• De juf van Tess en Jess vertelt over een dominee in Afrika. De dominee gaat vaak bij mensen op bezoek. Dan moet hij lopen, want hij is te arm om een fiets te kopen. De klas van Tess en Jess bedenkt een plan om de dominee te helpen. Ze maken een kijkdoos en halen veel geld op, maar het is niet genoeg voor een fiets. Daarom bedenkt de klas nóg een plan = Zou er nu wel genoeg zijn? Lees het zelf maar in dit boek!
  De serie van Tess & Jess is leuk voor jongens én meiden die al zelf kunnen lezen.

 • Op de foto was het eigenlijk al te zien. Had ze het maar geweten, dan zou alles anders gegaan zijn ...

  Hanna trouwt op jonge leeftijd met Maarten, die ze ontmoet heeft bij de baas van de viswinkel waar ze werkt. Hoewel ze in haar verkeringstijd af en toe merkt dat Maarten haar weinig aandacht geeft, is ze gelukkig met hem. Maar nu ze getrouwd is, ontstaat er spanning tussen hen. Alles moet bij Maarten voorspelbaar zijn en als het eens anders gaat, reageert hij nukkig. Dat heeft negatieve invloed op hun drie kinderen. Om hun oudste zoon, Jeroen, maakt Hanna zich ook zorgen. Hij lijkt in zijn gedrag zo op haar man.
  Ook als de kinderen het huis uit zijn, wordt het er niet beter op. Maarten bekommert zich als pastoraal werker om het leed van andere mensen, maar hij geeft haar nauwelijks aandacht. Hanna voelt zich eenzaam in haar huwelijk. Gelukkig heeft ze veel aan haar vriendin Jet, en aan de gesprekken met Janna en Geertje. Zij kennen een leven met de Heere. En als ze haar nood uitspreekt in gebed, merkt ze dat ze toch niet alleen door het leven hoeft te gaan.

  Geesje Vogelaar-van Mourik heeft tientallen romans en kinderboeken geschreven. In deze roman schrijft ze over het verborgen leed van een vrouw die is gehuwd met een autistische man. Ze weet dit gevoelige thema op herkenbare wijze te verwoorden.

 • Als de Duitsers intrek nemen in het Veluwse dorp waar Sam
  woont, wordt alles anders. Vooral als Nard, een verre neef van
  Sam, bij hen op de boerderij komt wonen. Sam weet zeker
  dat deze jongen een Jood is, maar dat wordt door niemand
  hardop gezegd. En Sam vraagt niets, want hij weet dat hij
  moet zwijgen! Je weet niet wie je nog kunt vertrouwen ...
  Als de Duitsers paarden bij Sam in de schuur zetten en een van
  de Duitsers de hooizolder van de boerderij inneemt, wordt het
  steeds lastiger om Nard verborgen te houden. Het wordt zelfs
  zo gevaarlijk dat hij moet vluchten ... Zal Sam Nard ooit nog
  weerzien?

 • De juf van Tess en Jess is bijna jarig. De tweeling heeft veel zin in het feest en is heel benieuwd. Wat gaan ze doen in de klas? Waar trakteert de juf op? En wat zal ze allemaal krijgen? De juf zou best een hond willen, maar die geef je natuurlijk niet zomaar. Een knuffelhond kan wel! En dus krijgt de juf een knuffelhondje met een leren neus. Maar als het feest voorbij is, gebeurt er iets wat niemand verwacht. De serie van Tess & Jess is leuk voor jongens en meisjes die al zelf kunnen lezen.
  Met illustraties van Trish Flannery.

 • Blijvend beschadigd vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van Timo. Hij is getrouwd met Esther en samen hebben ze een dochtertje Emma. Onder de oppervlakte van een gelukkig huwelijk worstelt Timo met gebeurtenissen uit zijn verleden. Deze gebeurtenissen zijn zo ingrijpend dat de niet verwerkte emoties zich een uitweg zoeken op een manier die Timo zelf nooit voor mogelijk heeft gehouden.
  Timo komt in de gevangenis terecht. In de eenzaamheid van de cel komen veel vragen levensgroot op hem af: Is er bij God vergeving voor de dingen die hij heeft gedaan? Zal Esther nog bij hem willen blijven? Is hij zelf in staat om de persoon te vergeven die hem zo veel pijn heeft gedaan?

  Blijvend beschadigd is een indringende roman over schuld, berouw en vergeving.

  Geesje Vogelaar-van Mourik (1953) heeft al meer dan zestig romans en kinderboeken geschreven. Met haar eigen, sobere schrijfstijl weet zij keer op keer lezers te boeien.

