De Banier

 • Frank voelt een duw tegen zijn rugzak. Hij schiet naar voren, naar het
  dunne ijs. PLOEMP! Kopje onder in het ijskoude water.
  Wie gaf die duw? Zijn zusje Fleur, omdat ze boos op hem was? Bob,
  die hem droge kleren leende? Of gewoon iemand die hij niet kent?
  Frank gaat het uitzoeken. Maar hoe moet hij erachter komen?
  Politieagent Arjen heeft een goed idee. Frank houdt zijn adem in ...
  Wie was de dader?

  Dit verhaal is ook leuk voor oudere kinderen die moeite met lezen
  hebben. Ze zullen dolgraag de oplossing van het raadsel te weten
  komen!

 • Rob is gek op baardagamen en wil graag zo'n hagedis als huisdier. Hij is dan ook vaak te vinden bij dierenwinkel Zwenkie om de baardagamen te bekijken.
  Op een nacht wordt hij wakker van vreemde geluiden. Vanuit zijn dakraam ziet Rob een vrachtwagen staan bij Zwenkie. Mannen dragen af en aan kooien de dierenwinkel binnen. Daar hangt een luchtje aan!
  De volgende dag gaat Rob samen met zijn vriend Henri kijken wat er aan de hand is. Ze ontmoeten Eline, die helpt in de winkel van haar oom. Maar de vrienden kunnen niets verdachts vinden. Hoewel ... Als Rob nog even bij zijn lievelingsdieren kijkt, merkt hij iets vreemds op. Er liggen vier eieren bij de baardagamen, maar één ei is anders!
  Als Rob en Henri stiekem foto's maken van het verdachte ei, loopt het helemaal mis. Gelukkig krijgen ze hulp van Eline, maar de zaak is daarmee nog niet afgedaan ...

 • Het leven van de 15-jarige Dávid Melnyk in Oekraïne is armoedig en uitzichtloos. Zijn vader heeft hem van school gehaald. Thuis, op de varkensboerderij, mag hij het vieze werk doen terwijl vader zijn roes ligt uit te slapen. Dávid haat zijn vader en vindt het wel prima als hij op een dag plotseling vertrekt. Wat Dávid niet weet, is dat zijn vader naar de stad Snizjne in Donetsk is gegaan om daar de separatisten te leiden in hun strijd voor onafhankelijkheid. Dávid wordt onverwacht in deze strijd betrokken als hij op een nacht lucht krijgt van een geheim raketsysteem. Deze ontdekking is levensgevaarlijk en stelt hem voor grote vragen. Is zijn vader soms ook medeplichtig aan het neerhalen van het passagiersvliegtuig de MH17?

 • Als Fleur hoort dat haar moeder verliefd is op Julian, moet ze even slikken. Het is ruim vier jaar geleden dat haar vader is overleden. Ze had nooit gedacht dat dit zou kunnen
  gebeuren. Wat gaat dit allemaal betekenen voor haarzelf, haar tweelingbroer Sem en haar zusjes?
  Voor Fenna geldt precies hetzelfde. Het nieuws dat haar vader een vriendin heeft, vindt ze best lastig. Ze heeft altijd moeite met veranderingen en ze vindt het daarom erg spannend om kennis te maken met het gezin van Naomi.
  Om elkaar beter te leren kennen besluiten Naomi en Julian met beide gezinnen op vakantie te gaan. De gezamenlijke vakantie op een camping in het Zwarte Woud levert veel mooie momenten op. Fleur en Fenna ontdekken dat ze erg verschillend zijn, maar het heel goed met elkaar kunnen vinden. Als hun ouders aankondigen dat ze willen gaan trouwen, kunnen ze daarmee alleen maar heel blij zijn!

  Help! Mam is verliefd! is het eerste deel van 'Samen!', een supergezellige meidenserie over het samengestelde gezin van Julian en Naomi.

