Banier Bv, Uitgeverij De

 • De radicale ommekeer in zijn leven wekt bij Gert Nieuwenhuis het verlangen
  om gebruikt te worden voor de uitbreiding van Gods Koninkrijk.
  In 1974 vertrekt hij voor de zending van de Gereformeerde Gemeenten
  (ZGG) naar Igede, een achtergebleven plattelandsgebied in Nigeria, een
  van de meest corrupte landen ter wereld. Hij wordt er geconfronteerd
  met de mooie, maar ook rauwe zijde van het leven als zendingswerker.
  Spanningen binnen het team, de soms moeizame relatie met het deputaatschap,
  ontevredenheid onder de lokale werkers, gebrek aan tijd voor
  de kern van het werk. De ervaringen die hij opdoet, maakt hij vanaf 1980
  vruchtbaar als algemeen secretaris van de ZGG. Na zijn pensionering
  blijft hij betrokken bij de verbreiding van het Evangelie en de toerusting
  van jonge kerken, onder meer als voorzitter van Net Foundation. Zijn
  levensverhaal biedt een blik in de binnenkant van het zendingswerk, dat
  dankzij Gods genade ondanks alles vrucht draagt.

  Huib de Vries (1961) werkt als redacteur voor de Erdee Media Groep.
  Eerder publiceerde hij bij De Banier Eredienst aan huis, Gedragen door
  de Herder, Thuisloos in twee werelden, Strijder voor gerechtigheid en
  In Elspeet.

 • U moet meer hebben dan een hoop. Nu al kunt u wéten of uw naam
  geschreven staat in het boek des levens van het Lam.' Nuchterheid,
  teerheid en godsvrucht gingen samen bij de Schotse predikant
  Andrew Bonar (1810-1892), een vriend van McCheyne. Dit boek,
  door zijn dochter Marjory samengesteld uit persoonlijke herinneringen,
  brieven en dagboekfragmenten, belicht Bonar vooral als mens
  en als herder van de kudde die hem was toebetrouwd.
  Het lange pastoraat van Bonar was zeer veelzijdig. Niet alleen heeft
  hij de plattelandsgemeente van Collace gediend, maar ook een
  nieuw gestichte stadsgemeente in de achterstandswijk Finnieston
  van Glasgow.

 • Chris, een levenslustige jongen, altijd vol plannen en actie.

  Soms maakt hij brokken - de ene keer staat hij zonder benzine, een andere keer is hij weer eens te laat, of heeft hij de politie aan zijn broek - maar het komt altijd weer op z'n pootjes terecht.

  Zijn vrienden zeggen altijd: Chris stapt in de goede trein vanaf het verkeerde perron.

  Als zijn moeder Jolande op een dag bij hem langskomt, blijft ze verbluft in de kamer staan. Dit heeft ze nog nooit meegemaakt in het altijd nette huis van haar zoon! Links en rechts op de vloer al dan niet leeggegeten borden, halfvolle glazen, en te midden van de troep een matras tegen de verwarming. Wat is hier aan de hand?!

  Het duurt lang, te lang, voordat de artsen doorhebben wat er met Chris aan de hand is: kanker ...

  De wereld van Jolande staat op z'n kop. Voor haar is nog maar één ding van belang: het welzijn van Chris.

  Er volgt een periode tussen hoop en wanhoop, ontelbare ziekenhuisbezoeken, liefdevol meeleven, geloofsverdieping, verdriet en troost.

  Nee, Chris mist de trein niet, maar dat hij op dit perron in moest stappen ...

 • Dit boek bevat eenvoudige recepten voor iedereen die gezond wil koken zonder E-nummers.

  Na het succes van Bewust Koken zonder E-nummers experimenteerde Dinneke van de Dikkenberg verder met eenvoudige recepten zonder E-nummers.

