Leopold

 • Ik staarde naar de brief in mijn handen.
  Ik moest beslissen hoever ik zou gaan om mijn broer te redden.
  Het antwoord kwam snel: zo ver als nodig was.
  Mira is op de vlucht. Ze heeft geleerd te overleven en niemand te vertrouwen. Ze meldt zich aan voor The Glittering Court, waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, klaar om te trouwen. Mira heeft andere plannen. Ze wil de oversteek wagen naar Adoria, op zoek naar haar verdwenen broer.
  Waar begin je met zoeken in een onbekend land vol gevaren en geheimen? En wat doe je als je verliefd wordt, juist wanneer je geen afleiding kunt gebruiken?

 • Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?
  Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld.

  Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult?

 • 'We zijn vrienden met Fatima geworden ómdat ze schrijfster is. Als je een leeuw knuffelt moet je niet gek opkijken wanneer hij je bijt'
  Vier tieners raken bevriend met hun favoriete auteur. Na een tijdje ontdekken ze dat zij hun grootste geheimen verwerkt heeft in haar nieuwe boek. Met grote gevolgen... Waren ze wel echt bevriend met de beroemde Fatima of zag zij hen alleen als materiaal voor haar nieuwe hoofdpersonen?
  Dit boek bestaat uit interviews en dagboekfragmenten van de betrokken tieners. De een haat auteur Fatima, de ander is nog steeds fan, weer een ander zwijgt in alle talen. Dwars daardoorheen lees je fragmenten uit de geruchtmakende roman die Fatima over hen geschreven heeft. Waar ligt de grens tussen feit en fictie, tussen misbruik en inspiratie? Heeft fatima iets verschrikkelijks gedaan of juist iets heel moois? Lees en oordeel zelf.

empty