Lannoo

 • Ik eet zo graag

  Pascale Naessens

  • Lannoo
  • 27 Augustus 2021

  Pascale inspireert als geen ander met haar eenvoudige, aantrekkelijke recepten. Haar boeken worden steeds mooier, zijn telkens anders en toch heel herkenbaar. Met de uitdagende titel Ik eet zo graag brengt ze een statement: gezond eten is lekker. Het betekent ook graag eten, zelfs veel eten en volop genieten. In de kookfilosofie van Pascale gaat het niet om wat je niet mag eten. Het gaat om graag eten en kunnen uitpakken met mooie lekkere gerechten die iedereen verrassen en die bovendien een plezier zijn om klaar te maken. Maximaal resultaat met weinig werk. Bij Pascale vind je geen lange ingrediëntenlijsten. Dit heerlijke boek boordevol heerlijke recepten en prachtige foto's is dan ook een perfecte manier om jezelf en je geliefden te verwennen en sterker en gelukkiger in het leven te laten staan.

 • Wist je dat: het universum vooral gemaakt is van niets? een aardbeving de dodelijkste natuurramp is? de meeste draken hun leven beginnen als een ei? de atomen in je lichaam miljarden jaren oud zijn? een gps-satelliet jouw telefoon vertelt hoe laat het is? Dit grappige, informatieve boek van de illustrator van 'De waanzinnige boomhut' staat vol weetjes en hilarische tekeningen.

 • Ontzettend smerig Nieuw

  Ontzettend smerig

  Andy Griffiths

  • Lannoo
  • 13 Oktober 2021

  Is dit een boek voor jou?
  Dat weet je als je deze SMERIGE TEST doet. Doe jij weleens één of meer van deze dingen: in je neus peuteren, boerend praten of in het zwembad plassen? Draag jij dezelfde onderbroek weleens twee (of meer) dagen achter elkaar? Zou jij heel graag het smerigste woord ter wereld willen weten? Vind jij spruitjes ook zo ongeloofijk vies? Hou jij van verhalen over smerige dingen zoals dode vliegen, enorme slakken en geheimzinnige bruine klodders? Voor elke vraag die je met 'ja' hebt beantwoord, krijg je een punt.
  3-5 Jij bent ongeloofijk smerig. Dit is een boek voor jou.
  1-2 Jij bent tamelijk smerig. Dit is een boek voor jou.
  0 Je bent een smerige leugenaar. Dit is een boek voor jou. Een boek vol avonturen over de taart des doods, een SUPERslak en lol met wc-papier.

 • Andy en Terry hebben weer dertien waanzinnig grappige verdiepingen toegevoegd aan hun steeds groter wordende boomhut. Er is nu een minipaardjes-verdieping, een slaapfeestkamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhutbezoekerscentrum! Andy en Terry moeten vluchten voor de verhaalpolitie en de enige manier om te ontsnappen is via de afgrijselijke Deur des Doods! Dus waar wacht je op? Kom naar boven! Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de honderdzeventiende verdieping.

 • De Golf Nieuw

  De Golf

  Morton Rhue

  In de les geschiedenis kijken de laatstejaars naar een film over WOII en het nazisme. Ze zijn het eens: dit kan toch nooit meer gebeuren? Dan begint hun leraar een gevaarlijk klasexperiment. Hij richt een beweging op die hij De Golf noemt. Laurie vindt het maar niets. Haar vrienden lijken wel gehersenspoeld. Ze roepen slogans, salueren en zoeken ruzie met niet-leden. De Golf overspoelt de hele school en alles dreigt uit de hand te lopen. Alleen Laurie kan dit stoppen. Maar hoe?

