Erdee Media Groep - Uitgeverij de Banier

 • Het hunebed Nieuw

  Drenthe, de provincie van de hunebedden. Sander, Rhodé en Michiel, beter bekend als de Campers, brengen hier de eerste twee weken van hun zomervakantie door. Ze verblijven bij een oom en tante van de vader van de tweeling. Deze mensen zijn beheerdersechtpaar van het landgoed van een steenrijk gezin.

  Dan blijkt dat criminelen het hebben voorzien op de familie. Wat willen ze? Geld? Schilderijen? De Campers krijgen de schrik van hun leven als Sander wordt ontvoerd. Een foutje van de criminelen, maar wel één met grote gevolgen. Michiel en Rhodé gaan op zoek naar hun broer en vriend, met in hun kielzog de rijkeluiskinderen. Maar of ze daar nu zoveel gemak van hebben? Hun zoektocht mondt uit in een spannende ontknoping.

  Dit is het zevende deel in de serie Campers, bedoeld voor avontuurlijke jongens en meiden vanaf 10 jaar.

 • Het licht der wereld Nieuw

  In dit dagboek, dat is samengesteld aan de hand van Het zien op Jezus van Isaac Ambrosius (1604-1663), wordt een jaar lang stilgestaan bij het grote werk van de zaligheid dat Jezus op Zich genomen heeft. Er wordt met name stilgestaan bij Jezus' leven, Zijn sterven, Zijn opstanding, Zijn hemelvaart, Zijn voorbidding en Zijn tweede komst. De puriteinse predikant besteedt veel aandacht aan de grote vraag wie Christus voor ons persoonlijk is.
  'Christus wekt u door Zijn Geest op om te geloven. Hij staat aan de deur en klopt. Hij staat de gehele dag met wijduitgestrekte handen en zegt: 'De gehele dag heb Ik Mijn handen uitgestrekt.' En dat doet Hij opdat u zou ervaren dat Zijn last licht en Zijn juk zacht is. De Geest trekt u door verborgen bemoedigingen. Door zoete influisteringen maakt Hij uw hart bekwaam om tot Christus te komen. O, als u voelt dat uw hart verwarmd wordt, klop dan op de deur van genade met een hamer. Als u voelt dat uw ziel leergierig is, roep dan met de man uit het Evangelie: 'Ik geloof, Heere, kom mijn ongelovigheid te hulp.'
  Samengesteld door J. Kranendonk-Gijssen

 • Anouska Nieuw

  'Wat zie je allemaal, Nous?' Alleen opa noemt haar vaak Nous.
  'Een meikever, een lieveheersbeestje, rode klaprozen en het gras is net van zilver door de zon.'
  'Vind je 't mooi?'
  'Ja, heel mooi!'
  'Kleine dingen ontdek je pas als je jezelf ook klein maakt, anders loop je eraan voorbij.'
  Echt opa, om zoiets te zeggen.

  Wie heeft er zo'n fijne opa als Anouska? Vaak trekken ze samen de natuur in om vogels te kijken. Maar op een dag wordt opa ziek, doordat er een vreemd virus in het land rondgaat. Blijft opa bij haar?

  Een ontroerend verhaal over verdrietige én fijne dagen, voor meisjes vanaf ongeveer 10 jaar.

 • Het kamp van groep 7 Nieuw

  Bram twijfelt. Zal hij ook wegrennen? Maar Emma en Floor dan? Die durven dat niet. En wie weet hoe lang het nog duurt voordat de politie er is. De kerel grijpt ineens Floor bij haar arm. 'Hup, mee!'

  Zon, zee en strand. Het kan niet anders of het kamp van groep 7 wordt één groot feest. Bram, Floor, Luuk, Emma, Rhodé, Tijs en hun klasgenoten genieten van elke minuut. Wel staan ze af en toe voor een raadsel. Waarom sluipen twee juffen in het donker de kampeerboerderij uit? Door wie wordt Luuk bijna aangereden? Lijkt het maar zo of doen meester Rien en juf Anne soms echt heel geheimzinnig? En vooral: wat is er in de loods bij het strand aan de hand? Al met al blijkt dit schoolkamp niet alleen supervrolijk, maar ook superspannend te worden!

