Have, Ten

 • Get your shit together Nieuw

  Get your shit together

  Michel Vos

  Michel Vos, bekend van de Eindbazen podcast, verzamelde de beste technieken en lifehacks voor succes in leven en werk. Het doel: mensen helpen hun shit voor elkaar te krijgen. Hij put uit zijn ervaring als ondernemer en de mixed martial arts en liet zich inspireren door o.a. de special forces. Hij brengt zijn inzichten nuchter en met veel humor, maar raakt ook diepere spirituele inzichten. Zijn bewezen lifecrafting methode helpt jaarlijks duizenden professionals en bedrijven, en wordt inmiddels toegepast op verschillende onderwijsinstellingen in Nederland. De weg naar heldere ambities, stressvrije productiviteit en tijd voor jezelf.

  'Je dromen volgen is keihard werken, en daarbij kun je alle hulp gebruiken. Dit boek is een onuitputtelijke bron van fijne, direct toepasbare en tijdloze tools' - Rick Pastoor, auteur Grip. Het geheim van slim werken

  'Een must-read handleiding om de leiding te nemen over je leven. Michel begeleidt je stap voor stap in het proces en zet hierbij theorie om in praktische stappen die je gelijk kunt toepassen.' - Mark Tigchelaar, auteur van Focus AAN/UIT

  ???????`Get your shit together is zo krachtig en duidelijk neergezet, dat het je het lezen van 42 boeken bespaart.'
  Paul Smit, filosoof en auteur van Verlichting voor luie mensen

 • De innerlijke buienradar Nieuw

  Emoties vormen de basis voor nagenoeg alle keuzes die we maken, zonder dat we begrijpen hoe emoties precies werken. Daarom zijn vragen als `wat zijn emoties?' en `waarom hebben we ze?' ontzettend interessant en belangrijk.

  In dit boek worden de complexe biochemische processen die achter emoties schuilgaan toegankelijk en vermakelijk uitgelegd. Een breed scala passeert de revue: een gebroken hart, tranen van geluk, kippenvel, woede, vlinders in je buik, plankenkoorts en vele andere emoties.

  'De emoties worden wetenschappelijk en met veel humor uitgelegd' - OK! Magazin

 • De integere slet Nieuw

  'De integere slet' van Janet Hardy & Dossy Easton is een cultklassieker op het gebied van polyamorie. Van de Engelse editie zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Toch is het boek niet eerder in het Nederlands vertaald, tot nu. Hardy en Easton laten zien hoe je op een moreel verantwoorde manier meerdere geliefden tegelijkertijd kunt hebben. Het boek geeft antwoord op alle mogelijke vragen over de polyamoreuze levensstijl, en biedt handreikingen voor de bijbehorende uitdagingen, zoals jaloezie en oordelen uit de omgeving.

 • Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen Nieuw

  'Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen' van Frank Meester is een filosofisch zelfhulpboek dat je helpt om met meer lichtheid in het leven te staan. Iedereen kent de situatie waarin je probeert consequent te zijn, maar tevergeefs. Frank Meester laat zien waarom dat ook niet anders kan. Er is altijd iets wat aan onze principes ontsnapt, hoe we ons best ook doen. Dat zullen we moeten accepteren. Het boek is bedoeld voor iedereen die het leven serieus neemt, maar niet te serieus.

 • Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven Nieuw

  De Canadese journalist Anne Bokma neemt in 'Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven' een jaar lang iedere maand een andere spirituele richting onder de loep. Zo probeert ze te mediteren met Headspace, doet ze aan yoga met geiten, gaat ze bosbaden, kiest ze alvast een doodskist uit en probeert ze magic mushrooms. Bokma plaatst haar nieuwe spirituele ervaringen in haar persoonlijke levensgeschiedenis. Het resultaat is een boek met een warme vertelstem, geschreven met veel zelfspot en de nodige humor.

 • Zin in het alledaagse Nieuw

 • Het ravijn van Nietzsche Becky Breinstein 2 Nieuw

  De succesvolle serie Becky Breinstein laat jonge lezers kennismaken met de ontregelende kracht van filosofie. In het eerste deel, De gifbeker van Socrates, wordt Becky Breinstein van school gestuurd, omdat ze net zulke irritante vragen stelt als Socrates. In het tweede deel trekken Becky en haar vrienden de bergen in met de geniale gek Snorrie, die zegt dat hij `de herhaling van Nietzsche' is. Deze graphic novel-serie biedt een jong publiek (8-12 jaar) een grappige en bijna ongemerkt leerzame ingang in het leven en denken van beroemde filosofen. `Het leven van een loser', maar dan filosofisch.

 • Peak Mind Nieuw

  Peak Mind

  Amisha Jha

  In `Peak Mind' deelt neurowetenschapper Amishi Jha voor het eerst de resultaten van haar jarenlange onderzoek naar aandacht, focus en concentratie. In haar laboratorium testte ze verschillende cognitieve technieken op mensen die onder hoge druk staan, onder wie militairen, brandweerlieden, rechters en topsporters. Bovendien onthult ze een methode waarmee we ons concentratievermogen kunnen verbeteren.

  `We kunnen ons concentratievermorgen trainen, zodat we er profijt van hebben op de momenten dat we het het meest nodig hebben. En het goede nieuws is: je kan dit doen in slechts 12 minuten per dag.