 • Nieuw België

  Tom Naegels

  • Lannoo
  • 23 Augustus 2021

  De dertig gloriejaren na de Tweede Wereldoorlog, die manische periode van wederopbouw en economische boom, zijn bepalend geweest voor het België van vandaag. Het hele land ging op de schop. Nieuwe jobs, gewoontes en ideeën vervingen de oude. Aan het einde van die triomfantelijke decennia waren de Belgen rijker, vrijer en beter opgeleid dan ooit tevoren. Dit was ook de tijd van de gastarbeid. Honderdduizenden mensen, afkomstig uit de gordel van landen rond de Middellandse Zee, trokken naar ons land om het nieuwe België mee gestalte te geven. De impact die ze daarmee gehad hebben op economisch, demografisch, cultureel en politiek gebied, is immens. In dit eerste deel van zijn grote geschiedenis van België als migratieland vertelt Tom Naegels het verhaal van die volksverhuizing in al zijn aspecten. Het start bij de bevrijding in 1944 en eindigt bij de verkiezing in 1978 van de eerste volksvertegenwoordiger van de nieuwe partij het Vlaams Blok. De Europese eenmaking, de Koude Oorlog, de dekolonisaties en de machtsstrijd in het Midden-Oosten zijn de geopolitieke achtergrond waartegen dit relaas zich afspeelt. Het perspectief van de Belgische elite wisselt af met dat van de Italiaanse, Marokkaanse en Turkse. Maar het verhaal heeft ook oog voor de spanningen in de Vlaams-nationalistische beweging, voor de Waalse angst om politiek en economisch gemarginaliseerd te raken, voor de moeilijkheden waarvoor de scholen zich geplaatst zagen en voor het diplomatieke getouwtrek rond de stichting van de Grote Moskee. En het plaatst de ervaringen van de nieuwkomers naast die van de autochtone Belgen. Zo schetst dit boek een rijk en veelzijdig beeld van 'België in de wereld', dat de context en inzichten biedt om het land vandaag te begrijpen.

 • De Hit Encyclopedie Nieuw

  De Hit Encyclopedie

  Denis Michiels

  • Lannoo
  • 6 Oktober 2021

  Weet jij wie de eerste act was die een gouden plaat voor meer dan 100.000 verkochte singles mocht ontvangen? Wat was de eerste Beatles-hit in de Lage Landen? Wie was de artiest met de meeste hits in onze contreien? Dit boek is de perfecte gids doorheen de 1000 meest populaire hits van 1954 tot halfweg 2021. Naast anekdotes over de artiesten ontdek je ook het boeiende verhaal achter de liedjes en de vaak gekke evolutie die vele songs en bands doormaakten. Zo kom je alles te weten over de hits waar Vlaanderen en Nederland de afgelopen decennia dol op waren en leer je liedjes, albums en artiesten kennen die misschien wel jouw nummer 1 kunnen worden!

 • Het bekkenbodemboek Nieuw

  Het bekkenbodemboek

  Hedwig Neels

  • Lannoo
  • 21 September 2021

  In Het Bekkenbodemboek geeft specialiste Hedwig Neels enkele belangrijke basisprincipes en preventieve guidelines mee voor een gezonde bekkenbodem. Met dit boek wil ze de onzekerheid die veel vrouwen nog steeds voelen rond dit onderwerp wegnemen. Hedwig volgt de levenscyclus van de vrouw zodat zowel jong als oud er iets aan heeft! Ze legt je uit hoe je bekkenbodemproblemen kunt vermijden, oplossen en hoe je best kunt omgaan met blijvende veranderingen of klachten. Ze pakt de problemen aan op een positieve, empowerende manier zonder ze te verbloemen. Met herkenbare getuigenissen Prachtige illustraties voor extra duidelijkheid Boordevol toegankelijke info en tips

 • Mensenkennis voor beginners

  Timon Krause

  • Lannoo
  • 14 September 2021

  Mentalisten weten het al eeuwenlang: mensen zijn voorspelbaar. Timon Krause neemt je mee op een reis door de mysterieuze methode van cold reading: de kunst om, schijnbaar uit het niets, alles over de onbekende persoon tegenover je te weten te komen. Zo leer je hoe je op een heel natuurlijke manier het vertrouwen kunt winnen van mensen, zowel in je persoonlijke als in je professionele leven. Tussendoor deelt hij zijn persoonlijke, leuke spannende én vreemde ervaringen als mentalist. 'Cold reading leert ons drie dingen: hoe we een gevoel van empathie kunnen creëren bij onze gesprekspartners, hoe we onszelf en onze medemens beter kunnen leren begrijpen en dat wij mensen allemaal hetzelfde zijn.'
  Timon Krause

