• Ons deel van de nacht Nieuw

  Een vader en zoon maken een lange reis door Argentinië, van
  Buenos Aires naar de Iguazú-watervallen, gelegen aan de noordelijke
  grens met Brazilië. Het is het einde van de jaren zeventig,
  de tijd van de militaire junta. Het hele land staat onder spanning
  en er zijn checkpoints met gewapende soldaten.
  De vader wil zijn zoon Gaspar beschermen voor het noodlot dat
  hem te wachten staat. Zijn moeder stierf onder mysterieuze omstandigheden,
  misschien een ongeluk, maar misschien ook niet.
  Net als zijn vader is Gaspar voorbestemd om een medium te
  worden in het geheime genootschap De Orde. De oorsprong van
  de orde, geleid door de machtige familie van Gaspars moeder,
  dateert van vele eeuwen geleden, toen de ontdekking van De
  Duisternis vanuit het hart van Afrika naar Engeland reisde, en
  vervolgens in Argentinië terechtkwam. Het genootschap maakt
  door middel van gruwelijke rituelen contact met De Duisternis
  om het eeuwige leven te krijgen. Ons deel van de nacht is een
  duizelingwekkend en fantasierijk epos over vaders en zonen,
  liefde en vriendschap, ziekte en rituelen.

 • Wat alleen wij weten Nieuw

  De veelvuldig bekroonde romans van Elvis Peeters roepen in loepzuivere taal vaak een duister, beklemmend en dystopisch wereldbeeld op. Wat alleen wij weten vormt hierop een beeldschone uitzondering. De novelle, met tekeningen van Charlotte Peys, is een uitstapje waarmee Peeters een tedere ode brengt aan de verbeelding. Een broer en zus bouwen samen een wereld van verhalen. In de echte wereld is het zusje ernstig ziek en zal ze niet meer beter worden. Dat weten ze allebei, het vertellen van verhalen aan elkaar maakt het naderende afscheid dragelijker. Want 'verhalen zijn voor de geest wat adem is voor de longen'. Daarom vertellen ze elkaar over de zeemeermin die de keuze moet maken of ze haar vissenstaart tot benen zal verknippen, over de vos die wordt gewantrouwd vanwege zijn afwijkende schaduw, over die ene vogel waar alleen zij van weten. Ze beelden zich een eigen universum in waarin ze beschermd zijn, en voor altijd met elkaar verbonden. Wat alleen wij weten is een fijnzinnige vertelling over liefde, afscheid en de veerkracht van jonge mensen, die laat zien dat verbeelding en verhalen van levensbelang zijn.

 • Beste vrienden Nieuw

 • Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer Nieuw

  In Eet beter in 28 dagen onderstreept huisarts Tamara de Weijer het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus!
  Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten van ons wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Dat is mooi, maar de vraag `Wat is gezond?' lijkt met al die tegenstrijdige diëten wel lastig te beantwoorden.
  De informatie, praktische tips en handige weekmenu's van Dokter Tamara helpen je die leefstijlverandering te maken en met haar makkelijke en snelle recepten zit je zo aan tafel, eet je met smaak en ben je lang verzadigd. Zo bereik je sneller een gezond gewicht en krijg je meer energie.

  In deze herziene editie vind je:
  - Inspirerend ervaringsverhalen
  - Up-to-date informatie
  - Nieuwe tips
  - Aangepaste én nieuwe recepten
  Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring.

  Ook verschenen van Tamara de Weijer: Eet beter voor je maag en darmen en Het Leefstijlboek.

