• Het beste voor je kind Nieuw

  Kinderen hebben het steeds drukker: zo herken je mentale overbelasting.
  Kinderen moeten naar school. Ze moeten sporten. Spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Een muziekinstrument bespelen. En altijd maar hun best doen en de beste zijn. Natuurlijk willen ouders het beste voor hun kind, maar ongemerkt zadelen we onze kinderen op met een volle agenda en een nog voller hoofd. De mentale druk die dat veroorzaakt, uit zich vaak in lichamelijke klachten en verandering in gedrag.
  - hoe herken je mentale overbelasting bij je kind?
  - hoe ga je daar als ouder of verzorger mee om?
  - handvatten om de balans te herstellen
  - inclusief laagdrempelige oefeningen met Mo de Maki
  Psychologe Aline Nativel geeft inzicht in het gedrag van je zoon of dochter en je eigen verwachtingen en valkuilen. Het beste voor je kind helpt je kind weer kind te laten zijn. Voor lezers van Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen en Het hoog sensitieve kind.
  'Steeds minder kinderen kunnen voldoen aan de eisen die hun ouders aan hen stellen.' Hoogleraar Laura Batstra, RU Groningen, rtlnieuws.nl
  'De lat ligt hoger dan vroeger. Als je niet uitkijkt, trek je je kind al over zijn grenzen voordat hij naar de brugklas gaat.' Kinderpsycholoog en auteur Tischa Neve, rtlnieuws.nl

 • Onweerstaanbaar by design (e-boek) Nieuw

  Wat maakt producten onweerstaanbaar in de ogen van je klant?
  Hoe bedenk en ontwikkel je zo'n producten en diensten?
  Waarom is design onmisbaar in een succesvolle onderneming? De strijd om de gunst van de klant woedt harder dan ooit. Bedrijven moeten producten en diensten leveren waarmee de klanten een emotionele band en een langdurige relatie willen aangaan. Dat soort producten ontstaat niet vanzelf. Ze ontstaan by design, door het strategisch inzetten van design. Onweerstaanbaar by design neemt je mee voor een kijk achter de schermen van het ontwerpen van succesvolle producten en diensten. Door middel van tien methodes en drie strategieën ontdek je hoe je met design het hart van je klant steelt.

 • Eerlijk werk Nieuw

  Eerlijk werk

  Kim Scott

  • Lev.
  • 10 Augustus 2021

  Hoe kunnen we onrechtvaardigheid op de werkvloer herkennen en aanpakken, en tegelijkertijd onze carrières en organisaties ten goede veranderen?
  Grote aantallen werknemers worden uitgesloten, onderschat en onderbenut, terwijl we andere juist betrekken, overschatten en promoveren. Hier maken we ons allemaal schuldig aan. Dit is niet alleen immoreel en onrechtvaardig, het is ook slecht voor het resultaat. Eerlijk werk biedt de oplossing.
  Kim Scott geeft strategieën voor iedereen die te maken krijgt met onrechtvaardigheid op de werkvloer:
  WORD JIJ BENADEELD, advies over wat je kunt doen
  ZIE JE HET GEBEUREN, tips over hoe je tot steun kunt zijn in plaats van een toeschouwer
  BENADEEL JIJ ANDEREN, hoe herken je dat jouw gedrag schade toebrengt aan het vermogen van je team om samen te werken, en hoe je dat kunt veranderen
  GEEF JE LEIDING, suggesties hoe je onrechtvaardigheid kunt voorkomen en wat je kunt doen als er, ondanks je inspanningen, toch vervelende dingen gebeuren


  We reageren vaak niet adequaat door geen onderscheid te maken tussen vooringenomenheid, vooroordelen en pesten. En als daar een machtsspel bovenop komt, moeten we krachtig reageren om het op te lossen. Eerlijk werk helpt om het probleem te bepalen zodat je het kunt oplossen.
  Kim Scott schetst een praktisch raamwerk waarbinnen plaats is voor zowel het respecteren van ieders individualiteit als effectief samenwerken. Dit is de essentiële gids die leidinggevenden en hun werknemers nodig hebben om rechtvaardigere werkplekken te creëren en nieuwe normen voor samenwerking en respect vast te stellen.