 • Het verlies van Sammie heeft Geertje blijvend veranderd. Het diepe verdriet en gemis blijft altijd op de achtergrond aanwezig. Dat is ook te merken in de zorg voor haar twee jonge dochters. Geertje beseft meer dan ooit dat kinderen een kostbaar bezit zijn. Ze zou de meisjes het liefst de hele dag dicht bij zich houden. Maar ze moet leren dat ze ook hen los moet laten.
  Het gemis heeft Geertje ook in een ander opzicht veranderd: door haar eigen verdriet kan ze anderen in het dorp tot steun zijn. Dat heeft een wel heel bijzonder uitwerking voor Ellie, die ongewenst zwanger blijkt te zijn.

  Deze roman speelt zich af in de jaren 60. Het is een vervolg op Stil verdriet, maar kan ook goed los hiervan gelezen worden.

 • Veertien jaar is Geertje als ze verliefd wordt op Jacob de fietsenmaker. Ze voelt zich aangetrokken tot deze stille, maar gevoelige jongen. Als Geertje zes jaar later met hem trouwt, lijkt het leven haar toe te lachen. Echter, de aanwezigheid van de Duitse bezetter maakt van de eerste huwelijksjaren een bange tijd. Groot is de vreugde als hun huwelijk bekroond wordt met de geboorte van een zoon: Sammie.

  Hoewel Geertje weet dat kinderen een geleend pand van de Heere zijn, kan ze deze woorden niet beamen als Sammie na een korte ziekte overlijdt. Het verdriet om het verlies van haar kind is erger dan ze ooit had kunnen denken. Geertje en Jacob verwerken het allebei op hun eigen manier. Geertje heeft een diepe weg te gaan voor ze stil kan berusten in Zijn beleid.

  In deze Veluwse familieroman schrijft Geesje Vogelaar-van Mourik over een moeder die worstelt met het verlies van een kind, en later nog meer kinderen. De beschreven gebeurtenissen zijn gebaseerd op de werkelijkheid, maar omwille van het verhaal heeft de auteur hieraan haar eigen interpretatie gegeven.

 • Deze trilogie beschrijft het leven van Julia

  Drie eerder verschenen romans nu in één band:

  Het veilige nest: Julia's verkering met Luuk staat voortdurend onder druk, omdat Luuk niet kerkelijk meelevend is. Wanneer Luuk belooft dat hij met Julia mee naar de kerk zal gaan, bloeit hun relatie opnieuw op. Kan hun relatie standhouden?

  In de oude pastorie: Julia is getrouwd met Marnix van Malsen. Ze heeft moeite om te wennen aan haar positie als domineesvrouw. Bovendien is ze nog altijd niet helemaal los van haar vorige vriend.

  Vervuld verlangen: Julia is zeven jaar getrouwd. Ze heeft haar plaats gevonden in de pastorie. Wanneer de komst van een kind uitblijft, is Julia bang dat haar huwelijk kinderloos blijft. Zal ze haar leven ook in dit opzicht aan de Heere durven toevertrouwen?.

 • Twee jaar geleden is Hanna's kindje, Johannes, tijdens de geboorte gestorven.

  Hanna, die ongehuwd is, probeert haar intense verdriet alleen te verwerken. Hanna besluit van baan te wisselen en een boekhandel te gaan runnen. De pijn van het verleden wordt daardoor echter niet minder.

  Dat gebeurt pas later, op een manier die Hanna nooit had verwacht.

  Deze ontroerende roman is een vervolg op Johannes, maar kan ook goed apart gelezen worden. Het thema van deze roman is rouwverwerking.

 • `Roe ... roe ...' Wat was dat voor geluid?
  `Roe ...' Daar was het weer! Het klonk
  dichtbij.
  Samen met Luuk ging Laura kijken. Onder
  de heg zat een duif met lichtbruine veren
  en kraalogen. Wat was hij mooi! Laura
  wilde hem graag houden.
  Maar hij had vast een baas, die hem kwijt was. Laura schreef een briefje. Ze beloofde
  mamma dat ze het bij de winkel op zou hangen. Maar het briefje bleef steeds in
  haar jaszak zitten ...

