LetterRijn

 • Het midden van nergens

  `Kom dansen. Donja trekt me weg van Ard.
  We dansen een paar lange nummers achter elkaar door en zingen mee, alsof wij op het podium staan. Langzaam voel ik me meer relaxed, al blijven de ogen van Beer en Ard prikken. Ik probeer er niet op te letten en draai mijn rug naar hen toe. Liefst verdwijn ik verder in de menigte, maar Donja wil hier blijven. Zeker Beer in de gaten houden.
  `Hij kijkt naar je, overschreeuwt Donja de muziek.
  `Pech.
  `Hij vindt je leuk.
  Ik haal mijn schouders op. `Veel te oud.
  `Welnee, hij is twintig of zo. Net als Beer. Vijf jaar verschil. Kan best.
  `Mijn moeder ziet me aankomen.
  `Het gaat toch niet om haar.
  Ik bijt bijna mijn tong af en laat me meevoeren op de muziek. Typisch een Donja-opmerking.
  Tijdens een middag shoppen ontdekt Pasca in een oud winkeltje een amulet. De amulet leidt tot de ontmoeting met de oude vrouw Geertje, die een groot deel van haar leven een geheim met zich heeft meegedragen en daar tot op de dag van vandaag last van heeft.
  Terwijl Pasca op zoek gaat naar haar eigen identiteit raakt ze verwikkeld in spannende situaties. Zo wordt ze hevig verliefd op een wel heel foute jongen, ontstaat er ruzie met haar hartsvriendin en ontdekt ze na een emotioneel gesprek met Geertje dat je in je leven heel wat keuzes maakt. Keuzes die soms slecht uit kunnen pakken.

 • Rauw

  Yvonne Deinert

  Met de sportschool, school, zijn vrienden en zijn vriendin is het leven van de negentienjarige Bram best oké, tot in een klap alles anders wordt.
  Sporten, stappen, examens en feesten krijgen ineens een rauwe rand. Maar ondanks zijn woede, twijfels en verdriet gaat hij door.

  Rauw is een verhaal over verlies en pijn maar vooral over keihard vallen, opstaan en je leven na een heftige gebeurtenis weer op de rails krijgen.

  Net als in haar debuut Het midden van nergens slaagt Yvonne erin om een realistisch verhaal te schrijven, dat raakt en je lang bijblijft.

 • Mus

  Kristof Desmet

  Mus baalt als een stekker wanneer haar vader er met een jongere vrouw vandoor gaat. Als haar moeder, een lerares, een relatie met een collega begint, staat haar wereld helemaal op zijn kop. Vooral omdat De Kwal een van de meest vervelende leerkrachten van de school is. Samen met haar broer, Brix, probeert ze haar moeder op andere gedachten te brengen en de relatie te boycotten. Maar heiligt het doel alle middelen?

  Kristof Desmet (1971) werd in Roeselare geboren, maar woont sinds 2004 in Lauwe. Hij is leraar Nederlands in Ieper. Al jaren werkt hij mee aan leermethodes Nederlands bij uitgeverij Van In. Mus is zijn tweede boek voor jongeren.

 • Indigo

  Latoya Moirae

  De jarenlange vriendschap tussen de 18-jarige Caro en haar twee beste vrienden, de broers Nick en Noah, verandert van karakter op het moment dat ook de hormonen een rol gaan spelen. Tijdens een vakantie in Portugal gaat dat een steeds grotere rol spelen en dat blijft niet zonder gevolgen.
  Caro's vader Wyn heeft zo zijn eigen problemen die aan de oppervlakte komen wanneer hem steeds vaker vervelende ongelukjes overkomen.
  Als Caro de bloedmooie en mysterieuze Pia ontmoet, sluiten de twee vriendschap en wordt ze zich er meer en meer van bewust waar haar hart werkelijk ligt.
  Ondertussen raakt ze verstrikt in een afschuwelijke wraakmissie, gericht op iemand die lang geleden een jong meisje gruwelijk heeft mishandeld en voor het leven verminkt.
  Indigo is een Young Adult waarin liefde, spanning en wraak de boventoon voeren, waarbij het maar helemaal de vraag is of iedereen de vakantie ongeschonden doorkomt.