 • Video Marketing like a PRO (ENG) Nieuw

  For years, trend reports have highlighted the popularity of web videos. And each time, they noted that increasing numbers of people were enjoying videos on YouTube or TikTok, or participating in livestream events on Facebook and Twitch. Self-producing those videos became more and more popular and some managed to make a lot of money. When the world suddenly changed in March 2020, video went from a nice-to have to an essential tool for every company. Video Marketing like a PRO is a hands-on guide for anyone who wants to reach the growing online audience with their content - even if you have no experience in audiovisual production.

 • Groeien als Kool Nieuw

  Groeien als Kool

  Jordy Kool

  • Lev.
  • 24 Augustus 2021

  Groeien als Kool is het verhaal van topmanager, investeerder, toezichthouder en businesscoach Jordy Kool. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een typisch van-krantenjongen-tot-miljonairverhaal, maar het boek biedt betekenisvolle, eigentijdse inzichten over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemen, de dunne lijn tussen succes en falen, het noodzakelijk leren van fouten, de toegevoegde waarde van sporten, het tonen van kwetsbaarheid en het waarmaken van je dromen.
  Jordy Kool groeide op in Nieuwegein als zoon van een huisschilder en een ns-conductrice. In de zakenwereld heeft hij een trackrecord met louter successen. De omzet bij het IT-bedrijf Infotheek bracht hij binnen een paar jaar van 50 miljoen tot bijna één miljard dollar.

 • Emotionele intelligentie voor jongeren Nieuw

  Om het te maken in het leven, is meer nodig dan een goede taalvaardigheid, wiskundig inzicht en technische skills. Goed kunnen omgaan met je emoties bijvoorbeeld, optimistisch en hoopvol in het leven staan of empathisch communiceren zijn minstens even belangrijk. Omdat ze vond dat deze life skills te weinig aan bod komen op school, besloot Elke Keersmaekers een keuzevak 'Emotionele intelligentie' in te richten op de school waar zij werkt. En met succes: elk semester zit het vak helemaal vol. In dit boek zet ze de verschillende bouwstenen van emotionele intelligentie op een rijtje en koppelt deze aan concrete tips en oefeningen.
  Zo kun je samen met je tiener aan de slag om zijn of haar veerkracht te versterken!

 • Haal het beste uit je kind Nieuw

  Het menselijk brein is voortdurend in ontwikkeling. Toch gaan we er al te vaak vanuit dat onze intelligentie, talenten en capaciteiten vastliggen. Ilse Vande Walle begeleidt al vele jaren kinderen volgens de principes van de growth mindset.
  Daarbij vertrekt ze vanuit het idee dat talenten zich kunnen ontwikkelen en veranderen. Zo'n groeimindset - zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek - zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerder zijn, fouten durven maken en meer zelfvertrouwen krijgen. In dit boek toont ze aan de hand van veel voorbeelden en praktische tips hoe ook jij samen met je kind vanuit groei kunt leren denken. Zo help je je kind om stap voor stap het beste uit zichzelf te halen!

 • Klaskit Nieuw

 • Polarisatie Nieuw

  Polarisatie domineert het publieke debat van nu. Dit boek toont wat doordacht leiderschap is als wij-zij denken dreigt. Wat zijn de valkuilen en wat is nu de juiste strategie in ontvlambare situaties?

  Polarisatie is aan de orde van de dag en heeft meer impact op ons dan ooit. Of het nu gaat over vluchtelingen, het klimaat, brexit, landbouw versus natuur, 'elite' tegenover 'het volk', of pakweg de kwestie Zwarte Piet: over elk onderwerp raken we sterk verdeeld en komen we in de tang van een eeuwenoud, haast onwrikbaar fenomeen; polarisatie. Aan agenten, docenten, journalisten, burgemeesters en ministers - wie voelt zich niet aangesproken? - de complexe taak om een delicate balans te vinden in het spanningsveld tussen wij en zij. En juist daar, in de rol van bruggenbouwer, gaat het vaak mis.

