De Banier

 • Het leven van de 15-jarige Dávid Melnyk in Oekraïne is armoedig en uitzichtloos. Zijn vader heeft hem van school gehaald. Thuis, op de varkensboerderij, mag hij het vieze werk doen terwijl vader zijn roes ligt uit te slapen. Dávid haat zijn vader en vindt het wel prima als hij op een dag plotseling vertrekt. Wat Dávid niet weet, is dat zijn vader naar de stad Snizjne in Donetsk is gegaan om daar de separatisten te leiden in hun strijd voor onafhankelijkheid. Dávid wordt onverwacht in deze strijd betrokken als hij op een nacht lucht krijgt van een geheim raketsysteem. Deze ontdekking is levensgevaarlijk en stelt hem voor grote vragen. Is zijn vader soms ook medeplichtig aan het neerhalen van het passagiersvliegtuig de MH17?

 • Als Fleur hoort dat haar moeder verliefd is op Julian, moet ze even slikken. Het is ruim vier jaar geleden dat haar vader is overleden. Ze had nooit gedacht dat dit zou kunnen
  gebeuren. Wat gaat dit allemaal betekenen voor haarzelf, haar tweelingbroer Sem en haar zusjes?
  Voor Fenna geldt precies hetzelfde. Het nieuws dat haar vader een vriendin heeft, vindt ze best lastig. Ze heeft altijd moeite met veranderingen en ze vindt het daarom erg spannend om kennis te maken met het gezin van Naomi.
  Om elkaar beter te leren kennen besluiten Naomi en Julian met beide gezinnen op vakantie te gaan. De gezamenlijke vakantie op een camping in het Zwarte Woud levert veel mooie momenten op. Fleur en Fenna ontdekken dat ze erg verschillend zijn, maar het heel goed met elkaar kunnen vinden. Als hun ouders aankondigen dat ze willen gaan trouwen, kunnen ze daarmee alleen maar heel blij zijn!

  Help! Mam is verliefd! is het eerste deel van 'Samen!', een supergezellige meidenserie over het samengestelde gezin van Julian en Naomi.

 • Mirjams hoofd loopt over van stress. Ze zit in de eerste klas van de pabo en doet stage in een kleuterklas. Het omgaan met kinderen vindt ze heel leuk, maar toch twijfelt ze sterk of haar toekomst wel in het onderwijs ligt. Dan is er nog de situatie thuis: haar ouders zijn gescheiden en het valt niet mee om steeds weer te switchen tussen twee huizen. Verwacht haar vader niet veel te veel van haar als het gaat om wat ze doet in het huishouden en de tijd die ze met hem doorbrengt? De situatie thuis zorgt ervoor dat Mirjam zo veel mogelijk probeert om haar hart gesloten te houden voor anderen. Maar lukt dat ook bij Hidde?

  /> Stress is het tweede deel van de meidenserie 'Summer Girls'.

 • Onraad!

  Arie Schelling en zijn neef Leen zijn opgeroepen om voor de Duitsers te werken. In het werkkamp merken ze hoe wreed de Duitsers zijn. Ze krijgen zo weinig te eten, dat ze op hun vrije dag gaan werken bij een Duitse boer in ruil voor een maaltijd. Maar op de terugweg naar de barakken dreigt er onraad ... In de toiletten van het werkkamp is het zo onhygiënisch, dat veel jongens ernstig ziek worden. Ook Arie en Leen krijgen de gevreesde ziekte te pakken. Wonder boven wonder geneest Arie en mag hij tijdelijk naar huis om aan te sterken. Eenmaal in Nederland moet hij al gauw evacueren, omdat de Duitsers alles onder water zetten. Tegen de orders van de vijand in, besluit Arie om niet meer terug te gaan naar het werkkamp. Maar dan dreigt er opnieuw onraad en moet Arie onderduiken. De Duitsers zitten hem op de hielen ...

  Doelgroep: Jongens en meiden vanaf 13 jaar

  Een spannend, waargebeurd oorlogsverhaal

 • De jonge SS'er Otto zit tussen twee vuren. Aan de ene kant rukt het Amerikaanse leger op, aan de andere kant het Russische. Toch blijft hij geloven in de Führer. Hitler zal zijn volk nooit in de steek laten. Onverschrokken blijft Otto de bevelen van de legeraanvoerders volgen. Hij trekt door bossen en dorpen, slaapt in schuren en tenten en overleeft schietpartijen en tankgevechten. Om vol te houden denkt hij elke dag aan Erika, zijn vriendin, die op hem wacht tot de oorlog voorbij is. Diep teleurgesteld is Otto als hij hoort dat de strijd verloren is. Hij kan ontkomen aan krijgsgevangenschap en keert terug naar zijn dorp. Maar daar wacht hem weer een teleurstelling ...