 • Stress

  Ine Maes

  • Lannoo
  • 8 September 2021

  Van de kleinste uitdagingen tot de grootste crisissen, stress hoort nu eenmaal bij het leven. En al kunnen we vaak niet kiezen wat ons overkomt of wat er op ons afkomt, we hebben wel de keuze hoe we met deze ervaringen omgaan. Ine Maes - holistisch coach, yoga en meditatie teacher - helpt je om de touwtjes weer in eigen handen te nemen. Ze geeft concrete tips en reikt je uiteenlopende oefeningen aan zodat je zelf kunt aanvoelen wat voor jou het best werkt. Met eenvoudige oefeningen kun je je stressproblemen aanpakken en zelfs op de meest uitdagende momenten zul je er al snel de voordelen van opmerken. De technieken in dit boek zijn heel toegankelijk én je kunt ze overal oefenen. Of je nu thuis of op kantoor bent, op je kind zit te wachten in de auto aan de muziekschool of op de trein zit. Je traint jezelf zodat je je meest ontspannen zelf kunt zijn, die vol vertrouwen de uitdagingen van het leven aankan.

 • Zo raakt mama die laatste kilootjes kwijt De laatste (zwangerschaps)kilo's die blijven plakken, die drang naar suiker door oververmoeidheid... het eetpatroon van jonge mama's laat vaak te wensen over. Toch willen ze hun kinderen graag het goede voorbeeld geven en zich weer lekker in hun vel voelen. Dit is geen klassiek dieetboek, maar een 'gewoon gezond'­-boek met duidelijke info, herkenbare mamaverhalen, praktische tips en heerlijke recepten.

 • Nachtstad Nieuw

  Nachtstad

  W.A. Dehairs

  • Lannoo
  • 21 September 2021

  De vrouw van de Brusselse minister-president is verdwenen. Op een fototentoonstelling in Bozar herkent hij haar plots op een van de beelden. Het is de laatste foto die van haar werd gemaakt - op een plek waar ze niet had moeten zijn. Ondertussen krijgt privédetective Keller Brik de vraag om de verdwijning van een tienermeisje te onderzoeken. Zijn assistente, Gwen, eist de zaak op. De zoektocht confronteert haar met geesten uit het verleden. Geesten die aantonen dat niets ooit voorbij is, vooral niet het verleden.

 • Schrik je van een prikje? Nieuw

  Ontdek in dit boek alles wat je moet weten over vaccinatie. Hoe maakt een virus of bacterie je ziek? Wat gebeurt er als je een prik krijgt? Welke vaccins heb je al gehad? Zijn de coronavaccins veilig? Kun je nog COVID krijgen als je een prik hebt gehad? Helder uitgelegd en met boeiende quizvragen.

 • Mama dieet Nieuw

  De laatste (zwangerschaps)kilo's die blijven plakken, die drang naar suiker door oververmoeidheid... het eetpatroon van jonge mama's laat vaak te wensen over. Toch willen we onze kinderen graag het goede voorbeeld geven en ons weer lekker in ons vel voelen. Mama dieet is geen klassiek dieetboek, maar een 'gewoon gezond'-boek met duidelijke informatie, herkenbare mamaverhalen, praktische tips en heerlijke recepten. Een gezond eetpatroon voor het hele gezin Met handig weekschema en basisboodschappenlijstje Een haalbaar plan met gemakkelijke recepten

 • Blij koemelkvrij Nieuw

  Blij koemelkvrij

  Rolinde Demeyer; Mama Baas

  • Lannoo
  • 29 September 2021

  Koemelkallergie is de meest voorkomende allergie bij baby's en een probleem waar veel ouders letterlijk van wakker liggen. Met behulp van concrete info en tips gidst dit boek je stap voor stap door de wereld van koemelkallergie. Hoe herken je het? Hoe pas je je eigen eetpatroon aan als je borstvoeding geeft aan een baby met koemelkallergie? Welke flesvoeding is geschikt? Hoe ga je om met vaste voeding? Hoe kun je koemelk praktisch en volwaardig vervangen? Hoe weet je of je baby uit zijn allergie is gegroeid? Kun je iets doen om het bij je baby te voorkomen? Deze vragen en nog veel meer komen uitgebreid aan bod in dit praktische handboek voor ouders, zorgverleners, kinderdagverblijven en iedereen die in aanraking komt met baby's met een koemelkallergie. Dit wetenschappelijk onderbouwde boek helpt je bij het beantwoorden van twee vragen:
  1 - Heeft mijn baby een koemelkallergie?
  2 - Wat kan ik doen als dat zo is?