 • De geestelijke vermogens van Clara van der Molen worden
  steeds minder. Langzaam maar zeker verdwijnt haar leven in
  de nevels van vergeetachtigheid. Maria, haar dochter, heeft
  het er erg moeilijk mee. Dat is het leven dus, denkt ze. De
  zon die langzaam achter de wolken verdwijnt. Maria weet
  dat ze moeder zal moeten loslaten en dat zij ook eenmaal
  moet sterven. Er is veel onrust in haar hart.
  Naast verdriet en zorg is er ook vreugde, hoop op nieuw
  leven. Maria moet aanzien hoe haar moeder steeds meer
  kind wordt. Tegelijk ziet zij hoe haar dochter, Claire, elke
  dag dichter bij het moederschap komt.
  Maria besluit - op aanraden van haar familie - de zorg
  voor haar moeder even los te laten. Maar dan dreigt de zon
  voorgoed achter de nevels te verdwijnen ...

  In deze roman schrijft Geesje Vogelaar-van Mourik over
  dementie. Ze is erin geslaagd om dit moeilijke onderwerp
  op een trefzekere manier onder woorden te brengen,
  waarbij ze veel oog heeft voor sfeer. Dit verhaal zal bij velen
  herkenning oproepen.

 • Het is winter en het sneeuwt.

  Ron en Roos kleden zich goed aan.

  Dan gaan ze buiten spelen.

  Ze gaan ook naar Kim.

  Kim is in de schuur.

  Ze bakt bollen voor Oud jaar.

  Krijgen Ron en Roos ook een bol?  Kun je al zelf lezen? Dan is dit een leuk boek voor jou!

 • Het is mooi weer, de zon schijnt.

  Ron en Roos zijn bij Kim.

  Ze krijgen een potje met een zaadje erin.

  Uit het zaadje groeit een bloem.

  De bloem is groot en geel.

  In het hart van de bloem zitten pitjes.

  Wat kun je daarmee doen?  Kun jij al zelf lezen? Dan is dit een leuk boek voor jou!

  AVI M3, CLIB 3.

 • Lisa en Ruth zijn dikke vriendinnen. Bijna iedere dag zijn ze bij elkaar te vinden. Dan spelen ze samen buiten of ze passen op Lisa's kleine broertje Daniël.

  De vader van Lisa heeft een karretje gekocht, dat achter de auto kan. Iedereen is er blij mee. Maar nog geen week later wordt het karretje gestolen. Lisa vindt het heel erg, vooral als ze ontdekt dat ook haar mooie springtouw weg is.
  Mama gaat naar het politiebureau om aangifte te doen. Maar dat helpt niets. Lisa bidt of het karretje toch weer gevonden mag worden. Zou haar gebed verhoord worden ... of is het karretje voorgoed verdwenen?

  Een gezellig boek voor meisjes en jongens van 9 jaar en ouder.

 • De papa en mama van Ron en Roos zijn tien jaar getrouwd.

  Ron en Roos willen hen iets geven.

  Maar een cadeau kost veel geld.

  Dat hebben Ron en Roos niet.

  Boer Bas bedenkt een plan.

  Een plan met een pet.

  En Kim helpt ook een handje.

  Is er nu genoeg geld om iets moois voor papa en mama te kopen?

  Kun jij zelf lezen? Dan is dit een leuk boek voor jou.

 • Ron en Roos gaan met mama naar de winkel. Ze kopen kleren voor de zomer. Ron vindt er niets aan. En Roos ook niet. Maar mama heeft een leuke verrassing: als ze klaar zijn mogen ze paardrijden bij boer Bas. Hoe kunnen ze Bas hiervoor bedanken? Papa heeft een goed idee!

  Met vrolijke illustraties van Marijke Duffhauss.

 • Wat zit er
  in de kooi?
  Wat zit er
  in de kooi?
  Ge e s j e Voge laa r -van Mour ik
  Kim gaat naar haar oma.
  Ron en Roos willen graag mee.
  Want ... bij oma woont Krokkie.
  Die is zo leuk.
  `Koppie ... krau', zegt hij.
  En nog veel meer.
  Maar Ron en Roos mogen niet
  mee.
  Jammer!
  Maar dan verzint Roos een plan.
  Zullen ze Krokkie gauw weer zien?
  Vanaf 6 jaar
  Kun jij al zelf lezen?
  Dan is dit een leuk boek voor jou!

 • Kijk, daar komt de bus.
  De deur zoeft open.
  Tante Toos stapt uit.
  `Dag Ron, dag Roos', zegt ze
  blij.
  Ron kijkt naar haar arm.
  Heeft tante haar tas wel bij zich?
  Ja hoor, hij ziet de tas.
  Die is goed dik.

  Ron en Roos zijn blij als tante Toos komt.
  Tante Toos is lief en ze heeft een tas ...
  In die tas zit altijd wat lekkers.
  Maar al dat lekkers is niet goed voor je tanden.
  Hoe moet dat nu?
  Zou tante wat anders hebben voor Ron en Roos?
  Kun jij zelf lezen?
  Dan is dit een leuk boek voor jou.

