• Thériault verbluft wederom met zijn grote verbeeldingskracht en rijke schrijfstijl
  De drieëntwintigjarige Tanja Schumpf uit Beieren vertrekt naar Montreal om er te gaan studeren, haar Frans te verbeteren en een jongen te ontmoeten die ze op internet heeft leren kennen. De jongen valt tegen, maar de stad bevalt haar en ze besluit er te blijven. Om in haar levensonderhoud te voorzien neemt ze een baantje als serveerster in de Madelinot, een restaurant in de volkswijk Saint-Janvier-des-Âmes. Daar wordt ze verliefd op Bilodo, een verlegen postbode die een passie heeft voor kalligrafie en het schrijven van haiku's. Op een onweersachtige dag neemt hun lot een onverwachte wending en raken hun levens met elkaar verstrengeld.
  In De verloofde van de postbode vinden de lezers de vertederende, innemende personages uit De eenzame postbode terug en worden ze wederom meegevoerd door Thériaults grote verbeeldingskracht en zijn poëtische, fantasievolle schrijfstijl.
  De pers over Denis Thériault
  `Een betoverend verhaal over liefde, eenzaamheid en de moderne wereld.' The Independent
  `Bijzonder en charmant met een goed uitgewerkte ontknoping.' The Guardian
  `Vol prachtige ideeën en verwijzingen.' Times Literary Supplement
  `Teder en krachtig tegelijkertijd, net als een haiku.' Tzum.nl

 • Ontroerend verhaal over een eenzame postbode die stiekem andermans brieven opent
  Door stiekem enveloppen open te stomen en de brieven te lezen, heeft postbode Bilodo een manier gevonden om te ontsnappen aan zijn eenzame en eentonige leven. Het geeft hem een kijkje in het leven van anderen, in het bijzonder dat van Ségolène. Zij schrijft en ontvangt haiku's van Gaston, een meesterlijk dichter. Bilodo raakt steeds meer gefascineerd door de fijne poëtische taal en de brieven die de twee geliefden elkaar op afstand sturen en langzaam wordt hij verliefd op Ségolène. Het blijkt echter slechts een kwestie van tijd tot de hele wereld om hem heen instort...
  Denis Thériault heeft met De eenzame postbode een elegant, gepassioneerd en filosofisch liefdesverhaal geschreven dat even komisch als tragisch is. De prachtige details en beschrijvingen  kunnen niet anders dan de lezer ontroerd achterlaten.
  De pers over De eenzame postbode
  'Een charmant en knap geschreven boek met een bitterzoete, wijze levensles.'  de Volkskrant
  `Een komische en soms tragische roman met prachtige poëtische briefwisseling.' Elegance
  `Een origineel en overheerlijk verhaal, waarin je enthousiasme wordt aangewakkerd door de aantrekkelijke personages en de opmerkelijke gebeurtenissen.' Hebban
   

 • Thériault ontving maar liefst acht literaire prijzen voor deze roman
  Twee jongens worden samengebracht door het verlies van een ouder, verbonden door hun gevoelens van rouw en eenzaamheid. In een klein dorpje aan de ruwe, desolate kust van Canada, waar het binnenland onbegaanbaar is door dikke pakken sneeuw en waar de wind altijd waait, vormen de verteller en Luc een krachtige vriendschap. Samen zoeken ze toevlucht in een magische, imaginaire onderwaterwereld die hun geborgenheid en een gevoel van hoop biedt. Als voor een van hen de grens tussen fantasie en werkelijkheid steeds vager wordt en hij daarmee de loyaliteit van zijn vriend op de proef stelt, begint hun zoektocht, die begon als spel, steeds gevaarlijkere vormen aan te nemen. Denis Thériault schreef met De jongen en de zee een krachtige fabel over de pijn van het verlies van een dierbare en het verlangen naar veiligheid.

  De pers over De jongen en de zee:
  `Een prachtige roman over jong zijn, zowel lyrisch als heerlijk komisch.' Le Devoir
  `Aangrijpend en poëtisch.' Frankfurter Neue Presse
  `Een hartverscheurend verhaal over vriendschap.' Cosmopolitan

empty