Erdee Media Groep - Uitgeverij de Banier

 • Lotte (15) is hopeloos verliefd op Leonard, een knappe jongen
  uit 5 vwo. Als blijkt dat het wederzijds is, is ze dolgelukkig.
  Deze positieve wending in haar leven is meer dan
  welkom, want ze heeft nogal wat narigheid in haar leven
  te verwerken. Toch voelt Lotte zich onzeker over haar
  relatie met Leonard. Hij is echt superlief voor haar, maar
  hij laat ook merken dat het allemaal wel wat spannender
  mag. Wat bedoelt Leonard hiermee en hoever wil ze zelf
  eigenlijk gaan?

  Bas zit bij Lotte in havo 4 en werkt met Lotte samen aan
  een opdracht voor wiskunde. Hij moet toegeven dat hij
  meer dan gemiddelde belangstelling heeft voor haar, maar
  het lijkt wel of Lotte een muur om zich opgetrokken heeft.
  Wat is er aan de hand met de eens zo vrolijke klasgenoot?
  En heeft Leonard daar misschien iets mee te maken?

  Een boeiende young-adultroman over een actueel thema.

  Mirjam Schippers (1993) schrijft al sinds
  ze jong is verhalen. In 2015 verscheen
  haar debuut bij uitgeverij De Banier:
  De opdracht, een young adult roman. Daarna
  volgden twee andere romans voor
  jongeren.

 • Frank voelt een duw tegen zijn rugzak. Hij schiet naar voren, naar het
  dunne ijs. PLOEMP! Kopje onder in het ijskoude water.
  Wie gaf die duw? Zijn zusje Fleur, omdat ze boos op hem was? Bob,
  die hem droge kleren leende? Of gewoon iemand die hij niet kent?
  Frank gaat het uitzoeken. Maar hoe moet hij erachter komen?
  Politieagent Arjen heeft een goed idee. Frank houdt zijn adem in ...
  Wie was de dader?

  Dit verhaal is ook leuk voor oudere kinderen die moeite met lezen
  hebben. Ze zullen dolgraag de oplossing van het raadsel te weten
  komen!

 • Hoi! Ik ben Meggie (je spreekt de g uit zoals de g in google) en ik ben 11 jaar. Ik ben net verhuisd naar een GROOT OUD HUIS aan de rand van een dorp. Boven de deur van ons huis staat met sierlijke letters Fluitekruid geschreven. Mijn ouders willen dit huis helemaal gaan opknappen. Maar ik houd me in deze zomervakantie bezig met andere dingen. Er zijn GEHEIMEN in en rond ons oude huis te vinden... Een geheimzinnige HUURSTER, raadselachtige TEKENS en verborgen SCHUILPLAATSEN. Ik wil de raadsels oplossen, allemaal...
  Help jij Meggie mee? Lees dan dit eerste deel in de serie 'Huize Fluitekruid'.

 • Rob is gek op baardagamen en wil graag zo'n hagedis als huisdier. Hij is dan ook vaak te vinden bij dierenwinkel Zwenkie om de baardagamen te bekijken.
  Op een nacht wordt hij wakker van vreemde geluiden. Vanuit zijn dakraam ziet Rob een vrachtwagen staan bij Zwenkie. Mannen dragen af en aan kooien de dierenwinkel binnen. Daar hangt een luchtje aan!
  De volgende dag gaat Rob samen met zijn vriend Henri kijken wat er aan de hand is. Ze ontmoeten Eline, die helpt in de winkel van haar oom. Maar de vrienden kunnen niets verdachts vinden. Hoewel ... Als Rob nog even bij zijn lievelingsdieren kijkt, merkt hij iets vreemds op. Er liggen vier eieren bij de baardagamen, maar één ei is anders!
  Als Rob en Henri stiekem foto's maken van het verdachte ei, loopt het helemaal mis. Gelukkig krijgen ze hulp van Eline, maar de zaak is daarmee nog niet afgedaan ...

