Lannoo

 • De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen

  Andy Griffiths

  • Lannoo
  • 9 Februari 2022

  Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun waanzinnige boomhut. Er is nu een kringloopstation, een sloopkogel en een spookachtig kerkhof waar het altijd middernacht is. Andy en Terry gaan kamperen op hun nieuwe kampeerterrein. Daar verdwijnen op mysterieuze wijze alle medekampeerders! Dus waar wacht je op? Kom naar boven! Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de 143ste verdieping.

 • Cijfers kunnen de wereld redden Nieuw

  Cijfers kunnen de wereld redden

  Tim Harford

  • Lannoo
  • 23 Mei 2022

  We worden om de oren geslagen met getallen. Percentages, prijzen, grafieken, coëfficiënten - ze vergezellen ronkende kopteksten, duiken op in gesprekken van alledag, en tieren welig op sociale media. Maar wat vertellen zij ons? Aan de hand van tien simpele vuistregels tracht topeconoom Tim Harford onze datafobie te genezen. Als we de wereld willen begrijpen, komen we namelijk niet ver zonder statistiek. Met empathie en humor loodst dit boek ons langs de vooroordelen die ons gezond verstand teisteren. Het demonstreert wat we kunnen leren van onder andere een meestervervalser, de tabakslobby en de ontstaansgeschiedenis van Viagra.

 • Het geheim van Bowie

  Peter van Dyck

  • Lannoo
  • 30 Maart 2022

  Woody Guthrie en Pete Seeger stonden op de watch list van de FBI
  De bedenker van White Christmas haatte Kerstmis
  Iron Maiden sust baby's in slaap
  Malcolm X bestelde een protestsong bij Sam Cooke
  Een Congolees onafhankelijkheidslied veroverde de wereld
  De ultieme gospelsong is door een bleke Brit gecomponeerd
  Op een didgeridoo blazen is een prima remedie tegen snurken
  Bjrk is creatief met kattenbakvulling
  Jimi Hendrix was te 'wit' voor Amerika
  Billie Eilish verfoeit de regels van songwriting
  Kinderen worden slimmer van muzieklessen Muziekchroniqueur Peter Van Dyck verzamelde 400 weetjes en lijstjes uit een eeuw popmuziek. Van de blues tot Beyoncé en van The Beatles tot Balkan Beats: dit boek is een grabbelton vol verrassende anekdotes, interessante inzichten en muzikale ontdekkingen. Dankzij de handige Spotify- en YouTube-codes kun je bovendien meteen de muziek beluisteren.

 • World press photo 2022 /anglais Nieuw

  Since 1955, the annual World Press Photo Contest has recognized the best photojournalism and documentary photography produced over the last year. This book brings you the 24 winnning stories from the 2022 World Press Photo Contest, selected by independent specialized regional and global juries, out of 64,823 photographs and open format entries. A collection of powerful, challenging and courageous photojournalism and documentary photography from across the world, in a new format.

 • De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

  Andy Griffiths

  • Lannoo
  • 6 Juni 2015

  Het perfecte boek voor jonge lezers: humor en veel tekeningen! Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk! Waar wacht je nog op? Kom snel langs!

 • The future of shopping

  Jorg Snoeck

  • Lannoo campus
  • 27 April 2022

  De bekroonde retailgids The future of shopping: where everyone is a retailer is, na gevierde uitgaves in het Frans, Engels en Chinees, terug met een volledig nieuwe editie The Future of shopping: re-set re-made re-tail. Een pandemie, wereldwijde digitale disruptie en een grondstoffenrace hebben het winkellandschap danig hertekend. De globalisering laat zich van een onverwachte kant zien. We zitten midden in een wereldwijde transformatie, waarbij machines slimmer worden dan mensen, de wereldbevolking samen met de CO2-uitstoot stijgt en een handvol megaconcerns de macht naar zich toe trekt. Wat kunnen merken en handelaars doen om te overleven? Die vraag is urgenter dan ooit. Voor de oorspronkelijke versie van dit boek ontvingen de auteurs de prijs van Managementboek van het Jaar 2018. De jury schreef: 'Het fijne van een managementboek dat voor een breed publiek interessant is, is de schrijfstijl. Ook daaraan hebben de auteurs gedacht en zij zorgden voor een vlot leesbaar boek. Je wilt het bijna niet wegleggen en laat je met plezier meeslepen van hoofdstuk naar hoofdstuk.

