Erdee Media Groep - Uitgeverij de Banier

 • Lotte (15) is hopeloos verliefd op Leonard, een knappe jongen
  uit 5 vwo. Als blijkt dat het wederzijds is, is ze dolgelukkig.
  Deze positieve wending in haar leven is meer dan
  welkom, want ze heeft nogal wat narigheid in haar leven
  te verwerken. Toch voelt Lotte zich onzeker over haar
  relatie met Leonard. Hij is echt superlief voor haar, maar
  hij laat ook merken dat het allemaal wel wat spannender
  mag. Wat bedoelt Leonard hiermee en hoever wil ze zelf
  eigenlijk gaan?

  Bas zit bij Lotte in havo 4 en werkt met Lotte samen aan
  een opdracht voor wiskunde. Hij moet toegeven dat hij
  meer dan gemiddelde belangstelling heeft voor haar, maar
  het lijkt wel of Lotte een muur om zich opgetrokken heeft.
  Wat is er aan de hand met de eens zo vrolijke klasgenoot?
  En heeft Leonard daar misschien iets mee te maken?

  Een boeiende young-adultroman over een actueel thema.

  Mirjam Schippers (1993) schrijft al sinds
  ze jong is verhalen. In 2015 verscheen
  haar debuut bij uitgeverij De Banier:
  De opdracht, een young adult roman. Daarna
  volgden twee andere romans voor
  jongeren.

 • Lynn Leeflang heeft haar havo-examen er net opzitten als ze te horen krijgt dat ze niet wordt toegelaten op het conservatorium. Haar droom om van pianospelen haar beroep te maken spat als een zeepbel uit elkaar.
  Welke opleiding moet ze nu kiezen? En wat is eigenlijk Gods wil voor haar leven? Lynn komt er niet uit en overweegt een tussenjaar te nemen. Dit plan neemt vaste vormen aan als ze in contact komt met een stel uit Engeland dat een au-pair zoekt voor hun twee kinderen.
  Lynn besluit het avontuur aan te gaan. Dat ze een halfjaar haar familie en vrienden achter zal moeten laten is wel even slikken. Juist nu haar vriendschap met Maurits steeds serieuzere vormen aanneemt, wordt het lastig om het contact voort te zetten.
  Wat gaat deze tussenstop in Engeland betekenen voor Lynn's relatie en toekomst?

  Mirjam Schippers schrijft al sinds ze jong is verhalen. In 2015 verscheen haar debuut: De opdracht, een young adultroman. Time-out is haar vijfde roman. Dit boek is een vervolg op Chaos, maar kan ook apart gelezen worden.

 • 'Hoi. Mijn naam is Loïs Blijleven. Ik ben vijftien jaar en ik woon op een boot. Dus dat ben ik. En nu wil ik wel weten wie jullie zijn.'
  Na de zoveelste verandering van school besluit Loïs het anders aan te pakken. Ze wil niet langer klasvulling zijn, die iedereen alweer vergeten is zodra ze van ligplaats veranderen. Ze zal laten zien wie ze is, met een eigenzinnige kledingstijl en zelfbewust gedrag. En vragen over haar moeder zal ze handig omzeilen.
  Haar nieuwe rol gaat haar verbazend goed af. Het duurt maar even of twee jongens strijden om haar aandacht. Maar de een heeft daar heel andere redenen voor dan de ander =
  Een van hen weet door Loïs' onverschillige buitenkant heen te prikken. Langzamerhand beseft ze dat ze een keuze moet maken: wil ze de rest van haar leven het verleden achter zich aan blijven slepen of heeft ze de moed het nog éénmaal in de ogen te kijken?

 • William Zwanenburg was dik tevreden met zijn succesvolle leven. Maar als hij in zijn luxe woning onverwacht hardhandig aangepakt wordt door onbekende indringers, weet hij dat daar maar één reden voor kan zijn: de lening van twee miljoen die hij nog nooit afbetaald heeft. Hij is vastbesloten de politie er buiten te houden en toch is hij het zelf die de recherche op het spoor zet.
  Rechercheur Verschoor pakt de zaak op met nieuw élan, na een periode van gedwongen rust. Maar algauw blijkt alles ingewikkelder te liggen dan hij dacht en wordt ook hijzelf hard geraakt door deze zaak.
  Een spannende detective voor jongeren van 15 jaar en ouder.

 • Om de ontknoping van een lastige moordzaak te vieren, trakteren de rechercheurs Verschoor en Van Zessen zich op een lekkere vette hap. Als ze terug lopen naar de auto, komt er een rode Fiat aanscheuren. Dan klinkt er een schot ...
  Rechercheur Verschoor van politiebureau Rotterdam-Zuid heeft zich er helemaal in vastgebeten: wie heeft zijn collega Van Zessen vermoord? En waarom? Maar van commissaris Dekker mag hij zich niet met het onderzoek bemoeien. Hij was immers getuige van de moord en zou zelfs verdachte kunnen zijn ...
  Ogenschijnlijk is aan de zaak geen touw vast te knopen. De man die als dader herkend wordt, zat op het moment van de moord in de gevangenis. En wie heeft de laatste bladzijden uit het dagboek van Van Zessen gescheurd?

  Een detective voor jongeren vanaf 15 jaa

empty