In De mythe van normaal, over trauma, ziekte en heling in een toxische maatschappij ontleedt Gabor Maté de onderliggende oorzaken van onze fysieke en emotionele malaise, en legt hij verbanden tussen ons persoonlijk lijden en de druk van het jachtige bestaan.
Wij zijn geneigd te geloven dat `normaal' gelijk staat aan `gezond zijn'. Maar hoe gezond is die norm nu echt? Maté ontdekte dat de gangbare definitie van `normaal' niet juist is: vrijwel alle ziekte is een natuurlijke weerspiegeling van het leven in een ongezonde samenleving, waarin gezondheidszorg steeds verder van onszelf af is komen te staan.
In dit inzichtrijke en invoelende boek laat hij ons zien dat de sleutel tot genezing ligt in het herstel van onze medemenselijkheid en het omarmen van onze authenticiteit, ongeacht de maatschappelijke verwachtingen.
"In De mythe van normaal neemt Gabor Maté ons mee op een epische ontdekkingsreis naar hoe ons emotionele welzijn en onze sociale verbondenheid (kortom: hoe we leven) nauw verweven zijn met gezondheid, ziekte en verslaving. Dit meeslepende en prachtig geschreven verhaal heeft verstrekkende gevolgen voor ons leven en de (mentale) gezondheidszorg." - Bessel van der Kolk, auteur van Traumasporen
In `Zeven vrouwelijke archetypen' onderscheidt Mara Branscombe zeven archetypen die een belangrijke rol spelen in je innerlijke leven: wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica en koningin. Leer van ieder archetype welke kwaliteiten en welke schaduwkanten ermee samenhangen.
Zo omarm je de drijvende kracht van archetypen en ontdek je je onbewuste kwaliteiten in iedere levensfase. Een inspirerende gids vol levenswijsheid, creatieve oefeningen, geleide visualisaties, mind-bodyrituelen en soulvolle poëzie, voor een vervuld en gelukkig leven.
Met Overpeinzingen van de Romeinse keizer Marcus Aurelius (161-180) vind je richtingwijzers naar innerlijke rust en ethische zekerheid in een ogenschijnlijk chaotische wereld. Aurelius adviseert je om los te laten waar je geen invloed op hebt, en te focussen op je eigen wil en perspectief. De keizer zag zijn wereld geteisterd worden door natuurrampen en oorlog. Te midden van deze uitdagingen schreef hij deze overpeinzingen in zijn dagboek. Vandaag de dag leest zijn levensfilosofie actueler dan ooit.
Marcus Aurelius wordt beschouwd als de laatste grote vertegenwoordiger van de Stoa, een filosofische stroming in de klassieke oudheid. Tijdens zijn veldtochten hield hij een filosofisch dagboek bij. Deze persoonlijke aantekeningen laten hem zien als een van de nobelste figuren uit de klassieke oudheid. Marcus Aurelius' stoïcisme is vooral een praktische levensfilosofie.
Overpeinzingen bevat een gevarieerde collectie fascinerende spirituele ontboezemingen en overdenkingen. Ze zijn ontstaan tijdens zijn moeizame zoektocht naar zichzelf en naar de zin van het universum. Ze vertellen over twijfel en wanhoop, maar ook over overtuiging en vervoering.
Uit de inleidende tekst bij Overpeinzingen: 'Deze geschriften bevatten veelvuldige aanwijzingen hoe men zich zo kan gedragen dat men leeft in overeenstemming met de natuur. Hierbij dient men voor ogen te houden dat de stoïcijnen een leven overeenkomstig de natuur beschouwen als de weg die leidt tot het voornaamste doel van de mens: volkomen geluk. De beschouwingen van Marcus Aurelius `tot zichzelf' zijn het resultaat van een levenslange zelfbeschouwing en kunnen eenieder die geluk zoekt vele waardevolle aanwijzingen geven.
In Het gepeste brein laat Jennifer Fraser zien dat pesten zich op allerlei manieren én op alle leeftijden voordoet. De impact is groot en wordt ernstig onderschat. Slachtoffers van pesten lopen het risico op allerlei emotionele en lichamelijke klachten en de gevolgen zijn vaak levenslang.
