Filter
Uitgevers
Talen
Formaten
Business Contact
-
Productiviteit draait om discipline en de weg naar succes bestaat uit eindeloos zwoegen. Tenminste, dat is wat we onszelf voorhouden. Maar kan het ook anders?
Puttend uit tientallen jaren psychologisch onderzoek laat Ali Abdaal zien wat het geheim van productiviteit is: je goed voelen. Want als je plezier hebt in je werk, dan komt de productiviteit vanzelf.
Met inspirerende verhalen en een berg aan praktische, uit voerbare technieken helpt Abdaal je om Feel-Good Productiviteit in je leven te integreren. Zo laat hij zien hoe je met slimme trucs saaie klussen leuk kan maken. Hoe je nieuws gierigheid en avontuur centraal kan stellen. En hoe het helpen van collega's ook jou nieuwe energie geeft. Wie de vrolijke filosofie van Abdaal durft te omarmen, wordt niet alleen productiever, maar ook een gelukkiger en completer mens. -
In onze gesprekken over grensoverschrijdend gedrag ligt de nadruk
vaak op schuld en straf. Volgens gedragsbioloog Patrick van Veen zien we daarbij belangrijke vragen over het hoofd. Hoe voorkomen we storend gedrag of grensoverschrijdend gedrag? En hoe zorgen we voor blijvende verandering?
In Help! Het is hier een beestenbende laat Van Veen zien dat de huidige aanpak te veel gericht is op reacties op afzonderlijke incidenten. Daardoor gaan we voorbij aan de kern van het probleem en schieten onze pogingen om echte verandering tot stand te brengen vaak tekort. Van Veen biedt een frisse kijk door ons gedrag naast dat van dieren te leggen, vooral van mensapen zoals chimpansees. Hoe gaan zij om met storend gedrag en grensoverschrijdend gedrag binnen hun groepen? Wat kunnen we leren van de sociale structuren in het dierenrijk om oplossingen te vinden voor problemen in onze samenleving? Met heldere, vaak verrassende voorbeelden houdt Van Veen ons een spiegel voor, helpt hij ons de juiste vragen te stellen en de stap naar een veilige en gezonde werkomgeving nu écht te zetten. -
Lydia van Oudenaren had een ingewikkelde jeugd en groeide op in de lagere sociaal-economische klasse. In haar werk als adviseur en bestuurder merkte ze gaandeweg dat die moeilijke jeugd niet alleen een achterstand betekent, maar ook een voorsprong geeft. Ze is een voorbeeld van een 'codeswitcher': iemand die door eerdere levenservaringen kennis van verschillende sociale contexten heeft opgedaan, en daar nu soepel tussen kan bewegen.
Aan de hand van Lydia's eigen ervaringen en die van anderen maakt De verbindende factor duidelijk wat codeswitchen precies is en hoe je de kracht ervan inzet in de professionele context. Ben je zelf een codeswitcher? Dan betekent het dat je de ruimte krijgt om je kennis en ervaringen in te brengen, maar
ook dat jij, als verbinder, anderen daarbij kunt helpen. Voor managers en organisaties betekent het dat je de diversiteit in een team ten volste benut om ingewikkelde vraagstukken op te lossen. Kortom: codeswitchen gaat over aanpassings- en inlevingsvermogen, over behendigheid in het samenbrengen van verschillende mensen. Het is de verbindende factor in een team of organisatie. -
Ieder brein is uniek, en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Die verschillen zijn een enorme kracht, want mensen die anders denken, communiceren en prikkels verwerken, komen ook tot andere inzichten en oplossingen. Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen en krijgen de neurodivergente breinen - waar we vaak labels als hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, autisme, ADHD of dyslexie aan toekennen - geen ruimte om te floreren. Zo gaat het enorme potentieel van neurodiversiteit verloren.
Saskia Schepers sprak talloze neurodivergenten en ontwikkelde direct toepasbare tools waarmee werknemers, hr en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven. `Als alle breinen werken' biedt neurodivergenten een nieuw perspectief op hun eigen capaciteiten en geeft hun omgeving de tools om die capaciteiten volledig te benutten. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen - want uiteindelijk werken álle breinen anders. -
De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
Stephen R. Covey
- Business Contact
- 25 Oktober 2011
- 9789047012054
Dit boek behoeft nauwelijks nog introductie; het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen. Stephen R. Covey heeft met zijn Zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in de omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en efficiënter gemaakt. Covey leert je hoe je de kwaliteit van je werkende leven, privéleven en gezinsleven kunt verbeteren.
