• Bajour

  Ben Kahmann

  Dit boeiende boek belicht het lot van zigeunerinnen in de tweede wereldoorlog. Het waren niet alleen maar de joden die tot een ongewenst ras werden gerekend maar ook de zigeuners; waaronder de mooie Petruska en haar tante Paula, die moesten vernietigd worden. We volgen hun leven en de aparte manier waarop zij aan hun einde komen. Ook de houding van twee Nederlandse jongemannen wordt nader bekeken. Met name David, een kok uit Hilversum, speelt een opmerkelijke rol. Het verhaal neemt tegen het einde een zeer verrassende wending!

 • PEENEMÜNDE is het waargebeurde verhaal over een piepklein dorpje dat van `de Baas' een order kreeg voor liefst 6000 zeer gevaarlijke raketten. Deze moesten nog volledig uitgevonden en ontwikkeld worden: zo snel mogelijk en in het grootste geheim...! Als dit zou lukken, dan kregen de Duitsers een enorme voorsprong en werden ze waarschijnlijk de overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog. Hoe een en ander in zijn werk ging en hoe het uiteindelijk afliep, vertelt dit boeiende boek.

 • In een vreemd land terechtkomen.
  De inwoners, hun taal en hun grappen
  niet kunnen verstaan. Erg naar je eigen
  land verlangen. Licht gewond raken.
  Hij doorstaat alles om maar weer naar
  zijn vaderland te kunnen. Maar hoe kom
  je daar, als je de grens niet over mag?
  Dankzij goede vrienden gaat dit op
  een verrassende manier uiteindelijk
  lukken. Een spannend boek met
  een lach en een traan.

 • Dit spannende boek gaat over een groep voornamelijk mannelijke onderduikers die verstopt zijn in de luxe dameskapsalon van een jonge vrouw. Dankzij deze groep kan de eigenaresse haar zaak nog net draaiende houden. Zij moest daarbij wel veel risico's nemen. Tot aan de dag dat een vervelende klant er voor zorgde dat het
  risico te groot werd, met alle vreselijke gevolgen van dien.

 • In het begin van de Tweede Wereldoorlog bedenkt Wim Janssen een opvallende stunt in een Arnhemse bioscoop, waar de bezetter niet blij mee zal zijn. De andere leden van het verzetsgroepje proberen hem ervan af te houden want zij vinden het te riskant. Eigenwijze Wim zet toch zijn zin door. In dit boek wordt de opvallende stunt die Wim Janssen bedacht, en de gevolgen daarvan, beschreven. Deze zijn schokkend en bezorgen hem een fors schuldcomplex. Uiteindelijk zal een en ander tot een vreselijke tragedie leiden. Een belangrijke rol in dit boek spelen het Sonsbeekpark in Arnhem en zijn grote waterval.

 • "Ik zei nee....
  Negen jaar voordat de Tweede Wereldoorlog was uitgebroken,
  richtte Albert Mussert, die geboren was in 1894, de
  N.S.B. op: de Nationaal Socialistische Beweging.
  In de daarop volgende jaren ging de N.S.B. steeds meer op
  de Duitse NSDAP lijken.
  Mussert wilde dat ons land van Duitsland zou worden.
  Toen de oorlog voorbij was, werd deze landverrader ter dood
  veroordeeld en de N.S.B. werd ontbonden. In dit boeiende
  boek volgen we Carl, die tegen de wil in van zijn vrouw Rita
  en zijn dochter Annette toch lid van de N.S.B. was geworden.
  Toen Carl na vier jaar gevangenisstraf weer vrijkwam, was
  hij een totaal ander mens geworden!

empty