Filter
Formaten
Prijs
KokBoekencentrum Fictie
-
- 54%
'Durf moedig te zijn' van Mariann Budde is een krachtig en inspirerend boek dat je uitdaagt om je angsten te trotseren en op te komen voor wat écht belangrijk is. Mariann Budde haalde wereldwijd de media door haar moedige confrontaties met president Trump en zijn beleid. Ze nam een standpunt in, zelfs toen het tegen de heersende politieke macht inging, en wees openlijk op de tekortkomingen van zijn leiderschap.
Mariann Budde laat zien dat moed geen aangeboren talent is, maar een bewuste keuze die je elke dag opnieuw maakt. Of het nu gaat om je mening uiten, grenzen stellen of tegen de stroom in durven gaan echte moed zit vaak in de kleine, dagelijkse beslissingen.
Met persoonlijke verhalen, prikkelende inzichten en voorbeelden uit de geschiedenis en popcultuur laat Budde zien hoe je de confrontatie aangaat zonder jezelf te verliezen. Dit boek biedt niet alleen motivatie, maar ook praktische handvatten om authentiek en moedig te leven, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen. -
De jongen, de mol, de vos en het paard
Charlie Mackesy, Arthur Japin
- KokBoekencentrum Non-Fictie
- 3 April 2020
- 9789026623974
DIT E-BOOK IS NIET GESCHIKT VOOR ZWART-WIT E-READERS.
`Wat wil jij worden als je groot bent?' vroeg de mol. `Lief,' zei de jongen. `De jongen, de mol, de vos en het paard' van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van `The Boy, the Mole, the Fox and the Horse' is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.
`Zo'n lief boek.' - Arthur Japin
`Ik hou zo veel van dit verhaal!' - Oprah Winfrey
`Bijzonder troostrijk als je het even niet ziet zitten.' - André van Duin
`Echt zo'n lief kinderboek dit. Met de mooiste illustraties en vol verhaaltjes en uitspraken waar kids én wij volwassenen van kunnen leren.' - Kelly Weekers
`De wereld waarin ik wil leven, is de wereld die Charlie Mackesy bedacht heeft.' - Elizabeth Gilbert -
In `De weg van vrede' wil theoloog Stefan Paas de ziel van het christelijk geloof blootleggen vanuit de Bijbel. Wat is christelijk geloof en waar is het goed voor? Hoe zou ik het uitleggen aan m'n vrienden of collega's? Waarom zou ik christen worden of blijven? Wat houdt die bonte verscheidenheid bij elkaar die we christendom noemen? Het antwoord op die vragen heet evangelie, goed nieuws. Over dat goede nieuws gaat dit boek.In zijn boek `Vrede op aarde' schreef Paas over de plaats van het christelijk geloof in de grote vragen van nu. In `De weg van vrede' diept hij het thema `vrede' verder uit door terug te gaan naar de Bijbelse bronnen. Hij doet dat enthousiast, toegankelijk en met respect voor lezers die niet vertrouwd zijn met de Bijbel. Het helpt je om verrassende verbanden te zien in het christelijk geloof, en nieuwe wegen te vinden in je geloof of naar het geloof toe. De gespreksvragen maken het boek geschikt voor bespreking in groepen.
-
Henk Stoorvogel en Bart van Nes nemen je mee in de Bijbelse verhalen, waardoor het is alsof je ze voor het eerst leest. Met hulp van het gedachtegoed van literatuurwetenschappers hebben ze een model ontwikkeld waarbij het geheim, dat tot nu toe alleen toegankelijk was voor theologen, ontsloten wordt voor een breed publiek. Holy plot biedt een methode die het mogelijk maakt de Bijbel niet alleen te lezen, maar ook te ervaren. Met verhelderende infographics en meer dan 40 oefeningen is het een echt werkboek. De Bijbelverhalen worden kleurrijk en levendig, waardoor ze resoneren met jou als lezer. Of je nu op zoek bent naar inspiratie, verdieping of een nieuwe manier om met de Bijbel om te gaan: dit frisse en speelse boek biedt waardevolle inzichten en handvatten. Ontdek de kracht van storytelling in de Bijbel.
