S2 Uitgevers

 • Green on Nieuw

  Nabij Mazar-i-Sharif, 15 maart 2020, 05.47 uur
  In Afghanistan maakt commando Richard zich klaar voor een capture or kill-missie ver achter vijandelijke linies. Op hetzelfde moment werken Joris en Daan in Amsterdam met hun bedrijf Luscii keihard om 200.000 mensen in Europa en Afrika te ondersteunen in een strijd tegen de coronapandemie.

  Wat hebben deze twee situaties met elkaar te maken? Ze zijn beide Green On. De operators van de special forces kunnen dankzij de Green On-principes bovenmenselijke prestaties leveren in levensgevaarlijke situaties. En dankzij Green On is Luscii het snelst groeiende healthtechbedrijf van Nederland, met een vierdaagse werkweek met fulltimesalaris voor iedereen. Met Green On stel je de kracht van mensen boven de processen. En dat werkt overal en altijd.

  In dit revolutionaire boek delen dr. Joris Janssen en prof. dr. ir. Daan Dohmen en de special forces-operators Richard, Thomas en Frank het geheim van hun succes aan de hand van vijf principes: samenwerken, flow, eenvoud, vertrouwen en aanpassingsvermogen. Samen zijn ze goed voor vijftig jaar ervaring in het leiden en trainen van mensen bij start-ups, bij corporates en in gevechtssituaties. Dit boek vertelt het spannende verhaal van de special forces en hoe hun bewezen principes zich vertalen naar situaties op de werkvloer. Vol met concrete tips om zelf vandaag nog te beginnen met 's werelds leukste en meest productieve manier van werken: Green On!

  Green On laat zien dat écht anders werken betekent dat de mensen in je bedrijf echt anders met elkaar moeten (durven) omgaan. Green On is daarmee geen dream on, maar grow on!
  Martin van Rijn - Oud-minister

  Dit boek geeft veel praktische tips hoe je vandaag nog met effectief en leuk werken aan de slag kunt in je eigen team.
  Quintin Schevernels - CEO Funda

  Innovatie komt alleen als mensen echt vrij zijn in hun denken en elkaar vertrouwen. Dit boek laat zien hoe je dat in je eigen teams kunt stimuleren! Innovatie vereist focus en focus is nee zeggen om tot de beste innovaties te komen.
  Ton van Garderen - General Manager Apple BeNeLux

  Dit boek geeft je de handvatten voor onverslaanbare teams en een sterke cultuur: de allerbelangrijkste succesfactoren voor start-ups.
  Eva de Mol, Ph.D. - VC Investor

 • 'Mevrouwtje, kunt u dat even voor mij regelen?'

  Ben helemaal jij klaar met ondermijnende en denigrerende opmerkingen van klanten, collega's en leidinggevenden? Dat ze dingen verdraaien waardoor jij aan jezelf gaat twijfelen (gaslighting)? Pieker je over wat je fout gedaan hebt? Kun je de gemene insinuaties moeilijk loslaten en neem je ze vervolgens mee naar huis?

  Dit soort manipulatie noemen we witteboordenagressie. En daar gaat dit boek over. In dit boek leer je niet alleen wat witteboordenagressie is, maar ook hoe je het kunt herkennen en begrenzen.

  Zodra je dit manipulatieve gedrag gaat herkennen als agressie kun je uit het machteloze gevoel stappen en actie ondernemen. Met de concrete stappen en voorbeelden uit dit boek leer je hoe je de witteboordenagressor begrenst, de macht terugpakt en je eigenwaarde hervindt.

  Jannie de Jong geeft al ruim 40 jaar training over omgaan met agressie. Haar missie is om witteboordenagressie, als meest schadelijke en minst herkende vorm van agressie op de kaart te zetten en iedereen te beschermen tegen de schadelijke invloed ervan.

  www.agressietraining.nl

 • - Heb je moeite om eigenschappen van jezelf of anderen te accepteren?
  - Vind je het lastig om keuzes te maken?
  - Wil je een liefdevolle relatie maar weet je niet goed hoe?
  - Kun je moeilijk ontspannen?
  - Ben je ontevreden over je huidige werk, maar weet je niet wat je moet veranderen?
  - Zorg je goed voor anderen, maar niet zo goed voor jezelf?