 • De rolstoel in mijn hoofd Nieuw

 • In de voetsporen van mijn grootvader Nieuw

  `In de voetsporen van mijn grootvader' van Margot Dijkgraaf is een innemende kleine familiegeschiedenis en een ode aan de mythe van de Amazones.
  Op een dag opent Margot Dijkgraaf thuis een koffertje dat ze decennialang onder haar moeders bed heeft zien liggen. Ze vindt er een met de hand geschreven artikel in van haar grootvader, over Penthesilea, heldin in de gelijknamige tragedie van de Duitse schrijver Heinrich von Kleist. Ruim een eeuw voordat Dijkgraaf een boek publiceerde over rebelse vrouwen in de letteren, blijkt haar grootvader over een rebelse literaire heldin te hebben geschreven.
  Ze wordt nieuwsgierig. Wie was die grootvader die ze nooit heeft gekend, zoon uit een geslacht van Zeeuwse boomkwekers en zaadhandelaren, die weigerde zijn plek in het familiebedrijf in te nemen, maar zijn eigen weg ging en zijn passie voor literatuur volgde? Hoe was het om te trouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog? Ze volgt zijn weg, van Goes en Domburg, naar Kampen, Brielle en Hilversum. En passant maakt ze kennis met de wereld van P.C. Boutens, de schilders rond Jan Toorop, het werk van Von Kleist en de psycholoog Gerard Heymans.

 • Eat to beat: het prikkelbare darmsyndroom Nieuw

  Gezonde voeding is belangrijk. Maar wat is nu precies gezond? En wat eet je het beste wel en niet bij deze problematiek? Onze nieuwe reeks Eat to beat geeft uitleg bij de meest voorkomende gezondheidsproblemen en schotelt je meteen een bijpassend dieet voor. In het eerste boek komt het prikkelbare darmsyndroom aan bod. Diëtiste Charlotte Robyns legt je o.a. uit wat het is, welk dieet je het best volgt en wat prikkelarme voeding is. Ze ontwikkelde verschillende recepten die niet alleen goed voor je zijn, maar ook nog eens overheerlijk.

 • De magische halsband Nieuw

  In dit eerste deel, De magische halsband, krijgen Rutger, Thomas en Paco de hond een pakket opgestuurd met cadeautjes voor Paco. Maar vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen. Van wie komt dat pakket eigenlijk? En waarom gedraagt Paco zich zo raar? Als Paco dan ook nog verdwijnt, komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen en natuurlijk hun hond te redden.

  Een vrolijk en kleurrijk verhaal vol humor en spanning. Met heel veel tekeningen en strippagina's. Het eerste boek in een nieuwe serie over je favoriete YouTube-helden. Dit móet je gelezen hebben!

 • Een zinvol leven Nieuw

  Een zinvol leven

  Fokke Obbema

  `Een zinvol leven' is Fokke Obbemas nieuwste beschouwende boek. `Het is alsof er bij me aan de deur wordt geklopt: hoe zit het, wat vind jij eigenlijk?' Zo omschreef een lezer het effect van de interviews die Volkskrant-journalist Obbema publiceerde in `De zin van het leven' (2019). Die gesprekken over de essentie van het bestaan voerde hij met bekende en onbekende Nederlanders na zijn hartstilstand in 2017. Ze bleken in een behoefte te voorzien, zijn boek werd een bestseller.
  Dit nieuwe boek, `Een zinvol leven', vormt een bundeling van de daaropvolgende interviewreeks, beginnend met de vraag: `Wat is voor u een zinvol leven?' Dat levert opnieuw toegankelijke, maar ook diepzinnige gesprekken op. Aan bod komt een grote variëteit aan standpunten over waar het in het leven om zou kunnen of moeten draaien. Ook geeft Obbema zijn kijk op de betekenis van wat bij iedereen door het hoofd dwarrelt: het eigen levensverhaal.

 • Wafeltje + Mochi - Weet wat je eet! Nieuw

  Wat is het recept voor vriendschap?
  Beste vrienden Wafeltje en Mochi weten dat lekker eten mensen samenbrengt. Dus als ze beginnen aan hun nieuwe baan in de supermarkt, willen ze hun collega's graag op iets lekkers trakteren. Maar wat zullen ze maken? Het antwoord op deze vraag stuurt hen de hele wereld rond. Ze gaan op zoek naar ingrediënten, nieuwe smaken en ontmoeten nieuwe vrienden.
  In dit smakelijke prentenboek ga je mee met Wafeltje en Mochi, die je misschien wel kent van hun Netflix-serie, op hun ontdekkingstochten gevuld met heerlijk eten.