  In Polarisatie introduceert de auteur een beproefd praktisch én filosofisch denkkader, waarmee hij organisaties in binnen- en buitenland helpt het hoofd te bieden aan de dynamiek van wij-zij denken. Of het nu gaat tussen twee afdelingen of tussen twee bevolkingsgroepen, de dynamiek is universeel. Hij schetst de drie basiswetten, de vijf rollen in polarisatie en de vier game changers die elke professional moet kennen. Hij adviseert directies, burgemeesters en ministers in de meest precaire situaties en ontwikkelde manieren om te komen tot depolarisatie. Professionals en leiders hoeven niet ten onder te gaan in het heetst van de strijd.

  Bart Brandsma studeerde filosofie en journalistiek. Hij schreef eerder De hel, dat is de ander; het verschil in denken van moslim en niet-moslim dat werd genomineerd voor de Socratesbeker voor het meest toegankelijke filosofieboek. Hij werkte in conflictgebieden als Noord-Ierland, Libanon en Congo waar hij zijn Denkkader Polarisatie in de praktijk ontwikkelde. Hij adviseert bedrijven, omroepen, scholen, politie en gemeenten, provincies en ministeries in heel Europa.

 • Get a grip Nieuw

  Get a grip

  Mira Huypens

  Hoe kun je je werkcontext zelf mee bepalen?
  Waarom is een goed werkende nervus vagus cruciaal om je veerkracht te versterken?
  Welke future skills houden je professioneel relevant in een digitale wereld? Als het gaat over werk en toekomst lijken onrust en twijfel de sleutelwoorden. Nog nooit veranderde onze wereld zo snel. De vraag die veel mensen wakker houdt: is er nog wel plaats voor mij op de arbeidsmarkt van de toekomst? En hoe haal ik voldoening uit mijn werk en leven? De uitdagingen zijn er. Zoveel is zeker. Maar iedereen heeft een keuze: tevergeefs blijven hopen dat alles bij het oude blijft of vanuit een positieve groeimindset vooruitgaan. Voor die laatste optie is een stevige dosis veerkracht een must, en moeten we breder kijken dan naar het brein alleen. Meer specifiek naar de nervus vagus in ons zenuwstelsel. Get a grip vertaalt baanbrekende inzichten uit de polyvagaaltheorie naar een werkcontext waarin je floreert. In vier stappen ontdek je hoe je relevant blijft in een turbulente arbeidsmarkt en tegelijk je persoonlijke behoeften vervult

 • Ben je ongesteld of zo? Nieuw

  Informatie over menstruatie? De Menstruatiemeisjes Honorata van den Akker & Lieke Smets laten in Ben je ongesteld ofzo? geen vraag ongesteld. Voor de lezers van De Cyclus Strategie en Damn, Honey.

  I've got 99 problems but my period ain't one! Menstruatie is taboe. Nog steeds, ja. Want ieuw, je zou maar een baarmoeder hebben. En dat terwijl de helft van de bevolking menstrueert, blijkbaar dus met het schaamrood op de wangen. Daarom gaan de Menstruatiemeisjes de strijd aan met periodshaming. Want je menstruatie is een bloedserieuze zaak.

  `Ben je ongesteld of zo? helpt jonge meiden om het normaal te vinden. We vertellen je wat je kunt verwachten als je het nog nooit bent geweest. En als je het al wel eens bent geweest, vertellen we je wat je nog niet wist maar wel moet weten. We geven je praktische tips over tampons, menstruatiecups en selfcare. Natuurlijk volgt er ook een biologieles XXL. Maar we gaan het bijvoorbeeld ook over je cyclus en seks hebben, over onze favoriete trackingsapp Clue, de PMS-mythe en menstruatieactivisme. En we delen onze persoonlijke (zowel grappige als ongemakkelijke) verhalen. #nofilter' - Honorata en Lieke

  Met medewerking van Vera Camilla, Teske de Schepper, Damn, Honey, Linda de Munck, Marieke Eyskoot, Angelique Houtveen, Nanoah Struik, Daan Borrel en Sioejeng Tsao.

