Slurp Publishers

 • Ilja Gort raakte in de ban van zijn eigen hoofdpersoon: Abel, de warhoofdige held uit zijn bestseller Godendrank. In Bed en Breakfast begint Abel met zijn vrouw Angela een B&B op hun Zuid-Franse wijndomein. Maar natuurlijk gaat dat niet van een leien dakje. Een televisieploeg met een dubbele agenda wil daar een reality soap van maken, waarna Abel en Angela worden overrompeld door gasten die het bloed onder hun nagels vandaan halen. Als Abels heimelijke verzet de spuigaten uitloopt, is er geen weg terug: om hun wijndomein van de ondergang te redden moet hij in zee met een onvoorspelbare Franse klusjesman en een Brabantse drugsbaron.
  Bed en Breakfast is het hilarische vervolg op Godendrank, maar uitstekend zonder enige voorkennis te lezen.

 • Godendrank

  Ilja Gort

  Deze nieuwste roman van Ilja Gort is 'Ik vertrek' in de overtreffende trap.

  Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen.
  Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping

 • Ilja Gort kocht in 1994 een vervallen wijnkasteel bij Bordeaux.
  In tien jaar tijd wist hij dit op te bouwen tot een succesvol wijnbedrijf. Zijn La Tulipe-wijnen winnen hoge onderscheidingen op internationale wijnconcoursen en zijn, evenals zijn Slurp-wijnen, exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.
  Over de beginperiode en de opbouw van zijn château schreef Gort Leven als Gort in Frankrijk, een buitengewoon humoristisch boek waarvan inmiddels meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Op geestige wijze beschrijft hij het reilen en zeilen op een Frans wijnchateau. Hij onthult zorgvuldig bewaarde geheimen over wijn en doet intieme ontboezemingen over de verwezenlijking van een droom. Soms luchthartig, soms emotioneel, maar altijd oprecht.
  Een heerlijk boek en een absolute aanrader voor iedere Frankrijkliefhebber.
  De pers schreef over Gort's boeken:
  'Een boek om van te smullen!' - Zin
  'Gort schrijft op een manier waar veel Nederlandse literaire schrijvers een punt aan kunnen zuigen.' - de Volkskrant
  'Gort laat je gieren van het lachen, maar weet ook te ontroeren.' - De Limburger
  Ilja Gort laat je watertanden. Hij schrijft zoals ik zou willen eten. Hmmm... Heerlijk!' - Het Parool

 • Ilja Gort is schrijver, wijnboer en tv-maker. Hij schreef o.a. Leven als Gort in Frankrijk, De Wijnsurvivalgids, een zestal boeken in de reeks Slurp!, De Geluksvogel en de wijn­thriller Château Fatale. Bij de Nederlandse publieke omroep heeft hij een eigen televisieprogramma.

  Niet tevreden met de eerste versie van De Vrouwenslagerij, schreef Ilja Gort zijn roman van kop tot staart opnieuw. Voor de liefhebbers van Gorts schrijfstijl is dit een boek om van te smullen.

  Als de enige slager in een Frans dorp plotseling sterft, nemen zijn dochter en haar nietsnuttige man de zaak over. Dit is het begin van een reeks dramatische gebeurtenissen, lugubere incidenten en romantische misverstanden die het leven in het dorpje voorgoed veranderen.
  /> Op Roald Dahl-achtige wijze beschrijft Ilja Gort wat er gebeurt als vier vrouwen het recht in eigen hand nemen. Deze met vaart geschreven roman ontroert en weet ook de lachspieren te prikkelen.

  'Gort laat je gieren van het lachen maar kan ook diep ontroeren.'

  - Boekblad
  'Goed onderhoudende roman met een messcherp randje.'
  - Hebban
  'Gort schrijft op een manier waar veel Nederlandse literaire schrijvers een punt aan kunnen schrijven.'
  - De Volkskrant

 • Janty is een anti-held. Zijn bestaan wordt gevuld door zijn eenzame werk in de wijngaard.

  Met een beschouwende blik vertaalt hij alles wat hij ziet, naar het leven tussen de druiven. Dankzij zijn bijzondere gave sluit hij vriendschap met een truffelvarken en redt dat van de slager.