-
In ‘Het Beijing bedrog’, het zesde deel van Joel C. Rosenbergs geopolitieke thrillerserie, staat CIA-agent Marcus Ryker opnieuw voor een uitdaging van mondiale proporties. Dit keer dreigt er gevaar vanuit China, dat Taiwan wil binnenvallen om zo een catastrofe te veroorzaken op het wereldtoneel. Terwijl de Amerikaanse president nietsvermoedend een handelsakkoord probeert te sluiten, bereidt China in het diepste geheim een verschrikkelijke aanval voor die erop gericht is Amerika’s macht in de Stille Oceaan te ondermijnen.Intussen leidt Marcus’ zoektocht naar ’s werelds meest gezochte terrorist hem naar Pakistan. Daar ontrafelt hij in een hypermodern lab een angstaanjagend geheim. Maar een inschattingsfout leidt tot een explosie die de hele stad in puin legt… In deze meeslepende thriller in de bestsellerreeks van Rosenberg belanden Ryker en zijn team opnieuw in een race tegen de klok waarin ze alles op alles moeten zetten om de terroristische plannen te dwarsbomen en een kernoorlog te voorkomen.
-
In `Een weldadige kracht' onderzoekt theoloog Kees van der Kooi de rol van de Geest in ons geloof en ons alledaagse bestaan. De Geest trekt zowel mens als wereld naar de toekomst, want het project van God is nog niet voltooid. Daarom worden we uitgenodigd om met open ogen en oren te letten op de momenten waarop de kracht van de Geest inbreekt en nieuwe hoop wekt in de leegte.
-
In `Proeven en watertanden' schetst theoloog Ronald Westerbeek een theologie van charismatische vernieuwing die met beide benen op de grond staat en eerlijk is over de gebrokenheid van het leven. Het Koninkrijk van God breekt door in de wereld als mensen het erop wagen. We mogen meebewegen met wat God doet en God beweegt mee met wat wij dan doen. Hoewel het Koninkrijk al is aangebroken en geproefd kan worden, blijven we verlangend uitzien en watertanden naar meer. Het resultaat is een aardse spiritualiteit, doordrongen van het besef dat Gods toekomst de hele schepping omvat en nu al aanraakt.
-
In Nederland bestaat het beeld dat gelovigen een saai en ingeperkt leven leiden, gevangen in verouderde regels en gemis aan levensgenot. Hoogleraar economie Johan Graafland prikt deze mythe door met recent onderzoek met geluksgegevens. In dit boek onderzoekt hij hoe, waarom en wanneer geloof en geluk samengaan, in de hele wereld en in Nederland, en bespreekt hij de bevindingen in het licht van de internationale literatuur. Daaruit blijkt dat gelovigen vaak gelukkiger zijn dan niet-gelovigen. Vervolgens ontwikkelt hij een kleine theologie van het geluk die de betekenis van het onderzoek met geluksgegevens duidt vanuit een theologisch perspectief. Zo blijkt dat geloof meer is dan een spirituele zoektocht - het is een sleutel naar welzijn.
-
In 'De dochter van de indigoplantage' vertelt Laura Frantz het verhaal van Juliet Catesby, die samen met haar vader en zus indigo verbouwt op hun plantage in Virginia. Voor de export hiervan zijn ze afhankelijk van de machtige Buchanan-clan in Schotland. Wanneer Leith, de erfgenaam van deze clan, afreist naar Virginia, ontdekt Juliet tot haar grote schrik dat zij aan hem is uitgehuwelijkt om de schulden van haar familie af te betalen.
Ondanks haar aanvankelijke weigering met hem te trouwen, dwingt een onverwachte gebeurtenis Juliet om samen met Leith en haar zus Virginia te ontvluchten. Eenmaal aangekomen in Glasgow ontdekt ze dat de man die haar uit de financiële problemen heeft gered háár hulp misschien nog wel harder nodig heeft. -
'Schaduwschot' van Ryan Steck is het bloedstollende, los te lezen vervolg op Tegenvuur over FBI-agent Matthew Redd. In de hoop een belangrijke crimineel te vangen, doen Matthew en zijn team een ongeautoriseerde inval in een luxe villa aan de Spaanse kust. Dit blijkt echter een valstrik en Matthew wordt naar huis gestuurd vanwege het negeren van bevelen.