  Doelgroep: Jongens en meiden van 12 jaar en ouder

  Slotdeel van een driedelige serie die de Tweede Wereldoorlog van een andere kant belicht

 • Opnieuw beginnen. Dat wil Joyce nu ze naar Groningen is verhuisd. Niemand mag weten wie ze echt is. Niemand mag weten wat er met haar vader is gebeurd. Joyce verzint leugen op leugen om haar klasgenoten op afstand te houden.

  Gelukkig trekt Gianni zich daar niets van aan. Ook Aukje, Jet en Ernst laten zich niet afschrikken, maar houden haar een spiegel voor: wegvluchten is geen oplossing voor boosheid en verdriet.

  Joyce gaat op zoek naar antwoorden op de vragen die haar bezighouden. Nu niet alleen, maar met anderen, en vooral met God.

  Doelgroep: tieners van 12 jaar en ouder

 • Serie Vriendschap deel 2

  Veell iever was ze in Amerika gebleven. Maar na vijf maanden gaan Merlijne en haar ouders terug naar Nederland. Eenmaal terug in haar oude klas wil ze de draad weer oppakken. Dat is lastiger dan gedacht. Het vriendengroepje waar ze voor haar vertrek deel van uitmaakte, is lang zo close niet meer als voorheen. En waarom doet Emma zo afstandlelijk? Tijdens een werkweek in Engeland komt de waarheid aan het licht.

  Tieners van 12 jaar en ouder

 • Emma is een vlotte meid uit havo 3. Samen met haar hartsvriendin Merlijne en Stef en Nick vormt ze aan het begin van het jaar een gezellig vriendengroepje.

  Dan verhuist Merlijne vanwege haar vaders nieuwe werk naar Amerika. Als het gezellige vriendengroepje uit elkaar valt, raakt ze in een dip. Ze ontdekt dat je bij een echte vriendschap jezelf moet durven zijn.

  Een nieuw meidenboek over de waarde van echte vrienden.

 • Veerle zit in de derde klas van het praktijkonderwijs. Ze vindt het lastig om te accepteren dat ze niet zo goed kan leren als veel andere jongeren. Ze vindt zichzelf een slome. Dat idee wordt nog versterkt door de pesterijen van drie jongens. Maar waarom kijkt Brent steeds zo belangstellend naar haar?

 • Natasja en Eline zitten in de 3e klas van de middelbare school. Ze zijn dikke vriendinnen. In dezelfde klas zit ook Rianne, een stil en stug meisje. Als Natasja op een dag ziek is, raakt Eline op school met Rianne aan de praat. Ze ontdekt dat Rianne niet voor niets zo stil is en dat ze eigenlijk een heel leuke meid is. Rianne hoort er steeds meer bij en al snel zijn de drie onafscheidelijk.
  Ondertussen heeft Eline haar eigen problemen. Haar moeder is zwanger van een achtste kindje en moet onverwacht naar het ziekenhuis. Wat moet je doen als je een jongen steeds leuker gaat vinden, maar dat niet tegen je vriendin durft te zeggen? Natasja maakt zich zorgen over de ernstige ziekte van haar broertje Brent. Waarom laat God zoiets toe? Zal hij ooit nog beter worden?

  Een herkenbaar en gezellig meidenboek dat laat zien dat er belangrijker dingen in het leven zijn dan het halen van goede cijfers en het hebben van vriendinnen.

 • Deel 2 serie Friends forever
  Natasja, Eline en Rianne zitten in de vijfde klas en zijn
  dikke vriendinnen. Hoewel Natasja niet bij de andere
  meiden in de klas zit, vinden ze gelukkig nog genoeg momenten
  om samen op te trekken en met elkaar te delen
  wat hen bezighoudt.
  Via haar zaterdagbaantje in de tassenwinkel leert
  Natasja Menno kennen. Hij is erg knap én met hem kan
  ze heel goed praten over het geloof. Algauw ontwikkelt
  zich een stormachtige relatie. Maar waarom vertelt ze
  Eline en Rianne niet over Menno?
  Doelgroep: meiden van 12 jaar en ouder

 • Verliefd zijn is leuk! Verliefd zijn is spannend!
  Jill en Lars weten er alles van. Sinds ze elkaar
  hebben leren kennen op de sportschool, staat
  hun leven op z'n kop. Na een tijdje weten ze
  zeker dat ze met elkaar verder willen. Maar er
  is één probleem: zij gelooft, hij niet.
  Lars probeert Jill tegemoet te komen en gaat
  regelmatig met haar mee naar de kerk. Als Jill
  een opdracht krijgt voor het vak godsdienst
  komen de zaken opeens in een ander licht te
  staan. Jill beseft maar half hoe belangrijk deze
  opdracht is ...