 • Lynn Leeflang heeft haar havo-examen er net opzitten als ze te horen krijgt dat ze niet wordt toegelaten op het conservatorium. Haar droom om van pianospelen haar beroep te maken spat als een zeepbel uit elkaar.
  Welke opleiding moet ze nu kiezen? En wat is eigenlijk Gods wil voor haar leven? Lynn komt er niet uit en overweegt een tussenjaar te nemen. Dit plan neemt vaste vormen aan als ze in contact komt met een stel uit Engeland dat een au-pair zoekt voor hun twee kinderen.
  Lynn besluit het avontuur aan te gaan. Dat ze een halfjaar haar familie en vrienden achter zal moeten laten is wel even slikken. Juist nu haar vriendschap met Maurits steeds serieuzere vormen aanneemt, wordt het lastig om het contact voort te zetten.
  Wat gaat deze tussenstop in Engeland betekenen voor Lynn's relatie en toekomst?

  Mirjam Schippers schrijft al sinds ze jong is verhalen. In 2015 verscheen haar debuut: De opdracht, een young adultroman. Time-out is haar vijfde roman. Dit boek is een vervolg op Chaos, maar kan ook apart gelezen worden.

 • Het leven van de 15-jarige Dávid Melnyk in Oekraïne is armoedig en uitzichtloos. Zijn vader heeft hem van school gehaald. Thuis, op de varkensboerderij, mag hij het vieze werk doen terwijl vader zijn roes ligt uit te slapen. Dávid haat zijn vader en vindt het wel prima als hij op een dag plotseling vertrekt. Wat Dávid niet weet, is dat zijn vader naar de stad Snizjne in Donetsk is gegaan om daar de separatisten te leiden in hun strijd voor onafhankelijkheid. Dávid wordt onverwacht in deze strijd betrokken als hij op een nacht lucht krijgt van een geheim raketsysteem. Deze ontdekking is levensgevaarlijk en stelt hem voor grote vragen. Is zijn vader soms ook medeplichtig aan het neerhalen van het passagiersvliegtuig de MH17?

 • Als Fleur hoort dat haar moeder verliefd is op Julian, moet ze even slikken. Het is ruim vier jaar geleden dat haar vader is overleden. Ze had nooit gedacht dat dit zou kunnen
  gebeuren. Wat gaat dit allemaal betekenen voor haarzelf, haar tweelingbroer Sem en haar zusjes?
  Voor Fenna geldt precies hetzelfde. Het nieuws dat haar vader een vriendin heeft, vindt ze best lastig. Ze heeft altijd moeite met veranderingen en ze vindt het daarom erg spannend om kennis te maken met het gezin van Naomi.
  Om elkaar beter te leren kennen besluiten Naomi en Julian met beide gezinnen op vakantie te gaan. De gezamenlijke vakantie op een camping in het Zwarte Woud levert veel mooie momenten op. Fleur en Fenna ontdekken dat ze erg verschillend zijn, maar het heel goed met elkaar kunnen vinden. Als hun ouders aankondigen dat ze willen gaan trouwen, kunnen ze daarmee alleen maar heel blij zijn!

  Help! Mam is verliefd! is het eerste deel van 'Samen!', een supergezellige meidenserie over het samengestelde gezin van Julian en Naomi.

 • Hoi,
  Ik ben Lizzy. Nou ja, eigenlijk heet ik Elizabeth, maar iedereen noemt mij Lizzy. En dat vind ik zelf ook veel leuker. Ik ben dol op dieren en later wil ik modeontwerpster worden.
  Dit dagboek heb ik gekregen van mijn praatjuf. Om in op te schrijven hoe ik me voel, was het idee. Eigenlijk was ik niet van plan dat te doen, maar het is toch wel fijn dat ik zeker weet dat mijn geheimen bij jou veilig zijn. Over Laura, mijn zus. En die akelige ziekte van haar. Gaat het nu nooit over?! Soms weet ik echt niet meer wat ik ervan moet denken. Ik hou van mijn zus, maar tegelijk ... Dat dus. Volgende keer meer.

 • nog een week, dan is het feest.
  kas heeft er veel zin in.
  hij kreeg een taak,
  hij zegt de tekst op in de hal.

  kas voelt zijn buik.
  wat doet zijn buik raar.
  als hij maar niet ziek wordt.