 • Wordt het ooit weer licht? Nieuw

  Wordt het ooit weer licht?

  An Peeters

  • Lannoo
  • 20 September 2021

  'Ze is er al lang, die zwarte vlek op mijn hart. Soms is ze maar zo klein als een speldenkopje. Je zou haar dan haast vergeten in de drukte van de dag. Op andere momenten danst ze brutaal mijn hele hart over. De duisternis breidt zich uit en slorpt alles op. Er is geen vreugde, geen hoop, geen gevoel. De zwarte vlek baant zich een weg naar mijn adem. Als handen rond mijn nek, zodat de donkere mist zich ook in mijn denken nestelt en zo genadeloos het zicht op mijn leven verhindert. Het lijkt wel voor altijd nacht.' An Peeters is leerkracht en moeder van twee jonge kinderen. Ze kampt al lang met signalen van depressie, tot plots het licht volledig uitgaat. In dit uiterst herkenbare en toegankelijke boek weet ze de onbeschrijflijke leegte die haar tijdens haar depressie overviel te vatten, maar beschrijft ze ook hoe het stap voor stap weer licht werd.

 • Er is meer nodig in het leven dan wat we op school leren. Helaas vernauwen we intelligentie te vaak tot het puur cognitieve: goed kunnen onthouden, verbanden kunnen leggen, een scherp wiskundig inzicht... Allemaal belangrijke vaardigheden, maar als je gelukkig én succesvol in het leven wilt staan, heb je meer nodig dan dat. Denk aan goed kunnen omgaan met je emoties, empathisch communiceren of optimistisch en hoopvol ingesteld zijn. Als je emotioneel intelligent bent, beschik je over heel wat life skills die je helpen om vlot de vele uitdagingen te trotseren die het leven onvermijdelijk met zich meebrengt. In dit inspirerende boek zet Elke Keersmaekers de verschillende bouwstenen van emotionele intelligentie op een rij en koppelt deze aan concrete tips en oefeningen. Zo kun je samen met je tiener aan de slag om zijn of haar veerkracht te versterken.

 • De wereld waarvan wij droomden Nieuw

  Zeven studenten gaan in het begin van de jaren zeventig Politieke en Sociale Wetenschappen studeren aan de Ufsia in Antwerpen. Hun vorming bij de jezuïeten zal hun verdere leven bepalen en elk van hen zal een belangrijke maatschappelijk rol gaan spelen. Bijna vijftig jaar later zoekt oud-Wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch zijn jaargenoten weer op. Hoe kijken ze terug? Wat is er geworden van de wereld waarvan zij droomden? En welke toekomst wensen zij voor de jongeren van vandaag? Voor dit boek sprak Marc Van de Looverbosch met BEA CANTILLON, hoogleraar en armoedespecialist; BERNARD BULCKE, journalist en oud-woordvoerder Karel Van Gucht; GUY VAN HABBERNEY, politiek-economisch adviseur Amerikaanse ambassade; JOHAN VAN HECKE, oud-voorzitter CVP en oud-EU-parlementslid Open VLD; MIEKE VOGELS, oud-minister van Welzijn en oud-partijvoorzitter Groen; PATRICK JANSSENS, oud-partijvoorzitter SP.A en oud-burgemeester Antwerpen.

 • Wendbaar als het woelig wordt Nieuw

  Als er iets is waar we allemaal naar streven, zowel in ons persoonlijk leven als op ons werk, dan is dat ongetwijfeld het gevoel van vervulling, welzijn en zingeving. Niet altijd makkelijk in onze complexe wereld. Een grote hulp daarbij kan een goed werkend kompas zijn. Een betrouwbaar instrument dat richting geeft en moeiteloos inspeelt op veranderingen. Wendbaar als het woelig wordt is zo'n kompas. Het zal jou zowel persoonlijk bijstaan als richting geven in je team of organisatie, of zelfs in de brede context van onze samenleving. Het boek helpt je ontdekken waar jouw bronnen van veerkracht zitten, geeft inspiratie over hoe jij je veerkracht en die van je team kunt vergroten, en helpt je om anderen te stimuleren tot energiek en duurzaam samenwerken.