 • Zie mij graag Nieuw

  Zie mij graag

  Sarah Meuleman

  • Lebowski
  • 17 September 2021

  De Vlaamse zusjes Lieve (11) en Margot (16) rijden met hun vader, bestsellerauteur Saul Mertens, terug naar huis na een feestelijke avond als de auto van de weg raakt en verongelukt. Niemand begrijpt hoe het ongeluk op zo'n stille landweg heeft kunnen gebeuren.
  Vijftien jaar later worstelen beide zussen nog steeds met de gevolgen van die gebeurtenis. Wanneer de excentrieke Saul verwikkeld raakt als verdachte in de geruchtmakende verdwijningszaak van een jong meisje, heeft dat ingrijpende consequenties voor zijn dochters. Margot gelooft onvoorwaardelijk in haar vaders onschuld. Lieve, die in Amsterdam woont, keert terug naar de plek waar ze is opgegroeid om te achterhalen wat er is gebeurd. Hoe sterk zijn familiebanden? Hoe lang kun je in onschuld geloven? En hoeveel kun je vergeven?
  Zie mij graag is een zinderende Vlaams-Nederlandse roman vol tederheid en suspense, over familie, verlangens en fantomen. Over weglopen van het verleden en toch weer omkijken. Over bang zijn om pijn te doen en toch weer te kwetsen. Over dromen en onmogelijkheden. Over hoe ver we gaan om gezien te worden. Als wie we zijn. Of wie we liever waren geweest.

 • La Table de Caron Nieuw

  La Table de Caron

  Alain Caron

  Wie uit eten gaat bij de familie Caron waant zich hartje Amsterdam in Parijs. Werkelijk alles is er zoals je verlangt van een moderne, kwalitatief hoogstaande bistro. Van de sfeer tot aan het personeel en het typerende servies en meubilair, maar bovenal de elegante gerechten waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden.
  In La Table de Caron komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot aan zalm en croûte, boeuf bourguignon en een onnavolgbare bouillabaisse. En van de klassieke madeleines tot aan tarte Tatin met crème-fraîche-ijs of een cappuccino van mousse au chocolate toe. Met dit boek heeft u alles in huis om te dineren zoals de familie Caron dat het liefste doet.

 • Handleiding Moreel Beraad Nieuw

  Wil je systematisch leren nadenken over ethische kwesties op de werkvloer? Wil je moreel beraden leren leiden? Wil je je gespreksvaardigheden verder verdiepen? Wil je zelf gespreksleiders opleiden? De derde editie van de Handleiding moreel beraad is en blijft de onmisbare gids voor zowel beginners als experts!
  Nieuw in deze editie zijn de hoofdstukken over het leiden van moreel beraden en het trainen van gespreksleiders via platforms als Zoom. Gebleven is de praktische, systematische insteek met vele praktijkvoorbeelden. Verder biedt de Handleiding:
  * Alle ins en outs van moreel beraad uitgelegd op vier niveaus: van beginner tot expert.
  * Systematische stap-voor-stap bespreking van de zeven fasen van moreel beraad.
  * Verbreding en verdieping op ethisch-theoretisch en praktisch-communicatief vlak.
  * Uitgebreide bespreking van allerlei hobbels die je als gespreksleider in de praktijk kunt tegenkomen.
  * Handige tools als het kernberaad (de snelste manier om moreel beraad te leren leiden) en de kernvraag-generator (altijd een goede onderzoeksvraag!).
  * Tutorials: ondersteuning via www.vangorcumstudie.nl.
  Dit boek is niet alleen onmisbaar voor wie een moreel beraad wil leren leiden of er aan wil deelnemen, maar ook voor zorgprofessionals die meer aandacht willen geven aan ethiek op de werkvloer en voor aankomende professionals die met ethische vraagstukken moeten leren omgaan.

