De Vier Windstreken


 • WWW... wat? Het internet is geweldig,
  je kunt je er uren mee vermaken!
  Maar het is ook best wel ingewikkeld,
  want hoe werkt het nou eigenlijk precies?
  In dit boek vind je antwoorden op
  70 vragen van kinderen over internet.

  Heeft internet openingstijden?
  Kun je via zoekmachines alles vinden?
  Ben ik op internet een ander mens?

  Wat je altijd al over dit onderwerp wilde weten, dat staat dus in dit boek! Bijvoorbeeld wanneer, door wie en waarom het internet is uitgevonden. Maar ook wat jij er aan hebt, waar je voor moet oppassen en hoe je je er gedraagt.

  Jan von Holleben heeft samen met een grote groep kinderen grappige, kleurrijke foto's gemaakt, die laten zien hoe spannend het internet is en wat er allemaal bij komt kijken. De tekst is geschreven door Jane Baer-Krause en Kristine Kretschmer. Zij hebben alle antwoorden verzameld door met verschillende experts te praten.

  Tijdens het lezen kom je schuingedrukte woorden tegen, die je misschien moeilijk vindt of nog niet kent. De betekenis daarvan vind je in de woordenlijst achter in het boek.

 • In dit boek staan 26 dieren, van A tot Z.
  Een heel dierenalfabet!
  Zit jouw lievelingsdier er ook bij?

  Met dit boek leer je niet alleen het alfabet, je kunt de dieren ook nog eens zelf knutselen. Vier makkelijke stappen helpen je daarbij. De dieren hoeven er natuurlijk niet precies zo uit te zien als op het voorbeeld, je mag ze maken zoals jij wilt!

 • Welkom in de grote houtwerkplaats. In dit boek zijn meer dan 150 creatieve ideeën verzameld voor kleine en grote handen: krokodillen van schors, een lattendoolhof, een pollepeltheater, ijsstokjes-sterren, een fruitkistentrein...
  Hier kun je lekker zagen, timmeren en boren, maar ook veel schilderen, lijmen en spelen.

  Door de tips en tricks ontdek je waar je hout voor de knutselprojecten kunt vinden, welke gereedschappen je er het beste voor kunt gebruiken, of hoe je een gat in een plank zaagt.

  Dit boek is een verrassende schatkist voor iedereen die van hout houdt.

  Plank of schors?
  Welke soorten hout zijn er?
  Vijl of schuurpapier?
  Welk gereedschap is het beste?
  Zagen, snijden, boren.
  Zo moet je het doen!
  Met veel foto's.
  En stap voor stap uitleg!
  Hout verzamelen in het bos.
  Maar wel volgens de regels!

 • Piratenschepen vouwen, vliegende tapijten weven, knuffels maken en stempelen met kurk en bladeren - knutselen is geweldig leuk! Zijn de knutselwerken klaar? Dan kunnen kinderen er bovendien mee spelen, verhalen bij verzinnen, muziek mee maken en... Dit originele knutselboek van de internationaal bekende knutselexpert Sabine Lohf is leuk voor de hele familie!

  Meer dan 100 kleurrijke knutselideeën, voor iedere gelegenheid, voor kleine en grote handen, ingedeeld op materiaal en met duidelijke stap-voor-stapinstructies.

 • Twee mama's

  Francesca Pardi

  Als kinderen horen dat een ander kind twee mama's heeft, vinden ze dat al snel raar. Hoe kun je nu geen papa hebben? Twee mama's laat zien dat je geen papa nodig hebt om een gezin te kunnen zijn. Roos en Femke gaan gewoon naar het ziekenhuis om zwanger te worden. En met hun kinderen doen ze dezelfde dingen als andere gezinnen: ze ontbijten samen, ze gaan naar school en naar opa en oma. Niets raars aan, toch?

 • Mila woont alleen met haar moeder, al zo lang ze zich kan herinneren. Een vader mist ze helemaal niet. Maar als ze op school voor Vaderdag een tekening van papa moet maken, wordt het ineens lastig dat ze er geen heeft. Het lukt haar zelfs niet een tekening te maken van de papa die ze zou willen. Tot ze een geweldig idee krijgt...

 • In het circus is van alles te zien en te beleven: een wolf loopt over een koord, twee beren balanceren op een bal, drie schapen vormen een toren van wol... Zo kunnen kinderen vrolijk én gemakkelijk tot tien leren tellen. Op iedere pagina van dit bontgekleurde prentenboek staat bovendien een kort gedichtje over het cijfer.

empty