In Nederland werden al honderd drukken van deze businessklassieker verkocht. Covey's filosofie is van alle tijden, en blijkt steeds weer nieuwe generaties aan te spreken.
Verkozen tot 'Het beste managementboek ooit' door de lezers van Management Team -
De klassieker `De intelligente belegger' uit 1949 wordt zelfs na ruim 70 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen - hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel. `De intelligente belegger' is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Niet voor niets door Warren Buffet uitgeroepen tot verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. Met een uitgebreide inleiding van superbelegger John C. Bogle, oprichter van The Vanguard Group.
-
In deze moderne klassieker legt Daniel Kahneman uit waarom we zo vaak verkeerde inschattingen maken, en geeft tips om deze valkuilen te vermijden en betere beslissingen te nemen. Hij toont aan dat we veel minder rationeel zijn dan we denken. Waarom beoordelen we dezelfde situatie anders voor en na de lunch? Waarom denken we dat knappe mensen competenter zijn dan anderen?
Kahneman legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Beide zijn uitermate praktisch, maar het gaat vaak fout omdat we - zonder dat we het doorhebben - de verkeerde manier van denken gebruiken. -
The Culture Map van Erin Meyer is het handboek om cultuurverschillen binnen de internationale zakenwereld te leren begrijpen en hiermee om te gaan.
Nederlanders komen vaak direct ter zake, Amerikanen zeggen altijd drie vriendelijke dingen voordat ze met iets negatiefs komen en Chinezen zullen nooit openlijk kritiek geven. Latijns-Amerikanen en Aziaten zijn zeer hiërarchisch ingesteld; Scandinaviërs vinden juist dat de beste baas niet boven zijn medewerkers staat.
Geen wonder dat samenwerking tussen verschillende nationaliteiten regelmatig tot misverstanden leidt. In deze tijd van globalisering en virtuele netwerken is het daarom essentieel dat je kunt omgaan met cultuurverschillen. Erin Meyer is je gids op dit subtiele en soms verraderlijke terrein. In The Culture Map, dat internationaal uitgroeide tot hét handboek op dit gebied, beschrijft ze acht dimensies om te ontcijferen hoe culturele verschillen van invloed zijn in de internationale zakenwereld. Haar heldere analyse combineert ze met praktisch advies voor succes in een geglobaliseerde wereld. -
De kleine gewoontes
Arjan Broere, Lianne Terpstra
- Business Contact
- Kleine boekjes - grote inzichten
- 26 September 2024
- 9789047018247
Je gedrag verbeteren én dat volhouden bereik je niet door radicaal het roer om te gooien, maar door je bewust te worden van je gewoontes en die stapje voor stapje aan te passen. Dat stelt James Clear in zijn internationale bestseller Atomic Habits (Elementaire gewoontes). In De kleine gewoontes vatten Arjan Broere en Lianne Terpstra de belangrijkste bevindingen uit dit baanbrekende boek samen en vullen ze deze aan met voorbeelden en inzichten uit hun trainingspraktijk.
-
Crypto voor intelligente beleggers
Maarten de Borst, Sjoerd de Borst
- Business Contact
- 5 Juli 2024
- 9789047017080
Hoe begin je als je in crypto wilt beleggen? Cryptovaluta wordt een alsmaar groter onderdeel van onze financiële toekomst, en online wemelt het van de finfluencers die gouden bergen beloven.
Maarten en Sjoerd de Borst weten beter. Op basis van ruim tien jaar ervaring in de financiële wereld en die van crypto concluderen ze: ook in het domein van Bitcoin en blockchain gelden de aloude wetten van intelligent beleggen. Tegelijk zijn er ongekende risicos, fundamentele verschillen en is er zelfs een totaal nieuwe vorm van analyseren (on-chain) die iedere serieuze belegger zou moeten kennen.
Maarten en Sjoerd reiken je de kennis en tools aan waarmee jij zelf de slimste keuzes kunt maken, kostbare fouten voorkomt en een langetermijnstrategie ontwikkelt. Geen gouden bergen, wel een gegarandeerde kennisvoorsprong. Doe er je voordeel mee! -
Het lijkt soms wel of we allemaal een wedstrijd doen in wie het het drukste heeft. Terwijl er een manier bestaat om zowel betekenisvol werk te doen als een evenwichtig leven te leiden.
Die heet slow productivity of langzame productiviteit. Dit is een revolutionaire filosofie gebaseerd op drie eenvoudige principes: minder dingen doen, in een natuurlijker tempo, met een focus op kwaliteit.