  Over de auteurs
  Drs. Menno de Bree doceert filosofie en ethiek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en is hoofddocent bij de postacademische opleiding Ethiek in de zorgsector (Radboud UMC Nijmegen).
  Dr. Eite Veening was tot zijn pensionering werkzaam als kerndocent communicatie aan het UMCG.
  Beide auteurs hebben een ruime ervaring in het leiden van moreel beraad in zorginstellingen en in het opleiden van zorgprofessionals tot gespreksleider.

 • De moord in het klooster Nieuw

  Deel 1 in de LA DOLCE VITA-serie. Het is middag in het klooster van Santa Caterina - en zuster Isabella is verbaasd: de klokken luiden niet voor het gebed. Wanneer Isabella kijkt wat er aan de hand is, doet ze een verschrikkelijke ontdekking: zuster Raffaela ligt levenloos op de binnenplaats van het klooster. De vrolijke non moet van de klokkentoren zijn gevallen. Maar was het echt een ongeluk, zoals de moeder-overste stellig beweert? Isabella kan dat niet geloven! En wat betekent het getal, dat naast de dode vrouw in het stof is geschilderd? Samen met de jonge carabiniere Matteo gaat Isabella op onderzoek uit en komt al snel een duister geheim tegen... Nu helpt alleen goddelijke hulp!

 • Wendbaar als het woelig wordt Nieuw

  Als er iets is waar we allemaal naar streven, zowel in ons persoonlijk leven als op ons werk, dan is dat ongetwijfeld het gevoel van vervulling, welzijn en zingeving. Niet altijd makkelijk in onze complexe wereld. Een grote hulp daarbij kan een goed werkend kompas zijn. Een betrouwbaar instrument dat richting geeft en moeiteloos inspeelt op veranderingen. Wendbaar als het woelig wordt is zo'n kompas. Het zal jou zowel persoonlijk bijstaan als richting geven in je team of organisatie, of zelfs in de brede context van onze samenleving. Het boek helpt je ontdekken waar jouw bronnen van veerkracht zitten, geeft inspiratie over hoe jij je veerkracht en die van je team kunt vergroten, en helpt je om anderen te stimuleren tot energiek en duurzaam samenwerken.

 • Stinkhond is jarig Nieuw

  Stinkhond is jarig

  Colas Gutman

  • Lannoo
  • 21 September 2021

  Stinkhond wil heel graag jarig zijn.
  Daarom geeft hij een feestje in zijn vuilnisbak.
  Iedereen is uitgenodigd. Maar zal er wel iemand komen?
  En welke cadeautjes zal hij krijgen? Eigenlijk wil Stinkhond maar één ding:
  Dat Plattekat hem helpt zijn mama terug te vinden.
  Het lijkt er op dat dit nog gaat lukken ook...

 • De Vier Elementen Nieuw

  De Vier Elementen

  Robert Pollack

  De Vier Elementen van Robert Pollack, auteur van De Taak, is een meeslepende roman over naziroofkunst, familiegeheimen en grote liefde.

  De Duitse industrieel Bernhard Wenzel wordt ervan beschuldigd dat zijn bedrijf vier kostbare schilderijen verbergt. Deze schilderijen, De Vier Elementen, zijn tijdens de Kristallnacht door de nazi's van een joodse familie geroofd. Wenzel ambieert een politieke carrière binnen de rechts-nationalistische partij en kan dit schandaal er niet bij hebben. Aan advocaat Leo Spier de taak hem te helpen.

  Maar wat is er tachtig jaar geleden gebeurd? Bernhards vader mocht niet kiezen voor de half-joodse vrouw van wie hij hield, omdat de familieonderneming afhankelijk was van de Duitse oorlogsindustrie. Hebben De Vier Elementen toen al een rol gespeeld? Voor advocaat Spier is deze delicate zaak een grote uitdaging, niet alleen vanwege zijn joodse achtergrond, maar ook omdat hij tegenover Christine Lavergne komt te staan, een Franse advocaat met wie hij een verleden heeft.

  De Vier Elementen van Robert Pollack is een intrigerend verhaal voor de fans van Joël Dicker en Donna Tartt.

