Pumbo.nl B.V

 • Het Chateau

  Rombout Paladijn

  Ingeland is een natie als geen ander. Welvarend, opkomend, en het staat aan de bakermat van de industriële revolutie. Ingeland kent vele provincies, ook vele kleine gehuchten, en Glancebury is daar één van. Een nietszeggend plaatsje, met ietwat onwetende bewoners, die maar weinig besef hebben van de grootse ontwikkelingen die om hen heen staan te gebeuren. Marcus is echter uit ander hout gesneden. Ook hij is een Glanceburie, echter één met een visie, gekoesterde dromen, en met het idee de wereld ooit naar zijn eigen hand te zetten. Zijn ouders wuiven dit alles lachend weg. Hij is een simpele boerenzoon, zal dit waarschijnlijk ook altijd wel blijven - hij is immers voorbestemd de boerderij over te nemen - en nog vóór hij zijn vleugels kan uitspreiden, is zijn leventje eigenlijk al zo goed en wel voor hem bepaald. Toch loopt het leven soms anders. Jeugdige bravoure is soms moeilijk te beteugelen, hartenkreten reiken soms verder dan men kan doen vermoeden, en soms ligt er grootsheid verborgen in de kleinere dingen des levens...

  'Het eerste boek van Rombout Paladijn - Alfalfa; de koepel en de congregatie - werd goed ontvangen.
  Met zijn tweede boek - Het Chateau - zet hij deze lijn van schrijven voort.
  Een verhaal dat ontroert, vermaakt, en tevens inspireert.'

 • Tango van Bedrog

  Pieter De Nooij

  2005. Argentinië zit in de naweeën van een zware crisis en het wereldwijd opererende beveiligingsbedrijf SecuriGlobe wankelt onder een paar financiële schandalen. Wanneer een interne accountant een merkwaardige transactie bij het Argentijnse dochterbedrijf SecuriSur natrekt, verdwijnt ze spoorloos in de woestijn aan de voeten van de Andes. Hans van der Woude wordt naar Buenos Aires gestuurd om uit te zoeken wat er gebeurd is. Daar stapelen de problemen zich in een snel tempo op.
  Een gewetenloze grootgrondbezitter, een voormalige stadsguerrilla en een excentrieke mediatycoon cirkelen als aasgieren rond het dochterbedrijf SecuriSur. Ze proberen daarbij alsnog om oude rekeningen uit de tijd van de 'vuile oorlog' te vereffenen. Omkoping, chantage, corruptie, moord en vergelding voor een kinderroof vormen de onderdelen van dit sinistere machtsspel.
  Hans van der Woude komt er pas laat achter hoe de 'vuile oorlog' nog steeds verweven is met het Argentijnse leven en welke plaats daarbij voor SecuriSur is weggelegd.

  'Tango van Bedrog' gaat over hoe mensen zich gedragen binnen een multinational die plotseling aan de rand van de afgrond staat, over lokale, zakelijke gebruiken in Argentinië en de tragische historie van het land.

  Pieter de Nooij (1951) heeft diverse financiële functies bekleed, onder andere in de beveiligingsindustrie bij Group 4 Securitas. Gedurende zeven jaar was hij business controller Latijns-Amerika voor Ahold en reisde hij intensief door Middenen en Zuid-Amerika.
  Van 2003 tot 2005 woonde hij in Buenos Aires, waar hij het idee opdeed voor deze corporate thriller. Pieter woont in Den Haag en Jonen, is getrouwd en heeft vier kinderen.

 • Over the years we've seen the digital security profession transformed into an overhyped and fuzzy domain that is often referred to as cybersecurity. Since many authors have written a great deal on this subject in books, journals, and social media blogs, our aim here is to enrich this field with our opinions, -viewpoints, and expertise.

  Thanks to a combined total of forty-five years of experience - experience from our academic back grounds as well as from our work as security and tech leaders we are able to focus on things that should work in theory but fail in practice due to all kinds of intangible, "silent" factors.

  Our intention is not to be exhaustive, nor to criticize others, but to shed fresh light on crucial cyber-related allies, enemies, and issue that are rarely taken into account and talked about, but we believe you should know to help you combat the silent enemy of digital security.

 • Jopie van den Burg ( 1962) vertelt in dit boek over de 13 jaar, waarin haar man Erwin ( 1969) ernstig ziek was door een hersentumor. Ze vertelt hoe deze ziekte hun leven totaal veranderde, mede door het hersenletsel wat hij door deze ziekte kreeg.

  Alle onderwerpen waar je als partner mee te maken krijgt worden besproken. Open vertelt zij over haar gevoelens van verdriet, wanhoop en frustratie. Over de lange weg waarin ze de liefde van haar leven uit haar handen zag glijden. Over het onbeschrijfelijke verdriet wat dit met zich meebracht en de onmogelijke beslissingen die zij vaak moest nemen. Beslissingen die soms ook onbegrip opriepen.

 • Espagnol La Arbolucion

  Pieter Hoff

  Pieter Hoff es el inventor del Waterboxx de Groasis, el cual fue escogido como Lo
  mejor de lo nuevo en el 2010 por Popular Science -una de las más influyentes
  revistas de ciencia con más de 3 millones de lectores en todo el mundo. El
  Waterboxx de Groasis venció a 116 productos, la mayoría pertenecientes a
  compañías de Fortune 500, entre estos: el fantástico iPad de Apple y la increíble
  lámpara LED de Phillips. Su innovación permite la plantación de árboles en
  desiertos, en montañas, en áreas erosionadas, en rocas e incluso sobre las cenizas
  de bosques quemados. Esta creación guió a su inventor hacia el mundo del CO, lo
  cual es explicado al lector en conceptos sorprendentemente fáciles de entender.
  La Arbolución nos aclara como resolver el problema de las emisiones de CO y
  como convertirlo en una oportunidad para producir riqueza.

empty