 • "Er zijn soms van die dingen ... een gevoel van naderend onheil. Ik kan mijn vinger er niet op leggen, maar dat het met jou te maken heeft, is bijna zeker."  Hertogsdochter Genoveva van Brabant weet niet hoe ze met de sombere voorgevoelens van haar moeder om moet gaan. Ze wordt er een beetje bang van. Alles gaat toch prima? Er is geen vuiltje aan de lucht. Ze geniet met volle teugen van haar leven als adellijk meisje en is God dankbaar dat ze niet als arme tobberd geboren is.

  Op een dag maakt ze kennis met graaf Siegfried, die haar vader van de dood redde in de strijd tegen de Saksen. Ze wordt op slag verliefd, en hij op haar.

  Na hun huwelijk trekt zij met hem mee naar de zijn vesting op de zwarte rotsen bij de Moezel. Ze leven als in een sprookje totdat Siegfried opgeroepen wordt om te vechten tegen de Saracenen, die het Frankische Rijk aangevallen hebben.

  Siegfried legt het bestuur van zijn burg en toebehoren in handen van Golo, zijn allerbeste vriend. Maar Genoveva heeft zo haar twijfels. Is deze man wel te vertrouwen? Wanneer ze klachten krijgt over zijn beleid, besluit ze hem hierop aan te spreken. Tot haar grote schrik probeert hij haar echter te verleiden. Ze weigert op zijn avances in te gaan met alle consequenties van dien ...

  Aritha Vermeulen (1967) is ervan overtuigd dat geschiedenis niet saai is, maar uiterst boeiend en avontuurlijk. Haar belangstelling voor het middeleeuwse volksverhaal Genoveva van Brabant resulteerde in een prachtige bewerking van dit verhaal.

 • Een oud waargebeurd verhaal
  van een onbekende schrijver
  Uitgebreid en naverteld door

  A. Vogelaar-van Amersfoort

  Twee kwajongens zijn het: de tweeling Thijs en Gijs.
  Ze stelen appels, laten konijnen los en brengen hun
  tijd door op straat. Geld om naar school te gaan is
  er niet, want de jongens zijn wees.
  Als Thijs en Gijs 16 jaar zijn, gaan ze in dienst bij
  het leger van Napoleon. Ze worden met duizenden
  andere soldaten naar Rusland gestuurd en gaan vol
  goede moed op pad. Maar de ijzige kou maakt van
  dit avontuur één groot drama. Het leger valt uiteen
  en de jongens worden gevangengenomen door de
  Kozakken.

  Eenmaal terug in Nederland sluiten de jongens zich
  opnieuw aan bij het leger. Ze raken betrokken bij de
  slag van Waterloo. Daar gebeurt iets wat het leven
  van Thijs voor altijd verandert. Hij dient geen keizer
  meer, maar een Koning.

  12 jaar en ouder

 • Wat doe je als je klasgenoten
  roddels rondstrooien? Merlijne
  krijgt er nu ze in havo 4 zit volop
  mee te maken. Zou het waar zijn
  dat haar vriend Nick na werktijd
  met een ander meisje optrekt? Nick is even lief en attent als
  altijd, maar Merlijne kan de suggestie van haar klasgenoot
  niet uit haar hoofd zetten ... Is haar vriend wel voor 100% te
  vertrouwen?

  Dan zijn er nog de praatjes over geschiedenisdocent De
  Koning. Ze worden met de week extremer. Merlijne probeert
  er niet aan mee te doen, maar dat is makkelijker gezegd dan
  gedaan. Als de situatie volledig uit de hand lijkt te lopen,
  doet ze een poging om de situatie te stoppen. Maar dat
  wordt haar niet in dank afgenomen ...

