Filter
Formaten
Prijs
guy didelez
-
Kaat is in de wolken: ze heeft net leren chatten en maakt al meteen een vriend, Wannes. Het klikt tussen de twee en al gauw wil Wannes weten hoe het meisje eruitziet. Kaat is echter te beschaamd om een foto online te zetten. Ze heeft een gespleten lip en is erg onzeker over haar uiterlijk. Lien, de beste vriendin van Kaat, stelt het meisje gerust: na al de operaties kun je er bijna niets meer van zien. Toch wil Kaat liever wat wachten. Ze wordt immers opnieuw geopereerd en daarna zal ze er nog beter uitzien. Pas dan wil ze Wannes een foto laten zien. Maar dan blijkt dat Kaat niet alles in de hand heeft ...
-
Cannes, juni 1882. De 15-jarige Maxime wordt ontvoerd en naar zijn echte moeder gebracht: Charlotte, zus van de Belgische koning Leopold II, ooit Keizerin van Mexico. Ze wordt nu gevangen gehouden in het kasteel van Boechout bij Meise...
De reis naar België verloopt allerminst rimpelloos. Onderweg komt Maxime te weten dat Charlotte niet meer bij haar volle verstand zou zijn. De ontmoeting met "Zotte Charlotte" brengt de jongen danig uit zijn evenwicht. De verwarring wordt nog groter als het dienstmeisje Marguerite, op wie Maxime hevig verliefd wordt, haar versie van de feiten geeft.
In deze heerlijk romantische historische thriller, oorspronkelijk verschenen als jeugdroman, zijn waarheid en leugen niet van elkaar te scheiden. Het verhaal overspant een heel mensenleven, en weet de sfeer van de late negentiende eeuw en de waanzin van Charlotte treffend te vatten. -
Stien is mijn maatje. Nee, niet mijn vriendin.In het opvanghuis waar ik verblijf, is geen plaats voor echte vriendschap. Hooguit een gevoel van verbondenheid, waarbij je de ene wat liever hebt dan de andere. Ik ben Brillenkas. Simona zegt het zo vaak dat ik het soms nauwelijks nog hoor. Ik draag inderdaad een lelijk brilletje, met dikke ronde glazen. Maar Simona heeft het wel voor me uitgekozen. Zij kiest alles voor ons uit. Zij bepaalt ons leven.
-
Veertien dagen later deden Kimberly en ik onze eerste communie. Samen met ons waren er nog vier andere kinderen die beloofden dat hun zieltje voor eeuwig aan God zou toebehoren. Ik droeg een witte jurk met rode bolletjes en mijn haar was lang en gekruld. Ik vond mezelf het mooist. De andere meisjes - Kimberly inbegrepen - droegen kleren van jute. Dat was toen volop in de mode. Ik vond het maar niks. Alsof ze een aardappelzak droegen. Mijn jurk was veruit het duurst en ik zag hoe de mensen mij bekeken met ogen van hoe-kunnen-ze-zo'n-dure-jurk-betalen? Ik was toen heel trots op mijn mama. Zij gaf me veel meer dan andere moeders hun kinderen gaven.
Armoede zit in Vlaanderen vaak verborgen achter anonieme gevels. Toch is het een harde realiteit voor een op de tien gezinnen. Ik ben iemand/niemand vertelt het unieke verhaal van Emilie en haar gezin. Zij slaagt erin om alles, van bij haar geboorte tot vandaag, 31 jaar later, neer te laten schrijven in een roman over haar leven. Een leven in een generatie van armoede in onze welvaartsmaatschappij.
In het nawoord wordt de inhoud in een breder kader geplaatst, want het boek staat model voor het leven van vele andere mensen die generatie-arm zijn.
Voor meer informatie, bezoek zeker de website www.ikbeniemandniemand.be -
Laurens is jong en maakt muziek. De wereld ligt aan zijn voeten en hij kan alles aan. `Unbreakable me', noemt hij zichzelf. Maar dan loopt het mis in de liefde. Zijn opa sterft. Corona breekt uit. Zijn beste vriend keert hem de rug toe en papa en mama maken zoveel ruzie dat hij begint te lopen. Snel. Sneller. Snelst.
Hij woont alleen in de caravan en begint minder en minder te eten. Hij vermagert zienderogen, maar trekt drie truien over elkaar aan zodat niemand het kan zien. Tot op een dag het verdict valt: anorexia.
Meer eten en minder bewegen raadt iedereen aan. Maar zo makkelijk is het niet. Er is een nijdig stemmetje in zijn hoofd dat net het tegenovergestelde dicteert...
Guy Didelez studeerde voor leraar Nederlands en gaf lange tijd les. Hij schrijft jeugdverhalen, toneelteksten en scenario's. Jaarlijks geeft hij honderden lezingen in scholen en zijn boeken worden geregeld herdrukt.
Laurens Van de Velde specialiseert zich in klassieke gitaar aan het conservatorium van Gent. Hij hoopt met dit boek veel mensen te bereiken die harde klappen in het leven kregen en hen te laten zien dat er - hoe diep je als mens ook mag zitten - altijd redding mogelijk is.