  Het is bijna Kerst. Kas kijkt uit naar het feest. Hij kreeg van de juf een taak: hij mag de tekst opzeggen! Maar vlak voor het feest voelt Kas zich niet fijn. Wat nu?

  Een mooi boek dat beginnende lezers helemaal zelf kunnen lezen!

 • Lieke van de Zanden gaat met haar vader mee om evangelisatiefolders uit te delen in de buurt van het asielzoekerscentrum. Daar ontmoet ze twee meisjes: Fátima en Naomi.
  Fátima is moslima. Ze woont in het azc en voelt zich daar eenzaam. Naomi's vader komt in de gevangenis terecht en haar ouders willen niets van de Bijbel weten.
  Beide meisjes raken bevriend met Lieke. Het contact met Lieke en haar ouders is voor Fátima en Naomi heel belangrijk. Vooral omdat ze daardoor de Heere Jezus mogen leren kennen. Maar het betekent ook dat het voor Fátima gevaarlijk wordt =

  Dit boek is gebaseerd op afzonderlijk ware gebeurtenissen.

 • Sander, Rhodé en Michiel reizen in de kerstvakantie naar het besneeuwde Hürtgenwald in Duitsland. Ze zijn de enige gasten op de camping, maar dat vinden ze geen probleem. Terwijl hun ouders genieten van de rust, verkennen de Campers de omgeving te voet. Natuurlijk nemen ze hun nieuwe drone mee. In de omgeving zijn veel bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en het is een gevaarlijk gebied vanwege de munitie die er nog zou liggen.
  Als de Campers hun drone laten vliegen boven afgezet gebied en later op hun camera beelden ontdekken van een jongen, is hun nieuwsgierigheid gewekt. Wat doet die jongen daar? En wat betekent die ijselijke gil die ze middenin nacht vanuit het bos horen? De Campers gaan op onderzoek uit. En voor ze het weten, raken ze verzeild in een avontuur waarin elke seconde telt =
  Dit is het vijfde deel in de serie Campers, bedoeld voor avontuurlijke jongens en meiden vanaf 10 jaar.

 • Ook al zijn Jenthe en Levi nu naar Oostenrijk verhuisd, natuurclub De Sterrentellers blijft bestaan! Niels en Sem reizen de eerste de beste zomervakantie meteen achter Jenthe en Levi aan. En ook daar, in het land van bergen en meren, blijkt de vier vrienden een belangrijke taak te wachten. Niet de nachtdieren hebben dit keer hun hulp nodig, maar ... de beren! De Sterrentellers doen wat ze kunnen. Ongevaarlijk is hun actie niet.

 • Als Erik in de polder rondzwerft, vindt hij een dode roofvogel. Net als hij hem opgepakt heeft, komt een grote man dreigend op hem af. 'Dus jij bent de dader', zegt hij grimmig. 'Daar zal ik werk van maken! Ik heb je op de foto gezet!'
  Erik heeft geen idee wie er tegenover hem staat. Wel is meteen duidelijk dat er met de man niet te praten valt. Hoewel, als hij hem later nog eens tegenkomt, is hij gedraaid als een blad aan de boom. Ook Eriks vrienden Ad en Arend maken kennis met de onvoorspelbare man. Al snel is duidelijk dat hij iets in zijn schild voert. Iets wat het daglicht niet kan verdragen.
  Erik gaat op onderzoek uit. Maar dat moet hij duur bekopen ...

  Misdaad rond het WTC is het eerste deel van 'De drie op avontuur'. In deze serie beleven Erik, Ad en Arend spannende avonturen.

 • In de buurttuin en in de boomhut is het altijd fijn. Maar dat zijn zaklamp wordt gestolen, vindt Jonathan minder leuk. Bovendien verdwijnen de babytomaatjes spoorloos, stoppen de kippen met eieren leggen en ligt de oude koekenpan opeens niet meer in de zandbak! Heeft de peuk die Jonathan in de boomhut vindt, soms iets met deze raadsels te maken?
  Een leuk verhaal met een sympathieke sfeer. Het decor waartegen het zich afspeelt, maakt het extra bijzonder!

