• Wie spaart er nog? De rente is tot een historisch laag peil gezakt en zal de komende tijd nauwelijks stijgen. Velen beproeven daarom hun geluk op de beurs. Maar de beurs heeft veel weg van een loterij en adviezen van banken en vermogensbeheerders leiden vaak tot tegenvallende resultaten tegen hoge kosten.
  Amerika kent vele beursgenoteerde bedrijven en fondsen die een veel hoger dividend uitkeren dan in ons land. Dit wordt sterk gestimuleerd door Amerikaanse overheid en heeft tot doel om ook gewone Amerikanen in de gelegenheid te stellen effectief te sparen voor bijvoorbeeld hun pensioen. Hoogdividendbeleggen is in Amerika dan ook de gewoonste zaak van de wereld. Zonder veel inspanning kun je via een bewezen strategie ook als Nederlander 6 tot 12 procent rendement maken op je geld door te beleggen in gerenommeerde ondernemingen.
  Dit boek neemt je mee. Zelfs als je nog nooit hebt belegd, kun je na korte tijd de methode toepassen. Het laat zien hoe je je financiële toekomst zeker kunt stellen: individueel, als ZZP-er of als eigenaar van een bedrijf. Of hoe je eerder kunt stoppen met werken om te gaan genieten van een goed pensioen.

 • Al enkele jaren staat ongelijkheid in het middelpunt van de
  politieke belangstelling: in grote delen van de wereld zijn de rijksten
  nog vermogender geworden, terwijl de welvaart van anderen
  stagneert of terugloopt.
  Met een internationaal team van gezaghebbende economen (verenigd
  in het 'World Inequality Lab') schreef Piketty het Rapport
  over de ongelijkheid in de wereld, 2018. Het presenteert de stand van
  zaken, ook in opkomende economieën zoals China, India en Brazilië.
  Deze economieën trekken zich op aan het Westen, en de ongelijkheid
  tussen landen lijkt te verminderen. Tegelijk heeft de ongelijkheid
  binnen landen zich veelal verdiept. Uit de verschillen
  tussen landen is op te maken welk beleid ongelijkheid bevordert.
  Het rapport is een belangrijk document voor iedereen die zich zorgen
  /> maakt over een van de meest urgente onderwerpen in de hedendaagse
  politiek en economie. De informatie die erin gepresenteerd
  wordt, is van vitaal belang voor politici, beleidsmakers
  en wetenschappers over de hele wereld.

 • In het stenen tijdperk waren mannen avontuurlijke jagers die er baat bij hadden zo veel mogelijk vrouwen te bezwangeren om zo hun genen te verspreiden. Vrouwen breven braafjes aan de haard en zorgden ervoor dat de kinderen overleefden. Die erfenis zit stevig in ons brein verankerd, en een overvloed (mannen) of tekort (vrouwen) aan testosteron bepaalt nog altijd grotendeels ons gedrag. Toch? In dit baanbrekende boek ontkracht Cordelia Fine op overtuigende wijze de vele mythes rond sekse en gender die onze maatschappij in hun greep houden. Nee, vrouwen zijn niet noodzakelijk minder promiscue dan mannen. Nee, mannen zijn niet van nature minder zorgzaam. En nee, de internationale bankencrisis had niet vermeden kunnen worden als Wall Street meer vrouwelijke bankiers had geteld. De waarheid blijkt veel minder zwart-wit. Is testosteron nog altijd koning omdat dat biologisch zo is bepaald? Of omdat we het gewoon geloven? Zo ja, is het dan niet hoog tijd om deze dinosaurus eindelijk te begraven?

empty