  Dan wordt het tijd om kennis te maken met het schildenmodel van je innerlijke familie! Grondlegger van dit model is psychologe Arienne Klijn (1970). Zij heeft de afgelopen jaren velen getraind en gecoacht in het werken hiermee. Het schildenmodel werkt heel eenvoudig: iedereen heeft een innerlijke familie (jongetje, meisje, man, vrouw) in zich en als je goed om kunt gaan met die familie en die van anderen, begrijp (en verander!) je jezelf en anderen veel makkelijker.

  Arienne Klijn heeft de inspiratie voor het schildenmodel gekregen van de indianen. Bij hen bestaat een traditie van give away. Daarom geeft Arienne die inspiratie weer door aan jou: in dit boek vind je een cadeaubon waarmee je gratis een workshop kunt volgen om met het model te oefenen en vragen te stellen aan Arienne Klijn. En die workshop mag je ook nog eens aan iemand cadeau doen! Helemaal gratis. Dus koop dit boek en haal vandaag nog het beste uit jezelf en anderen.

  `Zelfkennis is de weg naar heling en innerlijke groei. Arienne Klijn weet dat als geen ander en biedt met aanstekelijke hartstocht krachtige manieren om een coach van jezelf te worden.
  Susan Smit, auteur

 • Zou je graag (nog) meer uit je relatie willen halen?
  Heb je moeite sommige eigenschappen van je partner te accepteren?
  Wil je een liefdevollere relatie maar weet je niet goed hoe?
  Hoe zorg je er eigenlijk voor dat jouw partner wat meer rekening met jou houdt?
  Voel je je in je relatie regelmatig in een bepaalde rol gedrukt en wil je hier meer grip op?
  Wil je weten waarom je zo vaak ruzie hebt als jullie op vakantie gaan?
  Wil je weten waarom je verliefd bent geworden op een ander en wat je daarmee moet?
  Wil je tips over hoe je om kunt gaan met verschil van inzicht rondom opvoeding of geld?


  Als één van deze vragen jou bekend voorkomt, is dit boek echt iets voor jou. Haal het beste uit je relatie leert je op een nieuwe manier naar je partner en je relatie kijken. Dit boek, geschreven door de psychologen Arienne Klijn, Steffan Seykens en Guido van de Wiel, staat boordevol tips, oefeningen en herkenbare voorbeelden. Het geeft zo op een luchtige manier inzicht in relaties en praktische antwoorden op kleine en grote vragen in de liefde.

  Het boek is gebaseerd op de methode de Schilden van je Innerlijke Familie. Deze methode, ontwikkeld door Arienne Klijn, gaat ervan uit dat iedereen bestaat uit een innerlijke familie. Als je je eigen innerlijke familie en die van je partner herkent, kun je beter omgaan met de verschillen tussen jullie, wordt het eenvoudiger ruzies te voorkomen en voel je je meer met elkaar verbonden.

  Bij aankoop van het boek ontvang je een cadeaubon waarmee je samen met je partner - of een vriend(in) - gratis een workshop kunt volgen over de methode de Schilden van je Innerlijke Familie.

  Anderen over Arienne Klijn en over haar eerdere boeken:

  'Zelfkennis is de weg naar heling en innerlijke groei. Arienne Klijn weet dit als geen ander en biedt met aanstekelijke hartstocht krachtige manieren om een coach van jezelf te worden.'
  Susan Smit, auteur

  'Arienne Klijn legt zeer helder uit hoe verschillende delen in jezelf aan het woord kunnen zijn en gaandeweg krijg je veel meer zicht op en begrip voor je eigen gedrag. Dit boek moet iedereen lezen.'
  Anna van der Vaart, auteur

  'Als je meteen door wilt dringen tot de essentie, dan kan ik je van harte aanbevelen om haar boek te lezen.'
  John van den Ende, trainer en coach