  Koken

  In dit boek vind je geen culinaire hoogstandjes of bijzondere liflafjes, maar wél recepten die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. De recepten uit het eerste en tweede deel samen bieden een compleet overzicht van gerechten en tussendoortjes die iedere Nederlander wekelijks op tafel zet.

  Zonder E-nummers

  Makkelijke en bruikbare recepten, maar dan wel zónder E-nummers. Wil je ook graag gezond koken en bakken zonder schadelijke toevoegingen? Dan mag dit boekje niet op je aanrecht ontbreken! Je zult er meerdere keren per dag gebruik van maken.

 • Bewust koken zonder E-nummers

  Dit boek bevat eenvoudige recepten voor iedereen die gezond wil koken zonder E-nummers.

  Koken

  Koken zonder E-nummers is Dinnekes lifestyle geworden. In dit boekje deelt ze haar recepten en tips met anderen. Haar ervaring is dat koken zonder E-nummers misschien iets meer tijd kost, maar zeker zo veel voldoening geeft.

  Zonder E-nummers

  Wil je ook graag gezond koken en bakken zonder schadelijke toevoegingen? Dan mag dit boekje niet op je aanrecht ontbreken! Je zult er meerdere keren per dag gebruik van maken.

  Dit boek bevat eenvoudige recepten voor iedereen die genoeg heeft van mixen, sausjes en andere voorverpakte producten met toegevoegde hulpstoffen.

 • Willem wordt gedwongen door de nazi's om in de oorlogsindustrie te werken. Tijdens een van de vele bombardementen ziet hij de dood in de ogen, maar wordt hij wonderlijk bewaard. Dan dreigt opnieuw gevaar: de Amerikanen staan op het punt Frankfurt in te nemen en voeren hevige beschietingen uit. Willem weet aan zijn bewakers te ontsnappen. Samen met een vriend slaagt hij erin het veilige Frankrijk te bereiken. Daar ontmoet hij Nel, waar hij verliefd op wordt. Maar dan wacht hem een onaangename verrassing. Bij terugkeer in eigen land wordt Nel in de boeien geslagen. Willems wereld stort in ...

  Een waargebeurd verhaal over de Tweede Wereldoorlog

  Inclusief een interview met de 82-jarige auteur Willem Keijzer!

 • De Amish staan bekend om hun eeuwenlange tradities. Zo ook op het gebied van koken en bakken. Veel succesvolle recepten worden al generaties lang van moeder op dochter doorgegeven. Dit handzame boek bevat een verzameling eenvoudig te maken authentieke Amish recepten. Mary Maarsen (zelf Amish) verzamelde de lekkerste recepten. Dat er bij het koken gebruikgemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten is voor de Amish niet meer dan vanzelfsprekend!

 • `Zo, wat krijgen jullie veel kaarten! Hebben jullie iets te vieren?' De postbode geeft breed lachend de stapel post aan mijn moeder. Mama kijkt verdrietig en zegt: `Nee, mijn dochter van 13 heeft gehoord dat ze kanker heeft.'

  `Ik was een gewone blonde puber van dertien jaar, die het wel leuk vond om een beetje baldadig te zijn op school. Ik was `gewoon'. Was. Tot 24 september 2007.

  Het begon allemaal veel eerder, toen ik niet eens op de gedachte kwam dat ik ooit kanker zou kunnen krijgen. Toen ik nog niet vermoedde dat ik kale kinderen met een slangetje in hun neus zou gaan leren kennen. Dat ik zelf zo'n kind zou worden ...'

  /> Openhartig vertelt Martine over haar ziekte; hoe het begon, het verloop van het ziekteproces, hoe er steeds nieuwe dingen op haar afkomen. Met schrijnende eerlijkheid beschrijft ze wat dit alles voor haar en haar familie betekent. En als de deuren van het ziekenhuis na de laatste chemokuur achter haar sluiten, blijkt dat het einde niet te zijn...