 • In het gebied waar dokter Douwe Daman en zijn zoon Dario leven en wonen vond 55 jaar geleden een verschrikkelijke ramp plaats. Een gletsjertong brak af en stortte boven op de barakken van arbeiders, die bouwden aan de Mattmarkstaudamm. Als herdenking wordt er nu een halve marathon georganiseerd richting de plaats waar de ramp gebeurde. Dario en zijn vriend Sebastian starten samen met een groot aantal enthousiaste deelnemers op de dag van het evenement. Douwe is als arts aanwezig. Ze kunnen geen van allen vermoeden dat het heel anders zal uitpakken dan ze ook maar hadden kunnen denken.

 • Suus en Sem gaan vissen.
  Ben wil dat ook.
  Maar hij is nog te klein.
  Ben huilt heel hard.
  'Stil nou!' zegt Sem. 'Zo vang ik niets.'
  Mam heeft een idee.
  Zo vangt Ben tóch vis.
  En Sem?
  Vangt Sem ook een vis?

  Suus en Sem gaan vissen is een vrolijk leesboekje voor beginnende lezers.

 • Snel trek ik de knalroze envelop uit de
  brievenbus. Ik zie een kriebelig scheef
  handschrift en een rijtje buitenlandse post zegels.
  Zie je wel. Het is echt een bijzondere brief. Een
  brief uit het buit enland. Misschien van tante Janet,
  of van Helen?

  Rosa krijgt een bijzondere uit nodiging voor de TEA PART Y
  van mevrouw Appletree. Ext ra leuk is dat Rosa's beste
  vriendin Maart je ook mee mag. Het feest wordt gehouden
  op een vervallen landgoed in Frankrijk.

  Eenmaal op het landgoed worden de gasten aan het werk
  gezet om er een supergezellige party van t e maken. Maar
  er zijn ook allerlei raad sels die Rosa samen met Maartje
  probeert op t e lossen. Waarom is Harmen op het feest?
  En wat doet zijn vader met dat vreemde meet apparaat?

  Rosa's teaparty is het derde
  deel van een supergezellige
  meidenserie voor meisjes
  van 9 jaar en ouder.

 • Het gaat niet goed met de zaak van Max' vader.
  Maar ook met papa zelf is er iets aan de hand.
  Als Max steeds weer lege bierflesjes
  vindt, weet hij het: zijn
  vader is verslaafd aan
  alcohol. Het gaat steeds
  slechter met papa. Hij
  helpt Max niet meer bij
  zijn huiswerk, is vaak weg
  en komt zelfs niet meer
  in de kerk.
  Op een dag vindt Max
  zijn vader bewusteloos in
  zijn kantoor. Papa moet
  in therapie, maar wordt
  hij ooit weer beter?
  En zullen de jongens op
  school ophouden met
  hun nare opmerkingen over
  papa?
  Want het blijft zijn vader

 • Het einde van het tweede brugklasjaar van Bas en Charlotte is bijna aangebroken. De klas is druk bezig om voorbereidingen te treffen voor een werkvakantie naar Roemenië. Met hulp van enkele ouders gaan ze een schooltje opknappen van Roma-kinderen. Het idee om samen de handen uit de mouwen te steken is afkomstig van Bas. Toch voelt hij zich er zelf niet helemaal happy bij: met zijn twee linkerhanden is hij bang dat hij eerder een sta-in-de-weg zal zijn dan hij echt een bijdrage zal kunnen leveren. Eenmaal in Roemenië blijkt dat reuze mee te vallen. Met inzet van iedereen weet de klas in bijna twee weken tijd een prachtig resultaat te bereiken. En al bouwend leert Charlotte zichzelf weer een stukje beter kennen.
  Met illustraties van Daan van Oostenbrugge.

 • Hallo, ik ben Mirjam!
  Thuis speel ik vaak met mijn broertje Jelle.
  Of met mijn vriendjes en neefje.
  Dan beleef ik van alles en nog wat!
  In dit boek spaar ik knopen.
  Ik heb daarvoor een knopenpotje.
  In elk verhaaltje gebeurt er iets met mijn knopen.
  Tel jij mee hoeveel knopen er in mijn potje zitten?

