Lannoo Campus

 • Voor Altijd Nieuw

  Voor Altijd

  Pepijn Lievens

  In een rustige straat in een grote stad liggen twee slagerijen, naast elkaar.
  Buren dus.
  Of nee, concurrenten.
  Sterker nog, rivalen. Jarenlang al is er ruzie.
  Of laat ons maar zeggen: haat.
  Of nee, een regelrechte vete. En dan wordt de dochter van slagerij Vandersmissen verliefd op de zoon van slagerij Idrissi, en omgekeerd. In het allergrootste geheim natuurlijk. Niemand mag het weten. Want de slagersmessen zijn geslepen. Maar als ze toch gaan daten, laait de oude ruzie in alle hevigheid op.
  Het liefdesverhaal van Rowad en Julie is een eigentijdse versie van Romeo en Julia. Een verhaal op leven en dood.

 • Waarom AANDACHT de essentie is Nieuw

  Hoe ontwikkel je je leiderschap?
  Hoe connecteer je in tijden van deconnectie?
  Hoe creëer je meer impact op je omgeving? Onze hybride wereld is boeiend en rijk, maar ook complex en disruptief. Managers zijn al langer niet meer in control. De covidpandemie deed een 'nieuw normaal' ontstaan, dat bepalend werd voor een nieuwe geest en afspraken rond samenwerken, leidinggeven en communiceren. Een onvoorspelbaar veranderende context vraagt om aanpassen en schakelen in functie van het doel. Dat vraagt om leiderschap, keuzes en moed. Bewust inzetten op focus of verbinding om objectieven te bereiken. Met de dynamiek van geconnecteerd leiderschap en de bijbehorende modellen, creëer je een context waarin mensen, teams en organisaties de gepaste progressie kunnen maken. Waarom AANDACHT de essentie is nodigt uit tot besluitvaardigheid en het benutten van de kansen die zich aandienen voor een duurzame toekomst. Dit boek pleit voor een kwaliteitsvolle vorm van aandacht die jouw, en daarmee ook onze, werkelijkheid bepaalt.

 • Generation Alpha in beta Nieuw

  Generatiedenken is geen wetenschap, maar wel een betrouwbaar kader voor een succesvolle marketing-, communicatie- en productstrategie. Generation Y is ondertussen de meest beschreven demografische groep ooit. Hun kinderen vormen de voorhoede van de allereerste cohorte van de 21ste eeuw. Dit boek beschrijft die groep, geboren tussen 2010 - het jaar van de lancering van iPad en Instagram - en 2025, in een wereld van enorme technologische evolutie. Kidpreneurs en kidfluencers zetten nieuwe media in om hun interesses en bijbehorende merkvoorkeuren de wereld in te brengen. Zo ontwikkelt P2P-communicatie zich in een razendsnel tempo en evolueert 'marketing to kids' naar 'marketing with kids to kids'.

 • Bijna alles wat je moet weten over psychologie Nieuw

  Over het opvoeden van kinderen en jongeren is al veel geschreven. Maar hoe weten we wat effectief bewezen is en werkt? Dit boek verzamelt alle bewezen inzichten uit de psychologie, gedragswetenschappen en vele andere domeinen, om zo tot een bruikbaar overzicht te komen over de ontwikkeling van kinderen. Hoe leren kinderen, hoe kun je ze motiveren en hoe kun je hun gedrag individueel en in groep vormen? Bijna alles wat je moet weten over psychologie leert het je helemaal.

 • Onder de grote blauwe duim Nieuw

  Vandaag is Facebook één van de machtigste bedrijven. Meer dan de helft van de wereldbevolking gebruikt Instagram, WhatsApp of Facebook. En de impact ervan is gigantisch. Van op kleine, onschuldige schaal tot een Arabische revolutie of datamisbruik door Cambridge Analytica: Facebook kent en gebruikt onze data, voorkeuren en diepste gevoelens. Als businessmodel. Dit boek gaat in op de rol die Facebook in onze maatschappij speelt, en op het belang van advertenties in het verhaal van sociale media. Want als je als gebruiker geen geld hoeft te betalen voor een dienst, dan ben jij het verdienmodel.

