Zilverspoor

 • De Monstervakantie Nieuw

  Flaptekst Griezel & Co 3

  Bureau Griezel & Co viert eindelijk vakantie! Frederick en Victor zijn na hun avonturen neergestreken op Isla Monstrosa in de tropische zee. Daar komen Monsterlingen vanuit de hele wereld bij elkaar om op het Zeeduivel Vakantiepark te ontspannen. Er is zon, zee, strand én krijskaraoke.

  Het verblijf op het eiland wordt nog specialer als Frederick voor zijn verjaardag een cadeau krijgt van Victor. Een groot feest barst los.

  Dan maakt Benjamin Silvester de Derde zijn opwachting. Hij is de jonge miljonair die het vakantiepark heeft gebouwd om monsters bij elkaar te brengen met een nobel doel. De wereld móét zien hoe bijzonder ze zijn.

  Frederick en zijn vrienden ontdekken dat Benjamin een vreselijk geheim verbergt. De missie om alle Monsterlingen te redden is begonnen...

 • Gruweltoren

  Tom Thys

  Tien kinderen worden uitgekozen om een workshop "griezelverhalen schrijven" te volgen bij Klijf Blaffer, een mysterieuze schrijver die op de bovenste verdieping van een leegstaand flatgebouw woont.
  Eén van hen is Kaat. Zij is een grote fan van Klijf en droomt ervan om later, net als hij, beroemd te worden met haar griezelverhalen. Samen met de anderen leert ze de kneepjes van het vak. Elk van hen schrijft een verhaal volgens één van de tien griezelgeboden.
  Maar gaandeweg ontdekken de kinderen dat er iets aan de hand is met Klijf Blaffer. Ze zijn helemaal in de ban van hem, maar tegelijkertijd ook een beetje bang. En wat is toch steeds dat gekrijs dat in de verte weerklinkt?

 • Dankzij bureau Griezel en Co leven mensen en Monsterlingen vreedzaam samen in Schreiberg.
  De stad is welvarend geworden door de goudmijn die Frederick Von Grimwald en zijn monstervrienden hebben ontdekt.
  Alles is weer in oude glorie hersteld.
  Plotseling ontvangt het bureau vreemde berichten.
  Op andere plekken in het land zijn Monsterlingen op de vlucht geslagen voor een onbekende dreiging.
  Een geheimzinnige Dokter X laat van zich horen en zijn plannen beloven weinig goeds.

  Als het griezelcarnaval wordt verstoord door ongenode gasten en Fredericks vrienden worden ontvoerd, gaat het bureau op onderzoek uit.

  Een nieuw avontuur brengt Griezel en Co tot ver buiten het Zwarte Woud, op zoek naar antwoorden die het leven van Frederick en de Monsterlingen voorgoed zullen veranderen.

 • Nu Mollie er achter is gekomen wie de Erfgenaam is, lijkt er weer hoop te gloren aan de horizon. Maar dan worden de Atlantiërs opgeschrikt door een onverwachte aanval van de rebellen, waarbij ook de Langlevenden niet worden ontzien. Onder leiding van Mollie, Jason en Cat, maakt het volk zich op voor een allesbeslissende strijd. In een wereld die dreigt te worden overspoeld door Chaos, is het aan de kinderen van Atlantis om het tij voorgoed te keren.

  Over boek 1, 'Lotgenoten': 'Lotgenoten' is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2013 (beste schrijversdebuut voor een jeugdboek) en is daarnaast gekozen tot "het op een na beste fantasyboek van 2013" op fantasywereld.nl "Een heerlijk boek met spanning, avontuur, vriendschappen en onvoorwaardelijke familieliefde" - ninesisters.nl Over boek 2, 'Dwaallicht': "De gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op en het wordt behoorlijk spannend. Het boek eindigt met een kanjer van een climax" - fantasyboeken.org "Het boek leest als een trein. Een spannend en goed opgebouwd boek dat de lezer op het puntje van zijn/haar stoel zal laten zitten" - fantasywereld.nl

  Over de auteur:

  Anton Wolvekamp (1976) studeerde na de PABO enige tijd aan het conservatorium, waar hij begon met het schrijven van musicals. Enkele jaren daarna ontstond het idee voor een verhaal over kinderen die opgroeien in het mythische rijk Atlantis. 'Erfgenaam' is het derde en laatste boek van de saga van de Kinderen van Atlantis. Het eerste boek 'Lotgenoten' (2013) en het tweede boek 'Dwaallicht' (2014) zijn eveneens verschenen bij Zilverspoor.

