Brave New Books

 • Schim

  Lydia van Houten

  De 33-jarige uitgerangeerde acteur Mason Robins leidt een onzeker bestaan in Manhattan. Dankzij herhaaldelijke afwijzingen ontwikkelt hij geld,- relatie- en slaapproblemen. 's Nachts doodt Mason de tijd met het lezen van zelfhulpboeken. Nadat hij de bestseller van zelfverklaarde goeroe Naguru Aznahabi leest, komt Mason in contact met een sekte .
  Hij sluit zich aan bij de exclusieve "Wildcard Club". Vanaf dat moment komen al zijn dromen uit, tot zijn dochter Maggie spoorloos verdwijnt. Om haar terug te krijgen moet Mason bizarre experimenten ondergaan. Mason komt terecht in een huiveringwekkende nachtmerrie, waar geen eind aan lijkt te komen. Hij heeft spijt en wil zich losmaken van de sekte. Maar nog nooit heeft iemand "de Wildcard Club" levend verlaten...

 • Djim van 11 jaar palmt Sander van 10 in tijdens het kampweekend van hun gymclub. Djim wil niet op kamp, dat is stom! Sander is verlegen en heeft geen aansluiting bij de anderen. Hij doet liever niet mee aan de pesterijen van Djim, maar dan heeft hij niemand meer. Zo gaat het al snel van kwaad tot erger en dan besluit Djim dat ze tijdens de nachtelijke tocht met bakker Postel, van uitspanning "De Witte Wieven" in Zwiep, de Witte Wieven gaan ontmaskeren. De tocht verloopt rustig, niemand heeft last van de pestkoppen en niemand vermist ze die nacht. Djim en Sander bevinden zich dan al lang in een hol onder de grond. En veilig is het daar allerminst. Er zijn steeds instortingen en de aanwezigheid van drie Witte Wieven maken het er niet prettiger op. Sander houdt het niet lang vol, hij is bang en ziek. Djim werpt zich nu op als beschermer van Sander, maar kan onder de grond ook niet veel uitrichten. Bakker Postel begint te vermoeden wat er gebeurd is met de jongens als die uiteindelijk vermist zijn. Maar wie zal hem geloven? Moet hij de politie inlichten? En wat doen die vrouwen steeds op zijn uitspanning? Hij gaat op onderzoek naar het bestaan van de echte Witte Wieven.

 • Zie niet om

  Jan Prins

  Met als doel zijn lichamelijke klachten en stress te verminderen, krijgt Marco van zijn vrienden een cursus Creatief Schrijven cadeau. Zijn medecursist Gert-Jan vertelt een verhaal over een ontvoering en een moord, waarvan Marco vermoedt dat dit niet zomaar een fictief verhaal is. Dit gevoel groeit wanneer deze misdaden daadwerkelijk plaatsvinden. Marco maakt zich ernstige zorgen, maar niemand lijkt zijn zorgen te delen. Of toch wel?

  "Zie Niet Om" is een serieuze faction, een afwisselend verhaal met fictieve gebeurtenissen vermengd en weergegeven tegen een historische achtergrond. Een vertelling over liefde en verlangen, verlies, spanning en avontuur, zelfontplooiing en trouw.

 • Kwelling

  Tamara Geraeds

  Vijf jaar geleden werd het leven van de familie Kaakmans op zijn kop gezet door de verdwijning van de zesjarige Colin. Met moeite houden ze zich staande, tot het ondenkbare gebeurt. Langzaam begint het gezin uit elkaar te vallen.

  Terwijl dochter Christina, inmiddels achtentwintig, naar de drugs grijpt vanwege een knagend schuldgevoel, begraaft vader Harm zich in zijn werk en ligt moeder Ellen dagenlang ziek op bed.

  Maar er is nog iets aan de hand met Ellen. Iets vreemds. En hoe meer Christina ontdekt, hoe meer ze begint te vrezen voor haar leven.

 • De auteur Joyce Stienstra kun je kennen van haar kinderboekenserie over "Floortje". Haar eerste boek "Floortje" bestaat uit verhaaltjes en tekeningen die zij zelf gemaakt heeft als kind, jonge puber. In haar tekenstijl van toen kun je zien dat zij toen bezig was om haar platte kindertekeningen om te zetten in ruimtelijker tekeningen. Tekenen doet zij nog steeds graag, daarnaast organiseert zij graag in haar vrije tijd activiteiten voor kinderen.

  In dit boek "Je had mij wel te pakken!" zie je een hele andere kant van Joyce. Wat als je grootste droom niet uitkomt? Wat als je ongewenst kinderloos blijft? Wat als je in je omgeving en op sociaal media continue berichten tegenkomt van stellen, die zich eerst niet met kinderen bezig hielden, plots het bericht geven dat ze een geschenk uit de hemel hebben. Een klein wondertje? Natuurlijk ben je blij voor hen.

