Brave New Books

 • Djim van 11 jaar palmt Sander van 10 in tijdens het kampweekend van hun gymclub. Djim wil niet op kamp, dat is stom! Sander is verlegen en heeft geen aansluiting bij de anderen. Hij doet liever niet mee aan de pesterijen van Djim, maar dan heeft hij niemand meer. Zo gaat het al snel van kwaad tot erger en dan besluit Djim dat ze tijdens de nachtelijke tocht met bakker Postel, van uitspanning "De Witte Wieven" in Zwiep, de Witte Wieven gaan ontmaskeren. De tocht verloopt rustig, niemand heeft last van de pestkoppen en niemand vermist ze die nacht. Djim en Sander bevinden zich dan al lang in een hol onder de grond. En veilig is het daar allerminst. Er zijn steeds instortingen en de aanwezigheid van drie Witte Wieven maken het er niet prettiger op. Sander houdt het niet lang vol, hij is bang en ziek. Djim werpt zich nu op als beschermer van Sander, maar kan onder de grond ook niet veel uitrichten. Bakker Postel begint te vermoeden wat er gebeurd is met de jongens als die uiteindelijk vermist zijn. Maar wie zal hem geloven? Moet hij de politie inlichten? En wat doen die vrouwen steeds op zijn uitspanning? Hij gaat op onderzoek naar het bestaan van de echte Witte Wieven.

 • De Tovenaar van Oz

  L. Frank Baum

  Op een dag wordt Dorothy door een wervelwind naar het Land van Oz gebracht. Ze gaat op zoek naar een manier om terug te keren naar huis. Tijdens haar tocht ontmoet ze de Vogelverschrikker, de blikken Houthakker en de Laffe Leeuw.

 • De zomervakantie is bijna ten einde. De voorafgaande periode zijn er Teun vreemde dingen opgevallen. Zijn vriend Bert heeft weinig vertrouwen in het verhaal dat er iets niet pluis is in het dorp.
  Totdat ... de twee vrienden â s avonds op onderzoek uitgaan in de omgeving van villa Walrust. Een donkere zwarte wagen komt met gierende banden en gedoofde lichten de hoofdweg opgereden. Bert smakt tegen de grond! Met hoge snelheid nadert een andere auto.
  Nadat de ambulance is vertrokken, blijken zowel de jongen als de ziekenwagen van de aardbodem te zijn verdwenen!
  De volgende ochtend ontmoet Teun - als geluk bij een ongeluk - Els. Hij neemt haar in vertrouwen en samen belanden ze in een hachelijk avontuur bij het Veerhuis. Maar ook Bert gaat samen met zijn nieuwe makker op verkenning en doet een bijzondere ontdekking.
  Een plotseling opstekende windhoos met hevige regenval veroorzaakt paniek. De bontgekleurde trein van het wereldbefaamde circus Sarrosana wacht inmiddels op het vertreksein voor een tournee door het land.
  De lapjeskat van de steenfabriek sluipt rond het tuinhuis bij villa Walrust. Daar valt toch niets meer te halen? Of misschien ...?

 • Als zoon van een boswachter is Stijn erg geïnteresseerd in alles wat er in het bos gebeurt. Hij weet heel veel over vogels en andere dieren. Wanneer zijn nieuwe klasgenoot Daan dezelfde belangstelling blijkt te hebben, kan hun vriendschap niet meer stuk. Uren brengen ze samen in het bos door. Het liefst houden ze hun belevenissen geheim voor hun klasgenoten en zelfs voor hun ouders. Maar als de jongens tijdens hun avonturen allerlei vreemde dingen ontdekken en zelfs geconfronteerd worden met echte boeven, dan wordt het wel heel erg spannend en loopt het hen bijna uit de hand

 • Daphne en Maryse zijn al jaren beste vriendinnen. Ze hebben ook bijna nooit ruzie. Maar of dat zo blijft? Ze houden ook allebei erg veel van katten. Daphne heeft ook een eigen kat; Mischa. De vriendinnen zijn dolblij als Daphne nog een kat krijgt; de kat van Maryse's oom Ivar. Maar is dat wel zo'n goed idee? Is Ivar wel eerlijk over alles wat hij vertelt? Of is dit reden voor de eerste echte ruzie tussen Daphne en Maryse? En wil Mischa wel een andere kat erbij in haar huis? Wil je weten hoe dit allemaal afloopt? Lees dan dit boek.