 • Helen kookt elke dag Nieuw

  Helen kookt elke dag

  HELEN VERHELST

  • Lannoo
  • 17 Mei 2022

  Zin in lekker eten? Maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dat gevoel kennen we allemaal. No worries, in dit boek deelt Helen Verhelst meer 60 van haar heerlijkste recepten. Geen moeilijke, ingewikkelde gerechten met honderd ingrediënten, maar recepten die snel te bereiden zijn. Noem het 'koken zonder al te veel gedoe'. Van het ontbijt tot aan het dessert, Helen heeft een heerlijk snel en eenvoudig recept voor elk tijdstip. Ze geeft je ook enkele handige tips voor restjes en om lekker te koken met een klein budget. Helen kookt elke dag is voor iedereen die van lekker eten houdt. Een eerstejaars student op kot, de single in een appartement, het jonge koppel met de carrière of de ouders met een eerste kind.

 • Peutermama's

  Sonia Pypaert

  • Lannoo
  • 19 April 2022

  Met een peuter in huis breekt een heerlijke nieuwe fase van het ouderschap aan: je kindje groeit als kool, wordt steeds zelfstandiger en stelt honderden vragen. Maar zo'n bruisende wervelwind van energie in huis brengt natuurlijk de nodige uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor je kindje, maar ook voor jou als mama. Want nu je pittige peuter zijn grenzen volop opzoekt, begint voor jou de fase van het opvoeden én de fase van het stap voor stap loslaten. Peutermama's geeft je inzicht in de ontwikkeling van je kindje en toont je hoe je met grote emoties om kunt gaan. De concrete tips en praktische lijstjes over eten, spelen, slapen en potjestraining nemen veel van je (opvoed)stress weg en de vele herkenbare verhalen zorgen voor die af en toe broodnodige zucht van verlichting.

 • Zaad zonder naam

  Tinne Claes

  • Lannoo
  • 20 April 2022

  De spermabank spreekt tot de verbeelding. Zeker de pioniersjaren ervan, waarin er geen regels waren en artsen deden wat ze wilden. Toch weet bijna niemand hoe het er vroeger aan toeging, want donorinseminatie gebeurde in het grootste geheim. Historica Tinne Claes vertelt voor het eerst het verhaal van de Belgische spermabank, van de geboorte van de eerste donorkinderen in de late 19de eeuw tot vandaag. Het was een periode van grote maatschappelijke veranderingen, zoals de tanende autoriteit van artsen en de commercialisering van de geneeskunde, maar ook de teloorgang van taboes, de emancipatie van de vrouw en de opkomst van het identiteitsdebat. De eerste fertiliteitsartsen behandelden alleen heteroseksuele echtparen, die ze verplichtten om erover te zwijgen. Vanaf de jaren 1980 vertelden lesbische en alleenstaande moeders wel de waarheid aan hun kinderen. Er was toch geen man die als vader door het leven kon gaan. Vandaag de dag gaan donorkinderen met behulp van DNA op zoek naar hun biologische vader. Aan het schrijven van dit boek ging jarenlang onderzoek vooraf, maar dit is geen klassiek geschiedenisboek. Het verleden wordt tastbaar gemaakt door de vaak ontroerende verhalen van de mensen wier levens vervlochten zijn met de spermabank, van artsen tot wensouders en donorkinderen. Zo schetst dit boek een persoonlijk en veelzijdig beeld, dat de nodige inzichten biedt om hedendaagse debatten en schandalen te begrijpen.