  Tot Joyce foto's van "Reborn of Newborn" baby's tegenkwam.
  Haar mening veranderde. Nieuwsgierig?

 • Herinneringen

  Joanna South

  CC Murphy heeft een ernstig ongeluk gehad en wil haar opleiding afmaken. De eerste ontmoeting met Sal Gómez, haar mentor en leraar, is een grote schok, die beiden van hun stuk brengt. Maar omdat beiden ook weten dat een relatie niet mogelijk is, proberen ze beiden ook om dat te voorkomen. Na veel problemen, die CC moet doorstaan, weet ze haat opleiding af te ronden. Maar zullen ze elkaar vinden?

 • Maar TJ weet heel goed wat het betekent, de zoveelste kinderverzorgster is vertrokken, omdat zijn dochter en oudste zoon het weer eens verknald hebben. Nu moet hij alweer op zoek naar een kinderverzorgster en eigenlijk ook naar een huishoudster, want de laatste is ermee opgehouden, omdat ze liever dichter bij haar eigen kinderen en kleinkinderen wilde wonen.
  In het restaurant, genaamd "Henri", is het druk vanwege het weekend. Jill haat dit en wil wel eens wat anders. Ze is het zo zat! De gasten zijn vanavond zeer vervelend en rumoerig. Er is zelfs één tafel waaraan personen zitten, die ze graag uit de zaak zou willen zetten. Bijna elk gerecht moet terug naar de keuken, omdat er iets niet goed aan is, zoals te veel zout, peper, kaas en ga zo maar door. Ze is moe en wil graag eens in de avond gewoon thuis zitten en niet zich uit de naad werken om het mensen naar de zin te maken, terwijl die mensen het helemaal niet naar de zin te maken is.

 • Aftasten Nieuw

  Aftasten

  Sanna Es

  Maak kennis met Valerie; huisvrouw, moeder, liefhebbende echtgenote. Donna; een fotografe met een eigenzinnige kijk op de wereld en op de liefde. Zoë; boetiekhoudster en altijd op zoek, zowel naar oude objecten die ze weer doet (her)leven als naar momenten en ervaringen die haar bloed sneller doen stromen. Soumia; betrokken bij de gemeenschap als wethouder voor Sociale Zaken én bij de mensen die zij doelbewust toelaat in haar leven. Vier sterke vrouwen met diepe verlangens. Karakteristiek, passioneel, kwetsbaar en aangrijpend. Reis met ze mee in de zoektocht naar hun innerlijke rijk der zinnen. Leer ze kennen. Ga van ze houden.

  Aftasten is het eerste deel uit de Gaisha ~ Saga.

 • Phossils koffer Nieuw

  `Alles heeft een verhaal nodig. Ook het verhaal. Stilte bestaat niet meer. Er zijn te veel roepers. De mensen zijn het luisteren moe. Daarom, als je roept, moet je zorgen dat je gehoord wordt. En daar heb je aandacht voor nodig. Van welke aard ook.'

  De roepers van dienst: een hoogzwangere ambtenaar bij Vreemdelingenzaken, een moegelezen uitgever en een vluchteling. O ja, en dan nog een slim e-boek (Kwien of the fleas) en een verdwaalde roman (De Waterdief) op een trein. Koffers genoeg. Welke kies jij?

  De media stellen de belangen van de zender bijna altijd bovenaan. We roepen om gehoord te worden. Niet zozeer omwille van wat we te zeggen hebben, maar vooral om de aandacht en de bevestiging. Ons onbaatzuchtig open stellen hebben we verleerd, omdat we ons ook mee schuldig gemaakt hebben aan die ongeziene communicatiedrift met een uitsluitend persoonlijk winstoogmerk.

  In Phossils koffer worstelt een gelijknamige uitgever met deze kritische grens van uitgave en de balans tussen commerciële overleving en romantische stoutmoedigheid. 555 bladzijden lang zapt de lezer van de ene verhaallijn naar de andere. Zijn ze allemaal even waardevol? De overweging is aan de lezer.

 • Ik vertel je het verhaal van mijn leven (Een), maar dat vloeit al snel over in mijn meer positievere beleving van het ongeleefde leven dat ik voor mezelf heb bedacht (2).