  Eerder verschenen in deze serie "Het idee van groep 2", "De grap van groep 3", "De kunst van groep 4", "Het feest van groep 5" en "Het geheim van groep 6".

 • Beroemd! Nieuw

  Beroemd worden! Dat is wat Rosa en Mats heel graag willen. Maar hoe doe je dat? Een fotowedstrijd over het thema dieren is hun kans. Alleen ... hoe komen ze aan bijzondere dieren? Wat een mazzel dat ze Pim met het knotje leren kennen, de geheimzinnige oppasser uit de dierentuin. Nu kan het niet anders of Mats en Rosa gaan winnen. Of toch niet? Hoe krijg je ooit een camera uit de slurf van een olifant? Een grappig en spannend verhaal voor alle achtplussers die van dieren houden!

  'Beroemd!' is het vijfde kinderboek van Janco Bunt-Koster. Janco woont in Zeeland, is getrouwd, moeder van zes kinderen en oma van een aantal kleinkinderen.

  Met illustraties van Hester Nijhoff

 • Actie Sterrenbos Nieuw

  Opeens staat Fin stil. Is dat het geroffel van een specht? Hij luistert scherp.
  Het geluid komt niet van de kant van de berkenbomen. Het komt ergens bij de ingang vandaan en het klinkt meer als gehamer ...
  Een koude rilling glijdt over zijn rug. Zijn benen beginnen te trillen. Gaan ze nu al huizen bouwen? Dat kan toch niet waar zijn?

  Als Fin, Sophie, Toby en Eva horen dat het Sterrenbos gekapt gaat worden, weten ze één ding zeker: dit mag niet gebeuren. De dieren die er wonen, hebben het oude bos hard nodig. En zij zelf ook, want waar moeten ze anders mountainbiken en hutten bouwen? Samen besluiten ze dat ze het Sterrenbos moeten redden. Maar dat valt niet mee.

  Met illustraties van Paul Oole

 • Wat doe je nou, Brit? Nieuw

  Steef en Suus bouwen samen een doolhof. Ze zetten Brit erin. De hamster rent door de gangen. Wat een leuk spel! Maar dan zit Brit stil ... Wat doet hij daar?
  De volgende dag willen Steef en Suus weer met Brit spelen. Ze lopen naar het hok. Maar wat is dat? Steef schrikt erg. Suus schrikt ook. Wat doe je nou, Brit?
  Lianne Biemond schreef een herkenbaar verhaal dat beginnende lezers graag helemaal zelf zullen willen lezen.

  Wat doe je nou, Brit? is het vierde deel van de serie Avonturen van Steef Stekel.

 • Een hart voor Tom Nieuw

  Waarom wilde Lisa niet dat ik bij haar thuis zou komen? Waarom had ik zo'n vreemd gevoel over haar reactie nadat ik haar had verteld van mijn transplantatie? En wat betekenden de letters J.K. op die bal?
  Nadat hij door een dom ongelukje beide enkels heeft gebroken, kan de 17-jarige Tom plotseling geen kant meer op. Gelukkig blijkt Lisa hem wel naar diverse adresjes te willen rijden. Maar de ontmoeting met deze jonge vrijwilligster bezorgt Tom nieuwe problemen. Niet alleen blijkt het lastig om zijn ernstige hartkwaal voor haar te verzwijgen, ook Lisa zelf lijkt iets te verbergen.
  Een ontroerend verhaal over twee jonge mensen die meer met elkaar delen dan ze zelf denken en willen.

 • Wortels in de klas Nieuw

  Oké, ik ben een beetje verlegen, maar ik ben toch maar met een topplan aan de slag gegaan: Ik wil met de klas een geweldig feest organiseren. Een picknick zonder rommel. Goed voor het milieu en superleuk voor ons. Gelukkig kan ik dit samen met Juul - die totaal niet verlegen is! - uitwerken. Dan komt er een nieuw meisje in de klas. Saar. Ik voel me onzeker en weet niet goed hoe ik vriendinnen moet maken. Eerlijk gezegd ben ik ook - ja, ik weet het: een beetje dom - jaloers op Juul, die dit wel gemakkelijk kan. En dan zijn er nog de problemen met de moestuin die we speciaal voor het duurzame feest zijn gestart. Geen idee hoe dit allemaal opgelost kan worden. Maar één ding weet ik wel: deze geweldige picknick moet gewoon doorgaan!

