Van Holkema

 • Superheldenhulphond van Iris Boter!
  Er komt een hond in huis! Eindelijk! Maar Hero is geen gewone hond. Het is een hulphond voor Zoës broertje Victor, want die steekt soms zomaar de straat over of raakt in paniek. Zoë mag hem niet in haar eentje uitlaten. Ze doet het toch. En Hero ontsnapt. Zoë en haar vrienden zoeken overal. Pas na twee dagen ontdekken ze waar Hero is en wat hij in de tussentijd gedaan heeft. Hero blijkt niet zomaar een hulphond, maar een superheldenhulphond!
  Een verhaal vol actie, vriendschap en over hoe het is om een gehandicapte broer of zus te hebben. Voor kinderen van 7 jaar en ouder.
   

 • Op Marktplaats ontdekken Nora en haar vrienden een pony, Toos. Met Nora's verjaardagsgeld doen ze een bod van vijftig euro. Dat is genoeg, want ze mogen de pony de volgende dag al ophalen. Alleen waar laat je een pony? Het kan bij Nora, maar die woont op de derde verdieping.
  Hoe houden ze Toos verborgen en hoe krijgen ze al dat hooi naar boven? Als Toos ontsnapt en op het schoolplein loopt, weten de DierenRidders dat het zo niet langer kan. Ze moeten haar verkopen en plaatsen daarom zelf een advertentie op Marktplaats. Maar zijn de mensen die Toos komen ophalen wel betrouwbaar…?

  • Met illustraties van gerenommeerd illustrator Mark Janssen

 • Pieter krijgt nieuwe buren. De buurjongen is een paar jaar ouder en heeft een hond. Op een dag ziet Pieter vanuit zijn raam hoe de buurjongen zijn hond een schop geeft. Pieter schrikt enorm en weet niet wat hij moet doen. Hij durft de buurjongen niet aan te spreken, want die ziet er heel sterk uit.
  Als de buurjongen het nog eens doet, kan hij het niet langer aanzien. Dit is duidelijk werk voor de DierenRidders!
  Een spannend verhaal over vriendschap, dierenmishandeling en pesten.

 • De papegaai in de kast van Iris Boter
  Het spannende, grappige vierde deel van De DierenRidders
  Amy's oma verhuist naar een woonzorgcentrum. Ze vindt het heel erg dat haar papegaai, meneer Van Hamelen, niet mee mag, want huisdieren zijn verboden. Amy's moeder wil het dier niet in huis hebben, dus hij moet weg. De DierenRidders komen in actie en verstoppen het dier in oma's keukenkastje. Maar als ze terugkomen om hem te verzorgen, is hij ontsnapt. Een hilarische zoektocht volgt.

  Met vrolijke illustraties van Mark Janssen
  Kaart op een subtiele manier maatschappelijke thema's aan, zoals dierenmishandeling en eenzaamheid

  Over De DierenRidders:
  'De schrijfstijl is vlot en het verhaal loopt als een trein. De grappige zwart-witillustraties ondersteunen het verhaal en versterken de humoristische elementen. Het verhaal is fris, herkenbaar en spannend.' NBD | Biblion
  Lees alle avonturen van De DierenRidders!
  Hero, de superheldenhulphond
  Een pony op driehoog
  De hond van nummer 13
  De papegaai in de kast

 • Koen zit bij de DierenRidders in de klas. Hij kan goed voetballen, maar hij wil écht niet op voetbal. En als ze vragen of hij mee gaat naar de film, reageert hij heel boos. Hij heeft vaak geen brood mee en trakteren doet hij op zijn verjaardag niet. Wat is er met hem aan de hand?
  Dan ontdekken de DierenRidders dat Koen samen met zijn moeder geen cent te makken heeft. Zelfs zijn kat Rembrandt moest door geldgebrek naar het asiel. De DierenRidders besluiten de kat voor hem terug te kopen uit het asiel. Maar net als ze genoeg geld hebben, wordt Rembrandt door iemand anders gekocht…
  Over De DierenRidders:
  ‘Iris Boter heeft een spannend boek geschreven dat je in één ruk wilt uitlezen. Als je het uit hebt wil je waarschijnlijk ook bij de DierenRidders-club!’ Leesfeest.nl

  Kaart op een subtiele manier maatschappelijke thema’s aan
  Stoere kinderen in de hoofdrol
  Voor jongens en meiden
  Vijfde deel in de serie, alle delen zijn afzonderlijk te lezen

  Ook in de DierenRidders-reeks:
  Hero, de superheldenhulphond
  Een pony op driehoog
  De hond van nummer 13
  Een papegaai in de kast
   

 • De DierenRidders - Vijf keer in actie! van Iris Boter
  Alle vijf boeken over de DierenRidders in één bundel
  In deze spannende vijfdelige serie staat telkens een ander lid van de DierenRidders-club in de schijnwerpers. In Hero, de superheldenhulphond speuren Zoë en haar vrienden naar de zoekgeraakte hulphond Hero van Zoës gehandicapte broertje. In Een pony op driehoog proberen de DierenRidders de pony die ze op Marktplaats van Nora's verjaardagsgeld hebben gekocht, verborgen te houden. In De hond van nummer 13 komen de vijf in actie als Pieters buurjongen zijn hond schopt. In De papegaai in de kast zoeken Amy en haar vrienden de papegaai van Amy's oma, die is ontsnapt toen hij niet mee mocht verhuizen naar het woonzorgcentrum. En in Een kans voor een kat schieten de DierenRidders hun klasgenoot Koen te hulp als hij door geldgebrek zelfs zijn kat naar het asiel moet brengen.
  Met vrolijke illustraties van Mark Janssen.
  Over De DierenRidders:
  'Iris Boter heeft een spannend boek geschreven dat je in één ruk wilt uitlezen. Als je het uit hebt, wil je waarschijnlijk ook bij de DierenRidders-club!' Leesfeest.nl
  'Hero, de superheldenhulphond is een leuk verhaal over kameraadschap en hoe het is om een gehandicapte broer of zus te hebben.' **** De Telegraaf

empty