  'Inmiddels heb ik Ariennes inzichten in mijn persoonlijke en professionele leven verweven. Eén van de beste keuzes in mijn leven.'
  Janneke van Olphen, psychologe en begeleider van ouders van hooggevoelige kinderen

 • In Toen ik eindelijk durfde laat Chantal haar huwelijk, huis
  en baan achter zich om een gelukkiger leven te veroveren.
  Ze besluit haar hart te volgen, al weet ze niet wat de toekomst haar brengt. Openhartig schrijft ze over haar dromen, ambities, keuzestress, overwinningen en worstelingen als twintiger. Trouw blijven aan jezelf blijkt in deze inspirerende zoektocht de belangrijkste troef.

  Chantal Straver (1986) blogt sinds 2008 over haar leven.
  Dat deed ze onder andere jarenlang voor Viva. Dit boek is gebaseerd op haar veelgelezen blog. Ze is tegenwoordig trainer in mentale weerbaarheid bij Doyo en oprichter van een bloeiende karateschool. Daarnaast is ze zelfstandig communicatieadviseur en schrijver.

 • De organisatiefilosoof

  Ben Kuiken

  Of je even wat aan de werkdruk wil doen. En of je meteen ook de bureaucratie wil aanpakken. Als bestuurder, manager, adviseur en professional krijg je heel wat problemen op je bord geschoven. Taaie vraagstukken vaak, die onmogelijk lijken op te lossen. Maar zou de manier waarop je naar deze problemen kijkt niet juist het probleem kunnen zijn?

  In dit boek laat organisatiefilosoof Ben Kuiken zien hoe je ook anders naar organisatieproblemen kunt kijken. Je krijgt het filosofische gereedschap aangereikt om anders te kijken, te denken en te praten over de organisatie en de vraagstukken die daar keer op keer hun kop opsteken. Welke aannames gaan erachter schuil? En wat levert het je op als je een ander perspectief kiest?

  Einstein zei het al: complexe problemen zijn niet op te lossen met dezelfde manier van denken als waardoor ze veroorzaakt zijn. Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je ook wat je altijd kreeg. Dus probeer eens wat anders, en ga aan de slag met je denkbeelden, met de woorden en de aannames die achter je vragen schuilgaan. Je zult zien dat er opeens nieuwe mogelijkheden ontstaan en taaie vraagstukken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Met een voorwoord van prof.dr.ir. Mathieu Weggeman

 • Nog te vaak is HR-beleid alleen gericht op werknemers in vaste dienst en niet op álle werkenden in een organisatie. Inmiddels werken bij organisaties veel medewerkers die anders kijken naar werk. Zij zijn tijdelijk in dienst, aan de organisatie verbonden als zzp'er of als externe dienstverlener. Toch worden deze groepen systematisch overgeslagen in het HR-beleid. Met alle gevolgen van dien.
  Het is de taak van HR om de uitdagingen van de workforce of the future aan te gaan en zichzelf opnieuw uit te vinden. Het oude HR-paradigma moet worden losgelaten en plaatsmaken voor nieuw denken. Dit boek geeft een overzicht van deze veranderingen en een nieuw model voor een duurzame totale workforce-strategie. Het boek is daarmee een must voor iedere HR-professional die de regie wil pakken en voorop wil lopen in turbulente tijden.

  'Een must-read! Wie nú de overgang maakt van traditioneel human resource management naar een total workforce approach, is nog net op tijd.' - Inge Helmers, global learning and development manager, Marel

  'Ik heb zelden een managementboek gelezen dat zo aansluit op mijn praktijk.' - Dries van der Jagt, manager total workforce management, a.s.r. verzekeringen

 • Pinguïn & Beer is een prentenboek is voor peuters en kleuters waarin de pinguïn op zoek gaat naar het dier wat sporen in de sneeuw heeft achter gelaten. Eens kijken, ik heb één, twee, drie tenen! Waarheen is dit dier verdwenen? Pinguïn telt de tenen in de sneeuw. Eén, twee, drie, vier, vijf! Dit is een poot van een dier met groot lijf!Was de poot van deze walvis misschien... Hallo meneer de walvis, mag ik uw pootje zien? Walvis zei; Kijk gerust naar mijn prachtige staart, die is het bewonderen meer dan waard. Maar Pinguïn dacht Walvis komt nooit uit het koude water. Ik kijk even verder, misschien tot later!

