• Reacties op Ja-maar wat als alles lukt?:'De Stephen Covey van de Lage Landen, maar met meer humor.' - Onno Hamburger, Senior Trainer __en__ Coach, van Harte __en__ Lingsma'Een onontkoombaar boek.' - Jan Ruigrok, trainer KPC Groep'Ik heb al heel wat boeken over persoonlijke ontwikkeling gelezen, maar die kunnen nu allemaal naar De Slegte. Meer dan dit boek heb je niet nodig.' - recensie van lezer op Bol.com

 • Omdenken in communicatie is het zusje van de bestseller Omdenken, waarvan meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in allerlei situaties: op het werk, binnen de familie, met kinderen en in liefdesrelaties.

  Omdenken in communicatie is een volledig herziene editie van Omdenken in relaties.

 • Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in de opvoeding. Een boek voor iedereen die privé of in het werk met kinderen te maken krijgt.
  Leuk, zo'n boekje over opvoeden, maar...
  ...ik heb geen kinderen ...ik heb pubers ...ik haal al mijn opvoedtips van Instagram ...mijn kinderen wonen bij hun vader ...dit hadden mijn ouders moeten lezen ...onze kinderen zijn braaf ...ik ben een man ...wat een dun boekje ...heb je ze weer, van Omdenken...

 • Huh?!

  Berthold Gunster

  Voor de pessimist is het glas half leeg. Voor de optimist is het half vol.
  Dit boek gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan?

 • Huh?! Nieuw

  Anglais Huh?!

  Berthold Gunster

  Imagine this: you've got a great idea, and all you hear are yes-buts. 'Yes, but that's been tried before, and it didn't work.' 'Yes, but shouldn't we just let it sit for a while?' 'Yes, but what if it doesn't work ...'
  All those yes-buts make you feel that every attempt at innovation will be buried in a swampy morass of seemingly sensible objections.
  There's another way: the yes-and attitude. This open-minded perspective emphasizes what can be done, appreciating possibilities. With this attitude we see past the dragons to the path forward. The result? Creativity and innovation.
  This book is about the transition from a yes-but to a yes-and way of thinking; from thinking in terms of problems to thinking in terms of opportunities. When we approach a problem with this orientation, novel solutions can sometimes be surprisingly easy to discover. Looking at a problem from a new angle, even just a quarter-turn, can lead to a big insight, with so little effort. We don't have to fight our problems; we can transform them into opportunities. We can make them our allies.
  The art of turning problems into opportunities can be learned. It's a type of psychological jujitsu. The technique this book introduces is called Omdenken in Dutch, which you could tranlate as flip-thinking. It not only leads to a solution to an existing problem, but opens new vistas of possibility. As a caterpillar morphs into a butterfly, a problem is flip-thought into a beautiful solution. This leads to a paradox: the more problems we confront, the better.

 • Omdenken betekent in essentie dat je van een probleem een mogelijkheid maakt. Je creëert iets nieuws dankzij het probleem, bijvoorbeeld als je de wind tot bondgenoot maakt bij windmee-fi etstochten. Daarin verschilt het van oplossen, waarmee je het probleem slechts wegneemt, bijvoorbeeld als je een lekke band plakt.
  Dit praktische boek leert je wat je kunt doen als je met een probleem wordt geconfronteerd. Het is een handleiding waarmee je een probleem kunt laten verdwijnen of (in sommige gevallen) kunt omdenken. Stap voor stap laat het zien hoe je elk probleem op een constructieve manier kunt aanpakken.
  Het is daarmee het missende puzzelstukje in alle boeken
  over Omdenken van Berthold Gunster.

 • Ik ben oke, jij bent een sukkel Nieuw

  Betweterige schoonzus, bemoeizuchtige baas of onhandelbaar kind?
  Stop ze te veranderen. Ze zijn wie ze zijn. En dat zal altijd zo blijven. Is dat erg? Nee. Denk het om. Ze zijn je goudmijn.
  Na de bestseller Ja-maar wat als alles lukt?, Huh?! en Omdenken is Berthold Gunster terug met een boek over een onderwerp wat iedereen zal aanspreken: relaties.
  We hebben er elke dag mee te maken. Ze kunnen een bron zijn van stress en verdriet. Maar goede relaties zijn ook datgene wat ons vrolijk en gelukkig maakt.
  In Ik ben oké jij bent een sukkel past Berthold Gunster de theorie van het omdenken toe op relaties, zowel in zakelijke als privésituaties. Het doel is om een voor beide partijen waardevolle relaties te creëren. Al kan het in sommige gevallen betekenen dat de relatie beter kan worden beëindigd.
  Volg alle tweets van Omdenken op twitter.
  Recensenten over Ik ben oké jij bent een sukkel:
  `Omdenken? Spiegelen? Het zijn geen termen die ik dagelijks gebruik en ben een beetje huiverig voor hoogdravend taalgebruik en psychologische terminologie. Vanaf de eerste pagina's heeft het boek me echter in zijn greep. Het is geschreven met overtuiging en een dosis scherpe humor, aangevuld met briljante voorbeelden en illustraties. [...] Loop je vaak tegen problemen aan in relaties met familieleden, eeuwige frustraties met betrekking tot je partner of zelfs langlopende strijd met één van je kinderen, dan is dit boekje een geweldige aanrader.' - Fok.nl
  `Gunster schrijft in een levendige stijl en in een taal die aansluit bij de lezer. In dat opzicht is zijn manier van schrijven congruent aan de boodschap die hij in de methode van spiegelen toepast.' - Sociale Psychiatrie
  `Een grappig boek, doorspekt met aannemelijke voorbeelden. Het is een bladerboek: makkelijk te lezen en weer weg te leggen.' - Koppeling