  Een heerlijk meidenverhaal over vriendschap, talenten en duurzaamheid.

 • Buitenbeentje Nieuw

  Casper woont vlak bij het bos. Samen met zijn vader, die boswachter is, bouwt hij een boomhut. Casper vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Maar op school niet. Daar vindt Casper het heel saai want hij weet bijna alles al. Hij voelt zich vaak een buitenbeentje. Gelukkig heeft hij wel een fijne vriend en ook met Lynn, het nieuwe meisje in de klas, kan hij goed opschieten.
  Dan hebben papa en mama een idee: Casper mag naar de plusklas. Maar is dat de juiste oplossing? Want Casper zit met nog een probleem dat steeds groter wordt. Niemand kan hij erover vertellen. Zelfs zijn beste vriend Luuk niet. En dan loopt alles uit de hand ...

 • Man zijn Nieuw

  In een wereld waarin de traditionele rol van mannen en vrouwen ter discussie staat, herinnert Elizabeth Elliot mannen eraan dat de seksen niet gelijk of inwisselbaar zijn. Man zijn onderstreept de heerlijkheid en het doel van echte mannelijkheid. Met Christus als Voorbeeld laat Elliot zien wat de rol van een man is in romantische en andersoortige relaties. Dit boek, dat ze schreef als persoonlijke raad aan haar neef, helpt mannen hun mannelijkheid op een positieve manier te definiëren. Het moedigt mannen aan om sterk te staan in hun unieke, door God gegeven rol.
  Elisabeth Elliot (1926-2015) was een wereldwijd bekende auteur en spreker. Ze verrichtte elf jaar zendingswerk in Ecuador, Zuid-Amerika, en keerde daarna terug naar de Verenigde Staten. Ze heeft meer dan twintig boeken geschreven, waarvan eerder bij De Banier verschenen: Met vreugde vrouw zijn (2019) en De hand van de Wever (2020).

 • Leven! Nieuw

  'Dus ik mag ook tot Hem komen?' Zeker weten. Het Woord van God zet de deur zo wijd open, dat het niemand uitsluit. Kom dan binnen, zondaar! Na de zondeval bewaakte een engel met een vurig zwaard de ingang van het Paradijs. Maar hier staat géén engel om de Boom des Levens te bewaken. Vreemdelingen zijn welkom om dit land te betreden. Jezus Christus is de Deur, de Toegang tot dit land. Wees niet bang om Hem te zien. Zie Hem als God en Mens, in Hem is de zaligheid. Kom daarom tot Hem, er is nog plaats.

  Bovenstaand citaat komt uit een bewerkte preek van de Schotse predikant Thomas Boston. In dit boek vind je vijf van zulke preken. Ze hebben jou veel te zeggen. De tekst is opgebouwd in vraag-en-antwoordvorm om de leesbaarheid te vergroten. De vijf puriteinse predikanten zijn:

  Thomas Boston - Ralph Erskine - Ebenhezer Erskine - Thomas Manton - Robbert Murray McCheyne

  Je zult merken dat ze je met alle ernst en liefde toeroepen: 'Bekeer je tot God, want Hij is het Leven!'

  Jeroen Kriekaard is godsdienstdocent aan het Driestar College in Gouda, catecheet en auteur van meerdere boeken, waaronder Alarm!. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen.

 • Te - tu, te - tu! Steef Stekel speelt in de tuin. Hij is een zieken-wagen. Suus is de dokter. Ze zoekt een zieke. Kijk, daar zit Zwit! Kom, poes! Jij bent ziek! Maar Zwit wil niet. Ze wil weg. Miauw. Steef en Suus moeten mee. Dat doen ze. Ze lopen achter Zwit aan. Ze gaan de hoek om. Ze kijken. Dan schrikken Steef en Suus ...

