Yanga

 • Selfies of a virgo

  Marleen Rossetti

  • Yanga
  • 3 April 2014

  Eigentijds kijk/leesboek voorzien van poëtische teksten, korte verhalen, en gefotoshopte 'Selfies'. De gedichten zijn van de schrijver/dichter Bonami, terwijl de initiatiefneemster, de kunstenares/schrijfster Marleen Rossetti, de verhalen en prenten voor haar rekening neemt.
  Als innovatieve kunstuiting komt deze gezamenlijke debuutuitgave zeker tot zijn recht, maar tevens wil het boek een waarschuwing zijn voor het soms hype-achtige en zelfs malafide gebruik van de ons inmiddels zo vertrouwde mediale middelen.

 • Elsa

  Marleen Rossetti

  • Yanga
  • 6 April 2016

  In Elsa, een meisje, licht van zeden wordt de seksuele belevingswereld beschreven van een meisje dat opgroeit onder bijzondere omstandigheden. Elsa's ouders zijn gescheiden. De vader van Elsa leidt een losbandig bestaan waar hij zijn, nog jonge dochter, deel van laat uitmaken. Hij confronteert haar regelmatig met de duistere kanten van het leven. De moeder van Elsa is een naïeve vrouw die niet in staat is haar dochter te beschermen. Elsa, hunkert haar hele leven naar liefde en erkenning. Ze probeert mannen, door seks met ze te hebben, aan zich te binden. Omdat ze zelf geen grenzen stelt aan haar seksuele behoeftes, ontmoet ze regelmatig mannen die misbruik van haar maken. Zo spelen naast liefdevolle vrijpartijen ook prostitutie en gedwongen seks een rol in Elsa's leven.
  De gebeurtenissen in dit boek worden tot in de kleinste details beschreven.
  Het verhaal is taboedoorbrekend geschreven. Het kan goed dienen als leidraad om met jongeren over diverse onderwerpen die met seksualiteit te maken hebben te bespreken. De thema's verliefdheid, grenzen stellen, veilig vrijen, seksueel geweld, -misbruik en prostitutie komen aan de orde.

 • Nederlands - Thai

  JEF STIJNEN

  • Yanga
  • 25 Maart 2019

  Dit werk is bewust geen woordenboek genoemd Het is niet opgevat als een klassiek woordenboek met vermelding van de grammaticale eigenschap van elk woord.
  Deze lijst van woorden en zegswijzen is geschikt om iedereen die Thai studeert een instrument te geven om vertalingen te maken. De woordenschat is gehaald uit teksten die het dagelijkse leven behandelen in al zijn aspecten.
  Meer dan 19000 woorden zijn opgenomen.
  De woordenlijst is uniek weergegeven met Nederlands - Thai en fonetisch Thai.
  Het fonetisch Thai kan als Nederlands gelezen worden.
  De overzichtelijke structuur met het fonetische Thai naast Nederlands en Thai op één lijn is heel gebruiksvriendelijk en laat ook toe om Thai te studeren zonder het schrift te kunnen schrijven of lezen.
  />
  De lijst vergemakkelijkt de studie van Thai rechtstreeks vanuit het Nederlands, zonder langs een andere taal te moeten gaan. Een onmisbare hulp voor iedereen die zijn woordenschat Thai wil verrijken
  Het boek bevat een bijlage betreffende lezen en schrijven van Thai
  ! Kies de gepaste reader voor de juiste weergave van Thai schrift,niet alle readers zijn geschikt.

 • Thai studieboek

  JEF STIJNEN

  • Yanga
  • 25 Maart 2019

  Uniek studieboek voor Thai, voor beginners en gevorderden. Excellent om te leren spreken en eventueel ook schrijven.
  Er zijn veel studieboeken voor Thai en heel wat mogelijkheden langs internet, maar die zijn voor een groot deel alleen maar beschikbaar in het Engels. De weinige boeken die in het Nederlands beschikbaar zijn, maken meestal ook nog gebruik van transcripties die geen inzicht geven in de schrijfwijze van het Thai. Het bijzondere van dit boek is dat het fonetisch Thai zo geschreven is dat het praktisch als Nederlands kan gelezen worden.
  Dit studieboek is een praktisch gids voor de grammatica van het Thai en is tot stand gekomen vanuit de behoefte om Thai te leren vanuit mijn taal" het Nederlands", De indeling is gebaseerd op een indeling die men terugvindt in handboeken voor Nederlandse grammatica.
  Enerzijds is het veel gemakkelijker om niet de omweg langs het Engels, te moeten maken. De precieze transcriptie is ook zodanig dat in de meeste gevallen de Thai schrijfwijze weergegeven wordt. Dat maakt het makkelijker voor diegenen die ook zouden willen leren lezen en schrijven.
  ! De keuze van de e reader is van belang zeker om het Thai correct weer te geven.

 • Jezelf zijn!

  Alex Peeters; Marleen Devisch

  • Yanga
  • 19 December 2014

  Jezelf Zijn! - Werkboek
  Leven vanuit jouw authentieke kracht!
  Enkele basissleutels om meer uit jouw leven te halen!
  Wij leven in een maatschappij van zoekers. Voor elke levensvraag die wij hebben, staat er ergens wel een leger van coaches en trainers klaar die ons een waaier van antwoorden aanbieden.
  We beseffen vaak te weinig hoeveel sleutels we zelf in handen hebben. Veel antwoorden en oplossingen hebben we zelf op zak, zonder het te beseffen.
  Dit werkboek wil iedereen die bereid is om zelf op weg te gaan, helpen om deze sleutels te vinden en om ermee aan de slag te gaan. Integreer wat je gelezen hebt in het boek 'Jezelf Zijn!' en gebruik het op een persoonlijke manier. Neem niet zomaar alles klakkeloos over. Denk na voor jezelf. Neem mee wat je boeit en wat je helpt. Laat los wat niet voor nu is of waar je geen verbinding mee voelt. Ga op weg en ervaar of het jou echt helpt.
  Het is onze betrachting om mensen efficiënt op weg te zetten, zonder dat ze daar noodzakelijkerwijs hulp van buitenaf voor nodig hebben. Hoe sneller iemand het zelf kan, hoe meer ons opzet geslaagd is.
  Laat dit werkboek de beitel zijn die het kunstwerk dat jij bent, meer tevoorschijn haalt.

 • Blinde sneeuwvlokken

  Daan Libot

  • Yanga
  • 15 April 2016

  Pieter is een eenentwintig jarige man die blind geboren is. Hij was na zijn middelbare school het studeren even beu en besloot om een sabbatjaar te nemen voor hij naar de universiteit zal gaan. Pieter houd van de winter. De ijzige wind, de regen en de hagel maar het liefst houd hij van de sneeuwvlokken. Die noemde hij vroeger als kind blinde sneeuwvlokken.

  Maaike is zijn beste vriendin waar hij alles tegen kwijt kan. Ze is een verlegen, schuchtere, onzekere vrouw met het hart op de juiste plaats. Tessa is een vriendin van Maaike waar Pieter niet goed mee overeenkomt. Tessa is het tegenovergestelde van Maaike: zelfzeker, luidruchtig en helemaal niet verlegen. Maar ook beste vrienden kunnen onbewust verkeerde keuzes maken die fatale gevolgen kunnen hebben.

  Is Maaike wel wie ze denkt dat ze is of heeft ze onbewust een geheime agenda?

empty