Daar worden zijn vrouw en zieke zoontje aangevallen door een motorbende. Matthew doet er alles aan zijn familie te beschermen, maar ontdekt al snel dat de bende tot meer in staat is dan hij had kunnen vermoeden. Wanneer de gezondheid van zijn zoontje achteruitgaat en het gezin in financieel zwaar weer raakt, beseft Matthew dat hij deze strijd niet in zijn eentje aankan. -
In ‘Als de dag aanbreekt’, het eerste deel van de ‘Timeless’-serie van Gabrielle Meyer, kan Libby dankzij een speciale gave twee levens leiden. In het ene werkt ze bij een openbare drukker en ontmoet ze haar ware liefde. Tegelijkertijd zet ze met haar steun voor de Amerikaanse Revolutie haar leven op het spel. In het andere leven geniet ze van het glamoureuze 20e-eeuwse New York, maar kan ze haar strijd voor het vrouwenkiesrecht niet voortzetten en wordt ze gedwongen te trouwen met een rijke heer. Tot haar 21e levensjaar mag Libby vrij bewegen tussen beide werelden, maar op haar volgende verjaardag moet ze een keuze maken voor het ene leven en het andere voorgoed vaarwelzeggen. Kiest ze voor een onzeker bestaan in de turbulente 18e eeuw met de liefde van haar leven of voor een stabiele toekomst vol rijkdom met een man die ze niet kent?
-
'Het onvergetelijke yes-project' van Courtney Walsh gaat over een jonge vrouw die na een onverwachte gebeurtenis besluit haar leven drastisch om te gooien, ja voor ja. Kelsey Worthington heeft haar leven op de rit. Ze is dan wel niet de auteur die ze hoopte te zijn en loopt dagelijks het vuur uit de sloffen voor een baas die haar niet ziet staan, maar ze is blij met haar stabiele inkomen. En haar stabiele leven.
Als ze na een bijna-doodervaring de succesvolle, maar doodzieke zakenvrouw Georgina ontmoet, beseft ze echter dat ze niet zo wil eindigen: vol spijt over alle dingen die ze had kúnnen doen. Daarom besluiten ze samen één zomer lang ja te zeggen tegen alle uitdagingen die hun pad kruisen. Een heerlijke feelgoodroman over liefde, vergeving, spijt en romantiek die begint met dat ene woordje: ja. -
'Zonnegloed' is het 11e deel in de succesvolle Hope Harbor-serie van Irene Hannon, over een bijzonder kustplaatsje waar nog altijd genoeg te dromen en te beleven valt.
Bren Ryan is na jaren van zoeken zo teleurgesteld geraakt in de liefde dat ze het heeft opgegeven. Nu werkt ze als barista in Hope Harbor, een baan die haar op het lijf geschreven is, en geniet ze van de relaxte sfeer van het sfeervolle stadje. Het ontbreekt haar aan niets behalve dan misschien een man, maar die zou alles maar ingewikkeld maken.
Ook accountant Noah Ward heeft geen tijd voor de liefde. Hij komt naar Hope Harbor met maar één doel: zijn vader overtuigen dichter bij hem in de buurt te komen wonen. Daarbij is hij echt niet van plan zich te laten afleiden door de vrijgevochten vrouw die haar intrek heeft genomen in het gastenverblijf van zijn vader. Maar wanneer hij betrokken raakt bij Brens missie een tiener te helpen, ontdekken ze dat ze elkaar misschien toch wel nodig hebben. -
In de heerlijke feelgoodroman 'Verstrikt in fictie' volgt Kasey Stockton het leven van de 26-jarige Charlotte Lucas (Charlie voor vrienden), die groot fan is van kostuumdrama's. Tegelijk benadrukken deze verhalen pijnlijk het uitblijven van haar eigen happy ending. Haar grootste angst: eindigen als oude vrijster, net als haar naamgenoot uit 'Pride & Prejudice'.