  Lianne Biemond schreef opnieuw een vrolijk verhaal dat beginnende lezers graag zelf zullen willen lezen.

  Goed gedaan, Zwit! is het derde deel in de serie Avonturen van Steef Stekel.

 • Iedereen krijgt vroeg of laat met lijden te maken. De waaromvraag is eeuwenoud en blijft vaak onbeantwoord. Elisabeth Elliot geeft Gods boodschap in de Bijbel door om ons te bemoedigen, zowel geestelijk als heel praktisch. Ook als alles om ons heen instort, blijft God Dezelfde. Dat geeft houvast. God weeft ons leven en Hij weeft er vreugde en verdriet in. Ook het lijden komt van Hem, laten we het aanvaarden, dankbaar zijn en het teruggeven aan Hem, om door het kruis te eindigen in Zijn heerlijkheid.

 • n gesprekken over vaccinatie wordt vaak een beroep gedaan op de tekst: 'een iegelijk zij in zijn eigen gemoed ten volle verzekerd' (Rom. 14:5). Maar is dat wel terecht? Gaat het inderdaad om een middelmatige zaak of is er meer aan de hand? Is vaccineren strijdig met Gods voorzienigheid of een middel uit Zijn hand waar we dankbaar gebruik van mogen maken?

  Het is niet voor het eerst dat er over deze vragen is nagedacht. Vanaf het begin is de vaccinatievraag door Bijbelgetrouwe christenen verschillend beantwoord. Deze uitgave wil laten zien wat de historische en theologische achtergrond is van de diverse overwegingen ten aanzien van vaccinatie.

  Met de uitbraak van het coronavirus, begin 2020, is de vaccinatievraag voor iedereen weer actueel. De achtergronden en verdieping die in deze studie worden aangereikt willen bijdragen aan het maken van een weloverwogen keuze.

  De auteur studeerde theologie en religiewetenschappen aan het Hersteld Hervormd Seminarie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vanwege een aangeboren hart- en nierafwijking is hij zeer betrokken op medisch-ethische vraagstukken.

 • Snel trek ik de knalroze envelop uit de
  brievenbus. Ik zie een kriebelig scheef
  handschrift en een rijtje buitenlandse post zegels.
  Zie je wel. Het is echt een bijzondere brief. Een
  brief uit het buit enland. Misschien van tante Janet,
  of van Helen?

  Rosa krijgt een bijzondere uit nodiging voor de TEA PART Y
  van mevrouw Appletree. Ext ra leuk is dat Rosa's beste
  vriendin Maart je ook mee mag. Het feest wordt gehouden
  op een vervallen landgoed in Frankrijk.

  Eenmaal op het landgoed worden de gasten aan het werk
  gezet om er een supergezellige party van t e maken. Maar
  er zijn ook allerlei raad sels die Rosa samen met Maartje
  probeert op t e lossen. Waarom is Harmen op het feest?
  En wat doet zijn vader met dat vreemde meet apparaat?

  Rosa's teaparty is het derde
  deel van een supergezellige
  meidenserie voor meisjes
  van 9 jaar en ouder.

 • Met je kind in gesprek over het geloof: je wilt het heel graag,
  maar hoe pak je het aan? Hoe breng je een gesprek op gang? En
  hoe breng je verdieping aan? Hoe kom je er achter welke vragen
  er leven in het hart van je kind? Hoe leg je uit dat God bestaat,
  terwijl je Hem niet kunt zien? Op deze praktische vragen vind je
  in dit boek een antwoord.
  We gaan ook een stapje dieper. Als je in gesprek wilt over zo'n
  diep en persoonlijk onderwerp als het geloof, dan is daarvoor
  veiligheid en wederzijds vertrouwen nodig, zodat je van hart tot
  hart dingen kunt bespreken met je kind.
  Voor elke leeftijd, van peuter tot puber, worden apart aandachtspunten
  gegeven.
  Met je kind praten over het geloof is deel 4 in de Serie Christelijke
  Opvoeding. Deze serie is bedoeld om ouders te inspireren en te
  steunen in de opvoeding. Uitgangspunt daarbij is het opbouwen
  van een veilige gehechtheid tussen ouders en kinderen