 • Doordat Koen konijn en Erik eekhoorn altijd in een boom bij de klas van meester Jan van de Bosbeekschool te vinden zijn, kunnen zij praten, lezen en rekenen. Dit biedt Koen en Erik de mogelijkheid om allerlei ondeugende dingen uit te halen.
  Samen met de wijze Umberto uil helpen ze de andere dieren in het bos als er iets aan de hand is. Dat is ook wel nodig, want in dat bos van Koen konijn en Erik eekhoorn gebeurt van alles. Wat is er bijvoorbeeld met koningin Regina rat aan de hand, waarom is Nellie nijlpaard zo vals en wie steelt het eten van de jonge vogeltjes?
  De belevenissen en houding en gedrag van de dieren zijn direct te vertalen naar het dagelijks leven, waarin Umberto uil het goede voorbeeld geeft.
  De onderliggende verhaallijn is boeiend voor de voorlezer.

 • Fred ontevree

  Coralie D. Franck

  Frederik De Wijze is er vijftien en doodongelukkig. Hij voelt zich thuis en op school niet op zijn plaats. Gecast in het verkeerde leven, zeg maar. Want Frederik is een geboren muzikant en leeft enkel voor de muziek. Gek genoeg lijkt niemand dit te merken en zijn ouders al helemaal niet. Wanneer hij op een dag de unieke kans krijgt om de plaats in te nemen van megaster Fred Ontevree, aarzelt hij geen moment. Enthousiast waagt hij de sprong. Waarna hij er snel achter komt dat niets is wat het lijkt in het leven van een twintigjarige supersterâ ¦

  Boek vol spanning en avontuur voor lezers vanaf 14 jaar.

 • Er lopen mensen rond, zelfs kinderen en pubers, die op een dag iets ongewoons meemaken. Zo ongewoon dat daarna niets nog ooit hetzelfde is of kan zijn. Dit overkwam ook Elisabeth de Graaf, een verstandige, knappe meid van zestien. Op een dag belandde ze van onze eenentwintigste eeuw plotseling in de zestiende eeuw. Hoe kwam ze daar terecht en waarom? En wat gebeurde daar precies? Krijg jij graag een antwoord op die vragen? Duik dan gewoon dit boek in. Reis met haar mee dwars door tijd en ruimte heen, en lees wat haar overkwam. Want, het zou ook jou kunnen overkomen.

 • Doordat Koen konijn en Erik eekhoorn altijd in een boom bij de klas van meester Jan van de Bosbeekschool te vinden zijn, kunnen zij praten, lezen en rekenen. Dit biedt Koen en Erik de mogelijkheid om allerlei bijzondere, vrolijke en ondeugende dingen uit te halen. Maar ook om kinderen te hulp te schieten als dat nodig is.
  Samen met de andere dieren uit het bos weten Koen en Erik op zeer creatieve wijze de kinderen uit de klas van meester Jan te helpen. Ze weten waar andere dieren goed in zijn en doen een beroep op hun hulp. Zo helpen ze bijvoorbeeld Paul die wordt gepest in een zwemwedstrijd en Sylvie die haar oorbellen kwijt is.
  Door de gebeurtenissen wordt de fantasie van de kinderen geprikkeld en wordt spelenderwijs een appel gedaan op het moreel besef. De verhaaltjes hebben tevens een bescheiden educatief karakter, doordat informatie over seizoenen, de natuur en het gedrag van dieren in het verhaal is verwerkt. Dagelijkse gewoonten worden speels aan de orde gesteld, met humor voor klein en groot.