  En zo zoekt Pinguïn vrolijk verder, het wordt zelfs even spannend als blijkt dat de sporen van een ijsbeer zijn. Gelukkig loopt alles goed af. Ideaal om voor te lezen, of kinderen zelf door heen te laten "bladeren" op de iPad of Tablet.

 • Dooie boel

  Janneke Leber

  Een auteur met mediamieke talenten. Een medium dat kan schrijven. Janneke Leber is het allebei. Janneke neemt je mee in haar dagelijkse praktijk. Verhalen met een lach en met een traan, troostgevend en nooit onzinnig. Ze legt in heldere taal uit hoe ze werkt als medium. Geen trucjes, maar gebruik makend van haar intuïtie. Niet zweverig, maar juist heel nuchter. Een genot om te lezen.

  'Een van de mensen met wie ik in contact kwam is Janneke Leber. Zij is - net als ik- een nuchtere vrouw. Met haar twee benen op de grond en een open, onverstoorbare lijn naar boven weet zij altijd weer de gevoelige snaar in mij te raken. Zoals ze dat wellicht bij u doet met haar columns. Janneke brengt de mooiste ervaringen op spiritueel gebied heel dichtbij. Heel toegankelijk, heel gewoon. Heel bijzonder dus!'
  Tineke Verburg

  'Laten we zeggen dat ik altijd een beetje ibbelig wordt bij het woord medium. Contact met de andere kant, het zal wel. Wat nu het speciale is aan Janneke Leber: zij is Hollands nuchter, maar toch ook een medium. En ze heeft contact met de andere kant. Omdat ze daar zo down to earth over vertelt, is het in ieder geval interessant om te lezen. Soms gaat er ook een nieuwe wereld voor je open. En de spirituele columns die ze lang schreef voor Catherine.nl mis ik nog elke dag. Een bijzondere vrouw, dat is ze'.
  Catherine Keyl

 • Maar liefst 1,6 miljoen professionals ervaren jaarlijks conflicten en agressie tijdens hun werk. En dat aantal daalt niet! Dit kan gaan om boze burgers, escalerende cliënten, manipulerende patiënten, verongelijkte ouders/verzorgers, opgefokte passagiers en klanten die geen nee accepteren. Dit boek helpt professionals hier effectief mee om te gaan en sterker uit de strijd te komen.

  Conflicten zorgen voor stress. Je kunt letterlijk doodziek worden van conflicten. Voor alle professionals wordt het effectief omgaan met conflicten wel steeds belangrijker. In dit boek leer je hoe je dat doet. Je leest ook wat jouw werkgever moet doen in geval van agressie en geweld en hoe je opvang en nazorg kunt bieden. Dit boek staat vol waargebeurde verhalen van professionals en geeft je de tools om conflicten te voorkomen en te overwinnen. Met een voorwoord van Alex Brenninkmeijer

  Opleider en mediator Caroline Koetsenruijter heeft als autoriteit op het gebied van conflicthantering meer dan 15.000 professionals in alle sectoren getraind.

  "Een mooi, goed boek dat wetenschappelijke inzichten op een heldere manier voor de praktijk toegankelijk maakt."
  Kees van den Bos, hoogleraar Sociale Psychologie en hoogleraar Empirische Rechtswetenschap, Universiteit Utrecht

  "Geschreven met zo'n souplesse dat je als lezer niet in de gaten hebt hoeveel ervaring je moet hebben om dit boek te kunnen schrijven.'
  André Verburg, staatsraad in de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.  "Met dit boek heeft u nu al goud in handen!"
  Jan van Zanen, burgemeester Den Haag en voorzitter Vereniging van Nederlandse Gemeenten

empty