 • Hoi,
  Ik ben Lizzy. Nou ja, eigenlijk heet ik Elizabeth, maar iedereen noemt mij Lizzy. En dat vind ik zelf ook veel leuker. Ik ben dol op dieren en later wil ik modeontwerpster worden.
  Dit dagboek heb ik gekregen van mijn praatjuf. Om in op te schrijven hoe ik me voel, was het idee. Eigenlijk was ik niet van plan dat te doen, maar het is toch wel fijn dat ik zeker weet dat mijn geheimen bij jou veilig zijn. Over Laura, mijn zus. En die akelige ziekte van haar. Gaat het nu nooit over?! Soms weet ik echt niet meer wat ik ervan moet denken. Ik hou van mijn zus, maar tegelijk ... Dat dus. Volgende keer meer.

 • nog een week, dan is het feest.
  kas heeft er veel zin in.
  hij kreeg een taak,
  hij zegt de tekst op in de hal.

  kas voelt zijn buik.
  wat doet zijn buik raar.
  als hij maar niet ziek wordt.

  Het is bijna Kerst. Kas kijkt uit naar het feest. Hij kreeg van de juf een taak: hij mag de tekst opzeggen! Maar vlak voor het feest voelt Kas zich niet fijn. Wat nu?

  Een mooi boek dat beginnende lezers helemaal zelf kunnen lezen!

 • Lieke van de Zanden gaat met haar vader mee om evangelisatiefolders uit te delen in de buurt van het asielzoekerscentrum. Daar ontmoet ze twee meisjes: Fátima en Naomi.
  Fátima is moslima. Ze woont in het azc en voelt zich daar eenzaam. Naomi's vader komt in de gevangenis terecht en haar ouders willen niets van de Bijbel weten.
  Beide meisjes raken bevriend met Lieke. Het contact met Lieke en haar ouders is voor Fátima en Naomi heel belangrijk. Vooral omdat ze daardoor de Heere Jezus mogen leren kennen. Maar het betekent ook dat het voor Fátima gevaarlijk wordt =

  Dit boek is gebaseerd op afzonderlijk ware gebeurtenissen.

 • Als Erik in de polder rondzwerft, vindt hij een dode roofvogel. Net als hij hem opgepakt heeft, komt een grote man dreigend op hem af. 'Dus jij bent de dader', zegt hij grimmig. 'Daar zal ik werk van maken! Ik heb je op de foto gezet!'
  Erik heeft geen idee wie er tegenover hem staat. Wel is meteen duidelijk dat er met de man niet te praten valt. Hoewel, als hij hem later nog eens tegenkomt, is hij gedraaid als een blad aan de boom. Ook Eriks vrienden Ad en Arend maken kennis met de onvoorspelbare man. Al snel is duidelijk dat hij iets in zijn schild voert. Iets wat het daglicht niet kan verdragen.
  Erik gaat op onderzoek uit. Maar dat moet hij duur bekopen ...

  Misdaad rond het WTC is het eerste deel van 'De drie op avontuur'. In deze serie beleven Erik, Ad en Arend spannende avonturen.

 • In de buurttuin en in de boomhut is het altijd fijn. Maar dat zijn zaklamp wordt gestolen, vindt Jonathan minder leuk. Bovendien verdwijnen de babytomaatjes spoorloos, stoppen de kippen met eieren leggen en ligt de oude koekenpan opeens niet meer in de zandbak! Heeft de peuk die Jonathan in de boomhut vindt, soms iets met deze raadsels te maken?
  Een leuk verhaal met een sympathieke sfeer. Het decor waartegen het zich afspeelt, maakt het extra bijzonder!

 • In het gebied waar dokter Douwe Daman en zijn zoon Dario leven en wonen vond 55 jaar geleden een verschrikkelijke ramp plaats. Een gletsjertong brak af en stortte boven op de barakken van arbeiders, die bouwden aan de Mattmarkstaudamm. Als herdenking wordt er nu een halve marathon georganiseerd richting de plaats waar de ramp gebeurde. Dario en zijn vriend Sebastian starten samen met een groot aantal enthousiaste deelnemers op de dag van het evenement. Douwe is als arts aanwezig. Ze kunnen geen van allen vermoeden dat het heel anders zal uitpakken dan ze ook maar hadden kunnen denken.