Wanneer Charlie op een dag wordt gevraagd met de aantrekkelijke Liam Connell naar een bal te gaan, lijkt die angst even verdwenen. Maar na de magische avond moet ze de waarheid onder ogen zien: Liam is knap, populair en... compleet onbereikbaar voor haar. En toch... Sinds die ene avond lijkt Liam ineens overal op te duiken en hoe erg ze ook haar best doet, het lukt haar niet hem te ontlopen. Hoe kan Charlie haar romantische fantasieën nou voorgoed achter zich laten als de werkelijkheid gekker lijkt dan fictie? -
In ‘Liefde op een tandem’ neemt Becca Kinzer de lezer mee op een razendsnelle roadtrip boordevol humor, ongemakkelijke momenten en romantiek. Na haar verbroken verloving heeft de introverte Charlotte Carter eindelijk een stabiel bestaan als muziekdocente. Dat bestaan begint echter te wankelen wanneer het muziekprogramma van haar school vanwege geldnood dreigt te verdwijnen. Charlotte heeft er alles voor over om haar baan te redden, zelfs als ze daarvoor een creatieve oplossing moet verzinnen…Toen de avontuurlijke Zach Bryant afreisde naar zijn geboortestad om de bruiloft van zijn broer bij te wonen, had hij nooit durven denken dat hij de ex-verloofde van zijn broer tegen het lijf zou lopen. Laat staan dat ze samen op een tandem zouden belanden om geld op te halen voor een muziekprogramma dat op instorten staat. Maar hoe kan hij nee zeggen als hij het geld zelf ook best goed kan gebruiken? Terwijl de tocht vordert proberen de twee tegenpolen hun verschillen zoveel mogelijk opzij te zetten om hun doel te behalen – maar intussen vragen ze zich af of deze fietstocht niet slechts het begin is van hun grootste avontuur tot nu toe.
-
De jongen, de mol, de vos en het paard - het geanimeerde verhaal
Charlie Mackesy
- KokBoekencentrum Non-Fictie
- 24 November 2022
- 9789026627149
DIT E-BOOK IS NIET GESCHIKT VOOR ZWART-WIT E-READERS.
Liefdevol voorleesboek voor jong en oud waarin een unieke vriendschap tot leven komt.
In `De jongen, de mol, de vos en het paard - het geanimeerde verhaal' van Charlie Mackesy gaat een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard, en dat is het begin van hun vriendschap. De grote, full colour illustraties, zijn gebaseerd op de BBC animatiefilm (te zien op Apple TV) die de Oscar won voor de beste korte animatiefilm. De illustraties brengen de karakters die we allemaal kennen uit het eerste deel tot leven. Je stapt in hun wereld en reist met hen mee. Ook dit verhaal is met liefde vertaald door Arthur Japin. Het is een prachtig verhaal dat ons allemaal thuis brengt en zeker kinderen erg zal aanspreken.
`Ik hoop dat dit boek je moed geeft en het gevoel dat je geliefd bent. Denk er altijd aan dat jij ertoe doet, en dat jij aan deze wereld iets toevoegt wat niemand anders heeft.' - Charlie Mackesy -
In `De wapenstok en het kruis' laat veelgeprezen journalist Lucy Ash zien hoe de Russisch-Orthodoxe Kerk door Poetin wordt ingezet als politiek wapen. De Russisch-Orthodoxe Kerk bestaat al meer dan duizend jaar en heeft vele stormen doorstaan, maar onder Poetin is zij ontdaan van haar spirituele kern. Orthodox-geestelijke leiders verkondigen nu Slavische suprematie en promoten een autoritair Rusland. Ash toont hoe religie, politiek en geld verweven zijn in een gevaarlijke alliantie, die Rusland terugvoert naar een nieuw soort Middeleeuwen.
-
`Toekom(s)t' verschijnt bij het afscheid van René de Reuver als scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. Toch is dit boek geen afscheidsboek waarin alleen maar wordt teruggekeken. Het is eerder een vooruitkijkboek. Hoe bepalend het verleden ook is, de kerk leeft vanuit de toekomst, vanuit dat wat op ons toekomt. Het boek kent drie delen: Wat valt er te leren van het begin van de kerk? Bijzondere ervaringen van de scriba, die zijn visie op kerk-zijn verdiepten en verrijkten. En ten slotte een visie op de kerk in en na 2025. Een boek dat de lezer inzicht geeft en bemoedigt.