 • Wendbaar als het woelig wordt Nieuw

  Als er iets is waar velen ultiem naar streven in het leven, maar ook in onze organisaties en in onze samenleving, dan is dit het gevoel van vervulling en welzijn, van zingeving ook. De uitdaging blijft - zeker in de huidige context - om daarvoor een goed werkend en betrouwbaar kompas te vinden. Eentje dat de alsmaar snellere veranderingen kan doorstaan en die onze veerkracht aanwakkert. Een instrument dat ons in elke omstandigheid hints geeft om soepel te blijven navigeren op de golven van verandering.
  In dit boek laten we je kennismaken met dit kompas om het toe te passen op drie niveaus: het persoonlijke niveau, het team- of organisatieniveau en in de samenleving.

 • Slaap! Voor dreumes en peuter Nieuw

 • Motivatie binnenstebuiten Nieuw

  'Motivatie binnenstebuiten' van Huub Nelis en Yvonne van Sark is het vervolg van het succesvolle 'Puberbrein binnenstebuiten'. In dit praktische boek vind je antwoorden op de vraag `Hoe raken jongeren gemotiveerd om iets te willen bereiken?' Belangrijk is in ieder geval dat jongeren perspectief ervaren, het gevoel hebben ergens naar op weg te zijn. Zeker in tijden van crisis - zoals de corona pandemie, maar ook een echtscheiding of een sterfgeval - komt juist dit onder druk te staan. Dit praktische boek vertelt ouders, docenten en professionals hoe ze jongeren kunnen ondersteunen door met hen in gesprek te gaan, samen structuur aan te brengen en de keuzes in kaart te brengen. Met praktische tips en herkenbare verhalen.

 • Gidsen Nieuw

  `Gidsen' van Bram de Muynck en Bram Kunz is een handleiding voor christelijke schoolpedagogiek, bedoeld voor masterstudenten pedagogiek, lerarenopleiders en beleidsmakers. Leraren worden in dit boek gezien als gidsen die leerlingen richting wijzen. Vanuit een christelijk perspectief leiden zij de leerlingen in de wereld en nodigen ze uit zich daartoe te verhouden. In dit boek wordt verkend hoe christelijke idealen over mens en wereld zich verbinden met pedagogische uitdagingen van de maatschappelijke context. Deze schoolpedagogiek is bedoeld voor masterstudenten pedagogiek, lerarenopleiders en beleidsmakers. De auteurs willen hiermee bijdragen aan de visievorming van onderwijsprofessionals.

 • Trauma en ayurveda Nieuw

 • Het bekkenbodemboek Nieuw

  Het bekkenbodemboek

  Hedwig Neels

  • Lannoo
  • 24 September 2021

  In Het Bekkenbodemboek geeft specialiste Hedwig Neels enkele fundamentele basisprincipes en eerste guidelines mee. Met dit boek wil ze de onzekerheid die vele vrouwen nog steeds voelen rond dit onderwerp, wegnemen. Ze volgt de levenscyclus van de vrouw zodat zowel jong als oud iets aan dit boek heeft. Ze geeft enkele preventieve richtlijnen, maar pakt ook de reeds aanwezige problemen aan op een positieve manier, zonder ze te verbloemen.

 • Veilig door het eerste jaar met je baby Nieuw

  Veilig door het eerste jaar is het nieuwste boek van Beatrijs Smulders, de bekendste verloskundige van Nederland. Ze verkocht meer dan een half miljoen zwangerschaps- en bevalklassiekers, en is nog steeds een icoon voor jonge ouders (to be). Haar nieuwste boek is hét handboek om veilig door de eerste 12 maanden na de bevalling te komen. Betrouwbaar, praktisch, herkenbaar en up-to-date: een onmisbaar standaardwerk voor iedere jonge ouder.

 • Blij koemelkvrij Nieuw

  Blij koemelkvrij

  Rolinde Demeyer; Mama Baas

  • Lannoo
  • 28 September 2021

  Je vraagt je af of je baby een koemelkallergie heeft, maar vindt overal tegenstrijdige informatie? Je krijgt het advies een koemelkvrij dieet te volgen, maar hebt geen idee waar te beginnen? In dit boek vind je eindelijk alle informatie gebundeld en helder uitgelegd. Vanuit haar professionele expertise en haar persoonlijke ervaring leert Rolinde je wat de signalen zijn van een koemelkallergie bij je kindje en hoe je daarmee omgaat bij borst- of flesvoeding en vaste voeding. Ze vertelt je hoe je koemelk gemakkelijk kunt vervangen en geeft je het nodige zelfvertrouwen om de juiste voedingskeuzes te maken. Daarnaast krijg je ook heel wat slimme tips om het dieet eenvoudiger te maken en om je leven praktisch te organiseren.