  Anja Bout-Monteau schreef opnieuw een boeiend deel in de
  serie `Vriendschap', ditmaal over de positieve én negatieve
  impact van woorden

 • Boos schept Jonathan de aarde, die in het
  gras terechtgekomen is, in de emmer.
  Opeens ploft er iets op de bodem. Hij
  kijkt. Daar, onder een paar takken, ligt
  een vreemd kluitje aarde. Hij buigt zich
  voorover en pakt het. Een glad voorwerp
  glinstert onder de bruine aarde. Het weegt
  best zwaar. Zijn hart begint te bonzen.
  Nadat hij er voorzichtig wat aarde afgeveegd
  heeft, past het precies in de palm
  van zijn hand. Het is rond en goudkleurig.
  Hij draait het een paar keer om. Voor een bordje of een schoteltje is het te klein. En
  voor een munt te groot. Wat zou het zijn?
  Dit boek neemt je mee naar de wereld van vroeger. Door de vondsten die de archeologen
  doen, leer je de mensen van toen beter kennen. Er is veel veranderd, maar ook
  veel hetzelfde gebleven. Jonathan ontdekt dat bijgeloof van alle tijden is en dat het
  een hoop narigheid kan veroorzaken.

 • Karin kan goed tekenen. Ze wil graag naar de kunstacademie, maar haar ouders zijn
  daar fel op tegen. Tekenen is verloren tijd,vindt haar moeder.
  Als Karin op een dag buiten zit te schetsen, ontmoet ze een man. Hij geeft
  haar waardevolle tips en moedigt haar aan.
  Er ontstaat een vriendschap, maar thuis vertelt ze niets van deze man. Als hij op
  een dag niet op komt dagen, gaat Karin op zoek. Dan doet ze een schokkende ontdekking.

 • Natasja, Eline en Rianne zijn aan hun vervolgstudie
  begonnen. Ze komen erachter dat het
  best zwaar is om stage te lopen en alles voor hun
  studie rond te krijgen. Ze genieten dus met volle
  teugen van een midweekje vakantie op een camping
  in Zeeland. Vooral als daar twee vrienden
  blijken te kamperen die hard op zoek zijn naar
  een meisje.
  Natasja krijgt de vraag of ze een affiche wil maken
  voor een actie in de kerk van Bert en René. De
  samenwerking met René verloopt stroef. Maar
  dat verandert als blijkt dat er met René toch best
  een serieus gesprek te voeren is. Is hij misschien
  veel leuker dan ze zelf toe wil geven?
  Eline is enthousiast over haar opleiding. Maar
  is haar vriend Bert dat ook? Het lijkt wel of hij
  het helemaal niet zo belangrijk vindt dat zij een
  diploma haalt. Hij denkt maar aan één ding: zo
  snel mogelijk trouwen.
  Rianne loopt er steeds tegenaan dat haar vriend
  Daniël zo afwezig en stil doet. Wat ze ook probeert,
  hij komt nergens voor in beweging. Zo kan
  hun relatie geen voortgang vinden. Maar ... ze
  kan toch ook niet zonder hem? Wat is wijsheid?
  Het derde en laatste deel in de gezellige meidenserie
  Friends forever van Heidi de Vries-Flier.

 • Leonard van Zanten en John Verhoef brengen een paar weken van hun vakantie kamperend in de Biesbosch door: Als ze ion hun krachtige motorboot opzoek gaan naar de resten van de oude vesting Te Merwe worden ze plotseling betrokken in een strijd, die hard tegen hard gaar. Een bende criminelen zet namelijk alles op alles om een gearresteerd bendelid vrij te krijgen.
  Maar tegenover zich vinden ze de geniale politie-inspecteur Copier met zijn rechercheurs. Als deze uiteindelijk de bende een gevoelige slag toebrengt, lijkt de situatie helemaal uit de hand te lopen.
  Leonard en John zijn echter te diep in de zaak betrokken om terug te kunnen stappen en zien zich gedwongen hun aandeel in de strijd te leveren.

  /> Een verhaal boordevol spanning en onverwachte wendingen, maar ook een verhaal met een boodschap.

 • Rob vliegt op de Lifeliner 2, een traumahelikopter.
  Zijn broertje Timo wil later ook
  piloot worden. Hij vindt het geweldig als
  hij een paar keer met Rob mee mag naar
  de vliegveld. Hij mag niet mee met de heli,
  maar in de controlekamer volgt hij Rob op
  weg naar een ongeval.
  Ondertussen gebeurt er bij het tankstation
  in Spijkenisse iets vreemds. Amir en Johnny bereiden samen een geheime actie voor.
  Het geld dat ze ermee hopen te vangen, willen ze gebruiken voor een nieuwe auto.
  Op een dag krijgt het Lifeliner 2 team een bijzondere oproep: 'Schietpartij met
  gewonde in Spijkenisse'. Rob en zijn collega's gaan er snel naartoe. Na een paar
  minuten vliegen, komt de bestemming in zicht: het tankstation aan de Tramdijk. Rob
  schrikt. Zou Timo daar vandaag niet naartoe gaan?
  Als Rob de heli aan de grond heeft gezet, blijkt dat hij vandaag geen gewonde moet
  vervoeren, maar twee gemaskerde jongens, gewapend met pistolen ...