 • Kam je haren, groet de ochtend

  Ditte Van de Velde

  • Lannoo
  • 30 Maart 2022

  Is dit dan het jaar dat ik een herinnering word? Het jaar dat mijn foto op een kaartje ergens op een random schouw iets te lang stof zal pakken? Mijn gedachten zijn als balletjes in een flipperkast. Hoe vertel ik het straks? Zal ik binnenkort heel ziek zijn? En waar ligt die parkeerboete die ik nog moet betalen?

 • Eat to beat: Cholesterol Nieuw

  Eat to beat: Cholesterol

  Sanne Mouha

  • Lannoo
  • 9 Mei 2022

  Volgens de Cardiologische Liga heeft bijna 50% van de Belgen last van een te hoge cholesterol. In Nederland is dat volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bij ruim 23% het geval. Omdat cholesterol hart- en vaatziekten kan veroorzaken, is het belangrijk om je cholesterolgehalte onder controle te houden. Maar wat is cholesterol eigenlijk? Wat zijn de symptomen? En mag je dan geen eitje meer bij het ontbijt of boter op je brood? Diëtiste Sanne Mouha geeft antwoord op alle vragen en legt uit hoe je met een aangepast, gezond voedingspatroon je cholesterolgehalte kunt laten dalen. En met de cholesterolarme recepten uit dit boek kun je meteen aan de slag! Wetenschappelijk onderbouwd Heldere informatie en concrete tips Met 30 cholesterolarme recepten

 • Ontketen het brein van je kind

  Theo Compernolle

  • Lannoo
  • 25 April 2022

  'In dit boek wil ik aantonen hoe we ervoor kunnen zorgen dat kinderen geen schermslaven worden met een inefficiënt brokkelbrein, maar meesters die hun mooie technologieën digivrij gebruiken om gefocust te leren, te consumeren en zich te amuseren.' - Theo Compernolle Als ouders en leraren onze kinderen en pubers niet leren hoe ze op een gezonde manier met digitale media kunnen omgaan, in hun eigen voordeel, dan zullen de 'antisociale media' dat doen, in hun commerciële voordeel. En dat is heel nadelig voor het welzijn van onze kinderen. Sociale media, appjes, berichtjes, gamen... zijn fantastisch voor jongeren, maar ze verstoren vaak de aandacht die nodig is om taken geconcentreerd te kunnen uitvoeren. Dit boek biedt een onderbouwd én praktisch antwoord op vragen zoals: Is het aantal uren dat je kind met een schermpje bezig is wel normaal? Hindert gamen en gebruik van sociale media het leervermogen van je kind? En hoe kun je je kinderen beschermen tegen overmatig gebruik van digitale media? Auteur Theo Compernolle beschrijft niet alleen wat de beste aanpak is, hij legt ook uit waarom. Want als mensen begrijpen hoe ze het brein van hun kinderen kunnen bevrijden, zullen ze veel beter hun eigen creatieve oplossingen kunnen bedenken.

 • Een huis kopen zou niet moeilijk mogen zijn Nieuw

  'Of je nu een jong koppel bent dat gaat lenen voor een starterswoning, een moeder die haar huis wil schenken aan haar kinderen, of een rentenier die een tweede verblijf aan de kust op het oog heeft; met dit boek maak je de juiste beslissingen voor je gezin én je portefeuille.'
  - Patrick Luysterman en Bart van Opstal Een huis kan een bakstenen spaarboekje zijn. Maar geldt dat ook in tijden van recordinflatie? Blijven de prijzen stijgen? Kan huren interessanter zijn dan kopen? Is een sms'je een bindend bod? Hoe begin je aan een huizenjacht als nieuw samengesteld gezin? Wat met het kluwen aan vergunningen, premies en registratierechten? En blijft een huis überhaupt betaalbaar voor iedereen, ook voor singles? Twee experts ter zake beantwoorden ál je vragen over de huizenmarkt, van het fiscale plaatje tot familiekwesties en al het papierwerk dat erbij komt kijken. Ze gidsen je van je eerste huisbezoek richting sleutels en champagne, met aandacht voor de veranderingen die eraan komen in de bouwsector en de wetgeving.