  `Ik heb De Vier Elementen verslonden! Pollack schrijft met vaart en flair. Naziroofkunst is een geweldig onderwerp dat heden en verleden verbindt.' - Nicolien Mizee

  `De teruggave van naziroofkunst was vorig jaar nog volop in het nieuws na een wetswijziging. Voor de nazaten van de oorspronkelijke, Joodse eigenaren is het moeilijker geworden hun bezittingen terug te krijgen. Pollakcs tweede thriller haakt daar op uitstekende wijze op in.' - VN Detective & Thriller Gids 2021


  Over De Taak

  **** `Voortreffelijk geschreven, ambitieus van opzet, met een paar fijne karakters en een bevredigende plot.' - NRC Handelsblad

  ***** `Imponerende vertelkracht. Pollack is er op originele wijze zeer goed in geslaagd verschillende verhaallijnen waarin macht, chantage en geheimen naar voren komen parallel aan elkaar te laten lopen.' - Mr.

  `Het is dat de Amerikaanse president nooit een boek leest - anders zou je hem van harte Robert Pollacks De Taak willen aanbevelen.' - de Nederlandse Boekengids

 • Het begint met een vonk Nieuw

  De beste feelgood vind je in Redwood Ridge, in de bergen van Oregon...

  Parker Maloney is de sheriff van het stadje Redwood. En hij is een van de weinige singles in de stad die het niet op een rennen zet als het zogenaamde drakentrio eraan komt - de O'Grady-dames die iedereen in Redwood schaamteloos proberen te koppelen. Parker vindt het niet erg om aan iemand gekoppeld te worden. Tenminste, totdat Maddie Freemont in Redwood verschijnt... zijn aartsvijand van de middelbare school. Zij is de enige die hem met slechts enkele woorden op de kast kan krijgen. Hij zou haar soms wel kunnen wurgen. Of kussen. Hoe dan ook, zolang ze maar haar mond houdt ...

  `Heerlijk en intens vermakelijk. Een charmante, oprechte, sexy en romantische leesbeleving.' - USA Today

 • Het meidenlijfboek Nieuw

  Het meidenlijfboek van Nina Brochmann en Ellen Støkken Dahl (bekend van Het wonder daaronder) is een verfrissende gids voor alle meiden in de puberteit.

  Volwassen worden is geen kinderspel. Je lichaam verandert, je hormonen grijpen de macht en je brein ondergaat een soort reshuffle. In Het meidenlijfboek leggen Nina Brochmann en Ellen Støkken Dahl alles uit wat je wilt weten over de puberteit. Of het nu gaat om seksuele weerbaarheid, haargroei en menstruatie-armoede, of om emoties, je brein en de moed om jezelf te zijn. Als artsen én als vrouwen kennen de auteurs het meisjeslichaam vanbinnen en vanbuiten. Ze geven tips, vertellen geheimen en verhalen uit het echte leven en geven goed advies als je op het punt staat de puberteit in te gaan of er al middenin zit.

  `Een briljant en fantastisch boek over onderwerpen waar we normaal gesproken niet over durven te praten.' Verdens Gang (een van de grootste Noorse dagbladen) *****

 • Gek op jou Nieuw

  Gek op jou

  Tijan

  Gek op jou is het tweede deel in de verslavende Fallen Crest-serie vol romantiek en highschooldrama. Voor fans van De Royals van Erin Watt en de After-serie van Anna Todd. Aanbevolen voor lezers van 16 jaar en ouder.
  Samantha woont sinds kort in het gigantische landhuis van haar moeders nieuwe vriend en zijn twee zoons. Logan en Mason Kade zijn bad news én hot. Sam is smoorverliefd op Mason en hij op haar. Maar niet iedereen vindt dat leuk. Vooral haar moeder niet. Wanneer een geheim uit Sams verleden boven komt, heeft ze al haar moed en kracht nodig. Anders kan ze haar toekomst met Mason wel vergeten.
  'Ik ben tot over mijn oren verliefd op de Kade-broers: ze zijn hot as hell.' Lezer op GOODREADS

 • Kernbewustzijn Nieuw

  Kernbewustzijn

  Liz Koch

  Kernbewustzijn van Liz Koch is het praktische antwoord op de verrassende bestseller Psoas, de spier van de ziel. In de kern van je lichaam ligt wijsheid besloten waar je door middel van beweging bij kunt komen. In Kernbewustzijn vertelt Liz Koch je hoe met oefeningen en praktische tips.