In dit boek verzamelt Jennifer Fraser een overdonderende hoeveelheid bewijs van artsen, psychiaters, neurowetenschappers en -psychologen over de schade die pesten aanricht: het laat namelijk zichtbare littekens achter in onze hersenen. Pesten vormt ons, en onze geestelijke gezondheid staat ermee op het spel. De laatste inzichten uit de wetenschap bieden echter ook kansen voor herstel. Want hoewel ons brein kwetsbaar is, heeft ze ook de opmerkelijke eigenschap dat ze weer kan helen van allerlei soorten trauma's en littekens. Dit vermogen om zich aan te passen en te vernieuwen heet `neuroplasticiteit'.
Aan de hand van haar persoonlijke verhaal en vele praktijkvoorbeelden laat Jennifer Fraser zien hoe dit werkt. Zowel kinderen als volwassenen volgden een gericht programma om hun neurologische littekens te helen en hun gezondheid te herstellen, met zeer goede resultaten. Deze toegankelijke, praktische lessen en bewezen strategieën kunnen in ieders leven worden geïntegreerd. Het versterken van de hersenen werkt als een effectief tegengif tegen pesten en de gevolgen ervan.
'De kracht van het Nu' van Eckhart Tolle is al jaren de nummer 1 van de spirituele non-fictie in Nederland. Wereldwijd heeft Eckhart Tolle met dit boek miljoenen mensen handvatten gegeven om in het nu te leven om zo meer geluk en rust te ervaren. Nu is er een schitterend verzorgde limited edition met een herziene vertaling voor de 21e eeuw.
"Alles gebeurt in het Nu en alles vinden we in het Nu."
Tolle's praktische en mystieke boodschap reikt ons transcendente waarheden aan die ons vrij maken. Om de weg te gaan die wordt beschreven in de bestseller De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen.
We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Daar komen we er ook achter dat we al 'heel' en 'volmaakt' zijn.
Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven.
Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als 'overgave', 'vergeving' en 'het onnoembare'. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu, hét spirituele boek van de afgelopen decennia.
Het verstrooide brein van Gabor Maté is een must-read voor wie ADD (Attention Deficit Disorder) heeft, en voor wie iemand kent met ADD. Veel is geschreven over kinderen maar ook volwassenen kunnen met ADD worstelen, zeker als zij dit pas op latere leeftijd ontdekken. Maté (zelf ADD'er) vertelt hoe het is om met een verstrooid brein te leven, hoe je daar beter mee om kunt gaan en hoe je het positief in kunt zetten. Zie je ADD als aandachtstekortstoornis of als een creatief brein?
Het verstrooide brein toont aan dat ADD geen erfelijke ziekte is, maar een omkeerbare beperking en in te lopen ontwikkelingsachterstand. Maté legt uit hoe het komt dat bij ADD de hersencircuits die zich bezighouden met emotionele zelfregulatie en impulscontrole zich niet ontwikkelen in de kindertijd. Snel afgeleid zijn en dissociatief reageren ontstaan al in de baarmoeder en blijven het hele leven doorwerken.
Met Het verstrooide brein stelt Maté ouders in staat te begrijpen wat hun kinderen met ADD beweegt, geeft hij volwassenen met ADD inzicht in hun emoties en gedrag en biedt hij een optimistische visie op neurologische ontwikkeling, zelfs bij volwassenen. Inclusief tips en technieken om deze ontwikkeling bij zowel kinderen als volwassenen te bevorderen.
Het verstrooide brein is een optimistisch boek dat voor veel mensen de puzzelstukjes op hun plek zal doen vallen.
Uit het werk van de Bengaalse dichter Rabindranath Tagore (1861-1941) spreekt een diep geloof in de liefde als enige weg tot ontplooiing en innerlijke vrijheid. Zijn poëzie is humaan, zinnelijk en bij vlagen mystiek. Altijd staat de harmonie tussen natuur en cultuur, de ene en de andere mens, tussen ouder en kind, tussen God en de dichter zelf centraal. Maak kennis met de poëzie van deze betrokken en tijdloze dichter die in 1913 de Nobelprijs voor Literatuur toegekend kreeg. Deze bundel brengt drie boeken samen: Wijzangen, De wassende maan en De hovenier, alle in de vertaling van Frederik van Eeden, herzien en gemoderniseerd door Fiep van Bodegom.
