Anthos

  • Ben je ongesteld of zo? Nieuw

    Informatie over menstruatie? De Menstruatiemeisjes Honorata van den Akker & Lieke Smets laten in Ben je ongesteld ofzo? geen vraag ongesteld. Voor de lezers van De Cyclus Strategie en Damn, Honey.

    I've got 99 problems but my period ain't one! Menstruatie is taboe. Nog steeds, ja. Want ieuw, je zou maar een baarmoeder hebben. En dat terwijl de helft van de bevolking menstrueert, blijkbaar dus met het schaamrood op de wangen. Daarom gaan de Menstruatiemeisjes de strijd aan met periodshaming. Want je menstruatie is een bloedserieuze zaak.

    `Ben je ongesteld of zo? helpt jonge meiden om het normaal te vinden. We vertellen je wat je kunt verwachten als je het nog nooit bent geweest. En als je het al wel eens bent geweest, vertellen we je wat je nog niet wist maar wel moet weten. We geven je praktische tips over tampons, menstruatiecups en selfcare. Natuurlijk volgt er ook een biologieles XXL. Maar we gaan het bijvoorbeeld ook over je cyclus en seks hebben, over onze favoriete trackingsapp Clue, de PMS-mythe en menstruatieactivisme. En we delen onze persoonlijke (zowel grappige als ongemakkelijke) verhalen. #nofilter' - Honorata en Lieke

    Met medewerking van Vera Camilla, Teske de Schepper, Damn, Honey, Linda de Munck, Marieke Eyskoot, Angelique Houtveen, Nanoah Struik, Daan Borrel en Sioejeng Tsao.

empty