 • Nick en ik

  Aritha Vermeulen

  Ma is gestoord. Wie wil er nu bijna vijfendertig kabouters
  in de tuin hebben staan? Noa schaamt zich voor haar moeder,
  die het hele huis vol rommel zet. Maar als ze er met
  ma over praat, vindt ze het ook weer zielig. Want ma kan
  niet anders, ze is namelijk verslaafd aan het verzamelen
  van spullen.
  Intussen moet Noa ervoor zorgen dat haar klasgenoot
  Linn niet bij haar thuis komt. Maar het is nog veel lastiger
  om Nick op afstand te houden. Met zijn vasthoudendheid
  blijft hij elke keer contact zoeken. En dan is er ook nog de
  overbuurman, die een dreigbriefj e door de deur gooit.
  Noa raakt helemaal in de knoop. Kan zij iets doen om ma
  te helpen? En waarom is het contact met opa en oma
  eigenlijk verbroken? Door haar zoektocht naar antwoorden
  komt ze steeds meer te weten over het verleden.
  Maar voordat ze alles begrijpt, gaat het met ma helemaal
  fout ...

 • Klem!

  Leendert van Wezel

  De vriendschap tussen Martin en Jordy is
  na een uit de hand gelopen schoolfeestje
  helemaal kapot. Voortaan gaat Jordy
  liever met de stoere Sjaak op stap. Naar
  een dance-café, bijvoorbeeld. Hij sluipt
  stiekem het huis uit, om laat in de
  avond dronken terug te komen.
  Bovendien heeft hij er een vreemd baantje
  bij, dat hem veel geld oplevert. Wat
  is er aan de hand met Jordy? Christy, de
  tweelingzus van Jordy, piekert wat af,
  maar komt er niet uit.
  Intussen is Martin bezig met ander
  speurwerk. Op de draadloze telefoon
  van zijn ouders hoort hij flarden van een
  mysterieus gesprek. Hij wil precies
  weten wat hier aan de hand is. Zijn nieuwsgierigheid wordt hem echter niet in dank
  afgenomen. Martin, Christy en Jordy zijn alledrie op zoek. Hun sporen lijken dood te lopen. Totdat...

  Dit is het vierde jeugdboek van Leendert van Wezel.
  Spanning, avontuur en een boodschap zijn, net als in
  zijn andere boeken, ook in dit boek volop aanwezig.
  Verkeerde vrienden, slechte muziek - het begint
  onschuldig, maar waar loopt het op uit?

 • Vader trekt een wenkbrauw op.
  `Wil Hermann wel bij de Hitlerjugend?'
  `Jazeker', knikt Hermann.
  `Waarom heb je het dan niet zelf gevraagd?'
  Hermann kijkt naar de steentjes op de grond en geeft geen antwoord.
  Hij ziet dat vader zijn lippen op elkaar perst en weet nu al
  dat ze het niet voor elkaar zullen krijgen.
  `Mag het dan?' vraagt hij.
  `Nee, hiervoor geef ik geen toestemming. Punt uit.'

  Duitsland, 1938. Hitler heeft het land veel goeds gebracht.
  Daar is Hermann van overtuigd. Hij wil dus ook graag bij de
  Hitlerjugend, met zijn neef Otto. Maar daar is zijn vader het
  niet mee eens. Pas als vader wordt opgepakt, gaat hij overstag.
  Hermann wordt lid van de Hitlerjugend.
  Maar hoe moet hij nu omgaan met zijn Joodse vriend Jakob?
  De Führer vindt Joden ongeschikt om in Duitsland te wonen.
  Hermann laat op aanraden van Otto zijn vriend in de steek.
  Toch geeft hem dat geen rust. Zeker niet als hij ziet hoe in de
  Kristallnacht de winkel van Jakobs vader bruut wordt vernield.
  Heeft Hitler het echt bij het rechte eind?

 • Achtervolgd

  Leendert van Wezel

  Dolf wordt al jaren gepest op school, maar op een dag slaat hij terug. En dan gaat alles mis. Hij krijgt ruzie met zijn beste vriendin, zijn surfplank wordt gestolen en tot overmaat van ramp krijgt hij de schuld van een aanslag op een asielzoekerscentrum. Dolf zet alles op alles om zijn onschuld te bewijzen, maar als hij het bewijs gevonden heeft, staat hij oog in oog met de georganiseerde misdaad...
  Vanaf 12 jaar

empty