 • Leo is een ondernemend jongetje van 9 jaar. Hij woont samen met zijn moeder in een dorpje.
  Zijn vader is weggegaan na Leoâ s geboorte en waarom, dat is een groot geheim. Op zolder liggen spullen van zijn vader, maar zijn moeder wil niet dat hij daar komt. Daarom heeft ze de deur afgesloten.
  In de zomervakantie ontmoet Leo het meisje Lot. Lot heeft ook geen vader, hij is overleden. Lot vindt dat Leo het geheim moet ontrafelen. Dit is het begin van een spannende zoektocht met een verrassende afloop.
  Leo Leeuwtje, een avontuurlijk verhaal voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar.

 • Het papa meisje

  Fredrik Hamer

  Anasha woont met haar mama op een wolk. Anasha houdt veel van haar moeder, maar ze wil ook graag een vader hebben. Met de hulp van de dieren gaat ze op zoek naar een papa. Een spannend avontuur begint.

  Bonus: Snottoetje. Een dik meisje wordt vreselijk gepest op school. Op advies van een fee eet ze voortaan alleen nog uit haar neus. Het meisje wordt met de dag mooier en slanker. Maar haar klasgenootjes zinnen op wraak.

  Bonus: Het parfum. Een arm meisje wil graag lekker ruiken. Haar mama is echter te arm om een flesje parfum te kopen. Gelukkig heeft een lieve fee een bijzonder geschenk voor haar. Het meisje is dolgelukkig. Maar dan ontmoet ze een vervelende honingbij.

 • Verloren

  Liz Hoogeveen

  VERLOREN
  De 10- jarige Jack en de 12- jarige Tess wonen samen met hun vader (de kapitein) en mega veel passagiers op een reusachtig cruiseschip. Na jarenlang luxe vermaak beginnen ze zich te vervelen. Daarom bedenken ze tientallen plannen om aan wal te komen en een écht, avontuurlijk leven te beginnen. Dan ontmoeten ze de oude schoonmaakster Thea. Die is erg verdrietig, omdat haar man weg is naar een boeveneiland. Jack en Tess willen haar graag helpen. Ze krijgen ook hulp van een rijke vrouw genaamd Halfrida. Met z'n vieren bedenken een fantastisch plan. Maar wanneer ze er bijna lijken te zijn, gebeuren er allerlei vreemde dingen. Op een dag verdwijnt Tess zelfs. Jack is erg geschrokken en gaat op onderzoek uit. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid...


  Liz Hoogeveen is op 11 maart in 2001 geboren. Zij schreef dit spannende boek in 2013. Behalve verhalen schrijven houdt ze ook erg van blokfluiten, voetballen en zwemmen. Ze vindt het fantastisch om op haar twaalfde al een boek te kunnen schrijven.

 • Slim is een nieuwsgierig jongetje. Als hij speelt dat hij een boef is, komt hij erachter dat een boef niet zo leuk is.

  "Lees je slim" zijn korte boekjes voor kinderen die leren lezen. Beginnend vanaf AVI-START, maar er zijn veel meer boekjes en niveaus van Slim in de maak.

 • Karel, een Amsterdamse puber, gaat samen met zijn vader logeren op het grote landgoed van zijn familie in Australië. Hij leert er zijn eigenwijze nichtje Jenny en haar pony's kennen en Tim, haar Aboriginal vriendje. Met Tim maakt Karel een lange tocht te paard door de bush. Ze sluiten vriendschap en Tim doet hem een ongewoon verzoek: ze worden broers. Dan gebeuren er steeds meer vreemde dingen. De zeearend duikt op en valt de pony's aan. En wat fluisteren de Aboriginal werkers achter zijn rug?
  Op Gunyah, ontmoet Karel John, de half-caste bushwalker. John neemt hem mee op walk-about dwars door het natuurreservaat. Als de zeearend ook daar verschijnt, vertelt John het verhaal van de verdwenen Aboriginal clan. Samen met Jenny gaat Karel naar Mullyan's Gully, waar de verdwenen Aboriginal stam leefde. Daar moet hij zijn vuurdoop ondergaan. Zal hij het meisje Ellanorah kunnen redden of zal hij zelf als een levende dode in de droomtijd blijven ronddolen..?
  Een verhaal over je eigen weg gaan, ook al weet je niet waar dat toe leidt. Over oude wonden en nieuwe vriendschappen, over verliefdheid en luisteren naar je hart en over Miwing, de dans van de Zeearend.