 • 'Eigenlijk hebben we in dit boek alles neergeschreven wat we zelf hadden willen weten toen we nog jong waren. Dan leg je immers de basis voor een zorgeloze financiële toekomst en bouw je stilletjes een spaarpot(je) op. Want wie van in het begin verstandig omspringt met geldzaken, doet daar heel zijn leven voordeel mee.'
  - Michaël Van Droogenbroeck en Ewald Pironet Voor alles is er een eerste keer. Dat geldt ook voor financiële zaken. Denk maar aan je eerste spaarboekje (is dat nog wel iets waard?), je eerste loon (hoe onderhandel je en wat doe je ermee?), je eerste belastingaangifte (waar moet je op letten?), je allergrootste aankoop, een woning (of toch eerst huren?), je eerste vaste partner (welke afspraken maak je?), je eerste kind (wat kost en levert die kleine koter op?), je eerste stapjes op de beurs (of toch beter bitcoins?) enzovoort. Dit boek zet je op weg. Een vlot leesbaar en goed gedocumenteerd boek voor al wie in het echte leven stapt én voor jonge ouders. Met getuigenissen van bekende Vlamingen, van Annelies Verlinden, Eva De Bleeker en Lorin Parys, over Stijn Baert, Yasmien Naciri en Ine Van Wymersch tot Imke Courtois, Sven De Leijer en Xavier Taveirne. Een essentiële handleiding voor wie verstandig wil omgaan met geld in de eerste helft van zijn leven.

 • Get a grip

  Mira Huypens

  Hoe kun je je werkcontext zelf mee bepalen?
  Waarom is een goed werkende nervus vagus cruciaal om je veerkracht te versterken?
  Welke future skills houden je professioneel relevant in een digitale wereld? Als het gaat over werk en toekomst lijken onrust en twijfel de sleutelwoorden. Nog nooit veranderde onze wereld zo snel. De vraag die veel mensen wakker houdt: is er nog wel plaats voor mij op de arbeidsmarkt van de toekomst? En hoe haal ik voldoening uit mijn werk en leven? De uitdagingen zijn er. Zoveel is zeker. Maar iedereen heeft een keuze: tevergeefs blijven hopen dat alles bij het oude blijft of vanuit een positieve groeimindset vooruitgaan. Voor die laatste optie is een stevige dosis veerkracht een must, en moeten we breder kijken dan naar het brein alleen. Meer specifiek naar de nervus vagus in ons zenuwstelsel. Get a grip vertaalt baanbrekende inzichten uit de polyvagaaltheorie naar een werkcontext waarin je floreert. In vier stappen ontdek je hoe je relevant blijft in een turbulente arbeidsmarkt en tegelijk je persoonlijke behoeften vervult

 • For years, trend reports have highlighted the popularity of web videos. And each time, they noted that increasing numbers of people were enjoying videos on YouTube or TikTok, or participating in livestream events on Facebook and Twitch. Self-producing those videos became more and more popular and some managed to make a lot of money. When the world suddenly changed in March 2020, video went from a nice-to have to an essential tool for every company. Video Marketing like a PRO is a hands-on guide for anyone who wants to reach the growing online audience with their content - even if you have no experience in audiovisual production.

 • Wanneer stoppen de fiscale priveleges Nieuw

  "Het vertrouwen in de overheid wordt in belangrijke mate bepaald door de wijze waarop ze met belastingen omgaat. Respect voor beginselen zoals gelijkheid en evenredigheid is daarbij essentieel.""
  Michel Maus, hoogleraar fiscaal recht VUBrussel --- Economische en sociale ongelijkheid leidt onvermijdelijk tot politieke ongelijkheid, waarbij een elite de wetten kan doordrukken die haar het beste uitkomen. --- Belastingontwijking, laat staan -ontduiking is eigenlijk maatschappelijke diefstal. --- Er schuilt iets onlogisch en zelfs hypocriet in de liefdadigheid van de superrijken. Want uiteindelijk financieren ze die liefdadigheid met geld waarop ze niet of nauwelijks belastingen betalen. --- Dankzij het bankgeheim is een monumentale diefstal van inkomen mogelijk. --- Een vermogenskadaster is niet alleen technisch haalbaar, het zou zelfs op enkele maanden een feit kunnen zijn. Alleen de politieke wil ontbreekt. --- Het is totaal abject dat ons huidig belastingbeleid grote multinationals van belastingen vrijstelt, waardoor miljarden voor de samenleving verdwijnen, die vervolgens via bezuinigingen in de gezondheidszorg, de uitkeringen, de cultuur en het onderwijs moeten worden gerecupereerd. De bekendste topeconomen pleiten ervoor om de rijken opnieuw te gaan belasten op basis van hogere tarieven voor de hoogste schijven, zoals in de gouden jaren '50-'60 van de vorige eeuw toegepast, zonder de economische hoogconjunctuur in gevaar te brengen.