Fascia is het bindweefselnetwerk dat de spieren, botten, gewrichten en organen in ons lichaam omgeeft en dat ons in de kern bijeen houdt. Het loopt door het hele lichaam: van top tot teen, van huid tot bot. Dit complexe systeem heeft invloed op onze houding, flexibiliteit, ons immuunsysteem en op onze emotionele gesteldheid.
Hoewel fascia zeer belangrijk is voor een gezond en soepel lichaam en een belangrijke rol speelt in het verlichten van bijvoorbeeld nek- en rugpijn, spannings- en gewrichtsklachten, wordt het in de traditionele geneeskunde nog vaak over het hoofd gezien. Dit boek biedt een diepgaand inzicht in fascia en biedt vele praktische tips en oefeningen om het gezond te houden. Ben jij klaar om je lichaam te transformeren en een nieuwe dimensie van welzijn te ervaren?
Gabor Maté houdt ons in Wanneer je lichaam nee zegt (When the Body says No) een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desastreuze gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Wanneer we geen nee durven zeggen tegen onze door stress geregeerde manier van leven, zal ons lichaam dat uiteindelijk voor ons doen. We raken uitgeput en ontwikkelen onder andere hart- en vaatziekten, artritis, kanker en MS.
Mensen hebben altijd al intuïtief begrepen dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Het moderne leven brengt een betreurenswaardige dissociatie met zich mee, een scheiding tussen wat we met ons hele wezen weten en wat onze denkgeest als waarheid accepteert. Van deze twee soorten kennis wint de laatstgenoemde, beperktere, het meestal. Dat gaat ten koste van onze gezondheid.
Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van vele voorbeelden en verhalen uit zijn eigen huisartsenpraktijk en zijn werk in de palliatieve en verslavingszorg, geeft Maté antwoord op vragen over de rol die de mind-bodyconnectie speelt in het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke ziektes. Hij geeft overtuigend bewijs voor deze link en laat bovenal zien dat wij allemaal de wijsheid bezitten om onszelf te helen. Met Wanneer je lichaam nee zegt kan ieder van ons zich afstemmen op de innerlijke wijsheid die we allemaal bezitten.
Ontrafel je erfenis van familietrauma met Het is niet met jou begonnen van Mark Wolynn en doorbreek de cyclus voor een vrije toekomst. Wanneer je gebukt gaat onder angst, depressie, problemen of pijn komt het vaak niet in je op dat je dit geërfd kunt hebben van je voorouders. Zolang onopgeloste trauma's begraven blijven in pijn of stilte, kunnen angsten en gevoelens die niet bij jou horen blijven opduiken in je leven. Met de transformatieve aanpak uit dit boek is het mogelijk de cyclus te doorbreken.
Het is niet met jou begonnen bouwt voort op het werk van vooraanstaande deskundigen op het gebied van posttraumatische stress, waaronder de psychiater Bessel van der Kolk, auteur van Traumasporen. Zelfs als de persoon die het oorspronkelijke trauma opliep is overleden, of het verhaal is vergeten of verzwegen, kunnen herinneringen en gevoelens voortleven. Ze spelen een veel grotere rol in onze emotionele en fysieke gezondheid dan je zou denken.
Als pionier op het gebied van erfelijk familietrauma, werkte Mark Wolynn meer dan twintig jaar als therapeut met individuen en groepen. In dit boek vertaalt hij deze kennis naar zeer toegankelijke informatie. Je gaat aan de slag met je familiestamboom, zelftests, oefeningen in visualisatie, actieve verbeelding en directe dialoog om je oude pijnstukken opnieuw te integreren en je leven en gezondheid terug te winnen.
Het is niet met jou begonnen is een aanpak voor het oplossen van langdurige problemen die in veel gevallen niet door traditionele therapie, medicijnen of andere interventies kunnen worden aangepakt.
Wil je graag een relatie maar trekt de ander zich steeds terug? Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Of heb je de neiging de ander op afstand te houden als die voor jou wil gaan? Mis je in je relatie de intimiteit? In Liefdesbang legt Hannah Cuppen uit dat dit allemaal met verlatings- en bindingsangst te maken heeft.
Nederland telt meer dan twee miljoen singles. Het blijkt niet eenvoudig de prins of prinses op het witte paard tegen te komen. En staat die opeens wél voor je deur, dan is het lastig de teugels uit handen te geven. Vervelende ervaringen of verlies hebben je misschien liefdesbang gemaakt.