 • The future of shopping Nieuw

  De bekroonde retailgids Future of Shopping: Waar iedereen retailer is (Managementboek van het jaar 2018) is terug, met een nieuwe editie. Een pandemie, een digitaliseringsrace en tal van failliete winkeliconen later, toont de globalisering zich van een onvermoede kant. Eén crisisjaar heeft voor de handelssector meer kentering betekend dan een heel decennium. Wat kunnen merken en handelaars doen om te overleven? De vraag is prangender dan ooit.

 • De Tao van gezondheid Nieuw

  In 'De tao van gezondheid' onderstreept Conny Coppen het belang van balans, inzicht en groei. De crisis van ons persoonlijke welzijn en onze samenleving kunnen we oplossen met de holistische zienswijze van het taoïsme. Onze organen vormen de verbindende schakels tussen psychologie, bezieling en het lichaam. Wanneer zij niet goed functioneren, stagneert onze levensenergie, de bron van veel klachten op fysiek en emotioneel vlak. Een praktisch werkboek dat de kwaliteit van je leven verandert.

 • De tijd van je leven Nieuw

  'De tijd van je leven' draait om het levensmotto van grey hair influencer Petra van Bremen: als vrouw heb je geen houdbaarheidsdatum Alles begint met de juiste mindset: de innerlijke instelling dat je je leeftijd accepteert en tegelijkertijd zorgt dat je fit, energiek en vitaal blijft. Body en mind gaan hand in hand. In dit boek deelt Petra haar tips voor een gelukkige en actieve tweede helft van je leven. Als rolmodel voor vrouwen met grijs haar pleit Petra voor natuurlijke schoonheid en is zij een boegbeeld voor 50+ empowerment.

 • Overvloed Nieuw

  Overvloed

  Ineke Van Nieuwenhove

  • Lannoo
  • 12 Oktober 2021

  Ook vaak zin om een vakbondsactie tegen je hormonen te starten? Last van vermoeidheid, een onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, PMS? Je bent zeker niet de enige: steeds meer vrouwen kampen met een hormonale disbalans. Niet alleen slikken we al vanaf jonge leeftijd de pil, ook worden we blootgesteld aan allerhande hormoonverstorende stoffen. Maar wist je dat stress de grootste hormoonverstoorder is van allemaal? En dat je zelf heel veel kunt doen om je hormonen weer in balans te brengen? Ineke Van Nieuwenhove legt heel toegankelijk en met de nodige humor uit wat hormonen zijn, hoe ze werken en hoe een regelmatige cyclus zonder kwaaltjes ook voor jou mogelijk is. Eén ding is zeker: na het lezen van dit boek zul je op een heel andere manier naar je hormonen kijken!

 • De kracht van het juiste moment Nieuw

  Haal meer uit je dag: leef volgens jouw biologische klok met de internationale bestseller van Michael Breus.
  Met De kracht van het juiste moment ontdek je jouw eigen leefritme: wanneer slaap, eet en werk je het lekkerst? Wanneer kun je het beste koffie drinken, om een loonsverhoging vragen, de liefde bedrijven? Met meer kennis over je biologische klok (en die van je partner, kinderen of collega's) haal je het beste uit je dag.
  Doe de test: ben je een wolf, een dolfijn, een leeuw of een beer? Elk van deze dieren staat voor een van de chronotypes van Michael Breus, ook wel bekend als The Sleep Doctor. Bij elk chronotype hoort een specifieke biologische klok. Zo is de leeuw een ochtendmens, presteert de beer het best tussen zonsop- en zonsondergang en is de wolf een echte nachtbraker.
  Voor iedereen die slecht slaapt, moe is gedurende de dag en meer energie wil.

empty