 • Journalistiek in tijden van fake news

  Luc Pauwels

  • Lannoo
  • 4 April 2022

  'Doen we als mainstream media onze job wel goed genoeg?' Het is een vraag die VRT-onderzoeksjournalist Luc Pauwels al jaren bezig houdt. Want hij ziet te veel verontrustende alarmsignalen. Een themadossier in 'De Journalist' in februari 2021 gaf aan dat de vertrouwenscijfers in de media tussen 2016 en 2020 van 59% naar 51% gedaald waren in Vlaanderen. Dat is niet bijster veel. Uit een eerdere enquête die naar het vertrouwen peilde in 32 beroepen, bleek dat brandweermannen, verplegers en artsen erg hoog scoorden. In België stonden journalisten op vier na laatste. Van desinformatie, fake news was toen amper sprake. Dat veranderde na de verkiezing van Donald Trump: die gooide het politieke discours op een ongeziene manier om.
  De toon werd hard en brutaal. De uitbarsting van fake news en desinformatie vergiftigt de hele samenleving en is nog lang niet voorbij. Dit moet die mainstream media doen nadenken over hun houding en positie. Lopen ze zelf zo'n vlekkeloos parcours?
  De antwoorden van Pauwels zijn bij momenten ontluisterend.

 • Tijd voor de creatieve generalist!

  Suyin Aerts

  • Lannoo campus
  • 13 April 2022

  Geven anderen je soms het gevoel dat je een ongeleid projectiel bent dat niet in staat is om lang genoeg op een idee of project te focussen om er iets succesvols van te maken? Vaak word je gevraagd om te kiezen tussen je vele interesses en dat is net waar je op vastloopt. Wat als we je vertellen dat je niet hoeft te kiezen? De tijd van enkel specialisten is voorbij. Als creatieve generalist ben je juist in staat om veel verschillende projecten, ideeën en mensen samen te brengen. Tijd voor de creatieve generalist! toont je hoe je je eigen definitie van succes kunt bepalen, en hoe je echt met je ideeën aan de slag kunt gaan om op jouw eigen unieke wijze te ondernemen. In vijf stappen geeft het je de drang, het inzicht en de nodige hulpmiddelen om als ondernemer eindelijk te springen in een bad vol uitdagingen.

 • Sell your baby Nieuw

  Sell your baby

  Andy Coomans

  • Lannoo campus
  • 17 Mei 2022

  Iedere ondernemer is het aan zichzelf, zijn gezin, zijn medewerkers en zijn bedrijf verplicht om zo snel mogelijk een verkoopklaar bedrijf te bouwen. Ook al denk je nog lang niet aan verkopen, wanneer je jouw bedrijf als je 'baby' blijft zien, ontneem je het van belangrijke groeikansen. Stel dat jou morgen iets overkomt, je iets anders wilt gaan doen of een onverwachte opportuniteit om je bedrijf te verkopen je pad kruist? Dan kan je maar beter een bedrijf hebben dat je op eender welk moment aan optimale condities kan verkopen, dan een bedrijf dat je moet verkopen omdat de situatie je ertoe dwingt. Sell Your Baby laat je een nieuwe wereld van ondernemen ontdekken en gebruikt daarbij de exitstrategie als fundament. Want ondernemers met een duidelijke exitstrategie ondernemen op een andere manier. Ze delegeren sneller, maken zichzelf misbaar, vinden meer stabiliteit en rust, verzekeren hun vermogen, investeren in nieuwe projecten en ... ze ondernemen met volle goesting. De optimale exitstrategie begint op dag één. Niet op de dag dat jij beslist om je bedrijf te verkopen.