 • Gave gaven

  Linda Algra

  Iedereen heeft een talent. Tim, Anna en de andere hoofdpersonen uit dit boek ontdekken dat ze een bijzonder talent hebben, een gave gave, terwijl ze in andere dingen eigenlijk helemaal niet zo goed zijn. Stefan kan gewoon niet stilzitten en Niels schrijft soms alles achterstevoren. Of heeft dat misschien met elkaar te maken?
  Ondertussen droomt Emma van een eigen paard en zou Paul ontzettend graag topscoorder zijn.
  De verhalen in dit boekje gaan over dromen....die uitkomen.

 • Het is 1598; Holland zit midden in de tachtigjarige oorlog. Dit is de periode van de Kleine IJstijd, de Spaanse overheersing, Willem van Oranje en de geuzen. Jacco is veertien jaar en woont in Leiden. Hij kent Carolus Clusius, de man die in de eerste universiteitstuin planten kweekt. Na een nachtelijk avontuur blijkt dat er zeer zeldzame en kostbare tulpenbollen zijn gestolen. Enkele heeft Jacco gevonden. Met de nodige avonturen maakt Jacco, met tulpenbollen onderin zijn ransel, een reis door het gebied tussen Leiden en Haarlem. Hij doet Noordwijk, Sassenheim, Lisse en Hillegom aan. Hij leert kruisboog schieten, wordt overvallen in de Noordwijkerhout en werkt bij het kasteel van Teylingen. Tenslotte komt hij aan in Haarlem, maar zal daar de verkoop van zijn tulpenbollen goed aflopen? En hoe komt hij daarna thuis over dat woeste en onvoorspelbare Haarlemmermeer?
  Een boek gebaseerd op heemkennis van de Duin- en Bollenstreek, voor ieder die meer wil weten over het ontstaan van de streek, de geschiedenis van Holland en het dagelijks leven in die periode. Met fantastische tekeningen en met een fietsroute over de oude wegen en paden van dit sinds mensenheugenis bewoonde land.

 • Tootje is een klein meisje met veel fantasie. In de nacht bespreekt ze haar belevenissen met vijfentwintig knuffels. Wanneer ze met haar dieren over prinsessen praat, verandert de kijk op zichzelf. Dat wordt versterkt als er een nieuw meisje in de klas komt. Ze beseft dan pas dat ze een groot geheim met zich mee draagt waar zelfs haar ouders geen weet van hebben.

 • Karam

  Janny Spijker

  In het oude oerbos wordt een witte eenhoorn geboren. Dit is groot feest, want een witte eenhoorn is heel bijzonder. Hij kan dingen die niemand anders kan. Tenminste... dat is altijd gezegd. Nu bestaat er een heel oud verhaal, dat van ouders op kinderen is doorverteld, over een boze tovenaar. Het verhaal vertelt dat er dieren zijn achtergebleven. Dieren die dapper genoeg waren geweest om niet te vluchten. Deze "achterblijvers" zouden ergens diep in de grotten wonen.
  Professor Oelie roept Karam bij zich wanneer hij oud genoeg is en geeft hem de opdracht om de achterblijvers in de grotten te gaan zoeken.
  Eerst protesteert Karam. Waarom hij? Misschien bestaan die achterblijvers niet eens. Misschien was het zomaar een verhaal.
  "Dat is aan jou om uit te zoeken, Karam. Als ze bestaan, dan ben jij de enige die ze kan vinden", was de reactie van professor Oelie.
  Karam had er helemaal geen zin in, hij ging veel liever met zijn vriendjes spelen. Maar hij was wit. En daarom moest hij het toch proberen.
  Zijn vriendjes besloten bij Karam te blijven en hem te helpen met zijn zoektocht. Doordat elk vriendje zo zijn en haar eigen aardigheden heeft, werd de zoektocht een groot avontuur, waar ze