  Een vrolijk voorleesboek dat speels de kans geeft om te tellen met je kleuter.

  Doelgroep: Kinderen van 4-7 jaar en hun ouders

 • Bram staart voor zich uit. Dus de burgemeester komt niet. Dat is jammer.
  'Juf.' Bram steekt zijn vinger op. Hij krijgt ineens een idee. 'Juf!'
  'Ja, Bram', zegt juf Julia.
  'Ik vind het jammer dat de burgemeester niet komt. Kunnen we hem een brief sturen en vragen of hij mee komt eten?'
  Juf Julia fluit. 'Goed idee, Bram!'

  Groep 2 van Bram en Tijs heeft een projectweek. Bram heeft superveel zin om naar school te gaan, want ze gaan allemaal leuke dingen doen én in de klas ontbijten.
  Juf Maria doet geheimzinnig over een belangrijke gast die bij het ontbijt aanwezig zal zijn. De klas denkt dat het de burgemeester is, maar volgens juf Julia heeft groep 2 het mis. Zou het een idee zijn om de burgemeester tóch uit te nodigen, vraagt Bram. Juf Julia vindt het een goed plan. Maar = juf Maria mag dit niet weten! Kan groep 2 een geheim bewaren?

  Dit is een vrolijk deeltje met avonturen van Bram, Tijs en hun klas. Het verhaal is geschikt om voor te lezen aan kleuters. Eerder verschenen De grap van groep 3, De kunst van groep 4, Het feest van groep 5 en Het geheim van groep 6.

 • Sander en Rhodé gaan met hun ouders en hun vriend Michiel een weekje op vakantie naar het Friese Eernewoude. Deze keer nemen ze ook hun spiksplinternieuw rubberboot met buitenboordmotor mee, waarmee ze de Friese wateren verkennen.
  Niet ver van de camping wordt een vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog geborgen. De interesse van de Campers is meteen gewekt. Dat geldt ook voor de toeristen Douwe en Loes. Zij zijn antiekhandelaars en volgen de vorderingen bij de opgraving van de Lancaster nauwgezet. Maar er zijn meer interessante ontdekkingen dan alleen de berging van het vliegtuig =
  De Campers vermoeden dat Douwe en Loes iets in hun schild voeren en gaan op onderzoek uit. Dan volgen de spannende gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op. Als dat maar goed afloopt!

  Met illustraties van Adri Burghout

 • Suus en Sem spelen op het ijs.
  Suus kan al schaatsen.
  Sem wil het ook. Maar het lukt niet.
  Hij glijdt steeds weg.
  'Ik stop ermee', zegt Sem boos.
  Is het nu uit met de pret?
  Nee, want opa heeft een goed idee!

  Suus en Sem gaan schaatsen is een vrolijk en winters leesboekje voor beginnende lezers.

 • In haar volle breedte staat Lena daar. 'Dus jij gooit schillen in mijn bed?' schreeuwt ze. 'Hier, dan krijg jij wat van mij!' Met een zwaai kiepert ze een volle emmer water over Vilma heen. 'Ik zal je je grapjes afleren!'

  De 9-jarige Vilma uit Bolivia zou het liefst hard wegrennen. Het is thuis helemaal niet gezellig meer. Sinds haar vaders nieuwe vrouw bij hen is komen wonen, is de sfeer tot onder het nulpunt gedaald. Elke dag maakt Lena hetzelfde eten en als je niet uitkijkt, krijg je een pak slaag, of erger.
  Op een dag besluit Vilma dat het genoeg is. Samen met haar broer Charo neemt ze de benen. Een lift met een vrachtwagen brengt hen in een stad ver weg.
  Maar het leven op straat is gevaarlijk en hun vlucht lijkt uit te lopen op één grote mislukking. Moeten ze nu verder leven als straatkinderen, of is er toch ergens een veilige plek voor hen?

  Lijda Hammenga schreef met passie een (grotendeels) waargebeurd verhaal over een kindertehuis in Bolivia, dat is opgericht door Nederlanders.

empty