Niño

 • Er was eens een prinsje dat vreselijk verwend was.
  De koning en koningin waren zo blij met hem dat hij alles kreeg wat hij wilde. Zo werd zijn leven heel saai, want hij had alles al.
  De prins werd heel humeurig en toen hij koning was ging dat niet over. Zijn volk vond hem niet zo leuk.
  Hij bedacht een plan: een heel mooie kathedraal laten bouwen. Maar dat pakte heel anders uit dan hij gedacht had.
  Gelukkig kwam er iemand die een oplossing had!
  ----------------------------
  Ivar, de verschrikkelijke koning is een fraai en gemakkelijk (voor)leesboek voor jonge kinderen. En in het verlengde van het verhaal is het ook een mooie aanleiding om met je kind te praten over waarom ze niet altijd haar zin krijgt.

 • Puck and Moyamoya is a therapeutic story. Puck has a disease of the arteries in her brain where small new arteries are made to solve the problem. An operation is often required.

  Puck and Moyamoya is intended for children who have problems arising from Moyamoya and who may or undergo brain surgery, or who already have.

  It is intended to explain the problem and make it open to discussion.

  For children, their parents, professionals in care and teachers.

  ABOUT THE AUTHORS
  Martine F. Delfos, is biopsychologist and works with multiple traumatized children and adults. For the first therapeutic children's books she received the Wilhelmina price.

  The second author and inspirator for this book is Annick Kronenburg. She has come up with the idea to make a book for children with Moyamoya. The book is given its form by collaboration. Annick Kronenburg is in training as a neurosurgeon at UMC Utrecht specializing in Moyamoya and her PhD research is about Moyamoya. She is part of the Moyamoya team of UMC Utrecht, where children (and adults) are treated for Moyamoya from the Netherlands and Belgium, among others.

 • Egeltje werd geboren op een mooie winterdag. Papa en mama egel waren erg blij met hun kindje. Egeltje groeide flink en hij kreeg stevige stekels. Maar na een paar maanden begon mama egel zich ongerust te maken. Egeltje speelde niet zoals de andere egeltjes en zijn stekeltjes leken wel slapper te worden.

  Toen dokter uil egeltje onderzocht was al snel duidelijk dat egeltje erg ziek was en niet meer beter zou worden. En toen de zomer op zijn eind liep, namen papa en mama egel afscheid, ze begroeven hun kindje onder de dikke oude boom, op het plekje waar hij zo vaak naar de bladeren had liggen kijken.

  Christianne van Dooijewaard heeft bij het schrijven van `Het egeltje onder de oude boom' geput uit eigen ervaring. Zij slaagt erin het ziekteproces en het verdriet emotioneel overtuigend onder woorden te brengen voor jonge kinderen. De tekeningen van Steffie Padmos ondersteunen de ingehouden sfeer van de tekst. Zij brengt egeltje door de seizoenen op een geloofwaardige en ontroerende manier in beeld. Tekst en tekeningen bieden steun en troost.

 • Merel is bang

  Martine Delfos

  • Niño
  • 21 November 2020

  Merel is bang, zo bang. Ze weet niet waar het vandaan komt. Het lijkt wel alsof het er altijd geweest is. Als ze moet gaan logeren slaat de angst pas goed toe. Maar Merel vindt ook een oplossing met de tegen-bang-kermis.


  'Merel is bang' is een therapeutisch verhaal voor kinderen van ongeveer 5 tot 10 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die erg angstig zijn. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden om kinderen duidelijk te maken hoe angst werkt en wat je eraan kunt doen. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.


  Met illustraties van Sjeng Schupp

 • Het ene kind vindt het moeilijk om in slaap te vallen door gedachten die niet stoppen, het andere kind wil graag ergens bij horen, maar weet niet hoe hij dit moet aanpakken. En weer een ander kind heeft te maken met een zwaar verlies. Voor deze kinderen is dit kindermeditatieboek.
  Ieder verhaal kan worden voorgelezen, maar in dit e-book zijn ook alle verhalen te beluisteren met de rustgevende stem van de schrijfster Marieke Martens.

  Een overzicht van de verhalen - met daarachter de bedoeling daarvan:
  De boodschap van de vogel - goed zoals je bent
  De gedachteboot - loslaten
  Klaar voor de nacht - rustig kunnen slapen
  Lichtje - loslaten (versje)
  Speciaal persoon - geven om de ander
  Het huis van de muis - geloven in jezelf
  De wijsheid van de boom - aandacht hebben voor je omgeving
  De fijne droom - rustig kunnen slapen
  De verjaardag van Cheetah - iedereen hoort erbij
  Ze begrijpen me niet... - goed zoals je bent (versje)
  Het bijzondere ei - geloven in jezelf
  De treurwilg - aandacht hebben voor je omgeving
  De gouden deur - geven om de ander
  De regendouche - loslaten
  Het speelplein - iedereen hoort erbij
  Het zorgenmannetje - loslaten
  De magische tuin - aandacht hebben voor je omgeving
  Ik kan niet slapen - rustig kunnen slapen (versje)
  Het afscheid van de eekhoorn - omgaan met verdriet
  Het stromende water - geven om de ander
  De haan zonder veren - goed zoals je bent
  Het marmotje in de bergen - aandacht hebben voor je omgeving
  Jij bent uniek - goed zoals je bent (versje)
  De schildpad - goed zoals je bent
  Het laatste blaadje - loslaten
  Op de wolk - geloven in jezelf
  Sterrenelfje - rustig kunnen slapen
  Plekje van verdriet - omgaan met verdriet
  Jouw hart straalt! - goed zoals je bent

  Een `gewoon' boek in handen houden? De boodschap van de vogel is er ook in een hardcover uitgave onder ISBN 9789085601104. Ook dan kunt er voor kiezen om de verhalen zelf te voor te lezen of te laten voorlezen via de website.

empty