 • This practical booklet shows what flip-thinking means and how to do it. To flip through, to come up with ideas, to be put on the wrong track and especially to trigger your own creative ability. In short, look, think and - particularly - create.
  Berthold Gunster (1959) is the founding father of 'Omdenken', the Dutch art of flip-thinking. He has written several bestselling books about his ideas.
  With his team of actors and trainers he performs inspiring shows and workshops in both Dutch and English.

 • Lastige kinderen? Heb jij even haast Nieuw

  Tijd om te lezen?
  Echt niet!
  Waar of wanneer heb je als drukke ouder nog rust en tijd? Precies. Op de WC of 's avonds in bed, de laatste tien minuten van de dag.
  Is dat een probleem?
  Nee, het is juist een mogelijkheid!
  Dit prentenboek leert je op een beeldende, inspirerende en vooral bondige manier omdenken in opvoeding en onderwijs. Lastige kinderen? Heb jij even haast is de in-één-ruk-uitlezen-versie van Lastige Kinderen? Heb jij even geluk, Berthold Gunsters bestseller over omdenken in
  opvoeding en onderwijs.
  Stop met opvoeden.
  Begin met houden van.

 • Ja

  Berthold Gunster

  `Ja' als levenshouding, maar veel meer nog `ja' als woord, als scheppende taal, is het meest creatieve, ontregelende, motiverende, kortom krachtigste instrument dat wij tot onze beschikking hebben. Het is het woord dat gelijkstaat aan alles wat leeft, de energie in de natuur, het verlangen van de mens, een rivier die naar beneden stroomt, een zwangere regenwolk, een zomerse stortbui, het plezier waarmee kinderen aan het eind van een schooldag een plein op rennen, de oerkracht waarmee een nieuw mens geboren wordt.
  Leven is ja.


 • Website van Omdenken
  Website van Ja-maar
  Volg Omdenken op Twitter

 • Omdenken is stom

  Berthold Gunster


  Website van Omdenken
  Volg Omdenken op Twitter

 • Om te kunnen omdenken moet je zowel creatief zijn als logisch kunnen nadenken. Jonge kinderen lijken het creatieve deel intuïtief te beheersen.
  Ze maken 'denkfouten' die uiteindelijk tot nieuwe mogelijkheden kunnen leiden. Op een bepaalde leeftijd gaan ze echter beseffen dat er 'foute' antwoorden zijn en raken ze dat vermogen kwijt. Dit boek leert kinderen hun uitzonderlijke creativiteit te behouden en te combineren met volwassen logica.

 • Hoe komt het dat we zo vaak niet doen wat we ten diepste willen? Waar komt toch die innerlijke stem vandaan die ons ervan weerhoudt ten volle te leven?
  Ja, maar dat kan ik niet.
  Ja, maar daar ben ik te oud voor.
  Ja, maar zo ben ik nou eenmaal.
  Ja-maar als levenshouding is op zijn zachtst gezegd niet erg vruchtbaar. Het maakt ons voorzichtig, sceptisch en argwanend. Nadenken over het leven is tenslotte iets anders dan er aan deelnemen. Als we niet oppassen, wikken en wegen we net zolang tot we buitenstaander zijn geworden van ons eigen leven.
  Gelukkig is er hoop. Er is namelijk ook een andere levenshouding: ja-en. In de wereld van ja-en zijn er geen grenzen. Alles is mogelijk. Het is de positie van creatieve ondernemers, inspirerende leiders en energieke levensgenieters. Ze benaderen het leven als een spel. `Wat ze doen' lijkt moeiteloos samen te vallen met `wie ze zijn'.
  Doel van dit boek is ja-maar-gedrag te veranderen in ja-en-gedrag. Aan de hand van tien regels legt Berthold Gunster uit hoe je die overgang kunt maken. `Ja, maar' zal nooit meer zo klinken als vroeger.
  Volg alle tweets over Omdenken op twitter.
  De pers over Ja-maar wat als alles lukt? :
  'Ja-maar is niet het zoveelste doe-het-zelf-boek naar een succesvoller leven. [...] De kracht van dit boek is dat het tot nadenken stemt. En vervolgens natuurlijk: doen!' - Managementboek.nl
  'Lezen vanwege de verhelderende en humoristische voorbeelden. En het leest lekker weg.' - AM Magazine
  'Ik geef een 8! [...] Door pakkende voorbeelden uit zijn eigen leven en een persoonlijke manier van schrijven word je als lezer op een prettige manier bij de hand genomen. [...] De Stephen Covey van de Lage Landen, maar dan grappiger.' - Management & Literatuur

empty