 • Suus en Sem gaan vissen.
  Ben wil dat ook.
  Maar hij is nog te klein.
  Ben huilt heel hard.
  'Stil nou!' zegt Sem. 'Zo vang ik niets.'
  Mam heeft een idee.
  Zo vangt Ben tóch vis.
  En Sem?
  Vangt Sem ook een vis?

  Suus en Sem gaan vissen is een vrolijk leesboekje voor beginnende lezers.

 • Familie De Jongh gaat in de zomer op vakantie naar Saas-Grund, in Zwitserland. Op een van de vakantiedagen krijgt Vera schilderles van Marjolein, de galeriehoudster die ze tijdens de vorige vakantie heeft leren kennen. Terwijl Vera de bergen op het doek probeert vast te leggen, vindt vlak voor haar ogen een lawine plaats. Vier Duitse jongeren worden onder de sneeuw bedolven.
  Als familie De Jongh een helikoptervlucht maakt boven het gebied waar de lawine plaatsvond, doet Edwin een bijzondere ontdekking. Samen met Peter en Vera gaat hij op onderzoek uit

 • Snel trek ik de knalroze envelop uit de
  brievenbus. Ik zie een kriebelig scheef
  handschrift en een rijtje buitenlandse post zegels.
  Zie je wel. Het is echt een bijzondere brief. Een
  brief uit het buit enland. Misschien van tante Janet,
  of van Helen?

  Rosa krijgt een bijzondere uit nodiging voor de TEA PART Y
  van mevrouw Appletree. Ext ra leuk is dat Rosa's beste
  vriendin Maart je ook mee mag. Het feest wordt gehouden
  op een vervallen landgoed in Frankrijk.

  Eenmaal op het landgoed worden de gasten aan het werk
  gezet om er een supergezellige party van t e maken. Maar
  er zijn ook allerlei raad sels die Rosa samen met Maartje
  probeert op t e lossen. Waarom is Harmen op het feest?
  En wat doet zijn vader met dat vreemde meet apparaat?

  Rosa's teaparty is het derde
  deel van een supergezellige
  meidenserie voor meisjes
  van 9 jaar en ouder.

 • Tijdens zijn vakantie in Zwitserland krijgt Timo, piloot op een traumahelikopter, een telefoontje. Een collega van Lifelinerstation 1 in Amsterdam heeft een auto-ongeluk gehad. Er is dringend een vervanger nodig. Omdat Timo ook 's nachts mag vliegen, is hij de aangewezen persoon om het Amsterdamse team te komen versterken.
  Maar algauw blijken er op het station van Lifeliner 1 vreemde dingen te gebeuren. Als het team van Lifeliner een brief vindt met een bedreigende boodschap van een onbekende afzender, komt alles op scherp te staan.

  Opnieuw veel spanning, maar ook de nodige humor in dit zesde deel van de Lifelinerserie.

  Avi M6, Clib 7 vanaf 10 jaar.

 • In Timo's gezin zijn grote zorgen na de
  geboorte van de tweeling. Daardoor is hij
  minder inzetbaar op de traumahelikopter.
  Gelukkig vallen chief pilot Marco en zijn
  collega's graag voor hem in.
  Een nieuwe verpleegkundige is het team komen versterken: Munir, een jonge man
  met Turkse roots. Munir doet zijn werk heel goed en het is een prettige collega.
  Toch merkt Marco iets vreemds in zijn gedrag. Wat is dat? En waarom doet Munir
  zo? Het lukt Marco niet om daar de vinger achter te krijgen ...
  Deel 12 in de serie 'Lifeliner 2' bezorgt de lezer opnieuw veel spanning en leesplezier!
  en een aanslag?
  Lifeliner

 • Na hun geslaagde reis naar Rome komen Bas, Charlotte en de rest van de bruggers er achter dat hun roem als beste brugklas van Nederland vergankelijk is. Na de zomervakantie dreigt de klas uit elkaar te vallen, omdat een deel van de leerlingen naar de havo en een deel naar het vwo gaat. Iets waar Bas en Charlotte en ook Merel helemaal niet blij mee zijn, maar hoe los je zoiets op?
  En algauw blijkt dat dit niet het enige probleem is waar de bruggers tegenaan lopen ...