 • Het volk van Atlantis reageert in blinde paniek als er alarm wordt geslagen. Het onnavolgbare rijk is gedoemd te vergaan en de plannen voor een grootscheepse evacuatie zijn in volle gang.

  Mollie belandt na een ongelukkige samenloop van omstandigheden in het Koninklijk paleis. Daar ontdekt zij dat ze één van de uitverkorenen is die na de vlucht uit Atlantis het rijk elders, samen met de koningen, tot in de eeuwigheid zal gaan leiden.

  Geholpen door de oude Zamara leert Mollie haar bijzondere talenten te gebruiken. En dat is hard nodig, want al snel blijkt dat niet iedereen bereid is zich te schikken naar de toekomstplannen van de koning. Als prins Jason en zijn oudere zus Cat door de aartsvijand van Atlantis in gevaar zijn gebracht, is het aan Mollie om te beginnen aan de taak waartoe zij is uitverkoren: het veilig stellen van de toekomst van Atlantis.

 • Het slavenschip

  Peter Schaap

  Dion is een ontevreden tiener die zich niet kan vinden in de scheiding van zijn ouders. En al helemaal niet in het feit dat beide ouders om de haverklap een nieuwe liefde hebben. Hij heeft een betere relatie met zijn Gameboy, dan met zijn familie.

  Maar als hij in Griekenland op vakantie is met zijn vader en zus, maakt hij een verkeerde keuze. Hij belandt in het oude Griekenland, waar hij gelijk in de problemen komt.
  Hij loopt een jonge slaaf tegen het lijf die Imas heet. Ze vinden onderdak en bescherming bij de indrukwekkende vrouwe Timo, maar zelfs zij kan de beide jongens niet beschermen tegen de wraak van de boosaardige priester Amyntas, wiens lot verbonden is met dat van Dion.
  Door zijn toedoen belanden de jongens op een slavenschip, waar het leven hard en kort is.

  Zal Dion ooit nog terugkeren naar zijn eigen tijd en zijn familie terugzien?

 • De gruweltoren - deel 2

  Tom Thys

  Nadat ze op het nippertje uit de Gruweltoren ontsnapt is, rouwt Kaat om haar idool Klijf Blaffer. Haar favoriete schrijver ligt nu begraven in het Schoonselhof, pal in de schaduw van dat sinistere flatgebouw. Samen met Gideon wil ze zijn graf gaan bezoeken voor een laatste eerbetoon. Maar is hij wel echt dood?

  Bij zonsondergang klimmen ze over de omheining van het kerkhof en zoeken ze hun weg tussen de oude zerken. Eenmaal bij de crypte van de griezelschrijvers blijkt hun plan niet zonder gevaren. Vanuit de diepte fluistert een onheilspellende grafstem hen toe.

  Ze zijn bang, maar bovenal nieuwsgierig. En dus luisteren ze met ingehouden adem naar het verhaal dat verteld wordt. Is het een automatisch bandje? Ze zijn best wel in de stemming voor een nachtelijke griezelmarathon. Tot er een gil weerklinkt. En dan begint het hen te dagen... wie of wat zit daar beneden in de duisternis?  Over de auteur:

  Tom Thys (Antwerpen, 1983) jaagt kinderen graag de stuipen op het lijf, vooral zij die stiekem naar zijn klompvoet gluren. Daarnaast is hij schrijver van horrorboeken voor volwassenen: Volmaakt monster, Diabolik en Lijkenkrabber. Schrijven doet hij uitsluitend 's nachts, wanneer zijn lezers geplaagd worden door enge dromen over zijn verhalen.

 • Draak

  Anton Wolvekamp

  Een beetje boek begint met een flitsende aankondiging, dus hierbij het script van de boektrailer. Leestip: lees onderstaande tekst hardop voor met een rare mysterieuze stem. Succes verzekerd. Kun je er niet om lachen, dan lacht er vast wel iemand anders om jou.