Door verhalen en gewoonten te onderzoeken van wetenschappers, kunstenaars en geleerden die op deze manier werken, onthult Newport hoe louterend de langzame productiviteitsaanpak
kan zijn voor hoe we ons werk aanvliegen. Dit actuele en essentiële boek zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop je werkt. -
Technologie die kinderen bestempelt als toekomstige criminelen. Een app die medische diagnoses stelt. Een chatbot die journalisten overbodig dreigt te maken. De stormachtige opkomst van kunstmatige intelligentie verandert de levens van gewone mensen ingrijpend nu al regelmatig.
Madhumita Murgia, AI-journalist bij de Financial Times, vertelt de verhalen van mensen wier levens diepgaand zijn beïnvloed door kunstmatige intelligentie. Ze laat zien hoe afhankelijk we zijn geworden van deze nieuwe technologie, die vaak schrikbarend onbestuurbaar en oncontroleerbaar is.
Buiten de veilige enclave van Silicon Valley leidt AI maar al te vaak tot uitbuiting, discriminatie en ongelijkheid, vooral bij kwetsbare groepen. Overtuigend en met urgentie laat Murgia zien hoe onze (morele) zeggenschap over het leven dat we willen leiden ons ontnomen wordt en wat er kan gebeuren als we er niet in slagen onze menselijkheid terug te winnen. -
Eigen baas zijn is voor velen ideaal, maar hoe begin je je eigen bedrijf? Ondernemerscoach Noah Kagan geeft je handvatten om alle mentale obstakels op de weg naar ondernemerschap aan te pakken en uit te bannen, zodat je onderneming niet alleen een vliegende start krijgt, maar ook razendsnel uitgroeit tot een miljoenenbedrijf.
Kagan leert hoe je angst en perfectionisme in het ondernemerschap kunt overwinnen en het bedrijf van je dromen werkelijkheid kunt maken. Hij laat zien wat nodig is om je bedrijf succesvol te starten en hoe je risico's omzet in realistische actie. De weekendmiljonair is de start van een reis naar succesvol ondernemerschap en het begint allemaal in dat éne weekend. -
Dopamine, oxytocine, serotonine, cortisol, endorfine, testosteron: waarschijnlijk gaat er bij het lezen van deze termen wel een belletje rinkelen. Deze lichaamseigen stoffen zijn, ieder op hun eigen manier, van grote invloed op je welbevinden. Ze beïnvloeden je (sport)prestaties, concentratievermogen, geluksgevoel en je vermogen om te ontspannen. Het is dus van belang om te weten hoe deze zes stoffen in de chemische fabriek van je lichaam te werk gaan. En zodra je dat weet, stelt David JP Phillips, is het mogelijk ze in te zetten en te sturen op een manier die je levensgeluk vergroot.
Phillips wist zelf uit een depressie te klimmen door bij te houden welke acties en gedachten van invloed waren op zijn stemming. Die ervaring en kennis vormden het startpunt van zijn vele cursussen en TED Talks, én van deze Zweedse bestseller, waarin hij vertelt hoe ook jij meer uit jezelf kunt halen. Lees dit boek, ga aan de slag en raak ook High on life. -
Goede leiders eten als laatste
Simon Sinek
- Business Contact
- Business Bibliotheek
- 16 Februari 2022
- 9789047016137
De essentiële taak van een leider of manager is volgens Simon Sinek: Het creëren van een cultuur van veiligheid. Want zolang je je moet richten op gevaar binnen de organisatie, heb je onvoldoende aandacht voor wat er buiten de organisatie gebeurt. Zo zal een bedrijf nooit slagvaardig kunnen reageren op veranderende omstandigheden. Vertrouwen, een loyaal team en een goede samenwerking zijn essentieel om de gevaren van buitenaf het hoofd te bieden en optimaal te presteren.
Sinek, bekend van de bestseller Begin met het Waarom, legt helder uit wat leiders kunnen doen om een cirkel van veiligheid in hun organisatie te creëren en mensen te laten floreren.
Goede leiders eten als laatste is een herziene editie van Een voor allen, allen voor een. Het bevat onder andere een inzichtelijke appendix vol praktische tips over leidinggeven aan de nieuwe generaties die de afgelopen jaren de arbeidsmarkt betraden. -
Simon Sinek laat in `Begin met het Waarom' zien dat organisaties en leiders die zich richten op het Waarom van hun bedrijf succesvoller, invloedrijker en innovatiever zijn. Leiderschapsstijlen kunnen verschillen, maar alle grote, inspirerende leiders hebben één ding met elkaar gemeen: ze weten dondersgoed waaróm ze doen wat ze doen. Toch sneeuwt bij veel bedrijven het Waarom nogal eens onder in de hectiek van de dag.