Hannah Cuppen, zelf ervaringsdeskundige, laat in Liefdesbang zien hoe je je hart weer kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Cuppen durfde zich kwetsbaar op te stellen en schreef dit boek vanuit haar jarenlange zelfonderzoek. Ook interviewde ze vele mensen over hun ervaringen met verlatings- en bindingsangst. Deze authentieke verhalen maken samen met de inzichten en tips van Cuppen Liefdesbang tot een oplossingsgericht boek, zodat de liefde weer een eerlijke kans krijgt.
Liefdesbang, winnaar van Beste Spirituele Boek 2015, is verkrijgbaar in twee kleuren, in blauw en in roze, maar de inhoud van beide boeken is identiek!
Wil je graag een relatie maar trekt de ander zich steeds terug? Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Of heb je de neiging de ander op afstand te houden als die voor jou wil gaan? Mis je in je relatie de intimiteit? In Liefdesbang legt Hannah Cuppen uit dat dit allemaal met verlatings- en bindingsangst te maken heeft.
Nederland telt meer dan twee miljoen singles. Het blijkt niet eenvoudig de prins of prinses op het witte paard tegen te komen. En staat die opeens wél voor je deur, dan is het lastig de teugels uit handen te geven. Vervelende ervaringen of verlies hebben je misschien liefdesbang gemaakt.
Hannah Cuppen, zelf ervaringsdeskundige, laat in Liefdesbang zien hoe je je hart weer kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Cuppen durfde zich kwetsbaar op te stellen en schreef dit boek vanuit haar jarenlange zelfonderzoek. Ook interviewde ze vele mensen over hun ervaringen met verlatings- en bindingsangst. Deze authentieke verhalen maken samen met de inzichten en tips van Cuppen Liefdesbang tot een oplossingsgericht boek, zodat de liefde weer een eerlijke kans krijgt.
Liefdesbang, winnaar van Beste Spirituele Boek 2015, is verkrijgbaar in twee kleuren, in blauw en in roze, maar de inhoud van beide boeken is identiek!
Complexe PTSS van Pete Walker is het standaardwerk voor wie worstelt met jeugdtrauma. PTSS (Posttraumatische Stressstoornis) is een term die we voornamelijk kennen van militairen die uit een oorlogsgebied terugkomen, of van mensen die in hun jeugd ernstig lichamelijk of geestelijk misbruikt zijn. Maar complexe PTSS kun je ook oplopen als je tijdens je jeugd langdurig bent afgewezen, verwaarloosd werd of verbaal of emotioneel misbruikt werd.
Pete Walker laat in dit baanbrekende boek zien hoe dit jeugdtrauma diep kan ingrijpen op lichamelijk en emotioneel vlak, en op welke manieren het van invloed is op je volwassen leven. Maar nog veel belangrijker: hij geeft een uitweg. Deze uitgebreide en gebruiksvriendelijke zelfhulpgids is een stap op weg naar herstel van jeugdtrauma, vol praktisch toepasbare hulpmiddelen en technieken. De vele voorbeelden van Pete Walker zelf en van zijn cliënten zorgen voor (h)erkenning.
Tammah Watts biedt belangrijke momenten van bezinning met `Er is altijd wel ergens een vogel die zingt'. Soms zit het leven tegen en is het niets wat je ervan hoopte of verwachtte. Je weet dat het erbij hoort. In de tussentijd ga je op zoek naar simpele kleine dingen die de ellende even doen vergeten. Kijken naar vogels schenkt je kleine momenten van geluk en helpt je om door pittige tijden heen te komen. Vlak voor je neus vliegt precies wat je zoekt om stress, pijn, depressie en angst te verlichten. Het enige wat je hoeft te doen is naar buiten kijken en je hart te openen.
"Dit boek gaat wel en niet over vogels. Het gaat over het onvoorspelbare, onvoorstelbare en onvolmaakte leven. Het gaat over verdriet en vreugde, over wanhoop en heling. Het gaat over jou en mij en iedereen."
Het begon met een klein geel vogeltje op een takje in de tuin. Als therapeute wist Tammah Watts wel wat ze moest doen om haar chronische pijn te overwinnen en haar veerkracht terug te winnen. Maar ze kon niet voorspellen dat juist dat gele vogeltje haar op het pad naar heling zou zetten. In Er is altijd wel ergens een vogel die zingt deelt Tammah haar zoektocht naar troost en inspiratie, die ze uiteindelijk vond bij haar gevederde vrienden, veel dichterbij dan ze ooit had gedacht. Aanvullend geeft ze praktische tips over vogels kijken, krijg je oefeningen in kijken en luisteren naar vogels in je buurt en leer je gaandeweg voelen wat het met jou doet.