 • Wendbaar als het woelig wordt Nieuw

  Als er iets is waar velen ultiem naar streven in het leven, maar ook in onze organisaties en in onze samenleving, dan is dit het gevoel van vervulling en welzijn, van zingeving ook. De uitdaging blijft - zeker in de huidige context - om daarvoor een goed werkend en betrouwbaar kompas te vinden. Eentje dat de alsmaar snellere veranderingen kan doorstaan en die onze veerkracht aanwakkert. Een instrument dat ons in elke omstandigheid hints geeft om soepel te blijven navigeren op de golven van verandering.
  In dit boek laten we je kennismaken met dit kompas om het toe te passen op drie niveaus: het persoonlijke niveau, het team- of organisatieniveau en in de samenleving.

 • The future of shopping Nieuw

  De bekroonde retailgids Future of Shopping: Waar iedereen retailer is (Managementboek van het jaar 2018) is terug, met een nieuwe editie. Een pandemie, een digitaliseringsrace en tal van failliete winkeliconen later, toont de globalisering zich van een onvermoede kant. Eén crisisjaar heeft voor de handelssector meer kentering betekend dan een heel decennium. Wat kunnen merken en handelaars doen om te overleven? De vraag is prangender dan ooit.

 • The future of food (e-boek) Nieuw

  Hoe kunnen we een groeiende wereldbevolking op een gezonde en duurzame manier blijven voeden? Dit boek schetst de uitdagingen voor landbouw, voedingsindustrie en retail. Hoe evolueert de eetlust van de consument? Welke rol speelt straks de supermarkt nog? Een boeiende tocht brengt ons van stadslandbouw naar zeeboerderijen, van kweekvleeslaboratoria naar hypergepersonaliseerd voedingsadvies op basis van artificiële intelligentie. Heeft u ook al honger naar morgen?

 • The guide to the Ecosystem Economy Nieuw

  Data hebben de wereld veranderd. Ze zijn het einde van de vertrouwde manier van ondernemen. Grenzen tussen sectoren vervagen en smelten samen tot één gigantische chaos. Uit die chaos zullen nieuwe, datagedreven ecosystemen ontstaan. Als bedrijven willen transformeren naar future-proof organisaties, moeten ze die slimme ecosystemen begrijpen en inzien waarom ze de toekomst zijn en hoe ze worden opgebouwd. Ze moeten binnen en buiten hun industrie, buiten hun vertrouwde leefwereld leren denken. Dit boek wijst de weg in de wereld van kleine ecosystemen en helpt grote en kleine bedrijven om slimme ecosystemen te bouwen. Het zet de regels uit, geeft de rollen in het systeem mee, verkent de probleemgebieden en de dogma's van het nieuwe denken.

 • Pop als wetenschap Nieuw

  Pop als wetenschap

  Jeroen D'hoe

  Aan de hand van 10 iconische albums die de geschiedenis van de popmuziek veranderd hebben, schetst dit boek de geschiedenis en ontwikkeling van de belangrijkste popstromingen. Binnen hun eigen stijl en vanuit hun relevantie heeft elk van deze albums een breuk veroorzaakt, een nieuwe synthese of crossover tot stand gebracht of een 'code herschreven'. Via elk album ontdek je een belangrijk kantelmoment in de popgeschiedenis: wat voorafging, welke vernieuwing het album teweegbracht en welke invloed het heeft gehad op volgende generaties popartiesten. Zo wordt duidelijk voor de lezer dat de popmuziek van elke generatie ertoe doet en het product is van een lange evolutie.

 • Het abc van start-ups Nieuw

  Als startende ondernemer, zelfstandige of professional word je voortdurend geconfronteerd met specifiek jargon en complexe concepten binnen tal van kennisdomeinen.
  Dit boek bundelt voor jou de belangrijkste woorden en inzichten die je moet kennen om succesvol als starter aan de slag te gaan. Het boek neemt je mee doorheen de verschillende stadia die je als ondernemer doorloopt.
  Bij elk thema wordt een selectie gemaakt uit de vele woorden en concepten op basis van een pragmatisch referentiekader: niet hoe vaak je een term tegenkomt, maar hoe belangrijk hij is in de praktijk weegt in de selectie het zwaarste door. Wie de inhoud uit dit boek beheerst, kan zich feilloos begeven door de vele complexe termen en concepten waar ondernemers dagelijks tegen aanlopen.

empty