  Dit vormt het startschot voor een roadtrip waarin Janty en zijn varken Bellefleur, op de vlucht in een oude eend door Frankrijk en Italië, verzeild raken in bizarre situaties. De ontdekking van een grootschalige fraude met valse truffels leidt uiteindelijk tot een verrassende confrontatie met de Italiaanse maffia.

 • De geluksvogel

  Ilja Gort

  Harold Wechter is een Nederlandse reclameman die een wijnchateau in Frankrijk bezit. Hij ontmoet Régis, een Franse wijnboer wiens zaken niet al te best gaan en adviseert hem een 'Camping à la Ferme' te beginnen. Hiermee ontketent hij een reeks voorvallen die tot bizarre situaties leidt op het zinderende Zuid-Franse platteland.
  Een groep advocaten wordt met kettingzagen het bosa ingestuurd, Hollandse naaktlopers biodansen in het maanlicht en een druivenfluisteraar zoekt de mysterieuze wijngaard waar een opmerkelijk lekkere wijn vandaan komt.

  Verschenen in 2008 als Het Merlot Mysterie; in 2013 herschreven als De geluksvogel. 3e druk in 2018, met nieuwe omslag.


  Ilja Gort publiceerde o.a. Leven als Gort in Frankrijk, De nieuwe wijnsurvivalgids, een serie Slurp-boeken en de romans Château Fatale, De vrouwenslagerij en De vulkaan.

  De pers over Gorts boeken:

  'Dit is Gort op zijn best. Vol vaart en humor laat hij je gieren van het lachen, maar weet ook te ontroeren.' - AD

  'De geluksvogel is een briljante roman.'
  - Herman Brusselmans

  'Gort schrijft op een manier waar veel Nederlandse literaire schrijvers een punt aan kunnen zuigen.' - de Volkskrant

  'Een boek om van te smullen!' - Zin

 • De vulkaan

  Ilja Gort

  Na jaren van armoede erft wijnliefhebber Emile onverwacht een wijndomein in een slaperig Frans dorpje. Tegen alle verwachting in blijkt hij over een ­opmerkelijk creatief ondernemerschap te beschikken. Hij wordt burgemeester van het dorp en bouwt dat, dankzij de ontdekking van een slapende vulkaan, uit tot een toeristische attractie van formaat. Hierdoor moet hij steeds vaker de afweging maken tussen zijn liefde voor traditie of klinkende munt. Als de situatie tenslotte volledig uit de hand loopt en hij met zijn rug tegen de muur staat, moet hij kiezen: nationaal succes? Of de rode knop indrukken?

  In deze nieuwe roman neemt Ilja Gort u mee naar zijn zonovergoten Frankrijk en laat u genieten van het Franse leven zoals alleen hij dat kan.

 • Dit geestige boek is speciaal bedoeld voor beginnende wijnliefhebbers. Geen stoffige poeha, maar fitte info, geschreven door de man die dat als geen ander weet: wijnboer Ilja Gort. Motto: 'Wijn is om te lachen en om van te genieten.'
  In de nieuwe wijnsurvivalgids geeft wijnkenner Ilja Gort tal van tips, dwarse weetjes en onthullingen uit de achterkamers van de wijnhandel. Met deze nieuwe gids kan zelfs de meest ervaren bierdrinker de wijngevaren aan. Op zijn bekende humoristische manier geeft Gort simpele oplossingen voor lastige wijnvragen: Hoe ga ik in een restaurant de wijnkaart te lijf? Wat zeg ik tegen een onwillige ober? Hoe koop ik wijn?
  Na deze gids weet je alles wat nodig is en heers je als een vorst over de kurkentrekker.
  Het boek is voorzien van een sticker 'Wijnboek van het jaar'!

  'Eindelijk een wijnboek dat op een simpele manier uitlegt hoe het nu écht zit met wijn.' - de Volkskrant
  'Dit boek zou verplicht gesteld moeten worden op de middelbare school', De Telegraaf
  'Een verrukkelijk boek, een geweldig cadeau en een absolute must voor iedere wijnliefhebber of francofiel.' - En Route Magazine

empty