Kijken naar vogels schenkt je kleine momenten van geluk en helpt je om door moeilijke tijden heen te komen. Vlak voor je neus vliegt precies wat je nodig hebt om stress, pijn, depressie en angst te verlichten. Het enige dat je hoeft te doen is naar buiten kijken of naar buiten gaan en je hart openen.
We maken allemaal ingrijpende dingen mee in ons leven. De herinneringen slaan we op en deze blijven ons achtervolgen. EMDR, Eye Movement Desensitization en Reprocessing, is een bekende en bewezen methode om de pijnlijke herinneringen uit het verleden los te koppelen van ervaringen in het nu. Aan de hand van persoonlijke verhalen en heldere, wetenschappelijk onderbouwde uitleg lichten ervaringsdeskundige Michael Baldwin en wetenschapper Deborah Korn toe hoe EMDR werkt. Voor iedereen, voor vele soorten trauma. Iedere herinnering verdient respect.
In 'Het kleine boek van het leven' van Rumi zijn 202 van zijn mooiste gedichten verzameld. Van Madonna tot Deepak Chopra, veel beroemdheden hebben Rumi's poëzie omarmd, waardoor deze dertiende-eeuwse soefi-mysticus populair is geworden bij een groot publiek, óók in Nederland.
In het werk van Rumi komt één thema steeds weer terug: grip krijgen op het innerlijke leven. Zijn poëzie is een trouwe metgezel voor ieder van ons op de reis naar binnen, op zoek naar hoop, licht, stilte, vriendschap en liefde. In deze nieuwe uitgave zijn tweehonderd grotendeels niet eerder zo beschikbare gedichten gebundeld.
De gedichten in 'Het kleine boek van het leven' zijn bezorgd door moedertaalsprekers van het Perzisch, Maryam Mafi en Azima Melita Kolin, in een prachtige Nederlandse vertaling van Fiep van Bodegom. Zij koesteren de verrukking die stilletjes gloeit in het meeste van Rumi's poëzie schijnt. Die grijpt onze verbeelding en laat ons binnen in het binnenste heiligdom van Rumi's gepassioneerde en vreugdevolle spiritualiteit.
Sandra Hintringer beschrijft in De nervus vagus, onze innerlijke therapeut op een heldere manier de werking van je autonome zenuwstelsel en laat zien wat de nervus vagus voor jouw gezondheid en welbevinden kan betekenen. De nervus vagus is de zenuw die de ontspanning in ons lichaam en daarmee ons gevoel van veiligheid reguleert.
Veel mensen worstelen met zeer uiteenlopende kleine of grotere gevolgen van incidenten of trauma's die zij in hun leven meemaakten. Onverwachte gebeurtenissen lijken het lichaam - en dan vooral het autonome zenuwstelsel - te irriteren en soms zelfs te blokkeren. Hoe kom je hier weer uit?
Fundamentele rust en ontspanning met behulp van de nervus vagus zorgen voor balans in het zenuwstelsel, waardoor het lichaam weer in contact komt met het eigen vermogen tot zelfherstel.
In het eerste deel van dit boek leer je over de polyvagaaltheorie: hoe je stressreacties en de gevolgen van trauma kunt begrijpen en reguleren. Deel 2 biedt wegen naar verandering: je leert je fysieke toestand te begrijpen (hoe gaat het nou écht met je?), ook wanneer je je er niet bewust van bent dat er spanning in je lichaam zit. Tot slot krijg je in deel 3 praktische, regulerende lichaamsoefeningen om met je innerlijke therapeut aan de slag te gaan. Denk aan ontspanningsoefeningen en noodoefeningen tegen paniek en dissociatie.
Waarom doe ik zo? van Robert Jackman leert je om vanuit je authentieke volwassen zelf in de wereld te staan. Je ontdekt de bron van je triggers en temt ze voor eens en voor altijd.
Waarom maak ik steeds dezelfde (foute) keuzes? Waarom voel ik me zo vaak somber en angstig? Waarom word ik zo vaak teleurgesteld en ben ik het slachtoffer van de situatie?