 • Iedereen wil graag gezond leven, maar hoe breng je dat in de praktijk? Betekent dat iedere dag sla of bonen op het menu? En mag je dan nooit meer snoepen?

  Uit ervaring weet Heleen dat goede voeding ertoe bijdraagt dat je goed in je vel zit. In dit boek vind je ruim zeventig recepten die passen bij een gzonde levensstijl. Het bevat ideeen voor allemaaltijden van de dag, inclusief tussendoortjes om je vingers bij op te eten.

  Ontdek hoe eenvoudig en ontzettend lekker het is om te koken zonder onnodige toevoegingen als E-nummers en suiker.

 • In dit boek staat het persoonlijke verhaal over het aangrijpende verlies van onze tweeling. Door een placentaloslating verloren beide meisjes na 31 weken zwangerschap al in de moederschoot het leven. Terwijl alles was voorbereid op hun komst en het babykamertje was ingericht, moest onverwacht hun wiegje plaatsmaken voor een kistje en moesten zij naar het graf worden gebracht. Blijde verwachting sloeg om in groot verdriet. Toch werd in dit verdriet de rijke troost ervaren van de wetenschap dat deze meisjes van de moederschoot naar het Vaderhuis mochten gaan. Zij zijn gedragen voor de Heere.

  Dit verhaal is de verwerking van al het meegemaakte, maar het wil vooral ook een getuigenis zijn van de nabijheid van de Heere in de verwerking van dit verlies.

  Behalve het persoonlijke verhaal bevat dit boek ook toevoegingen van mensen die om ons heen stonden, zoals de begrafenisondernemer, de kraamverzorgster, de verpleegkundigen, de gynaecoloog, de predikant, familieleden en vrienden.

  Anja den Otter-van den Berg (1981) is getrouwd en moeder van vier kinderen, van wie er twee jonggestorven zijn. In het dagelijks leven is zij parttime werkzaam in het middelbaar onderwijs. • Dirk Jan Groot leek voorbestemd voor een leven als ambachtsman, maar de ommekeer in zijn leven betekende ook een breuk in zijn maatschappelijke loopbaan. De bevlogen timmerman uit Andijk ging zich inzetten voor christelijke en joodse gewetensvervolgden en hun familieleden. Daarmee legde hij de grondslag voor stichting Dorcas, die onder hem uitgroeide tot een wereldwijde hulporganisatie.
  In Strijder voor gerechtigheid blikt de visionaire en onverzettelijke pionier van Dorcas Aid International terug op zijn veelbewogen leven. Een leven vol van wonderen en successen, maar ook van teleurstellingen en conflicten.

  Huib de Vries (1961) werkt als redacteur voor de Erdee Media Groep. Eerder publiceerde hij bij De Banier Eredienst aan huis, Gedragen door de Herder (dat werd genomineerd voor de Publieksprijs Christelijk Boek 2014) en Thuisloos in twee werelden.

 • Veel mensen denken dat je handenvol geld kwijt bent als je gezond wilt eten. Heleen Quantrill bewijst met dit kookboek het tegendeel. Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Sommige biologische producten zijn inderdaad duurder dan de niet-biologische. Maar als je bedenkt wat je bespaart door alle pakjes en zakjes in de winkel links te laten liggen, valt het reuze mee. Bovendien is gezond eten veel aantrekkelijker, omdat de smaak verrassend puur is.

  Na het succes van Eet goed, voel je goed schreef Heleen Quantrill een nieuw kookboek met meer dan zeventig originele recepten zonder E-nummers en suiker.

  Heleen Quantrill-Korf (1981) is voedingsdeskundige. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen. Door gezondheidsklachten werd zij uitgedaagd om haar eetpatroon te veranderen en ontdekte zij dat gezonde voeding de basis is voor meer energie en levenslust.

 • Na drie kookboeken zonder E-nummers is er nu een vierde kookboek, speciaal voor iedereen die kinderen graag verwent met E-nummervrije lekkernijen. Nu is het niet lastig meer wat je kinderen laat trakteren of mee naar school geeft.