 • De power van post

  Tatjana Raman

  • Lannoo campus
  • 21 Maart 2022

  Hoe neem je printmail op in je mediacampagne?
  Waarom is digitaal niet altijd beter?
  Hoe creëer je de perfecte printmail in zes stappen? In tijden van digitalisering lijkt de ouderwetse brievenpost stilaan een anachronisme. Nochtans willen veel merken niets liever dan letterlijk bij mensen binnenkomen. Klassieke printmail doet precies dat. De power van post legt uit hoe je printmail inzet voor maximale impact. Dit inspirerende verhaal toont dat printmail een volwaardige plaats verdient in je strategie, ook in communicatie gericht op millennials en generatie Z. Acht experten delen hun visie over het belang van klassieke reclame in moderne tijden. Aan de hand van de vele voorbeelden uit verschillende sectoren, zowel b2b als b2c, leer je waaruit een waardevolle reclamecampagne bestaat. Werk je in marketing, communicatie, media, de creatieve industrie of bouw je met passie aan je eigen merk? Ontdek dan hoe je met de kracht van papier je consument succesvol overtuigt.

 • The right mindset Nieuw

  The right mindset

  Delphine Steelandt

  • Lannoo
  • 2 Mei 2022

  'The right mindset' werkt. Altijd. En voor iedereen. Want de functie van ons denken en onze emotie is bij iedereen gelijk. Het is de inhoud van de gedachtegang die bij iedereen anders is. De impact van je gedachten op je leven is gigantisch. Als je minder en juister denkt, word je rustiger en minder emotioneel. Hoe juister je denkt, hoe gelukkiger je wordt.
  Wat en hoe je denkt, bepaalt hoe je je voelt. The right mindset is een boeiende, hoopgevende verzameling van alle info en inzichten van mijn onderzoek naar mentale fitheid die ik geput heb uit mijn vele gesprekken met professionals in de materie, met Steve Boedt als lifecoach en vanuit mijn eigen ervaring. Het boek biedt je levensbelangrijke inzichten die écht werken. Een fitte levensstijl met gezond eten en beweging, dat is één kant van de medaille. Meer dan ooit besef ik dat het ook hand in hand gaat met mentale kracht en fitheid. The right mindset geeft je energie waar je wakker van wordt. Iedereen, in om het even welke omstandigheden, kan zich gelukkig en zelfverzekerd voelen. Je moet alleen leren om anders te denken. Ik heb het zelf meegemaakt en durf te zeggen dat The right mindset mijn leven heeft veranderd. Het boek biedt je een leven vol zelfvertrouwen, goesting om het beste uit je leven te halen met heel simpele, direct toepasbare tips die jou een serieuze boost zullen geven. Een gemakkelijk en aangenaam te lezen boek dat verrassend stevig binnenkomt en onder je huid kruipt.

 • Waarom daarom geen antwoord is Nieuw

  Waarom daarom geen antwoord is

  Luc Ardies

  • Lannoo campus
  • 23 Mei 2022

  'In onze tijd deden we zondermeer wat er van ons gevraagd werd.' Zaakvoerders en leidinggevenden beklagen zich vaak over 'Generatie Z' oftewel, de jongeren die geboren zijn tussen 1995 en 2010. Momenteel zijn ze met 300.000 en hun aandeel in de beroepsbevolking zal nog stijgen. Wie zijn ze? Waar vind je ze? En nog belangrijker: hoe motiveer je deze jongeren? Sommige leidinggevenden denken er misschien anders over, maar de jeugd van tegenwoordig is wel degelijk ambitieus. Dit zakboekje vat kort maar helder samen hoe je er als leidinggevende voor kunt zorgen dat Generatie Z zich bij jou in het bedrijf ten volle ontwikkelt. Dus ook in het belang van jouw organisatie.