 • Sommen maken valt niet mee, vindt Han. Maar gelukkig
  helpt de juf hem. En er gebeuren ook leuke dingen op school:
  plantjes poten, kaarten verkopen en nog veel meer. Als Han en
  Hanneke buiten zijn, vinden ze een portemonnee op de stoep.
  Van wie zou die zijn?

  Dit is het zesde deel in een leuke serie voorleesboeken, die
  opnieuw wordt uitgegeven.
  Geesje Vogelaar-van Mourik heeft een groot aantal romans
  en kinderboeken geschreven, waaronder Een duif in de heg,
  Wat zit er in de fles? en de Katjes-serie.

 • Han en Hanneke beleven samen weer allerlei
  avonturen. Met de kinderwagen op zolder,
  maar ook als ze zendingsblaadjes rondbrengen.
  Wat een enge hond woont er bij dat ene huis!
  Gelukkig is er bij hen in de straat een lieve hond,
  Zanka. Zij krijgt drie schattige kleintjes. Hanneke
  wordt ziek, maar gelukkig komt Han haar
  verwennen.

  Dit is het derde deel in een leuke serie voorleesboeken,
  die opnieuw wordt uitgegeven.
  Geesje Vogelaar-van Mourik heeft een groot
  aantal romans en kinderboeken geschreven,
  waaronder Een duif in de heg, Wat zit er in de fles?
  en de Katjes-serie.

 • Vakantie! Han en Hanneke hebben er zin in! Ze gaan op
  bezoek bij tante Toos en ze logeren bij oma. Daar is het
  erg gezellig. Nichtje Annebeth komt ook een nachtje
  slapen, maar 's avonds krijgt ze heimwee. Daar weet oma
  wel raad mee. Ze mag gezellig bij Han en Hanneke slapen.
  Dit is het vijfde deel in een leuke serie voorleesboeken,
  die opnieuw wordt uitgegeven.

  Geesje Vogelaar-van Mourik heeft een groot aantal romans
  en kinderboeken geschreven, waaronder Een duif in de heg,
  Wat zit er in de fles? en de Katjes-serie.

 • Han en Hanneke zitten nu in groep 3. Ze vinden het erg
  leuk op school, maar buiten spelen doen ze ook graag. Bij
  Hanneke thuis krijgen ze drie kippen en een haan. Op een
  dag laat Hanneke per ongeluk het hok openstaan. Als ze
  terugkomt is het leeg. De kippen lopen vrolijk rond in de
  tuin. Wat nu? Zou Han ze kunnen vangen?
  Dit is het vierde deel in een leuke serie voorleesboeken, die
  opnieuw wordt uitgegeven.

  Geesje Vogelaar-van Mourik heeft een groot aantal romans
  en kinderboeken geschreven, waaronder Een duif in de heg,
  Wat zit er in de fles? en de Katjes-serie.

 • Op een dag ziet Hanneke een verhuiswagen in
  de straat. Wat spannend! Wie zou er naast hen
  komen wonen?
  In de auto zit een jongetje. Hij heet Han en hij
  wordt Hannekes vriendje. Samen beleven ze
  allerlei avonturen. Ze spelen bruiloftje op zolder,
  maken de kooi van kanarie Piet schoon en doen
  de pop in bad. Maar niet alles gaat altijd even
  goed ...

  Dit is het eerste deel in een leuke serie voorleesboeken,
  die opnieuw wordt uitgegeven.
  Geesje Vogelaar-van Mourik heeft een groot
  aantal romans en kinderboeken geschreven,
  waaronder Een duif in de heg, Wat zit er in de
  fles? en de Katjes-serie.

 • In dit boek beleven Han en Hanneke weer nieuwe avonturen.
  Zo gaan Han en Hanneke samen naar zwemles. Ze verkopen
  stroopwafels voor het goede doel en ze maken een ongeluk van
  dichtbij mee.
  Op een dag is Hanneke een beetje ziek. Gelukkig wordt ze al snel
  weer beter. Han wil later dokter worden. Daarom wil hij nu al graag
  een bril, want dat staat zo deftig. Papa heeft een goed idee ...
  Han denkt niet altijd na bij wat hij doet. Het is maar goed dat hij
  dikke vriendjes is met Hanneke.
  Dit is het achtste deel in een leuke serie voorleesboeken waarin
  allerlei herkenbare dagelijkse gebeurtenissen worden beschreven.
  Geesje Vogelaar-van Mourik heeft een groot aantal romans en
  kinderboeken geschreven, waaronder: Wat zit er in de tas? en
  Twee donkere ogen.

empty