  Dit boek bevat vijftig recepten zonder E-nummers. Dinneke van den Dikkenberg, zelf moeder van 4 kinderen, ontwikkelde recepten die speciaal bij kinderen in de smaak zullen vallen.

  Omdat de recepten eenvoudig zijn en weinig lastige verkrijgbare ingrediënten of ingewikkelde handelingen bevatten, kunnen kinderen die van koken en bakken houden ook lekker zelf aan de slag!

  Nu met foto's bij ieder gerecht.

 • Alexander Comrie (1706-1774) werd geboren in Schotland. Hij mocht reeds
  op jonge leeftijd getuigen van de vrije genade Gods, toegepast in zijn leven.
  Het werd ook zijn begeerte zich te bekwamen in de theologie. De studie
  moest echter door omstandigheden onderbroken worden. In Gods voorzienig
  bestel kwam hij in ons land terecht, waar hij in de gelegenheid gesteld werd
  om de studie af te ronden. Hij werd predikant in Woubrugge. Vervolgens
  heeft hij zich ook ontwikkeld tot een bekwaam theoloog, die bewogen
  waarschuwde voor de verlichte denkbeelden van zijn tijd. Tot op de dag van
  vandaag heeft hij met zijn leerzame geschriften veel invloed uitgeoefend.
  In dit populair-wetenschappelijke boek worden op een toegankelijke wijze
  het leven en werk van deze belangrijke vertegenwoordiger van de Nadere
  Reformatie voor de lezers van vandaag ontsloten.

 • De zon tegemoet bevat een verzameling brieven van zendelingsvrouw Else Grabe-Peters (1903-1936). Ongekunsteld schrijft ze over haar bekering, roeping, voorbereidingstijd op het zendingswerk en het leven op de zendingspost. Hier ontvingen weeskinderen een liefdevol thuis en werden vele gasten verwelkomd, van hooggeplaatsten tot mensen aan de onderkant van de samenleving.

  Het kleine zendingsteam waarvan zij samen met haar man deel uitmaakte, stond aan het begin van de opbloei van een christelijke kerk in Ethiopië. Van de ontwikkeling die destijds in gang is gezet, heeft zij zelf niets mogen meemaken. Toen ze op 32-jarige leeftijd stierf, hadden alle zendelingen het land moeten verlaten en leek het of alles op niets was uitgelopen.

  Toch was Else er vast van overtuigd dat haar leven deel uitmaakte van een groter plan. Zij plaatst het leven steeds in het perspectief van de eeuwigheid. Haar brieven laten zien hoe deze houding in het dagelijks leven gestalte krijgt. Ze verrassen door de levensvreugde die eruit spreekt. Daardoor confronteren ze ook de hedendaagse lezer met de vraag wat nu echte blijdschap geeft in het leven.

 • Ik was zeven of acht jaar oud en wist niets over geesten. Ik was
  er ook niet bang voor. Maar de oudere meisjes op school waren
  zo bang dat ze zelfs in de wind die door het gras waaide al een
  duivel zagen en dat een vreemde schaduw hen beangstigde.
  Thuis praatten mijn moeder en ik nooit over duivels, maar
  toen iedereen op school in de ban was van boze geesten, begon ik
  ook bang te worden. Maar dan bad ik altijd: `Heere, bewaar mij
  ervoor. Laat ze mij niet pakken.' Dan kon ik rustig slapen.

  In 1899 werd in de Chinese familie Wan een baby
  geboren. Omdat het maar een meisje was, stelde de
  vroedvrouw voor het kind te vondeling te leggen. De
  vader wilde daar echter niets van weten. Hij wilde het
  kind houden en noemde haar `Jasmijnknop'. Dit was de
  Chinese naam van Jeanette Li
  Toen haar vader stierf, kon de kleine Jeanette zich niet
  verzoenen met zijn dood. Ze bleef hem zoeken. Haar
  gestorven vader vond ze niet, maar ze werd wel door
  haar hemelse Vader gevonden.