  Een In de bloei van haar leven had Franceska (60 jaar), naast de opvoeding van haar twee geweldige kinderen, eigenlijk alleen maar op de bank voor de tv gehangen, omdat ze troost vond in de getoonde series en films. De laatste zeven jaar had ze het erg moeilijk met zichzelf, haar zieke ouders en haar zieke partner, waardoor ze tot het besef kwam dat ze niet alleen in die tv-series en films kon vluchten, maar ze ook zelf kon sturen:

  2 Franceska (25 jaar) ontmoet Twan, mede eigenaar van de uitgeverij die haar eerste kinderboek uitbrengt. Ze worden verliefd, gaan trouwen en kopen een huis, waar ze hun kinderen Nigel en Alba opvoeden. Op haar drieënveertigste gaat Franceska weer studeren en volgt ze in de avonduren een cursus. Na vier jaar kan ze parttime aan de slag als Brigadier bij de gemeentepolitie en als psychologe bij de "Privé Kliniek". Met de erfenis van haar vader en de opbrengst van tweeëntwintig jaar boekenverkoop, koopt ze een landgoed in Schotland: "The Estate".

 • De Tovenaar van Oz

  L. Frank Baum

  Op een dag wordt Dorothy door een wervelwind naar het Land van Oz gebracht. Ze gaat op zoek naar een manier om terug te keren naar huis. Tijdens haar tocht ontmoet ze de Vogelverschrikker, de blikken Houthakker en de Laffe Leeuw.

 • In deze bundel schetsen 30 wetenschappers en deskundigen van het Wetenschappelijk Platform EMF Nederland hun voortschrijdende inzichten over straling. Nederland telt ongeveer een half miljoen elektrogevoeligen. Zij voelen zich niet beschermd door de huidige stralingslimieten. Huisartsen merken daar steeds meer van. Het boek is goed toegankelijk voor een brede groep geïnteresseerden met een focus op politici en beleidsmakers. Het beschrijft de manier waarop elektromagnetisme in het natuurlijke ecosysteem inwerkt. Ook wordt duidelijk hoe dat ecosysteem verstoord kan worden door kunstmatige straling. Op deze basis heeft het WPEN beleidsadvies geformuleerd voor politieke partijen op landelijk en gemeentelijk niveau.
  Hoe werken elektriciteit en magnetisme van nature in het ecosysteem? Waarom denken nogal veel wetenschappers dat kunstmatige straling schadelijk is voor mens en natuur? Kan kunstmatige straling de opwarming van de aarde verergeren? Wat maakt 5G zo anders? Is het mogelijk de maatschappelijke controverse rondom straling te overbruggen? Zolang de impact van kunstmatige straling op het ecosysteem nog niet helder in kaart is moeten we de uitrol van 5G pauzeren.

 • The Cellulite Guide by Faya Lourens is a 'no-nonsense' guide that helps you to reduce cellulite and, in some cases, helps you towards a cellulite free existence! In this guide, Faya explains what cellulite actually is and what you need to avoid, or encourage, for the best results!

  All existing treatments are examined in this guide, with all the facts and myths laid out one by one. It contains an 8-week anti-cellulite diet, which includes 11 recipes and shopping lists. The guide also includes an 8-week training program for at home and in the gym.

 • Der Cellulite Guide von Faya Lourens ist ein 'no-nonsense' Leitfaden, der Ihnen hilft, Cellulite zu reduzieren und in einigen Fällen, ein Cellulite-freies Leben zu leben! In diesem Leitfaden erklärt Faya, was Cellulite ist und was Sie am besten vermeiden oder tun können, um das beste Ergebnis zu erzielen!

  Alle vorhandenen Behandlungen werden in diesem Leitfaden untersucht und alle Fakten und Fabeln aufgelistet. Es enthält eine Anti-Cellulite-Diät von 8 Wochen mit 11 Rezepten und Einkaufslisten. Der Leitfaden beinhaltet außerdem ein 8-wöchiges Trainingsprogramm für Heim und Fitnessstudio.

 • Luitenant Bryan Kimball, net terug in de States na een campagne in Noord-Afrika en Italië, wordt instructeur bij een nieuw te formeren Ranger Bataljon.
  Zijn exceptioneel goede resultaten zorgen ervoor dat hij gevraagd wordt deel uit te gaan maken van een oefenstaf in Schotland. Dit vanwege de op handen zijnde invasie van bezet Europa.
  Tezamen met zijn goede vriend en collega instructeur David Jensen reist hij af naar Liverpool. Een reis die hem de andere kant van de oorlog laat zien. Ver weg van zijn familie en vriendin moet hij zien te overleven in een wereld die niet de zijne is en die het uiterste vraagt van de jonge Ranger officier.
  Een verhaal over vriendschap, eer en vaderlandsliefde dat je mee terug neemt naar het meest roerige stukje geschiedenis van de 20e eeuw.