`Begin met het Waarom' helpt je om het Waarom weer centraal te stellen en zo beter en authentieker leiding te geven en je omgeving te inspireren. Met vele voorbeelden uit de praktijk toont Sinek aan dat het werkt. Dit boek is gebaseerd op de ideeën uit zijn TEDX-talk over leiderschap, waarmee hij wereldwijd de aandacht trok. -
De zeven eigenschappen voor succes in je leven
Stephen R. Covey
- Business Contact
- 24 Januari 2014
- 9789047007395
'De zeven eigenschappen' van Stephen Covey is al jaren een bestseller onder mensen die gelukkiger en succesvoller willen zijn in hun werk. Maar nog niet iedereen weet dat 'De zeven eigenschappen' even waardevol kan zijn voor geluk in je persoonlijke leven. De publiekseditie 'De zeven eigenschappen voor succes in je leven' is voor hen bedoeld. Wie succesvol wil worden, in zijn werk, maar ook in de omgang met vrienden en familie, moet weten wat hij wil en wat hij voor anderen kan betekenen. Covey ging te rade bij de grote denkers over geluk, tevredenheid, zingeving en spiritualiteit. Met een heel praktische inslag vertaalde hij hun lessen in zeven principes, eigenschappen of gewoontes ,die je voor ogen houdt in het leven van alledag. Ze helpen je te focussen op wat belangrijk is: voor jezelf, en in de omgang met anderen.
-
Het is eenzaam aan de top. Bestuurders van grote ondernemingen hebben te maken met groeiende maatschappelijke druk door onder meer klimaatbeleid, vergrijzing en polarisatie, terwijl de druk om winst te maken en simpelweg te overleven onverminderd groot is. Ze worden weliswaar vorstelijk beloond, maar ook keihard afgerekend als het misgaat dat maakt onzeker.
Tegelijkertijd lijken ze vaak niet te weten wat er echt speelt in de organisatie; belangrijke signalen bereiken hen niet. Dit boek wil aan de hand van een parabel over Sebas, ceo van een multinational, laten zien wat er plaatsvindt achter de gesloten deuren van de bestuurskamer. De auteurs beschrijven hoe de ongeschreven regels van het spel rond de Raad van Bestuur leiden tot spanningen die onder tafel blijven en demystificeren de rol van de ceo.
Eenzaam aan de top is een pleidooi voor een nieuwe manier van denken waarin we het omgaan met macht normaliseren en kwetsbaarheid aan de top belonen, terwijl we blinde vlekken als uitgangspunt nemen. -
Duurzame ambitie
Mark Siegenbeek van Heukelom, Marnix Kluiters
- Business Contact
- 1 Februari 2024
- 9789047016007
De transitie naar een duurzamere wereld gaat veel te traag als we die overlaten aan de politiek en het bedrijfsleven. Consumentenactivisme en onze politieke stem laten gelden zijn zeker belangrijk, maar er is meer nodig. Gelukkig kan iedereen het verschil maken.
Dit boek nodigt je uit om de 80 000 uur die de gemiddelde carrière telt in te zetten voor een duurzamere wereld. Mark en Marnix brengen de belangrijkste inzichten uit de leiderschapstheorie en psychologie bijeen. Hoe toon je bijvoorbeeld persoonlijk duurzaam leiderschap en hoe communiceer je effectief over duurzaamheid? Ook duiken ze in de transitiekunde en de economie voor het antwoord op de vraag hoe jouw bedrijf op een nieuwe manier succes kan meten. Duurzame ambitie leert je om met kleine, gerichte acties je organisatie te vergroenen, helpt je om je CEO of directeur tot duurzaam beleid te bewegen, en stoomt je klaar om op termijn zelf zo'n rol te pakken. Kortom, na het lezen van dit boek kun je echt een verschil maken.
`Dit boek laat goed zien dat het wel degelijk zin heeft om je in te zetten tegen klimaatverandering.' - Joris Luyendijk
`Een inspirerend boek voor iedereen - jong en oud, student en CEO - die wil bijdragen aan de grote maatschappelijke transities van deze eeuw.' - Aniek Moonen -
In `Maakkracht' tonen Tabo Goudswaard en Jetske van Oosten hoe iedereen in vijf stappen problemen kan aanpakken als een maker en de aanzet kan geven tot echte, blijvende verandering. In een tijd van grote maatschappelijke problemen voelen we ons vaak machteloos. Hoe graag we ons ook willen inzetten voor een betere samenleving, onze huidige manier van problemen oplossen blijkt niet toereikend. Waarom lukt het niet om dat wat we belangrijk en goed vinden, centraal te stellen in de manier waarop we de samenleving vormgeven?