  `De geur van Jasmijn' is het boeiende levensverhaal van
  Jeanette Li, zoals ze dat zelf heeft opgeschreven. In haar
  leven verspreidde deze moedige christin de zoete geur
  van Christus.

 • Het leven van C.S. Lewis (1896-1963) was een zoektocht naar waarheid. Hij vond deze uiteindelijk in het christelijk geloof. Lewis kreeg hierdoor een nieuw perspectief op de werkelijkheid en uitzicht op de wereld `aan gene zijde' waarnaar hij van af zijn jonge jaren had verlangd. Zijn veelzijdige en omvangrijke werk toont de sporen van deze ontdekking; zowel zijn wetenschappelijke arbeid als fellow aan de universiteiten van Oxford en Cambridge als zijn
  apologetische werken en ctionele romans.

  Het venster in de tuinmuur is een drieluik over Lewis als wetenschapper, apologeet en romancier. Zijn voornaamste werken komen daarbij aan de orde, zoals The Discarded Image, The Allegory of Love, The problem of pain, Miracles en de Chronicles of Narnia. Het oeuvre van Lewis wordt steeds verbonden met zijn persoon en levensloop.

 • In 1963 kwam ds. G. Kuijt als eerste zendeling van de
  Gereformeerde Gemeenten aan in de Baliemvallei op Papoea.
  Meerdere zendingswerkers werden uitgezonden. Onder de zegen
  van de Heere mocht hun werk vrucht dragen. Dat werd zichtbaar
  in het ontstaan van een zusterkerk.
  In dit boek brengt zendingswerker dr. Dick Kroneman aan de
  hand van verschillende interviews in beeld hoe de eerste generatie
  Papoea's het Woord ontving, hoe zij het overdroegen op
  de tweede generatie en hoe de derde generatie na hen met dit
  Woord leeft. Daarbij komen zowel verblijdende als teleurstellende
  zaken eerlijk aan de orde.

 • William Blair (1876-1970), zendeling in Korea ten tijde van
  de opwekking, beschrijft in het eerste deel van dit boek de
  opwekking en de gebeurtenissen die eraan voorafgingen. Hij
  begint zijn verslag met de beschrijving van de wonderlijke
  manier waarop het Evangelie voor het eerst het gesloten land
  binnenkwam.
  Blairs schoonzoon Bruce Hunt (1903-1992), die 48 jaar als
  zendeling in Korea werkte, schrijft het tweede deel van dit
  boek. Hij laat zien hoe de opwekking gevolgd werd door zware
  vervolgingen onder de overheersing van de Japanners en later
  de communisten.

 • Ds. J.T. Doornenbal (1909-1975) was een geliefd
  predikant, wiens publicaties in de Hervormde Kerkbode
  van de Veluwe tijdens zijn leven en tot op de huidige
  dag een aandachtig en glimlachend lezerspubliek
  trokken. Hij stelde zijn eigen leven voor als een strijd
  tussen romantiek en stichtelijkheid - tussen zijn liefde
  voor natuur en cultuur en zijn roeping het Woord van
  God uit te leggen en te verkondigen. Dit boek bevat een
  levensschets van deze predikant en een uitgave van
  vee rtien teksten, lezingen en artikelen, die hier voor het
  eerst in druk verschijnen.

 • 'Als Koning Jezus vandaag zou terugkomen en Hij zou miljoenen
  mensen aantreffen die nog nooit van het Evangelie gehoord
  hebben ... welk antwoord zou ik Hem dan kunnen geven als Hij
  mij vragend zou aankijken?'