Dit soort patronen heeft vaak hun oorsprong in je jeugd. Je hebt jezelf dingen verteld of aangeleerd om met bepaalde situaties om te kunnen gaan. Nu je volwassen bent is dit nog steeds jouw waarheid. Maar eigenlijk reageer je vanuit je gewonde innerlijke kind: je gekwetste gevoelens als gevolg van trauma in je kindertijd uiten zich op volwassen leeftijd in de vorm van bijvoorbeeld woede, eenzaamheid, slechte relatiekeuzes, een negatief zelfbeeld en pleasegedrag.
In dit boek ontrafel je stap voor stap de pijn uit het verleden. Je leert begrijpen waarom je zo impulsief reageert en Robert Jackman reikt je een methode aan waarmee je kunt helen en een authentiek leven leert omarmen. De verhalen en oefeningen in dit gemakkelijk te lezen boek helpen je daarbij. Elk hoofdstuk brengt je dichter bij de oorspronkelijke verwonding van je innerlijke kind, laat je pijn erkennen zodat je uiteindelijk kunt helen.
Tem je triggers voor eens en voor altijd.
Gabor Maté laat in Hongerige geesten zien dat we ten diepste allemaal hongerige geesten zijn, op zoek naar verdoving (en verlossing!). Zijn kernboodschap: aan iedere vorm van verslaving ligt trauma ten grondslag.
Of het nu gaat om de `prototypes van verslaafden' (de eenzame alcoholist onder de brug, de succesvolle coke snuivende advocaat op de Zuidas) of onze eigen verslavingspatronen (urenlang scrollen op je te telefoon, tachtig uur werken en het nog niet genoeg vinden of niet kunnen stoppen voordat die hele zak chips leeg is): we vertonen dezelfde patronen en hetzelfde gedrag als die van de tot de verbeelding spekende zwaar verslaafden waar Maté over spreekt. We zijn allemaal hongerige geesten, op zoek naar verdoving én verlossing.
Verslaving in welke vorm dan ook is het gevolg van een psychische en spirituele leegte. Trauma, soms van generatie op generatie doorgegeven, speelt daarbij een grote rol. De meeste trauma's lopen we op in onze jeugd, met alle gevolgen van dien op latere leeftijd: sociaal isolement en eenzaamheid, stress, angst en uiteindelijk dus die verslavende afhankelijkheid.
Maté pleit ervoor dat we de keten stop zetten door ons trauma te helen in plaats van verslaving te bestrijden met een `war on drugs'. We zijn bang om te voelen, bang om bij onszelf na te gaan waar het werkelijk om gaat en dus blijven we de verlossing buiten onszelf zoeken in plaats van in onszelf.
Aan de hand van verhalen uit zijn praktijk, zijn eigen verslavingspatronen en de wetenschap gaat Maté naar de bron van verslaving. Hij laat ons ontdekken dat zelfinzicht en het openen van ons hart de weg is naar heling van verslaving.
De Perzische dichter Rumi (1207-1273) is een van de belangrijkste vertolkers van mystiek getinte poëzie. Zijn gedichten zijn opmerkelijk actueel en overbruggen met gemak de zeven eeuwen die ons van hem scheiden. Rumi is de initiator van de soefi-orde der Mevlevi die ook in Nederland bekend staat als de `orde van de dansende derwisjen. De levensweg die door deze mystieke traditie wordt aangereikt, kenmerkt zich door een groot respect voor de waarde van elk afzonderlijk individu, elke cultuur, volk en religie.
Deze uitgave bevat een selectie van Rumi's mooiste gedichten en is ten opzichte van de eerste druk met een aantal gedichten uitgebreid. Redactie en vertaling door Wim van der Zwan.
Uit de inleiding van Wim van der Zwan: 'Rumi's kennis vanuit het hart sluit nauw aan bij de gnosis, zoals bekend geworden vanuit de Nag Hammadi-geschriften. Dat is niet verwonderlijk, want gnosis (letterlijk: weten) in brede zin is de bron waaruit alle mystiek uit het Midden-Oosten putte. Als soefisme kwam deze mystiek bovengronds binnen de islam en ontwikkelde een eigen vocabulaire en beeldspraak. Dit leidde in het Perzië van de dertiende eeuw tot een ongekende culturele bloei met dichters als Rumi.