  Latoya Moirae is afgestudeerd als vertaler aan de Vertaalacademie Maastricht en ook al jaren werkzaam in dat beroep. Ze komt oorspronkelijk uit Sittard, maar woont al een tijdje in Rijswijk. Naast schrijven heeft Latoya nog veel meer passies en hobby's, waaronder: tekenen, schilderen, koken en bakken, zingen en gitaar spelen. Ze kijkt ook graag naar sport en doet zelf aan tennis, badminton, squash en fitness. Eerdere van haar verschenen boeken zijn de fantasy-trilogie Yougian en de roman De slang in het paradijs.

 • Het verdronken land

  Olga Ponjee

  Dit is geen oefening.


  Laat je jas en tas liggen, verlaat deze ruimte via de kortste weg en volg de aanwijzingen van de politie buiten. Gebruik geen liften. Ga geen onverlichte ruimtes binnen. Ze kunnen onder water staan. Schuil niet bij bomen of hoge gebouwen.


  Blijf kalm. Red jezelf. Wees voorbereid op het ergste.


  Ik herhaal. Dit is geen oefening.


  Nederland, de nabije toekomst. Een superstorm verwoest de dijken en zet een groot deel van het land onder water. Voedsel, medicijnen en huizen worden iedere dag schaarser, terwijl de vluchtelingenstroom vanuit het westen groeit. En dan wordt Emir Berk vermoord, de vooruitstrevende Turkse premier van Nederland, en is de paniek compleet.

  />
  Loekie Laroes, dochter van een beruchte journaliste, filmt per ongeluk de aanslag op Berk en wordt daarmee het volgende doelwit. In een van de vluchtelingenkampen ontdekt haar beste vriend, Jacinto Zondervan, een gruwelijk geheim. En Felix Rutgers van Rozenburg, zoon van een populistische politicus, wordt na een van zijn extravagante feesten ontvoerd door een radicale groepering.
  Terwijl de toestand snel verslechtert, ontrafelen de drie tieners een complot dat de toekomst van heel Nederland in gevaar brengt. Zijn ze samen sterk genoeg om het tij te keren?
  Olga Ponjee (1983) schrijft boeken, films en games. In haar vrije tijd maakt ze historische kostuums en metselt ze muurtjes van baksteen. Ze woont in een klein dorpje samen met haar vrouw, haar man, twee zoontjes, twee katten en drieduizend boeken.

  Dit is geen oefening.

  Laat je jas en tas liggen, verlaat deze ruimte via de kortste weg en volg de aanwijzingen van de politie buiten. Zij coördineert de vluchtroutes.

  Laat ramen en deuren gesloten. Gebruik geen liften. Ga geen onverlichte ruimtes binnen. Ze kunnen onder water staan. Schuil niet bij bomen of hoge gebouwen.

  Dit is een noodsituatie.

  Er is geen tijd om naar huis te gaan. Om spullen in te pakken. Om je vrienden of ouders te waarschuwen. Gebruik geen telefoons. Alle netwerken worden ingezet voor de evacuatie.

  Blijf kalm. Red jezelf. Wees voorbereid op het ergste.

  Ik herhaal.

  Dit is geen oefening.

 • Privacy Live

  Annet Hulst

  In Privacy Live, de nieuwste tv-hit van commerciële zender AirTV, worden Nederlanders stiekem gefilmd waarna hun grootste geheimen openbaar worden gemaakt. Elke week kijkt men massaal naar het programma, nieuwsgierig naar wat anderen verborgen willen houden.
  Ook de 17-jarige Jente, vastbesloten om ooit beroemd te worden, is een groot fan van Privacy Live. Haar vriendje Daniël werkt sinds kort als cameraman bij AirTV en zou willen dat Jente wat minder geobsedeerd was.
  En dan, op een dag, lijkt Daniël van de aardbodem verdwenen. Is hij boos op Jente? Of heeft hij zo zijn eigen geheimen?

  Annet Hulst is de initiatiefnemer van de websites Chicklit.nl en Vrouwenthrillers.nl. Ze is getrouwd, moeder van twee dochters en heeft een leuke baan in de IT. In haar vrije tijd schrijft ze en leest ze boeken in alle genres. Haar favoriete tv-programma is Expeditie Robinson.

empty