• Andrew Gross heeft met `Alleen hij' (The One Man) een bloedstollende en aangrijpende thriller geschreven waarin de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die van Auschwitz in het bijzonder centraal staan.
  1944. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject. De formule die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet.
  De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden.
  Andrew Gross schreef eerder negen thrillers onder zijn eigen naam en daarnaast nog eens vijf thrillers samen met James Patterson. Van hem verscheen ook 'De saboteur'.
  `Gross heeft de beschrijvingen van het kampleven opgetekend naar de verhalen van zijn schoonvader die in Auschwitz vastzat. Waar de hoofdpersonen fictie zijn, zijn de setting en veel van de personages gebaseerd op historische feiten. Voeg daaraan toe het inlevingsvermogen, de actie en de spanning en `Alleen hij' is zowel een ontroerende als aangrijpende thriller.' Booklist

 • `De saboteur' van Andrew Gross is een thriller waarin de Tweede Wereldoorlog een grote rol speelt, net als in zijn bestseller `Alleen hij' (`The One Man').
  Wanneer het Noorse verzet er in 1943 achter komt dat de nazi's in het geheim bezig zijn met het bouwen van een atoomwapen, is Kurt Nordstrum degene die gedropt wordt in het vrijwel ondoordringbare berggebied om die plannen te verstoren. Eén man die het moet opnemen tegen een elitecorps van SS'ers. Met niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook de loop van een vernietigende oorlog.
  Andrew Gross schreef een groot aantal thrillers (waaronder enkele samen met James Patterson) die wereldwijd vertaald zijn. Zijn thriller `Alleen hij' werd overladen met lof van zowel pers als lezers.
  `Grote klasse en van een overweldigende spanning doordrenkt.'- Lee Child
  `Gross weet historie tot leven te wekken in deze pageturner. Het enige nadeel aan deze thriller is dat je weet dat het je je nachtrust gaat kosten.'- Nelson DeMille
  `Aanbevolen aan zowel thrillerfans als liefhebbers van geschiedenis.'- Library Journal

 • `De loopjongen' (The Button Man) van Andrew Gross is een fascinerende familiegeschiedenis die historische feiten vermengt met spanning.
  De Joodse broers Rabishevsky groeien in grote armoede op in het New York van de jaren 20 en 30. Morris, de jongste en meest ambitieuze, maakt snel carrière binnen de kledingindustrie. Al op 21-jarige leeftijd runt hij de business, samen met zijn broer Sol. Broer Harold raakt echter verzeild in de gangs van Lower East Side en uiteindelijk in de joodse maffia. Naarmate de zaak van Morris en Sol groeit, komen ze steeds vaker hard in aanvaring met de vakbond die in handen is van de meest gevreesde gangster van de stad, voor wie hun broer Harold een van de loopjongens is. Een harde confrontatie tussen de broers is onvermijdelijk...
  Voor fans van `The Sopranos' en `Boardwalk Empire'
  Andrew Gross schreef een groot aantal thrillers die wereldwijd vertaald zijn. Voorgaande boeken als `Alleen hij' en `De saboteur' werden overladen met lof van zowel pers als lezers. Voor `De loopjongen' baseerde Andrew Gross zich op het levensverhaal van zijn grootvader.

empty