 • Quatre-mains Nieuw

  Quatre-mains

  Bart Debbaut

  • Lannoo
  • 17 Mei 2022

  Op de vooravond van de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano wordt een kandidaat brutaal overvallen en verdoofd achtergelaten. Bij het ontwaken merkt hij dat de ringvinger van zijn linkerhand werd weggesneden. Heeft de dure ring - een erfstuk - daar iets mee te maken? Wilde een concurrent hem uitschakelen? Of spelen er nog andere motieven mee? Het Leuvense speurdersteam van Leyssens en Van Cattendyck staat voor hun opmerkelijkste onderzoek sinds jaren. Quatre-mains is het zevende deel in de reeks rond het populaire speurdersduo Leyssens en Van Cattendyck en het twaalfde boek van auteur Bart Debbaut. Met zijn snedige, filmische schrijfstijl trekt de auteur de lezer mee in een bad vol intriges, spanning en verrassende plotwendingen.

 • De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

  Andy Griffiths

  • Lannoo
  • 22 Oktober 2014

  Als je dacht dat de boomhut niet nóg hoger kon, dan heb je het goed mis! De boomhut is uitgebreid met maar liefst dertien gloednieuwe verdiepingen. Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen! Spring op de hoogste trampoline ter wereld, rooster marshmallows boven een werkende vulkaan, neem een duik in de chocoladewaterval, aai de babydinosaurussen, wandel hand-in-slurf met de Slurfi nator, vlieg met een draaistoel met propelleraandrijving, stap in de enge achtbaan en maak kennis met Professor Stupido, de grootste ON-uitvinder van de wereld. Dus waar wacht je nog op? Kom naar boven!!!

 • Sterke meisjes huilen niet

  Lore T.

  • Lannoo
  • 12 Oktober 2016

  Het onthutsende verhaal van een meisje dat in de handen van een tienerpooier viel 'Ik zal je alles leren wat je moet weten over jongens, drugs en het leven.' Lore is net geen twaalf wanneer ze Amin ontmoet en in een tienerpooiercircuit terechtkomt. Vijf jaar lang is haar leven een opeenvolging van gedwongen prostitutie, drugstrafiek en geweld. Het systeem van pleegzorg en Bijzondere Jeugdzorg laat haar in de steek. Vandaag is ze 18 en probeert ze haar tumultueuze verleden achter zich te laten. Dit is haar rauwe en eerlijke verhaal.

 • Vers gezocht

  Stijn De Paepe

  • Lannoo
  • 26 September 2018

  Verliefd
  Je schittert van de lente
  tot de zomer.
  Van herfst tot winter
  warm je me als dons.
  Ik meende dat ze van
  Vivaldi waren,
  maar nee: de vier seizoenen
  zijn van ons. Troost
  Warm je maar
  aan wie ze
  voor je was.
  Warmte komt
  je elke dag
  van pas. Een vriend of vriendin gaat trouwen, krijgt een kind, is jarig, vindt werk, studeert af... en je wilt haar of hem gelukwensen. Je wilt iemand troosten bij het verlies van een dierbare, na slecht nieuws, bij liefdes- of ander verdriet. Je zou iemand je spijt willen betuigen, dank willen zeggen of gewoonweg laten weten hoe gek je op haar of hem bent...
  ... dan is dit een bundel om bij gelegenheid door te bladeren en in te snuisteren.
  Omdat je naar woorden zoekt, naar de juiste.

 • Boker Tov Nieuw

  Boker Tov

  Boker Tov

  • Lannoo
  • 21 Juni 2022

  Tel Aviv is kleurrijk, kosmopolitisch, een stad vol contrasten, geuren en smaken. Die sfeer en die heerlijke Israëlische streetfood brengt Boker Tov (= goedemorgen) naar jouw keuken. De funky recepten brengen een overvloed aan verse kruiden en groenten, frisse tonen en smaakmakers. Proef de typische Midden-Oosterse gerechten als baba ganoush en labneh, maar ook sabich (een pitabroodje met gefrituurde aubergine), kruidige dips en salade fatoush.

empty