  Je zwemt, danst, loopt of springt; beweging staat nooit los van (het) leven. Bewegen is de kern van ons mens-zijn. Ons lichaam weet intuïtief hoe het het liefst wil bewegen en hoe we blokkades en aandoeningen zelf kunnen oplossen. Deze kennis is in onze kern aanwezig en vanuit deze kern kan ons leven weer stromen. Liz Koch helpt je je somatische intelligentie te vergroten door anders naar beweging te kijken én anders in beweging te komen. Met veel oefeningen, rijk geïllustreerd met zwart-wit foto's.

  Een fascinerend en praktisch boek voor iedereen die bezig is met de vergroting van het lichaamsbewustzijn.

 • Hierna Nieuw

  Hierna

  Catherine Wolff

  `Hierna' van Catherine Wolff is een cultuurgeschiedenis van de hemel vanuit zowel religieuze als niet-religieuze visies. Welk beeld hebben we van de hemel? Wie of wat zouden we daar kunnen tegenkomen? In deze boeiende cultuurgeschiedenis verdiept Catherine Wolff zich in de manier waarop mensen en culturen de hemel door de eeuwen heen hebben gekarakteriseerd. Ze beschrijft hoe verschillende religies en geloofsovertuigingen dit idee hebben ingekleurd en hoe niet-religieuze invloeden vanaf de Verlichting tot de hedendaagse niet-religieuze visies op de hemel daarop hebben ingewerkt.

  Wat leeft er onder mensen en wat maakt hun opvattingen onderscheidend en opvallend? Hoe mensen de hemel zien en waarom we het er al duizenden jaren ideeën over hebben, zijn vragen die de kern van onze menselijkheid vormen, zegt Wolff, en zij beantwoordt ze met fascinerende details.

  `Prachtig geschreven, vakkundig onderzocht en meesterlijk gepresenteerd: deze reis langs hoe de hemel door de geschiedenis heen is begrepen, is absoluut fascinerend.' James Martin SJ

 • Een spel van licht Nieuw

  'Een spel van licht' van Charles Martin gaat over de succesvolle fotograaf Tucker Mason, die precies weet hoe hij dingen kan vastleggen die anderen niet kunnen zien. Maar wat hij niet weet, is hoe hij in het reine kan komen met zijn verleden. Hoe kan hij zijn vader vergeven nadat die hem jarenlang zo slecht heeft behandeld?

  Het enige goede wat zijn vader ooit heeft gedaan, was het inhuren van Miss Ella, de huishoudster door wie Tucker en zijn broer zijn opgevoed en die van hen hield alsof ze haar eigen kinderen waren. Miss Ella is inmiddels overleden, maar in Tuckers gedachten is ze nog altijd springlevend.

  Als zijn halfbroer ontsnapt uit een psychiatrische instelling en zijn jeugdvriendin met haar zoon op zijn pad komt, wordt Tucker gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan. Maar dat vraagt om een stap in de genade waarin hij nauwelijks gelooft.

 • Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven Nieuw

  De Canadese journalist Anne Bokma neemt in 'Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven' een jaar lang iedere maand een andere spirituele richting onder de loep. Zo probeert ze te mediteren met Headspace, doet ze aan yoga met geiten, gaat ze bosbaden, kiest ze alvast een doodskist uit en probeert ze magic mushrooms. Bokma plaatst haar nieuwe spirituele ervaringen in haar persoonlijke levensgeschiedenis. Het resultaat is een boek met een warme vertelstem, geschreven met veel zelfspot en de nodige humor.

empty