Filter
Uitgevers
Talen
Ebooks
Pixel Perfect Publications
5 eBooks gevonden
-
Roy en zijn moeder gaan op reis naar het tropische eiland waar zijn oma Celeste woont. Zoiets kost veel geld, maar gelukkig betaalt Frederik, een rijke vriend van zijn moeder, alles. Al snel blijkt dat hij dat niet zomaar doet. Hij is op zoek naar een zwarte magiër, die hem nog rijker kan maken.
Roy ziet zijn tropische oma voor het eerst, maar het is net alsof hij haar al jaren kent. Ze is hem net zo eigen als zijn oma De Boer in Nederland, die hij al z'n hele leven kent. Gaandeweg ontdekt Roy ook de tropische helft van zichzelf. Uiteindelijk zijn het de beide oma's die hem redden uit handen van het Grote Kwaad.
Thea Dubelaar, de schrijfster van Het uur van de haan vond de inspiratie voor dit verhaal op het Caribische eiland Guadeloupe. Daar woont Thea Dubelaar (1947) de helft van het jaar. Thea schrijft al vele jaren spannende en mysterieuze verhalen over bijzondere mensen en verbazingwekkende voorvallen. Ze kreeg in 1980 de Zilveren Griffel toegekend voor het boek Sjanetje. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Frans, Deens, Zweeds, Zuid-Afrikaans en Chinees. -
Ga nergens naar binnen, zei mama. Als je niet wilt eindigen zoals je broer Pim.
Denk maar niet dat we je komen redden, zei papa.
Op zoek naar zijn verdwenen broer verdwaalt Pol in een Rariteitenkabinet vol griezels. Zit Pim hier opgesloten? Heeft de Menseneter hem te pakken gekregen? Of is hij voorgoed verknutseld?
Lydia Rood heeft zich voor dit griezelverhaal laten inspireren door schilderijen van de Nederlandse beeldend kunstenaar Lucebert (1924 - 1994).
Griezelen met Lucebert is bedoeld voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Het boek is in 2007 in een gedrukte versie verschenen bij BnM uitgevers. In 2017 is deze uitgave elektronisch verschenen. De tekst is ingesproken door Lydia Rood.
Dit ebook (epub3) bevat tekst, beelden en geluid. Het ebook komt het beste tot zijn recht op een tablet of smartphone. Daarop zie je de schilderijen in kleur en kunnen ze in de meeste gevallen met twee taps worden vergroot tot schermvullend formaat. Een reguliere ereader geeft het geluid niet weer. Je ziet wel de tekst en de beelden.
Griezelen met Lucebert is er ook als
- Luisterboek (mp3). Luister en bekijk de afbeeldingen op www.lydiarood.nl (isbn 978 94 918 333 66)
- DVD: luisterboek en beelden op video, af te spelen op elke dvd-speler en computer. Een voorproefje staat op YouTube (zoek op Griezelen met Lucebert). (ean 871 881 919 00 35)
-
Sjuul en Tim spelen vaak samen bij het klimrek, of ze fietsen naar het park waar Sjuuls opa werkte toen hij nog leefde. Sjuul mist opa erg. Gelukkig heeft ze in de schuur zijn oude bril gevonden. En dat is niet zomaar een gewone bril, maar een wonderbril! Want als zij hem opzet, lijkt het net of opa heel dichtbij is. Dan kan ze naar hem zwaaien en met hem praten. Of heeft ze gewoon een beetje teveel fantasie? Sjuul is heel benieuwd wat anderen zien als ze door de bril kijken. Maar mama vindt het een vies oud ding, Tim gelooft haar niet en aan oma durft ze de bril niet te laten zien.
Thea Dubelaar, de schrijfster van De wonderbril, woont afwisselend in Frankrijk en op het Caribische eiland Guadeloupe. Zij schrijft al vele jaren spannende en mysterieuze verhalen over bijzondere mensen en verbazingwekkende voorvallen. Ze kreeg in 1980 de Zilveren Griffel toegekend. -
Terwijl toeristenstromen zich alle naar dezelfde bestemmingen begeven, fietst de vakantiefietser daar vandaan en ontdekt 'plekjes waar niemand komt'. Peter de Ruiter en zijn partner Nicole brengen dit motto al een aantal jaren in praktijk, in India, Thailand, Cambodja, Birma en Cuba. In januari 2017 trokken zij over de Indonesische eilanden Flores, Lombok en Bali.
'Fietsen op Flores' is een levendig verslag over het ontdekken van wegen die er volgens de kaart niet zijn, van bergen die toch te steil blijken en van de schoonheid van het land en de bevolking. Ze slapen bij meneer pastoor, schuilen voor de zondvloed, duiken in de Komodo-archipel en laten zich aan een waslijn voortslepen als de fietsketting breekt.
Waar de rivieren meanderen door de kloven en dalen, meanderen zij mee. Het is geen cliché: Flores is nog niet ontdekt. Geïllustreerd met routekaarten en meer dan honderd foto's.
-
Blad voor de Mond - persvrijheid wereldwijd
Er gaat geen dag voorbij waarop het nieuws zelf niet in het nieuws is. Vrijheid van meningsuiting wordt beknot. Journalisten worden belemmerd in hun werk. Mediaorganisaties worden verboden. Het nieuws wordt gemanipuleerd.
Maar het nieuws komt schoksgewijs, stukje bij beetje. Het complete plaatje ontbreekt. Dat beeld wordt geschetst in Blad voor de Mond, met journalistieke verhalen, analyses, achtergronden en opinie.
In Blad voor de Mond noteren twintig veelal bekende schrijvers wat zij in de wereld zien gebeuren in landen en gebieden waar persvrijheid niet vanzelfsprekend is. Waar de burger niet goed meer weet waar hij aan toe is. Waar de machthebbers hun gang kunnen gaan omdat er geen controle is. Waar een maatschappij hapert in haar ontwikkeling.
Blad voor de Mond is verschenen op 3 mei 2016, op de dag dat voor de 25-ste keer de Internationale Dag van de Persvrijheid is gevierd.
Met bijdragen van: Floor Boon, Adriana van Dooijeweert, Fréderike Geerdink, Peter d'Hamecourt, Joan Hemels, Jan Keulen, Bert Koenders, Koert Lindijer, Michel Maas, Eppo van Nispen tot Sevenaer, Peter Noorlander, Garrie van Pinxteren, Judith Spiegel, Carolien Roelants, Jan Jaap de Ruiter, Kees Schaepman, Eric Smit, Michel Spekkers, Floris van Straaten, Roeland Termote, Peter ter Velde en Gerdi Verbeet