  Ee´n jongen.
  Ee´n meisje.
  Twee pubers op de middelbare school.
  En dan...
  Nog een meisje.
  Verwarring.
  Een eeuwenoude brief.
  Een raadselachtig geheim.
  Wie dit leest is gek.
  Thomas is terug.
  Met zijn ouders. Zijn zusje. En zijn hond, Dodo.
  Een onvoorstelbaar verhaal.
  Nog krankzinniger dan het vorige.
  Na het succes van Monster, schittert Thomas nu in... Draak.
  Goed gelezen.
  Nu de rest van het boek nog.

 • Frederick von Grimwald woont in een vervallen kasteel in de saaiste stad van het Zwarte Woud, waar volgens een familietraditie zijn oom Theobald burgemeester is. Omdat er niets valt te beleven, brengt Frederick zijn dagen door met het aan elkaar plakken van skeletten en het verzamelen van insecten en opgezette dieren. Door zijn voorkeur voor vreemde zaken wordt hij op school Griezel genoemd.
  Als op een dag Cornelius Brock, de grootste rivaal van Fredericks oom, de nieuwe burgemeester wil worden, staat de wereld op zijn kop. Hij heeft gemene plannen en het spel wordt niet volgens de regels gespeeld.
  Schreiberg ligt niet alleen afgelegen, maar verbergt ook een eeuwenoud geheim. Totdat Frederick ontdekt waarom hij het Verboden Bos achter het kasteel niet mag betreden...

 • Mollie bereikt als eerste het nieuwe Atlantis, maar het valt allemaal erg tegen. Als de andere schepen arriveren, blijkt dat het geduld van sommige Atlantiërs al veel te lang op de proef is gesteld. Nard maakt daar handig gebruik van en komt in opstand.

  Mollie en Jason ontdekken sporen van een oude beschaving, die hen vreemd genoeg vertrouwd voorkomt. Van een oude bekende horen ze wat er nodig is om de toekomst van Atlantis voor eens en voor altijd zeker te stellen.

  Dan slaat het noodlot toe en is het aan de kinderen van Atlantis om de strijd aan te gaan met een onwaarschijnlijk sterke vijand die, geholpen door duistere krachten, een einde wil maken aan alles wat Mollie, Jason en Cat zo dierbaar is.

  * * * * *

  Anton Wolvekamp (1976) studeerde na de PABO enige tijd aan het conservatorium, waar hij begon met het schrijven van musicals. Enkele jaren daarna ontstond het idee voor een verhaal over kinderen die opgroeien in het mythische rijk Atlantis. Het eerste boek uit de saga van de Kinderen van Atlantis: 'Lotgenoten' is verschenen in 2013, eveneens bij Zilverspoor.

 • Monster

  Anton Wolvekamp

  'Lieve papa en mama, irritant iets minder lief zusje,
  Dit zijn de laatste aantekeningen die ik maak voor ik de strijd aanga met het monster, een wezen uit de onderwereld. De wereld onder de grond. Daar waar ik me nu overigens ook bevind.

  Om een lang verhaal kort te maken, als jullie wat er van mij over is dit notitieboek vinden heeft het monster van mij gewonnen. Ik hoop dat ik als held ten onder ben gegaan en dat jullie wraakactiehet buurtfeest toch nog een beetje gezellig was. Ik heb er wel mijn best voor gedaan. Dank voor alles, het is te veel om op te schrijven en eerlijk gezegd vind ik het al knap dat ik zoveel geschreven heb.  OVER DE AUTEUR:


  Anton Wolvekamp (1976) is de auteur van de trilogie Kinderen van Atlantis (boek 1: Lotgenoten, boek 2: Dwaallicht, boek 3: Erfgenaam) en schrijver/componist van de hierop geïnspireerde musical Atlantis. Monster is zijn vierde boek bij Zilverspoor, dat in 2017 een vervolg zal krijgen, getiteld Draak. Voor beide boeken geldt dat elke gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen en aangehaalde voorbeelden op louter toeval berust. Nou ja, bijna dan.

empty