  Hoezo problemen? is het derde deel van de serie 'Bas en Charlotte'. De luchtige opmaak met veel tekeningen maken deze boeken extra leuk om te lezen.

  Met illustraties van Daan van Oostenbrugge.

 • Dit boek is een vrije bewerking van een
  oud Engels verhaal uit de 19e eeuw van
  Fannie Eden.
  Beulah, dochter van een om haar geloof
  door haar vader verstoten gravin,
  is op kostschool. Haar moeder wordt
  ziek en sterft, waarna Beulah in het
  huis van de jonge dokter, die haar moeder
  heeft behandeld, wordt opgenomen.
  Haar grootvader, de graaf van Castleton,
  wil aan haar goed maken wat hij
  aan zijn dochter heeft misdaan en
  neemt haar terug op het kasteel. Ondanks
  de vele verleidingen houdt Beulah
  vast aan haar geloof Na veel beproevingen
  wordt zij na het overlijden
  van haar grootvader, de graaf, erfgename
  en gravin van het landgoed
  Castleton. Zij huwt met de jonge dokter,
  die steeds contact met haar heeft
  gehouden.
  Een boeiend en spannend boek voor
  meisjes van 10 - 16 jaar, maar ook voor
  ouderen.

 • Bas en Charlotte zijn blij dat hun klas niet
  uit elkaar gevallen is. Maar er is één probleem:
  er zit een nieuw meisje bij hen in de
  klas, Carla. Vanaf de eerste schooldag ligt ze
  dwars en dat komt de sfeer niet ten goede.
  Bas probeert iets te bedenken waar ze met
  heel de klas hun schouders onder kunnen
  zetten, om het saamhorige gevoel van vorig
  schooljaar weer terug te krijgen.
  Maar als klas HV2 bezig is met de uitvoering
  van zijn plan, komen de leerlingen erachter
  dat Carla iets verbergt.
  Stoorzender! is het vierde deel van de serie
  'Bas en Charlotte'. Leeftijd: 10 jaar en
  ouder.

 • Jens gaat op zijn knieën voor zijn nachtkastje zitten. Voorzichtig
  trekt hij het deurtje open. Het is donker binnenin.
  En het ruikt een beetje vreemd.
  Jolien buigt zich voorover.
  'Kom dan!' roept Jens zachtjes. Er klinkt geritsel. Even later
  houdt hij een lichtbruin bolletje in zijn hand. 'Dit is Wollie.
  Mooi, hè?' Trots laat hij de hamster aan Jolien zien.
  'Ah!' Jolien aait met haar vinger over zijn rugje. Ze legt haar
  wang tegen zijn vacht. 'Wat is- ie zacht! Net een bolletje
  wol!'

  Het is bijna dierendag. Iedereen in de klas kijkt ernaar uit,
  behalve Jens en Jolien. Zij hebben geen huisdier om mee
  te nemen naar school. Jens en Jolien proberen bij een paar
  buren in de Tjalkstraat een dier te lenen, maar dat mislukt.
  Dan besluit Jens om stiekem zelf een hamster te kopen.
  Zou dierendag nu toch een feestje worden?

  Opnieuw een vlot en humoristisch geschreven verhaal in
  de serie 'Jens en Jolien'. Door het opstel van Jolien kom je
  ook allerlei dingen over dierendag te weten.

 • Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven...' Sanne hurkt op het grasveldje op het midden van het plein. Poeh, wat staan die bloemetjes dicht bij elkaar. Die kan ze niet goed meer tellen. 'Sanne!' hoort ze Sep roepen. Ze springt op en zwaait. Sep holt naar haar toe. 'Wat doe je?' 'Ik tel die witte klokjesbloemen.' 'Dat zijn sneeuwklokjes', zegt Sep. 'O ja, nu weet ik het weer!' roept Sanne.