Hans Stolp schetst in Rudolf Steiner en Johannes een liefdevol dubbelportret zoals alleen hij kan. Rudolf Steiner en Johannes hadden beiden de opdracht om het esoterische christendom aan de mensheid door te geven. Johannes beschreef die weg in beelden, Rudolf Steiner in taal.
Zonder hen zouden wij niets begrijpen van het leven op aarde, onze opdracht en van de nieuwe ontwikkelingsweg die we mogen gaan: bewust en met inzicht, liefde en vreugde. Als geen ander neemt Hans Stolp de lezer mee in deze bijzondere vriendschap.
De vier inzichten van Don Miguel Ruiz is wereldwijd een van de meest geliefde spirituele boeken. En niet voor niets! De kracht zit hem in de eenvoud: Wees onberispelijk in je woorden, Vat niets persoonlijk op, Ga niet uit van veronderstellingen, Doe altijd je best.
Zo luidt het Tolteekse recept om een gelukkig en vrij mens te worden. Deze verrassend eenvoudige, maar doeltreffende leefregels, gebaseerd op de oude Tolteekse wijsheid geeft Don Miguel Ruiz, de auteur van dit boek en zelf van Tolteekse afkomst.
Als we deze vier inzichten consequent en radicaal toepassen in ons dagelijks leven, gaan we alles door een heel andere bril bekijken. We zien in dat wijzelf de enigen zijn die ons eigen geluk en welzijn kunnen creëren. Nu leggen we de verantwoordelijkheid daarvoor vaak nog graag bij anderen.
Liefde is daarbij een overkoepelende energie, een allesdoordringende kracht die het leven kan veranderen van een hel in een hemel. De manier waarop Ruiz ons dit laat zien ligt zo voor de hand dat je je afvraagt hoe het mogelijk is dat we met zoiets eenvoudigs niet allang een begin hebben gemaakt...
Bij elke incarnatie hebben we de kans een trauma op zielsniveau op te lopen. Zo kun je in een bepaald leven in een oorlog je hele familie verliezen. En word je in een volgend leven misschien veroordeeld, gevangengezet en gemarteld. Alles wat diepe invloed heeft op je vermogen om je levensplan - dat wat je ziel van plan was in dat leven te bereiken - te voltooien, roept een angst in het leven op zielsniveau.
Een groot trauma op zielsniveau kan je vele incarnaties lang achtervolgen. Door je angsten uit een vorig leven te overwinnen, vind je de sleutel voor spirituele groei en de snelste weg naar een leven van grotere verbondenheid, vervulling en betekenis.
In dit boek vind je Ainslie's methode van tien stappen. Je ontdekt hoe je de blokkades die door angsten uit vorige levens zijn veroorzaakt kunt vaststellen, hoe je elke angst op zijn kop kunt zetten om de gevolgen ervan te overwinnen en hoe je je met de hoogste doelen van je ziel kunt verbinden.
Wil je écht aan de slag met de inzichten uit Je kunt je leven helen van Louise Hay? Met dit Je kunt je leven helen - werkboek voor een gelukkiger leven lukt het!
Het doorvoeren van veranderingen in je leven hoeft niet veel 'werk' te zijn en ook geen moeilijk en pijnlijk proces. Het belangrijkste is dat je jezelf op de eerste plaats zet. De oefeningen in dit werkboek helpen je liefdevol naar jezelf te kijken, goed voor jezelf te zorgen en positieve veranderingen in gang te zetten. Wanneer je de manier waarop je naar je leven kijkt verandert, zul je merken dat je vanzelf meer plezier, harmonie en evenwicht ervaart. Als we onszelf echt liefhebben en accepteren én onszelf erkennen in hoe en wie we in essentie zijn, gaat (bijna) alles in ons leven zoals we graag willen. Vergeven en (jezelf) liefhebben, dat is de kern van het leven, nu meer dan ooit.
Je kunt je leven helen is hét basisboek voor een gelukkiger leven. Louise Hay schreef al in 1984 als een van de eersten over de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest. Dit boek was en is daarmee een eyeopener en de stap op weg naar persoonlijke groei. Niet voor niets zijn van Je kunt je leven helen wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. De liefdevolle inzichten van Louise Hay helpen je om jezelf beter te leren kennen en een fijner, gezonder leven te krijgen. Gun jezelf dit fijne werkboek!