-
Het experiment van broeder Juniper
Gijsbert van den Brink
- KokBoekencentrum Non-Fictie
- 26 Juni 2025
- 9789043542463
In `Het experiment van broeder Juniper' onderzoekt theoloog Gijsbert van den Brink de relatie tussen geloof en wetenschap en weerlegt het idee dat ze elkaar uitsluiten. Vanuit diverse invalshoeken laat hij zien hoe de twee wel degelijk samengaan. Nu eens harmonieus, dan weer schurend - maar juist dat leidt vaak tot nieuwe inzichten. Dit boek biedt verheldering aan iedereen die nadenkt over de spannende vragen rond geloof en wetenschap.
-
In `Katholiek' presenteert pastoor Jan-Jaap van Peperstraten de belangrijkste overtuigingen van het katholieke geloof. Hij laat zien dat de katholieke kerk heilzaam kan zijn voor de cultuur. Hij geeft een inkijkje in de katholieke wereld van dit moment en laat zien wat wij hiervan kunnen leren. En dat is nodig, want de huidige cultuur schuurt met de katholieke leer en lijkt er soms haaks op te staan. Een toegankelijk en met plezier geschreven introductie op het katholieke geloof.
-
In haar boek `Genesis' geeft Pulitzerprijswinnaar Marilynne Robinson een betoverende interpretatie van het gelijknamige, eerste boek van de Bijbel. Het bijbelboek Genesis is niet alleen schitterende literatuur, maar bevat ook een rijkdom aan ideeën. Het biedt niet alleen schoonheid, maar ook hoop: de standvastigheid en welwillendheid van Gods blijvend geloof in de schepping. Kortom, een van de grootste romanschrijvers en denkers van deze tijd presenteert een onnavolgbare interpretatie van het boek Genesis. Dit boek spreekt niet alleen fans van Robinson aan, maar iedereen die meer wil weten over de Bijbel.
-
In `Hartstochten van de ziel' betoogt oud-aartsbisschop en anglicaans theoloog Rowan Williams dat we ons niet schuldig hoeven te voelen als hartstochten opborrelen. Integendeel, hij laat zien dat de oosters-orthodoxe traditie handvatten aanreikt om trots, woede, hebzucht en wanhoop om te buigen tot het goede. Hoe we die krachten kunnen omsmeden tot zelfinzicht en een bepaalde opmerkzaamheid, zodat we met de wereld kunnen omgaan zonder zelfzuchtige illusies. Kortom, Williams geeft een nieuw perspectief op de hartstochten van de ziel. Niet als zonde, maar als kracht ten goede.
-
In 'Kleine tijger' neemt Janyre Tromp je mee naar het oerwoud van Birma, het huidige Myanmar, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Als Japan het land binnenvalt, staat de missionarisdochter Kailyn Moran er zo goed als alleen voor. Haar vader is op reis, haar moeder is overleden en haar enige metgezel is Ryan McDonough, de onervaren nieuwe missionaris. Samen doen ze hun best hun dorp zo goed mogelijk te beschermen tegen de vijand.
Wanneer deze vijand genadeloos toeslaat, is Kailyn slechts uit op één ding: wraak. Bang om de vrouw van wie hij houdt te verliezen, doet Ryan er alles aan haar te overtuigen van de kracht van genade. Een rauw en gelaagd verhaal over de ontberingen van oorlog en de vrijheid die vergeving brengt. Een verhaal dat je hart niet onveranderd laat. -
In `Te gast in de kerk' onderzoekt theoloog René van Loon hoe bezoekers van buiten de kerk een dienst beleven. Vijftig plaatselijke kerken (katholiek, protestants en evangelisch) nodigden gasten uit van buiten de kerk. 152 mensen bezochten een dienst, van Terneuzen tot Leeuwarden, en vulden een vragenlijst in. Voel je je welkom? Kun je volgen wat er wordt gezegd? Spreekt de muziek je aan? Ervaar je iets van God of het goddelijke? In dit boek toont Van Loon de resultaten van zijn onderzoek. Daarnaast reflecteert hij erop en vraagt zich af wat de kerk hiermee kan. Ook geeft hij aan hoe een kerk zelf een dergelijk onderzoek kan doen.