 • Lotte (15) is hopeloos verliefd op Leonard, een knappe jongen
  uit 5 vwo. Als blijkt dat het wederzijds is, is ze dolgelukkig.
  Deze positieve wending in haar leven is meer dan
  welkom, want ze heeft nogal wat narigheid in haar leven
  te verwerken. Toch voelt Lotte zich onzeker over haar
  relatie met Leonard. Hij is echt superlief voor haar, maar
  hij laat ook merken dat het allemaal wel wat spannender
  mag. Wat bedoelt Leonard hiermee en hoever wil ze zelf
  eigenlijk gaan?

  Bas zit bij Lotte in havo 4 en werkt met Lotte samen aan
  een opdracht voor wiskunde. Hij moet toegeven dat hij
  meer dan gemiddelde belangstelling heeft voor haar, maar
  het lijkt wel of Lotte een muur om zich opgetrokken heeft.
  Wat is er aan de hand met de eens zo vrolijke klasgenoot?
  En heeft Leonard daar misschien iets mee te maken?

  Een boeiende young-adultroman over een actueel thema.

  Mirjam Schippers (1993) schrijft al sinds
  ze jong is verhalen. In 2015 verscheen
  haar debuut bij uitgeverij De Banier:
  De opdracht, een young adult roman. Daarna
  volgden twee andere romans voor
  jongeren.

 • Het gaat niet goed met de zaak van Max' vader.
  Maar ook met papa zelf is er iets aan de hand.
  Als Max steeds weer lege bierflesjes
  vindt, weet hij het: zijn
  vader is verslaafd aan
  alcohol. Het gaat steeds
  slechter met papa. Hij
  helpt Max niet meer bij
  zijn huiswerk, is vaak weg
  en komt zelfs niet meer
  in de kerk.
  Op een dag vindt Max
  zijn vader bewusteloos in
  zijn kantoor. Papa moet
  in therapie, maar wordt
  hij ooit weer beter?
  En zullen de jongens op
  school ophouden met
  hun nare opmerkingen over
  papa?
  Want het blijft zijn vader

 • Een literaire roman waaruit krachtig blijkt dat
  het volgen van God alle inspanning waard is!

  Juda, zevende eeuw voor Christus.
  Asaja is nog jong als hij zijn vader opvolgt als koning van Juda. Maar zodra
  hij zelfstandig de regering overneemt van zijn moeder Jecholia trekt hij zijn
  eigen plan. Dat levert hem felle vijandschap op, maar ook vriendschap en vrede.
  Hij is ervan overtuigd: het dienen van Jahweh is de verstandigste keuze
  die hij ooit kon maken. Maar is het volk van Juda het daarin met hem eens?
  Galal wordt opgeleid als timmerman en komt terecht in Jeruzalem. Wanneer
  hij na lange tijd zijn broer Pekach weer ontmoet, blijkt dat dat de keuzes die
  Galal in zijn leven maakte, grote gevaren met zich meebrengen ...
  Ariël denkt maar aan één ding: de beste soldaat van Juda zijn en zich opwerken
  tot aanvoerder van een legereenheid. Hij ziet over het hoofd dat hij steeds
  harder wordt en nietsontziend zijn weg gaat. Of is zijn houding slechts een
  schild om zich te wapenen tegen het gekwetste hart dat hij meedraagt? Kunnen
  de donkere ogen van Mayan zijn hart ontmantelen en hem weer méns
  maken?

  Asaja is een literaire roman die mede werd gebaseerd op de gebeurtenissen in
  het leven van de Bijbelse koning Josia. Op meeslepende wijze worden de levens
  van drie fictieve mannen in Juda verweven tot een indrukwekkend verhaal. De
  auteur is er door diepgaand historisch onderzoek in geslaagd een geloofwaardig
  tijdsbeeld neer te zetten. Deze roman zou door iedereen gelezen moeten worden!