Wat we nodig hebben is een heel andere denk- en werkwijze: die van kunstenaars en ontwerpers. Door de grote problemen van deze tijd te gaan zien als ontwerpopgaven, kunnen we het bestaande systeem radicaal veranderen. Een creatieve maker kan met verbeeldingskracht en lef misstanden aankaarten. Empathisch onderzoek leidt tot nieuwe voorstellen. En door daar alle belanghebbenden bij te activeren, ontstaan draagvlak en ruimte voor een nieuwe omgang met het vraagstuk. -
Napoleon Hill beschrijft welke mindset nodig was voor het financiële succes dat hij in 'Think and Grow Rich' beschrijft. 'De Duivel te slim af zijn' schreef hij al voor de Tweede Wereldoorlog, maar werd destijds te controversieel gevonden voor publicatie en is pas recent herontdekt. Het is verrassend eigentijds, doordat hij laat zien wat hij leerde van zijn worstelingen in de turbulente tijden van de industriële revolutie en de economische crisis van de jaren dertig.
Hill beschrijft de innerlijke strijd die ieder mens wel eens ervaart en ontfutselt de Duivel het geheim van hoe hij mensen in zijn greep krijgt: door angst, woede, uitstelgedrag en afgunst. Zo leidt de Duivel ons af van ons werkelijke doel. Maar door onze zwakten en angsten onder ogen te zien, kunnen we onze dromen waarmaken. -
In `Leren als een pro' vertellen Olav Schewe en Barbara Oakley hoe je beter kunt worden in leren. Want kost het jou veel energie om iets nieuws te leren? Begin je vaak vol goede moed, maar lukt het je niet om vol te houden? Of ben je snel afgeleid? `Leren als een pro' vertelt je hoe het anders kan.
Twee experts op het gebied van leren en studietechnieken geven je een snelcursus leervaardigheid, op basis van de recentste inzichten uit de psychologie en de hersenwetenschappen. Zo leer je wat je moet doen als je vastzit, hoe je zorgt voor focus, hoe je dingen onthoudt, hoe je jezelf motiveert en hoe je efficiënt teksten leest.
Met de slimme strategieën in dit boek lukt het je om beter, sneller en aandachtiger te leren! -
De kleine Covey
Jan Kuipers, Ben Tiggelaar
- Business Contact
- Kleine boekjes - grote inzichten
- 12 Oktober 2015
- 9789047009030
De zeven eigenschappen is al 25 jaar een klassieker. Het is het perfecte boek voor mensen die meer sturing aan hun leven willen geven. Of je nu betere keuzes wilt maken, jezelf en anderen beter wilt begrijpen of weerbaarder wilt worden in deze hectische tijden. Covey-kenners Jan Kuipers en Ben Tiggelaar brengen een heldere samenvatting van dit meesterwerk, zodat je een eerste stap kunt zetten naar een leven met meer grip en succes.
`Covey leert de lezer in de eerste plaats naar zichzelf te kijken als onderdeel van een groter geheel: werk, gezin en
gemeenschap.' - NRC Handelsblad
JAN KUIPERS is directeur van FranklinCovey Benelux.BEN TIGGELAAR is trainer en gedragswetenschapper.
Stephen R. Covey over Jan Kuipers:
`Jan heeft mijn gedachtegoed toegankelijk gemaakt voor
het Nederlandstalige publiek, met veel zorg en integriteit.
Hij heeft het inzicht van een opinieleider en de praktische
insteek van een leermeester.'
Stephen R. Covey over Ben Tiggelaar:
`Ben Tiggelaar is oprecht betrokken bij onze uitdagingen
in het worden van betere leiders, in het veranderen van
ons leven en in het leveren van een echte bijdrage. -
Toen the Growth Guy Verne Harnish de biografie van de succesvolle zakenman John D. Rockefeller las, veranderde dat zijn leven. Hij werkte zijn inzichten uit tot een succesvolle managementtool voor snelgroeiende bedrijven. Drie principes staan daarin centraal: Prioriteiten, Data en Ritme.
Mastering de Rockefeller Habits biedt het gereedschap om de juiste strategische beslissingen te nemen en deze vervolgens uit te voeren en te checken of er ook gedaan wordt wat gedaan moet worden. Harnish legt de theorie uit aan de hand van verhalen van echte ondernemers en je kunt direct aan de slag met het strategisch plan op één A4tje, het stappenplan en de financieringstactiek.
Deze geactualiseerde editie biedt nieuwe inzichten en best practices, en is onmisbaar voor ondernemers die liever ondernemen dan managen, maar wél op koers willen blijven.