 • De clan Reynders

  Philippe Engels

  • Lannoo
  • 14 September 2021

  Dit boek volgt van nabij het duo Didier Reynders en Jean-Claude Fontinoy. Deze laatste werkte sinds 1999 steeds op de kabinetten van Reynders, in de voorbije 20 jaar zowat de machtigste politicus van België: Minister van Financiën (1999-2011), Minister van Buitenlandse Zaken en Europese Zaken (2011-2019), Minister van Buitenlandse Handel (2011-2014), Minister van Defensie (2018-2019), Vice-Eerste minister (2004-2019). Fontinoy was de man in de schaduw, de fikser, die buiten beeld de enveloppes aannam. Harde bewijzen dat hij een corrupt systeem van steekpenningen invoerde zijn er niet omdat die transacties steeds in het verborgene gebeuren. Maar het aantal mensen dat anoniem daarover getuigt is indrukwekkend. Enkele dossiers die aan bod komen: de restauratie van de stations in Luik en Bergen, het werk van de Spaanse sterarchitect Calatrava, de asbestopruiming in het Berlaymontgebouw, de verkoop van het Rijks Administratief Centrum, het dossier Kazachgate, de mannetjes van Reynders op de Staatsveiligheid, de bouw van een nieuwe ambassade in Kinshasa, en nog veel meer. Enkele van de vele cases: Reynders benoemt Fontinoy tot voorzitter van RvB van NMBS, met als resultaat oa. de megalomane bouwwerken van de stations in Luik (439 miljoen euro, dit is drie keer duurder dan begroot) en Bergen (voorlopig al tien keer duurder dan begroot) getekend door de Spaanse architect Calatrava. De bijzonder dure afwikkeling van het asbestprobleem van het Berlaymontgebouw. De verkoop van het Rijks Administratief Centrum op de Brusselse Esplanade, waarnaar de hoofdzetel van de federale politie verhuisde, onder impuls van voormalig politiechef Glenn Audenaert. Het gebouw werd door de Belgische Staat verkocht voor 27 miljoen euro aan Breevast en Immobel. Reynders was daarbij betrokken als voogdijminister van de Regie van Gebouwen. De kritische nota van de inspectie Financiën kreeg geen gevolgen. Elf jaar later wordt het voor bijna twaalf keer die prijs opnieuw verkocht. Het Rekenhof heeft vastgesteld dat er in dit dossier ook gewoon 40 miljoen euro verdwenen is. In het dossier Kazachgate staat Reynders zelf volop in de schijnwerpers. Reynders zorgde er voor dat drie Kazachse zakenlui met een minnelijke schikking wegkwamen, nadat er een Belgisch onderzoek naar corruptie tegen hen liep. Daarvoor moest de wet worden aangepast, Reynders was toen minister in een regering van lopende zaken. Achteraf is gebleken dat voormalig Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) meer dan 700.000 euro heeft ontvangen voor zijn bemiddeling als 'advocaat', terwijl hij al vijftien jaar geen advocaat meer was. Hij was het scherm waarachter Reynders zich bewoog. De finale kostprijs van de nieuwe ambassade in Kinshasa werd begroot op 14,5 miljoen euro. Reynders was op dat moment minister van Buitenlandse Zaken, Fontinoy was bemiddelaar bij zowel de Congolese autoriteiten als bij de bouwondernemers. Toen het Rekenhof, een instrument ten dienst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, in 2017 een bezwarend verslag over de aanpak van Buitenlandse Zaken indiende, werden in het parlement geen vragen gesteld.

empty