  Deze vraag kan de Engelse student James Fraser (1886) maar
  niet van zich afzetten. Hij wordt als zendeling uitgezonden naar
  Zuidwest-China. James voelt een diepe liefde voor de Lisu, een
  bevolkingsgroep die hoog in de bergen woont en een geheel
  eigen taal en cultuur heeft. Hij wil hen bereiken met de boodschap
  van redding. James trekt van bergdorp naar bergdorp,
  maar zijn arbeid onder de Lisu lijkt weinig uitwerking te hebben.
  Toch gaat hij door met preken en houdt hij aan in het gebed, in
  het vertrouwen dat het ten diepste Gods eigen werk is.
  Dat vertrouwen wordt niet beschaamd, want niet lang daarna
  vloeien stromen van zegen als plasregens neer!
  In dit boek lees je het indrukwekkende levensverhaal van de
  zendeling James Fraser (1886-1938). Het is geschreven voor kinderen
  van 11 jaar en ouder, maar ook volwassenen zullen het
  met plezier lezen.

 • Op 18 april 2007 gaven drie mannen, twee Turken en een
  Duitser, hun leven voor Jezus Christus. Aan het begin van
  deze dag ontmoetten ze in Malatya enkele mensen van wie
  zij dachten dat ze ernaar verlangden om Bijbels onderwijs te
  ontvangen. Hun vriendelijkheid en gastvrijheid werd echter
  met verraad beantwoord.
  Slechts weinig gelovigen in de rest van de wereld hoorden
  dit verhaal. Maar de dood van Necati Aydin, Ugur Yuksel
  en Tilmann Geske, hoewel misschien genegeerd en snel
  vergeten, blijft spreken. Hun verhaal laat zien dat er nog
  steeds christenen zijn die in een vijandige omgeving het
  Evangelie uitdragen. En het getuigt van de bereidheid om
  Jezus te volgen, waar Hij de weg ook naartoe wijst.

 • Door een stoeipartij breekt Erwin Hout in het voorjaar van 1993 zijn nek. Binnen enkele seconden voelt de atletische student alle kracht uit zijn lichaam wegvloeien. In het ziekenhuis krijgt hij te horen dat hij de rest van zijn leven vanaf zijn hoofd verlamd zal zijn. Het slaat hem niet uit het lood, omdat op hetzelfde moment God hem bemoedigt vanuit Psalm 23. Gedragen door de Herder laat zien hoe deze belofte tot vandaag is vervuld. In de revalidatie van Erwin, de zorg van mensen om hem heen, zijn huwelijk met Marleen en zijn carrière bij BIS, waar hij opklom tot directeur marketing.

  Huib de Vries (1961) werkt als redacteur voor de Erdee Media Groep. Hij publiceert in het tijdschrift Terdege en het Reformatorisch Dagblad.

 • Het is een roerige tijd als A(rend) Beens theologie studeert.
  Provo's, kabouters, studenten en vredesbewegingen gaan de
  straat op om de wereld, desnoods met geweld, te verbeteren.
  Het ontgaat student Beens natuurlijk niet, maar zíjn blikrichting
  is een andere. Hij verlangt naar het predikantschap en om
  dat doel te bereiken moet hij hard studeren.
  Ook binnen de Nederlandse Hervormde Kerk waaraan ds. Beens
  verbonden is, hebben grote veranderingen plaats. Het zogenoemde
  Samen-op-Wegproces verbindt weliswaar drie kerken,
  maar zorgt ook voor een diep ingrijpende scheiding binnen
  'zijn' Nederlandse Hervormde Kerk. Het snijdt de predikant
  door zijn ziel en laat een blijvend, pulserend verdriet achter.
  In vijftig jaar verandert er veel rondom ds. Beens. Maar het Ankerpunt
  van zijn leven blijft onveranderlijk in Gods genade en
  Zijn trouw.
  Naast een levensschets, biedt dit boek een serie opstellen voor
  gemeenteleden, waarin de predikant de achterliggende jaren en kerkelijke gebeurtenissen in zijn gedachten terughaalt.

empty