 • Ruis

  Lydia van Houten

  Gedreven door nachtmerries en een niet te stillen hoofdpijn leidt Mikayla Jackson een teruggetrokken leven in Canada. Ze is haar herinneringen kwijt en wordt dagelijks achtervolgd door waanbeelden. De geheimzinnige bewoners van Rocky Roads lijken haar allemaal te willen helpen, maar Mikayla blijft het gevoel houden dat er iets niet klopt. Langzaam wordt het haar duidelijk dat het gigantische ziekenhuis Westwood een gruwelijke waarheid verborgen houdt...

 • Veni, vidi, vici

  Ramon Koetze

  Na hun Avontuur in Rome denken Max en John rust te hebben gekregen.
  Wanneer er thuis een jeugd vriend verdwijnt komen oude bekenden langs.
  De jongens proberen het geheel af te sluiten om zo rust te vinden en veilig door te kunnen gaan met hun leven.
  Maar schijn bedriegt en niets is wat het lijkt.
  Houdt loyaliteit stand na vele jaren?
  Het vervolg op Deja-vu in Rome is nog intenser en spannender dan het eerste deel.

 • Arco vertelt

  Arco Kats

  De wereld kent veel situaties die gebruikt kunnen worden om lessen uit te leren voor persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en ondernemersgeest. Arco Kats vertaalt de dagelijkse dingen in korte verhalen met een boodschap.

  Dit boek bevat een aantal van zijn columns die eerder als blog op zijn website verschenen. Soms grappig, soms theoretisch maar altijd vlot geschreven. De knipoog en de luchtigheid van het schrijven doet niets af aan de pittige lessen die er onder liggen.

 • Daphne en Maryse zijn al jaren beste vriendinnen. Ze hebben ook bijna nooit ruzie. Maar of dat zo blijft? Ze houden ook allebei erg veel van katten. Daphne heeft ook een eigen kat; Mischa. De vriendinnen zijn dolblij als Daphne nog een kat krijgt; de kat van Maryse's oom Ivar. Maar is dat wel zo'n goed idee? Is Ivar wel eerlijk over alles wat hij vertelt? Of is dit reden voor de eerste echte ruzie tussen Daphne en Maryse? En wil Mischa wel een andere kat erbij in haar huis? Wil je weten hoe dit allemaal afloopt? Lees dan dit boek.

 • Morrissey, Morrison & Van Morrison is de tweede verhalenbundel van Johan van Tilburg (1970), opvolger van De man die naar Engeland wilde lopen (april 2014).

  De sfeer en thematiek zijn duidelijk realistischer, grimmiger, dan bij zijn voorganger. Engagement en melancholie zijn twee centrale thema's. Daarnaast herbergt de bundel enkele referenties aan klassieke popmuziek.
  Ondanks de ontnuchterende toon valt niet te ontkennen dat het de schrijver regelmatig gelukt is, wat sprankjes hoop en ironie tussen de regels door te laten sijpelen.

  Laat u verrassen door verhalen over:
  Lennon en Bowie, in een gezamenlijke akoestische set. De Leuvense kotmadam Blanka. De man met de hoed, in de `Horst Schimanski-Citroën . Egeïsche Zee Melancholie, vér weg van `meningenland Holland . Een tot leven gekomen schaakbord-paardensprong. De douairière. De moeder van de moordenaar. Een charismatische man, én een man van d oude stempel. Triënnium Blues. Mijn meisje met de flaporen. Engelbert. D'n Hugo. De cipressen van het Vlaamse land. Silvesterabend in Heidelberg. December in november. Thuiskomen.

 • Schaduw van de tijd

  Jen Minkman

  Hannah is helemaal klaar voor een heerlijk rustige zomer na haar eerste
  werkjaar op een middelbare school. Samen met haar broer Ben gaat ze
  naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh,
  de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen
  uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer, en Hannah
  voelt meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap.
  Maar al snel is het gedaan met de rust. Nacht na nacht wordt Hannah geplaagd
  door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo's en
  griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds
  dichterbij... en waarom komt Josh ook steeds in haar dromen voor?

  Soms is het verleden nog niet echt voorbij.

 • Esther K. van Praag (Amsterdam 1974) heeft haar leven na haar studie aan de kunstacademie volledig toegewijd aan de alternatieve geneeswijze van Ayurveda, Pancha Karma, Yoga en Transcedente meditatie en zodoende mogelijk een goede nieuwe methode gevonden waarmee hulp wordt geboden aan rookverslaafden en verlost ze niet alleen van de sigaret, maar ook van eventueel overgewicht en andere welvaartsziekten.

  - Met artikelen en ervaringen van deskundigen op het gebied van Ayurveda

empty