jacob weet dat het een gevaarlijke reis kan worden ...
  10 jaar en ouder, AVI 9.

 • Dappere Lydia

  Hanny van de Steeg-Stolk

  Lydia's vader heeft een groentewinkel,
  maar is vaak ziek. Daarom moet
  moeder vaak werken. Lydia helpt haar wel,
  maar vindt het best moeilijk. De geldzorgen
  worden zo groot, dat Lydia 's vader de
  huur van de woning niet meer kan betalen.
  De kans is groot dat ze het huis uit moeten.
  Lydia heeft veel aan haar vrienden, Anneke
  en de tweeling Bart en Gijs. De tweeling
  gaat op onderzoek uit voor Lydia als zij
  van iets eigenaardigs verdacht wordt. Of
  de dader gevonden wordt ... ?
  Het verhaal is echt gebeurd en speelt zich
  af omstreeks de jaren '30.
  10

 • Het boek van Bertje gaat over een jongetje dat misschien net zoveel
  meemaakt als jij.
  Bertje helpt opa in de tuin en dan is Bertje ook tuinman, maar niet een
  echte tuinman want hij harkt alle mooie plantjes om.
  Van wie is die mooie beer die Bertje vindt?
  Is die beer wel van Bertje?
  En wist jij dat Bertje ook kan schilderen? Dat denkt hij.
  Maar 0, wat ziet Bertje er nu raar uit met al die kleuren op zijn mooie
  broekl
  Tien prachtige verhalen over Bertje om voor te lezen.

 • Bange uren

  Hanny van de Steeg-Stolk

  Bange uren, Hanny van de Steeg-Stolk
  Het is oorlog. Anton maakt spannende en gevaarlijke momenten mee; een kinderlijke sabotagepoging die bijna verkeerd afloopt, kennismaking met het verzet en met verraders, razzia's, een bombardement, radio Oranje, een Joodse onderduiker, honger en kou. Soms zijn z'n vrienden er ook bij betrokken, andere keren is Anton alleen op pad.
  8 jaar en ouder, AVI 6.

 • Als kersverse juf komt Carola Wilts in Dorpersveld
  terecht. Alles lijkt prachtig, vooral als ze een aardig
  huisje naast een boerderij kan huren. Daar beginnen
  echter de problemen.
  Carola moet ervaren, dat mensen met hun gepraat
  een ander het leven zuur kunnen maken.
  Gelukkig heeft ze een goede band met het moederloze
  gezin Donker. Die wordt helaas ook verstoord.
  Toch is het niet helemaal een vlucht, wanneer ze van
  betrekking verandert en naar Noordduinen aan zee
  verhuist.
  Ze wil afstand nemen van Dorpersveld, maar dat
  lukt niet.
  Zal Carola's leven toch een omweg maken?

 • Yvonne heeft het niet gemakkelijk als ze na het overlijden van haar
  moeder bij een oom en tante in huis komt. In deze tijd betekent de
  vriendschap met Carolien veel voor haar. totdat ze tussen twee
  vuren komt te staan: Betty. haar vriendin op de MDGO of Carolien.
  Als ze tenslotte niets meer overhoudt, voelt ze zich erg eenzaam.
  Door Carolien en andere kontakten krijgt Yvonne haar zelfvertrouwen
  weer terug. Het licht aan de horizon begint voor haar echt te
  schijnen wanneer ze Ruud ontmoet.

empty