 • 'De zolder van mijn oudtante Odile' is een boek voor zowel jeugd als volwassenen. Het verhaalt over een achternichtje dat bij haar oudtante Odile uit Finsterwolde, in een groot, oud huis komt te logeren en daar tijdens haar struinen -wanneer oudtante haar middagdutje doet- op mysterieuze wijze een bijzondere ontdekking doet op zolder. Het boek gaat onder andere over David (inmiddels in de negentig) die jarenlang ondergedoken heeft gezeten en over 'oudoom Eduardus' die een cruciale rol in diens leven heeft gespeeld. De zolder, het achternichtje, de zoon van de bakker en diens opa, oudtante Odile en de overleden oudoom Eduardus: ze vertegenwoordigen allemaal een onlosmakelijk puzzelstukje van de puzzel die het verhaal is waarbij uiteindelijk alle verhaallijnen bij elkaar komen. 'De zolder van mijn oudtante Odile' beschrijft in hoofdlijnen, twee geschiedenissen: éen van de tweede wereldoorlog en de tijd aansluitend daaraan en éen van het heden.

 • Timon ligt al maanden in het ziekenhuis en heeft veel pijn. De dokters kunnen niet ontdekken hoe dat komt.
  Hij vindt het er niet fijn, tot hij ontdekt dat hij samen met Prik de spuit andere kinderen beter kan maken.
  Zodra Timon een oude doktersjas aantrekt heeft hij het gevoel dat hij een echte dokter is.
  Samen met Prik en Heli, de helikopter van het ziekenhuis, maakt hij 's nachts van alles mee.
  Als hij alle kinderen uit het ziekenhuis en ook zichzelf beter heeft gemaakt, gaat hij naar huis.
  Maar niet voor lang, belooft hij aan Prik en Heli. Hij komt terug als hij een echte dokter is.
  Dan gaan ze alle kinderen van de hele wereld beter maken.
  Is het een droom, is het zijn fantasie of is het allemaal echt....
  Het helpt Timon in ieder geval door een moeilijke tijd.

 • Bubbels

  Dawn Avalon

  Bubbels wordt geboren in een dorp met vuurspuwende draken.
  Tot ieders verbazing spuwt dit draakje geen vuur, maar water!

  Als dat maar goed gaat....

 • Bubbels

  Dawn Avalon

  Niet lang nadat Bubbels is weggelopen, stuit het draakje op een
  heus waterdraken dorp

  Zal hij hier zijn echte familie vinden?

 • De zoektocht van Joris, Stijn en Fien gaat verder. Met de sleutel van Bot in hun bezit, beginnen ze aan een nieuw avontuur. De tweede sleutel brengt hen naar New York, de jungle van beton, waar wolkenkrabbers en de immense mensenmassa het decor vormen voor een bloedstollende jacht doorheen de drukke stad. De vraag is alleen: Zijn zij de jagers of het wild?

 • Na een hevige hagelstorm vindt de acht jaar oude Lily de Winter een heel klein jongetje in haar tuin, nauwelijks groter dan haar hand. Ze neemt hem mee naar huis en verzorgt hem. Dan blijkt het om een sneeuwelfje te gaan, die graag weer naar het Sneeuwvlokkenrijk terug wil. Echter dit kan enkel met de hulp van een groot dier dat tegen de kou kan. Gelukkig wil Tia, een Siberische tijger, hen wel helpen.

empty