• Hellekind

  Bram Dehouck

  • De geus
  • 13 April 2012

  Sam, de zoon van huisarts Chris Walschap, is anders dan andere kinderen. Dat hebben Chris en zijn vrouw Charlotte al vroeg in de gaten, maar ze kunnen ermee omgaan. Het gedrag van hun zoon wordt echter een probleem als hij naar school gaat en zijn agressie niet in de hand weet te houden. Niemand lijkt vat te krijgen op de jongen, die de trekken van een psychopaat begint te vertonen. De angst dat Sam op een dag zijn zelfbeheersing compleet verliest en een bloedbad aanricht, maakt Chris wanhopig. Hij kan maar een oplossing bedenken, een oplossing waartoe geen enkele vader zich in staat acht: zijn zoon om het leven brengen.
  Minutieus opgebouwde psychologische thriller met een indringende stijl.

 • Witte raaf

  Bram Dehouck

  • De geus
  • 28 September 2016

  Nick Farkas is een man om naar op te kijken. Iemand bij wie je in de buurt wilt zijn. Een en al charme, stijl, uitstraling. Zijn cv is een opsomming van successen. Nick Farkas is een witte raaf. Dat zegt hij niet zelf, zo wordt hij genoemd. Door hooggeplaatste mensen.
  Andere mensen, zij die wat langer met hem samenwerkten, vertellen een ander verhaal. Over manipulatie en intimidatie, over misbruik en regelrechte leugens. Over luchtkastelen en een opgeblazen zelfbeeld.
  Maar komt hoogmoed dan niet voor de val?
  Nee, Nick Farkas valt niet. Want hij blijft nooit lang op dezelfde plaats.
  Als de grond te heet wordt, spreidt hij zijn vleugels.
  Nu is hij weer geland. Een nieuwe baan, een nieuw begin.
  /> Misschien zal het deze keer anders gaan.
  Misschien komt Nick Farkas deze keer eindelijk zichzelf tegen.

 • De nieuwe windmolens in het dorpje Blaashoek zijn een zegen voor de een en een vloek voor de ander. Slager Herman Bracke is een perfectionist die in de wijde omtrek wordt geroemd om zijn paté. Hij kan alleen niet slapen door het irritante geluid dat de molens maken. Geleidelijk raakt Herman dodelijk vermoeid en verliest hij de controle over zijn werk. Daarmee zet hij een serie bloedstollende gebeurtenissen in gang. Het leven in Blaashoek zal nooit meer hetzelfde zijn.

 • De minzame moordenaar

  Bram Dehouck

  • De geus
  • 13 April 2012

  Een seriemoordenaar teistert Ieper, de stad waar nog elke avond de doden van de Eerste Wereldoorlog worden herdacht. Binnen het team van de gerechtelijke politie dat de misdrijven moet ophelderen, weet alleen rechercheur Rondelez wie de dader is: hijzelf. Een noodlottige gebeurtenis heeft hem enkele jaren daarvoor veranderd. Hij is begonnen met moorden, maar kan hij ermee stoppen?

 • De Ridder (E-boek)

  Bram Dehouck

  • Lannoo
  • 7 Oktober 2013

  Iedereen kan in aanraking komen met justitie. Maar recht en rechtvaardigheid zijn niet altijd synoniemen. Wat gebeurt er als het fout loopt? <a href='http://www.e-boek.org/store/ridder-p-210899.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='https://itunes.apple.com/be/book/de-ridder/id717198476?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> Aan een stakingspiket komt het tot een woordenwisseling tussen enkele vakbondsmilitanten en een jonge medewerker. Er wordt wat over en weer geroepen, en dan valt de jongen op een brandende pallet. Hij wordt met zware brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Was het een ongeval of werd hij geduwd? De stakers doen het voorval af als een ongeval, maar Helena De Ridder gelooft hen niet. Tot haar grote frustratie loopt het onderzoek moeizamer dan verwacht. Maar dan neemt de zaak een plotse wending.

empty