 • Al zo'n 250 jaar worden de geestelijke brieven van
  de godvruchtige Anne Dutton (1692-1765) met veel
  stichting gelezen en herlezen door duizenden christenen
  in de Angelsaksische wereld. De eenvoudige,
  inhoudsvolle brieven van Dutton zijn gericht aan
  vrienden en bekenden en bevatten veel geestelijk en
  praktisch onderwijs voor onbekeerden, kleinen en
  groten in de genade. Geestelijke brieven is een vertaling

  De calvinistische dichter
  en schrijfster Anne Dutton
  (1692-1765) is van Engelse
  komaf. Zij schreef tientallen
  gedichten, hymns en boeken
  en correspondeerde met tal
  van christenen, waaronder de
  bekende theologen George
  Whitefield en John Wesley

 • De kindertijd is de beste tijd om tot geloof te komen. En in die tijd
  staan wij als opvoeders voor de geweldige taak om het Woord van
  God over te dragen aan onze kinderen. Maar hoe doen we dat? Hoe
  krijgen Bijbelse woorden als zonde en genade echt betekenis? De
  auteurs laten aan de hand van praktische voorbeelden zien hoe we
  deze woorden uit kunnen leggen, zonder af te doen aan de diepe inhoud
  ervan. Opdat de woorden van de Koning niet alleen begrepen
  worden, maar onze kinderen beseffen dat het woorden van waarde
  zijn. Ouders, ambtsdragers, kinderwerkers en leerkrachten krijgen
  met dit boek een praktische handreiking voor verdere verwerking en
  bezinning.

 • De Christenreis (1678) van John Bunyan hoort tot de
  belangrijkste werken uit de wereldliteratuur. Oudere vertalingen
  zijn vaak moeilijk leesbaar of bieden slechts een
  bewerking van de tekst. Ook is de 'Apologie', het openingsgedicht,
  meestal weggelaten.
  Deze goed leesbare nieuwe vertaling doet weer recht aan
  de oorspronkelijke uitgave. De 'Apologie' blijkt juist van
  groot belang om het boek goed te kunnen begrijpen, want
  Bunyan maakt daarin duidelijk wat zijn diepste bedoeling
  is met De Christenreis. De vertaler heeft ook de kanttekeningen
  uit de oorspronkelijke uitgave opgenomen. Die helpen
  het boek te verstaan en laten zien dat de auteur steeds
  teruggrijpt op de Bijbel.
  In voetnoten licht de vertaler bijzonderheden toe. In de
  gedegen inleiding maakt hij duidelijk dat De Christenreis
  /> vol zit met autobiografische elementen.
  Bunyan en de vertaler van De Christenreis willen de lezer
  meenemen, zodat ook zij pelgrims worden op weg naar de
  Hemelstad of op de reis bemoedigd worden.

  Vertaald en ingeleid door prof. dr. A. Baars.

  John Bunyan (1628-1688) was een Engelse puriteinse predikant.
  Hij is vooral bekend geworden door zijn autobiografische
  werk Genade overvloeiende voor de grootste
  der zondaren en door zijn allegorieën De Christenreis, De
  Christinnereis en De Heilige Oorlog.
  Dit is het derde deel in de serie Puriteinse Klassieken.

 • Hoe gaat God om met mensen? De Bijbel laat van Genesis tot
  Openbaring zien dat de relatie tussen God en mens bepaald wordt
  door het verbond. Adam, Abraham, David, Israël - allemaal waren
  ze verbonden met God dankzij het verbond. In dit toegankelijk
  geschreven boek komen de verschillende verbonden in de Bijbel
  aan de orde. Tevens wordt inzichtelijk hoe al deze verbonden hun
  vervulling vinden in de Heere Jezus. Hij is door God gegeven als het
  'Verbond voor het volk' (Jes. 42:6). Hierbij worden steeds lijnen
  getrokken naar het persoonlijke geloofsleven en de betekenis van
  het verbond vandaag. 'Verbonden' is geschikt voor persoonlijke
  Bijbelstudie. De gespreksvragen maken het boek ook bruikbaar voor
  een gesprekskring of Bijbelstudiegroep.
  Doelgroep: Jongeren en ouderen, ambtsdragers, geschikt voor
  Bijbelstudiegroepen en verenigingen

empty