  Dit tweede deel staat weer vol met vrolijke verhalen over Sep en Sanne. In twaalf voorleesverhalen beleven de twee vrienden nieuwe avonturen. Sep en Sanne mogen stemmen voor een nieuw speeltoestel op het pleintje. Ze gaan samen naar de kinderboerderij en doen een wedstrijdje met stoepkrijt. Wat ze verder voor leuks beleven, lees je in dit gezellige voorleesboek voor kleuters!

  Niet alleen kinderen, maar ook de voorlezende volwassenen zullen van de verhalen genieten. Ze zijn ook heel geschikt voor gebruik op school.

 • Rosa en Maartje ontdekken op weg
  naar school een afgedankte naaimachine.
  Met een bedenkt Rosa een supergoed
  plan voor Koningsdag. Ze gaat samen
  met Maartje leuke spulletjes maken om in
  hun eigen marktkraam te verkopen!
  Maar dan begint Susan zich ermee t e
  bemoeien. En daar is Rosa niet blij mee. Ze voel t
  dat het niet goed gaat, maar ze kan toch niet zeggen
  dat Susan niet mee mag doen? Rosa probeert haar
  gevoel het zwijgen op t e leggen, maar ze is nu eenmaal
  een gevoelsmens. En al snel blijkt dat ze gelijk heeft ...
  Loopt het hele plan nu in de soep?
  Rosa's shop is het vijfde en laat ste deel van een
  supergezellige meidenserie voor meisjes van 9 jaar
  en ouder.

 • Eetje en de kraai

  Maarten Brand

  Deel 2 serie Eetje
  Kra-kra-kra ... Pok-pok-pok.
  Eetje vliegt naar buiten.
  Jim holt achter hem aan.
  Dan zien ze hem.
  Een grote zwarte vogel.
  Eetje is boos op de kraai. De vogel maakt alles vies.
  Maar Eetje heeft een goed idee ...
  Een spannend verhaal voor beginnende lezers.
  Met illustraties van Ingrid ter Koele.

 • Het gaat niet goed met de zaak van Max' vader.
  Maar ook met papa zelf is er iets aan de hand.
  Als Max steeds weer lege bierflesjes
  vindt, weet hij het: zijn
  vader is verslaafd aan
  alcohol. Het gaat steeds
  slechter met papa. Hij
  helpt Max niet meer bij
  zijn huiswerk, is vaak weg
  en komt zelfs niet meer
  in de kerk.
  Op een dag vindt Max
  zijn vader bewusteloos in
  zijn kantoor. Papa moet
  in therapie, maar wordt
  hij ooit weer beter?
  En zullen de jongens op
  school ophouden met
  hun nare opmerkingen over
  papa?
  Want het blijft zijn vader

 • Lotte (15) is hopeloos verliefd op Leonard, een knappe jongen
  uit 5 vwo. Als blijkt dat het wederzijds is, is ze dolgelukkig.
  Deze positieve wending in haar leven is meer dan
  welkom, want ze heeft nogal wat narigheid in haar leven
  te verwerken. Toch voelt Lotte zich onzeker over haar
  relatie met Leonard. Hij is echt superlief voor haar, maar
  hij laat ook merken dat het allemaal wel wat spannender
  mag. Wat bedoelt Leonard hiermee en hoever wil ze zelf
  eigenlijk gaan?

  Bas zit bij Lotte in havo 4 en werkt met Lotte samen aan
  een opdracht voor wiskunde. Hij moet toegeven dat hij
  meer dan gemiddelde belangstelling heeft voor haar, maar
  het lijkt wel of Lotte een muur om zich opgetrokken heeft.
  Wat is er aan de hand met de eens zo vrolijke klasgenoot?
  En heeft Leonard daar misschien iets mee te maken?

  Een boeiende young-adultroman over een actueel thema.

  Mirjam Schippers (1993) schrijft al sinds
  ze jong is verhalen. In 2015 verscheen
  haar debuut bij uitgeverij De Banier:
  De opdracht, een young adult roman. Daarna
  volgden twee andere romans voor
  jongeren.

empty