 • De grote samenhang Nieuw

  In `De grote samenhang' schrijven Gary Ferhuson en Mary Clare dat we als mensheid los zijn geraakt van de natuur. Dit boek wil de verbinding herstellen tussen de natuur - gezonde bossen, oceanen en weilanden - en ons eigen fysieke en mentale welzijn. Het fundamentele inzicht: we staan niet los van de natuurlijke wereld. Als we de band met de natuur herstellen, leven we meer vanuit aandacht, ontwikkelen we wijsheid en zien we onze plek in het grotere geheel.

  'De grote samenhang' is een hoopvol boek. Wetenschappelijk onderbouwd en vol bijzondere inzichten en prachtige verhalen.

 • Stad van ideeën Nieuw

  Stad van ideeën

  Alec van der Horst

  `Stad van ideeën' is een geschiedenis van Parijs vanaf de Romeinse tijd tot nu. Alec van der Horst toont de stad als centrum van intellectuele vernieuwingen in Europa. Het denken gaf de stad vorm, maar omgekeerd drukte Parijs ook een duidelijk stempel op het intellectuele klimaat in het Westen.

  Van der Horst zet zijn boek op als een verrassende rondleiding door de stad en door de tijd. Vol interessante en vermakelijke anekdotes, toegankelijk zonder ooit oppervlakkig te worden.

 • Anti-Oedipus Nieuw

  In `Anti-Oedipus' laten Gilles Deleuze en Felix Guattari zien hoe verlangen centraal staat in onze samenleving. Het is een klassiek maar wild boek, dat veel met elkaar verbindt: psychologie, economie, politiek, kunst en nog veel meer. De dwarse ideeën en concepten als `verlangensmachine' en `lichaam zonder organen' sloegen bij verschijnen in als een bom. En ze zijn nog steeds invloedrijk, niet alleen onder filosofen, maar ook onder kunstenaars, architecten en andere vernieuwende geesten.

 • Word een goede ouder Nieuw

  In zijn nieuwe boek `Word een goede ouder', past Thomas D'Ansembourg zijn ideeën toe op de opvoeding van kinderen. De lezer krijgt praktische tips om duidelijk grenzen aan te geven. Uiteindelijk draait het erom dat je je tot kinderen richt op een manier die authentiek is en dicht bij jezelf blijft. Alleen zo kun je ze leren op te groeien tot echte volwassenen. Thomas d'Ansembourg is bekend van de bestseller `Stop met aardig' zijn, over geweldloze communicatie.

 • Stop met aardig zijn Nieuw

  `Stop met aardig zijn' van Thomas d'Ansembourg is een klassieker die mensen helpt te zeggen wat ze denken, voelen en nodig hebben. Een bekende valkuil: je richt je op de verwachtingen van anderen en bent dus altijd aardig en vriendelijk. Je vergeet wat je zelf wilt; angst en negatieve gevoelens liggen op de loer. Deze negatieve spiraal doorbreek je met de methode van geweldloze communicatie. Je leert te vertrouwen op je eigen gevoelens en behoeften. Zo kun je bepalen wat goed voor je is. Dit geeft duidelijkheid: voor jezelf, je familie en collega's. Zeggen wat je denkt, voelt en nodig hebt maakt je leven gelukkiger.

 • Op weg naar een bezield leven Nieuw

  John O'Donohue laat in `Op weg naar een bezield leven' zien hoe we de oude Keltische wijsheid kunnen gebruiken bij grote en bij alledaagse gebeurtenissen. Thema's zijn onder andere trouwen, kinderen of een nieuwe baan krijgen, een naaste verliezen, en andere belangrijke veranderingen. De kenmerkende poëtische stijl en spirituele inzichten troosten en bemoedigen op onze reis door het leven.

  'Op weg naar een bezield leven' biedt de lezer tijdloze wijsheid die ons helpt om te gaan met verandering en het onbekende.

 • Moeder van 40.000 kinderen Nieuw

  `Moeder van 40.000 kinderen vertelt het verhaal van Vanessa Umboh. Veertigduizend Rotterdamse kinderen. Veertigduizend kwetsbare kinderen. Veertigduizend kinderen in armoede. Ze zijn in haar hoofd gekropen, en ze krijgt ze er niet meer uit. Vanessa voelt zich geroepen iets te doen.

  Zij zette deze groep op de politieke agenda en organiseerde met haar stichting Stem zonder Gezicht activiteiten. Maar toen stortte ze in. Haar verhaal laat zien hoe moeilijk het is echt iets te veranderen in de samenleving. Het bevat levenslessen voor mensen die willen leven voor hun idealen.

 • De waarheid over macht Nieuw

  In `De waarheid over macht' tonen Julie Battilana en Tiziano Casciaro dat macht een heel belangrijk maar ook een slecht begrepen concept is. Volgens de nieuwe theorie van Battilana & Casciaro is macht een dynamisch proces, waarbij het gaat om het beïnvloeden van andermans gedrag. De middelen en vaardigheden om deze invloed uit te oefenen zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht iemands inkomen of status. De auteurs geven inzicht in de machtsstructuren om ons heen én laten zie hoe we deze structuren diepgaand kunnen veranderen.

 • De wetenschap van dromen Nieuw

  Guillaume Jacquemont nodigt ons in `De wetenschap van dromen' uit tot een reis door de wondere wereld van onze dromen, en biedt technieken aan om onze dromen te onthouden, te begrijpen, en zelfs te sturen.

  Elke nacht dromen we urenlang - niet maar tientallen minuten zoals vaak wordt gedacht. Van die dromen onthouden we maar een uiterst klein deel. Recent onderzoek in de psychologie en neurowetenschappen heeft de inzichten over dromen ingrijpend gewijzigd: we leren veel over onszelf als we onze dromen weten te decoderen

empty